Jump to content

Vista home premium pieprasa product key


navyart
 Share

Recommended Posts

Pēc teju septiņu gadu uzticīgas kalpošanas mans HP Pavilion dators negaidīti pieprasa aktivizēt Windows ar attiecīgo product key un vairs nevaru to lietot. Programma legāla, kods bija, bet uzlīme ar šo kodu datora apakšā vairs nav salasāma un citur to vairs nevaru atrast, cik saprotu no meklējumiem internetā, šos kodus HP neuzglabā tāpēc zvanīt viņiem nav vērts. Tik vecam datoram pirkt jaunu key šķiet nejēdzīgi. Ko darīt?

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

Pa PM atsūtīšu vienu labu softu!

Kāda jēga no tās vistas pēc tam?

Link to comment
Share on other sites

:D sasmējos..

 

Nu var jau būt, ka tas labais tōlis, ko te solījās pa PM aizsūtīt ir offline product key extraction tōlis nevis krahs

Link to comment
Share on other sites

:) vistai jēga galvenokārt bija tāda, ka varēju ieslēgt un lietot savu datoru tām vienkāršajām vajadzībām, kādas nu man ir.

Mēģinu, pagaidām neizdodas.

Ja kāds ir ar mieru palīdzēt - atlīdzināšu :)

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Ar AIDA64 Extreme var redzēt Windows atslēgu. Kodu tai AIDAi paņem no Youtubes un pēc tam noinstalē nost, ja negribi turēt nelegālu softu.

Link to comment
Share on other sites

Varu piedāvāt sava, nu jau "mirušā" Acerīša kodu. Varbūt der.

post-64762-0-92071800-1413915217_thumb.jpg

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 Cilvēks gan raksta, ka nevar sistēmu lietot, tātad nez vai no sistēmas vides ko palaidīs, bet ja tomēr var - tad ar šo (nav jāinstalē, vienkārši jāpalaiž fails) uzzināt esošo key ir elementāri.

     P.S.

 Recovery partīcija nav uz tā laptopa saglabājusies ? Ja 7 gadus lietota sistēma - gan jau atjaunošana nenāktu par sliktu. Protams, pirms tam pārkopējot visu svarīgo kur citur :D !  Atjaunota sistēma, ja arī nebūs jau aktivizēta, tomēr uzreiz nebrēks, ka nestrādās un varēs vai nu tiešsaistē aktivizēt, vai key izvilkt un tad jau telefoniski darboties.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

System Recovery - tas varētu būt risinājums, kā te jau minēts!

Vistu vispār oficiāli var pagarināt trial termiņu līdz 120 dienām, daži pat pamanās ilgāk. Ir pat tādi, kas pēc trial termiņa atkal veic System Recovery un dzīvo mūzīgajā neaktivizācijas ciklā.

Kas attiecas uz atslēgu, tur internetā pilns ar informāciju, kā to atrast ar komandrindas starpniecību.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem, liels!

Nevaru gan teikt, ka viena konkrēta atbilde man palīdzēja. Es piekrītu, ka būtu vajadzīga sistēmas atjaunināšana, ko iespējams arī darīšu, šobrīd caur draugiem mēģinu atrast meistaru, jo pati jau vakar izmēģināju kaut ko čakarēt un sapratu, ka labāk nē. Internets ir pilns ar informāciju, bet bez nopietnas iedziļināšanās un priekšzināšanām tur draud lielas auzas. Domāju mans oriģinālais key man vairs nepalīdzēs, nav to vairs pat vērts meklēt.

Dators par mani bez man zināma iemesla pēkšņi apžēlojās un ļāvās ieslēgties, rāda, ka līdz piespiedu aktivizācijai tagad trīs dienas, dati ir pārkopēti bet vēl pārbaudu, vai kas trūkst. Gāju uz System recovery( jā, tur viss ir saglabājies originals recovery disks iekš datora, neko neesmu aiztikusi), bet kaut kas tur nav tā kā gribēju, sistēma neļāva recovery uz kādu nesenu pagātnes punktu, kas dotu vairāk laika par 3 dienām. Pilnu sistēmas atjaunošanu gan labāk uzticēšu speciālistam ,ja tāda būs nepieciešama.

