Jump to content

Brit floyd koncerts!


Sgt. Pepper
 Share

Recommended Posts

Tiklīdz izdzirdēju, ka viņi būs Rīgā nopirku biļeti. Laikam februārī tas bija :D

 

Skaidrs, ka tie nav tie cilvēki, kas pirms 40 gadiem radīja šo mūziku, taču tik un tā iespēja dzirdēt viņu dziesmas dzīvajā varbūt vairs nebūs nekad. Es nevarēju to palaist garām.

 

Pink Floyd mūzika ir unikāla, Votersa vārdi ir izcili, es nevaru izteikt cik ļoti es mīlu to mūziku un cienu tās autorus. DSOTM mainīja manu uztveri, kad tīņa gados biju galīgi "apmaldījies" dzīvē un pavēra man durvis uz citiem PF albumiem un roka pasauli kā tādu.

 

Te ir vēl kāds, kas šovakar koncertu apmeklēs? :)

Link to comment
Share on other sites

versatile

Pie velna, labākie koncerti, protams, nav sevišķi izreklamēti. Uzzināju laikam aizvakar, netieku...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Podģelka ir podģelka. Ja nav sēdkoncerts, tad labāk teļļukā uzlikt kādu klasisko koncertu no riktīga Pink Floyd. Vajadzēja piedzimt agrāk :(

 

Nespēju arī novērtēt kad uz Rīgu (ja atmiņa neviļ - Ķīpsalu, laikam arī Sporta manēžu) vecais Plānts bija atrullējis. Biju par jaunu un dumju, kaut arī koncertu apmeklēju. Tagad tā būtu tāāāāda extra :(

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Esmu atgriezies. Kāju nav....

 

Perfekti nospēlēta mūzika. Ekselenta Pink Floyd atmosfēra. Absolūta baltiešu publika, kas jūtami ietekmēja mūziķus pirmajā daļā. Toties pēc pīppauzes pasākums aizgāja !!! Gan no vienas, gan no otras puses.

 

Malači. Tā turpināt....

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Intereses vadīts izvēlējos dziesmu Coming Back to Life un noklausījos pazīstamo Pulse versiju un tad noskatījos to pašu Brit Floyd izpildījumā @ Red Rocks.

Patiesībā man nav īsti skaidra šādu tribute grupu pamata ideja. OK, tas būtu popularizēt to, kas pats sevi vairs negrib vai fiziski nevar popularizēt?  Tik jautājums kā tas tiek darīts...

Te nu ir koks ar diviem galiem. Ja reiz koncertā tik daudz kas tiek izmanots no paša PF, tad viens variants ir kopēt līdz galam - lai līdz klausītāju ausīm un acīm nonāktu materiāls, kas max līdzī oriģinālam, slīpējam priekšnesumu līdz niansēm. Diskutabls piegājiens, protams, bet ja reiz tā pašiem patīk, ir tāda cieņa pret grupas daiļradi un gribas nest pasaulē tās veikumu, kapēc ne? Lai fani pabrīnās, ko tad īsti tajā vakarā dzirdējuši..

Otrs varinats ir tas, ko tad laikam piekopj ši blice. Kaut ko ņemam no paša PF, bet kaut ko pievienojam no sevis. Tik kas tur beigās sanāk, tāds profesionāls karaoke ar apšaubāmas improvizācijas elementiem...

 

Ja konkrēti par šiem diviem video. BF izpildījumā Gilmora solo ģičas partijas bija imho pat baigi OK. Cerīgs sākums, tiešam atmosfēra rodās. Līdz brīdim, kamēr basinieks atvēra muti... Nu nezinu, man uzreiz nosita vēlmi klausīt un mēģināt gaidīt fināla solo, pārak jau nu uzspēlēts bija tas dziedājums, tb retoriski jājautā, tiesām tas solists domāja, ka viņa varinats būs labāks par Gilmora...?

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu ... visa tā ņemšanās ap veciem pensionāriem, un to pēdējās sulas izspiešana uz skatuves, kas ir tik populāra arī LV, drīzāk izsauc tādu līdzjūtīgu smaidu  ... Man tā laika grupas, ne šī, ne citas neko īpašu neizsaka, un tīņa laikos (90tos) jau tika klausīts tā laika populārais ... Kas priecē, ka pēdējā laikā pa retam atbrauc arī šajos laikos populāras grupas.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 Ir doma aiziet (biļeti sev un draudzenei jau sen iegādājos). Protams, fakts, ka nav īstie Pink Floyd mazina entuziasmu, bet šo faktu jācenšas "atslēgt" no apziņas.  Lai nu kā - mūzika tomēr ir klasika, jo kopš Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep laikiem jau kas īsti klausāms ir maz - pārsvarā ne tikai teksti, bet arī mūzika bez dziļāka satura, atšķirībā no to laiku grupu filozofijas.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

mūzika tomēr ir klasika, jo kopš Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep laikiem jau kas īsti klausāms ir maz - pārsvarā ne tikai teksti, bet arī mūzika bez dziļāka satura, atšķirībā no to laiku grupu filozofijas.

 

Vienkārši pieņem, ka atrast kvalitatīvu mūziku vairs nenozīmē parakties pa plašu kasti vai y'know... ieslēgt rādžu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Esmu attapies no otrā koncerta. Pamatā - bija labs. Ar dažām (p)iebildēm. Diskusija atvērta, ja kādam tas interesē......

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...