Jump to content

Videokameras mazo DVD disku pārrakstīšana


Didzis
 Share

Recommended Posts

Apsolīju kultūras namam pārrakstīt mazos DVD-RW diskus un ieberzos.  Teorētiski domāju, ka iemetīšu diskus kompī un pārdzīšu, jo skaitās tak DVD formāts, bet figu. Lasītās un, izmēģināju vismaz piecus dažādus, disku redz, bet rāda, ka tukšs. Ieliku disku PIONEER DVD atskaņotājā, disku vispar neatrod. Izvilku no sķūnīša XORO 18Ls vērto DVD atskaņotāju, kurš vienmēr ir lasījis visus diskus, rāda EROR. Diskā ieraksts ir un ar datu atjaunošanas programu pat kautko lasa, bet tolka nekāda. Klients apgalvo, ka uz kameras rāda, bet tādas kameras man nav. Ja arī būtu, tad kamerai tikai analogā izeja un vispār, neiešu tak es visu to lērumu reālā laika pārrakstīt pa analogo signālu.

 Es protams saprotu, ka "nesekoju" līdzi tehnikas attīstībai un nekad dzīvē, kameras ar tādiem diskiem, neesmu lietojis. Faktiski arī DVD miglainais formāts man kā tāds neeksistē tapēc visā tajā apsolūti neorientējos. Kā tos sūda diskus pārrakstīt?

 p.s. uzzināju, ka kamerā setingos vajag ieslēgt DVD formātu, ko protams klients nav izdarījis. Tātad visi diski ierakstīti kautkādos nezināmos papagaiļos.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ir bijusi darīšana ar tādiem diskiem mazliet. Iespējams, lients nav "finializējis" disku. Bet ar VideoRedo varēsi nogāzt to materiālu *.mpg  (mpg2) formātā uz kompja. Un tad jau ar materiālu var darīt, ko vēlas.

Labots - mafijs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Didzi, pēc manām domām. tiem DVD diskiem nav noslēgta sesija, lai varētu turpināt rakstīt, līdz ar to kamera rādīs, bet pārējie nē. 2 varianti kā atskaņot, vai ar kameru vai diskiem kamerā taisīt close record un tad ar parasto DVD.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, man pieleca, kur problēma. Jau divdesmitpiecus gadus kameru turu rokā, bet ar šito sūdu nekad nebiju saskāries. Nu jā, un DVD arī nekad neesmu rakstījis, tikai datu diskus. Viss loģiski, disks nav nofinalizēts un tapēc nelasās.

Link to comment
Share on other sites

 Pirms gadiem desmit arī uzrāvos uz šī, bet bija pieejama kamera, ar kuru filmēts un finalizēju visu. Piemirsies, kā tas nefinaliētais formāts saucās, bet Google mācēja pateikt arī, kā iztikt bez kameras. Bet nu neatceros, sen tas bija :(.

Link to comment
Share on other sites

Problēmu atrisināju un diskus nokopēju. Tagad konvertēju uz kautko skatāmu. Nu jā, laikam kādreiz jānolaižas līdz tautas līmenim. Ceru, ka nekad dzīvē vairāk nevajadzēs ar tik stulbu video formātu saskarties. Cik saprotu, DVD tak ir miris.

Link to comment
Share on other sites

Viņš labi piedzima, bet vienkārši mūžs nebija ilgs! :)

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Problēmu atrisināju un diskus nokopēju.

Un kāds tad bija tas atrisinājums? Dažos vārdos. 

Link to comment
Share on other sites

Ar te forumā ieteiktajām programām diskus izdevās nolasīt. Tālāk ar AVS videokonverteri pārtaisīju uz MPEG. Viens gan točna, ar tiem mazajiem diskiem vairāk dzimumattiecībās nekad nestāšos. Vajag kādam vecu VHS pārdzīt uz datoru, lūdzu, bet tikai un vienīgi uz AVI formātu Ar konvertāciju lai klients pats jājas. Tas nav mans lauciņš. manss lauciņš ir dabūt maksimāli iespējamo bildes kvalitāti no VHS, Video8, Betacam

Link to comment
Share on other sites

Didzi, bik neiebraucu - jamais tak jau bij MPG. Tām kamerām ir pāris režīmi, kuri tikai maina Mpeg2 kompresiju. Konvertēt vēl kāda jēga būtu uz H264, lai samazinātu apjomu...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...