Vispār jau man vajadzēs jaunu datoru.. bet tā ir cita diskusija :)

Labots - navyart
Link to comment
Share on other sites

 Nu ja tā

 

 

... pēkšņi apžēlojās un ļāvās ieslēgties, rāda, ka līdz piespiedu aktivizācijai tagad trīs dienas...

tad gan steidzīgi izvelc no sistēmas oriģinālo key, piemēram, ar manā #14 postā ietekto tūli.  Ja dosi specam (un tas būs labi darīts) pārinstalēt - gan jau viņš gribēs instalēt tīru sistēmu, nevis atjaunot no Recovery partīcijas, ar visu ražotāja preinstalēto un 7 gadu laikā sen novecojušo drazu - un tad tavs legālais key būs ļoti noderīgs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man kā reiz no dažiem Pavilioniem uzlīmes palikušas. Aizsūtiju autoram kodu pm.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga no tiem "kodiem"?

Ja tā uzlīme nav salasāma tad legāla tā Vista nekad nebūs. Uzliek krakotu XP vai Linux un miers.

Un prātīgi ar "meistariem". Katrs trešais uzskata ka prot instalēt, jo - citēju - "tur tak nekā sarežģīta".

Portjika īpašnieks labāk varēja pateikt kurā pilsētā mitinās!

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Ja jau produkts ir legāls, tad kāpēc nevar piezvanīt M$ atbalstam? Legālam Windows pašam no sevis nevajadzētu pēkšņi izdomāt, ka vajag aktivizēties. Un ja M$ nevar savas uzlīmes ražot tā lai tās nenobružājas, nu tad lai risina problēmu.

 

Beton, uzlīme jau ir, tas ka tā nav salasāma, tā nav lietotāja vaina.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Legalitāti LV pierāda ar PP-R, ārzemēm arī derēs cits OEM HP numurs, uzlīme ir, ir, nevar nolasīt, tā jau nav usera vaina!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Kāda jēga no tiem "kodiem"? Ja tā uzlīme nav salasāma tad legāla tā Vista nekad nebūs.

 

Priekš EP un BSA džekiem arī ar salasāmu uzlīmi tā Vista legāla nebūs.


Par tā uzlīmēm... vienubrīd bija ar plēves pārklājumu, bija ok, nekas tur nenobružājās, vai tad nevarēja tā arī palikt??

Link to comment
Share on other sites

 Nu paga, nebraucam te visi auzās, sākot jau ar betonu.  Uz laptopa uzlīme ir? Ir. Tas ka nav salasāma, lietotājam problēmas nerada, to jebkurš sakarīgs jurists pateiks  - lai BSA vai EP sazinās ar M$ un tie meklē savā datubāzē, vai konkrētais key ir legāls vai pirātiskais.  Kaut gan apšaubīt legalitāti nav ne mazākā pamata - ja būtu Vistas uzlīme, bet virsū XP vai W7 - nu tad jā, bet gribētu redzēt klaunu, kurš kādu citu OS būtu aizstājis ar nelegālu vai legālu Vistu :D. Normāli cilvēki dara pretēji.

 Cits jautājums - ko lietotāja (jo mums darīšana ar dāmu) ar to laptopu dara. Ja nestaipa apkārt, tad mierīgi var uzlikt arī "ne visai legālu" sistēmu. Nu, ja staigā pa darba/mācību iestādēm - tad gan  visam jābūt kristāltīram.

 P/S.

#viesturs0711 - kopš kura laika privātpersonai, lai apliecinātu OS legalitāti, vajag ko vairāk par uzlīmi ??? Cita lieta - juridiskai personai - tur gan birokrātiskajai pusei jābūt kārtībā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

#viesturs0711 - kopš kura laika privātpersonai, lai apliecinātu OS legalitāti, vajag ko vairāk par uzlīmi ???

 

Viņa līdz galam neminēja kur laptops tiek lietots, nē nu ja tikai mājās, tad ok!

Link to comment
Share on other sites

 

 

uzlīme jau ir, tas ka tā nav salasāma, tā nav lietotāja vaina.

EP tā neuzskata.

 

Priekš EP un BSA džekiem arī ar salasāmu uzlīmi tā Vista legāla nebūs.

Kā tā?

 

lai BSA vai EP sazinās ar M$ un tie meklē savā datubāzē

Šlesers gatavais :D

 

 

vienubrīd bija ar plēves pārklājumu, bija ok, nekas tur nenobružājās, vai tad nevarēja tā arī palikt??

Teu nešķiet, ka tas neiet kopā ar viņu politiku? Viņi neuzticās portjiku miršanai, viņi nodrošinās lai arī nobružāšanās būtu iemesls lietotājam pirkt nākamo portjiku ar padsmito Vinndaf.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Kā tā?

 

Tāpēc, ka

 

 

 

Legalitāti LV pierāda ar PP-R

 

 

 

viņi nodrošinās lai arī nobružāšanās būtu iemesls lietotājam pirkt nākamo portjiku ar padsmito Vinndaf.

 

Tā jau izskatās!

Link to comment
Share on other sites

Kādu brīdi nebiju pie internet un skatos diskusija interesanta iet uz priekšu :)

 

Vispirms dažus interesējoša informācija, kas varbūt palīdz situācijas skaidrībai - šo datoru lietoju tikai mājās, un mājās tas nav arī pieslēgts internetam,  izņemot, ja to atnesu līdz bibliotēkai pie wifi, ko parasti nav vajadzības darīt. Lai gan Vista ir ļoti legāla un tāpat arī uzlīme, man, godīgi sakot slinkums pat mēģināt sazināties ar Microsoft vai HP. Mazliet izpētot sazināšanās iespējas ar viņiem un citu lietotāju līdzīgā situācijā pieredzi - nav vērc.

Manas vajadzības no šī datora, kamēr izvēlos un sagādāju jaunu, ir ļoti vienkāršas, tāpēc atļaužos bez naida un bailēm pret M$ atzīties, ka šoreiz pilnīgi pietiktu ar "ne pārāk legālu" risinājumu, vienkārši lai tā vista liekās mierā un ļauj sevi lietot līdz sava mūža dabiskajām beigām. Un pieļauju variantu, ka pie šī joka ir vainīgs vīruss.

 

Dators un es atrodas Tukuma novadā, šodien aiznesīšu pie kāda pazīstama, kas vairāk saprot. Ja tas nelīdzēs - runāsim tālāk :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un pieļauju variantu, ka pie šī joka ir vainīgs vīruss

 

šo datoru lietoju tikai mājās, un mājās tas nav arī pieslēgts internetam
 

 

No kurienes tad viņā vīrus ticis, no Tevis?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Kaapeec lai nebuutu instalee visadas kreisa programmas, krakus izmanto vai to pashu usb flash karti visaadi var dabuut.

Link to comment
Share on other sites

Kopš kura laika EP skraida pie privātajiem? Vienīgi ja konstatēta nereģistrēta uzņēmējdarbība. Viņi pārbauda firmas, dokumentus, telpas, kustamu utt mantu, parasti pēc VID uzkurbulējuma, kopā ar tantēm no VID. Var paķert līdzi arī BSA un kādus poličus no citas struktūras.

Paskatīsies dokumentus, saskaitīs kas ofisā atrodas, salīdzinās ar doķiem utt. Priekš kompjiem to BSA, ieliks savu progu un nolasīs kāds softs uz PC. Salīdzinās ar doķiem un ja nebūs OK, nekāda win uzlīme neglābs. Arī filmiņas,,mp3 failus meklēs.

Pārsvarā EP pārbaudēs sauc, kad aizdomas par nod nemaksu, faktiskas situācijas neatbilstību grāmatvedības dokumentiem, utml. Var arī paņemt un inventarizāciju sarīkot.

BSA pārbauda vai nav nelegāls softs, vai softa licences atļauj lietošanu biznesam, vai nav kreiso muzonu, filmu e.t.c

VID - pārējo, tostarp grāmatvedības dokumentus, vai atbilst tam ko iesniedzi viņiem, vai nav likuma par grāmatvedību un citu l, penteru pārkāpumu, vai ir kārtība ar čekiem, PPR, kvītīm, kasi utt.

Dienesti sadarbojas,protams.

Labots - beryl
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Pie privātā uz mājām, ja vien nav info par nelikumīgām darbībām, protams, neviens nevilksies, bet ja aizstiepsi to lapsi uz darbu, mācību iestādi vai hvz kur vēl - vari uzrauties, jo pārbaudot iestādi nevienam neinteresē, ka tas tavs personīgais. Vispirms izčakaraēs iestādes vadību un tie jau tevi.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja nopietna pārbaud tai iestādē, loģiski visdrīzāk ne tikai PC skatīs. Pat benķus un slotas saskaitīs.

Kā tad, uz iestādi nēsāt vajag tikai "tīru" laptopiņu un vispār labāk iebāzt somā, kad kontrole nāk. Viena lieta softs, cita inventārs. Pazīstamam čalim lika aiznest savu sildītāju uz māju pirms inventarizācijas ( tā gan bija uzņēmuma iekšējā).

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem,  problēma ir atrisināta, vismaz pagaidām. Iestādes var neuztraukties, mans dators apkārt nevazājas, un arī mājās nevienu nepdraud. :)

Bet uzzināju šo to jaunu, un varbūt diskusija kādam vēl noderēs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...