Jump to content

Windows 10

maiss
 Share

Recommended Posts

Tā jau ir. Un vispār versijas smagums mūsdienās vairs nav nekāds satraukums. Cietie diski (arī SSD) nu ir tādā lielumā nopērkami, ka daži desmiti GB vairs neko nenozīmē. Atceros savu XP datoru. 20 GB cietais disks bija ļoti normāls lielums 2002. gadā. Pietika vietas visam toreiz tajos 20 GB.

Ko? Jau sāki lietot, ka skaidrā Tevi grūti saprast?   Šitā neder? 

This PC var dabūt pa taisno uz desktopa (ne kā shortcut), ja uzspiež uz desktopa labo > Personalise > Change Desktop Icons un tur atķeksē Computer (vai This PC, vai nu kā viņš kur saucas, es uz W8.1 viņu pārsaucu atpakaļ par Computer :D)

Atšķirība tāda, ka uz shortcut uzspiežot labo un properties, parāda konkrētā shortcuta propertijus, a uz This PC ikonas spiežot labo un properties atver Control paneļa System sadaļu

62fhcdhx8lslb4gqh29h.jpg

Tam Home gan izskatās, ka tā nevar izdarīt, jāliek kā parastu shortcutu, nu vienīgais, ka tur tā mazā bultiņa rādīsies stūrī

Edited by shadow118

20 GB cietais disks bija ļoti normāls lielums 2002. gadā

Nē, tad jau 40 bija standarts priekš parastas kastes.

Edited by Zuxters

Forši, čakarējos ar draiveriem, tikko kaut kā uzliku aes2810, tagad jāpačakarējas ar amt.

Viss feini, tikai nespēju atrast tā Authentec mājaslapā pat to  TrueSuite vai kā to drazu sauca. Esošais no kkādas tošibas uzlikts :D

Ok, amt gan jau būs inteļa lapā, bet tas fingerprints...

Man uz x200s svaiga instalācija svēra 14GB.

Vajag, manuāli izravēju no tiem toshibas readeriem aes2810 un amt arī jau uzstutēti, viss OK. :D

Vajag principa pēc, tāpat kā tas AMT SOL, kuru reāli man nemaz nevajag.

Bils Geits stāv rindā pēc Krievijas pilsonības. (Jauna naturalizācijas programma Krievijā bagātiem ārzemju investoriem, līdzīgi, kā pie mums) Atvainojiet, pie kāda lodziņa, jautā Geits? Pie desmitā. Jauki, tikko atvērās...

• Patīk 2

Nū, šito papildinot var saprast, kādai būtu jābūt 9-ai versijai (w8 - crap; w8.1 - good ..... tika cerams, ka 10 neturpinās šo sarakstu)

Kapēc cilvēki 8.1 izdala kā citu OS? Tā ir vienkārši servispaka priekš 8-tā.. 

tu pielieto? Kur, kā?

Tu nē? Tā ir viena no vērtīgākajām fīčām biznesa klases lapšos. Protams, ja vienīgais, ko tev slēpt ir p0rniķis no sievas tad, protams, bezvērtīga lieta, jā.. 

W8.1 svaiga plika instalācija bija padsmit GB, neatceros, varbūt pat pie 20 GB. W7 bija krietni vairāk. XP bija tikai nedaudz mazāk.

Ko var d*rst... 

Win 7 Home&Pro svaiga instalācija aizņem 7.5GB,

Windows 8 Pro minimāli aizņem 9.XGB

XP svaiga instalācija bija ~1.5GB

Edited by J.Reinis
  • Patīk 1

Diska propertiji, ibio.

Tikko pārbaudīju forumos, citi bez MUI un apgreidiem vēl mazākos izmēros ar visām sistēmām ir iekļāvušies.

Edited by J.Reinis

Nepatīk, ka cilvēki muļķības runā, neesot kompetenti tēmā - da ja nezini bet gribās ar viedokli nākt klajā, vismaz uzgūglē par tēmu 5 minūtes - i pats izglītojis sevi būsi, i neizplatīsi dezinformāciju, no kuras kāds cits mācīties mēģinās.

Win 7 Home&Pro svaiga instalācija aizņem 7.5GB, Windows 8 Pro minimāli aizņem 9.XGB XP svaiga instalācija bija ~1.5GB
  Zinātnisko fantastiku saceri, vai kā ?  Nevis forumos pārbaudi, bet normālas, nevis apgraizītas versijas uzinstalē un paskaties, pirms pilnīgas muļķības murgot. 

Protams, izķidājot un patīrot instalāciju, iespējams, var vēl mazākos BG iekļauties, bet ne par to te stāsts.

Raiviic - OEMs uz virtuālās mašīnas instalēts, pats nemurgo. Pirms gada darbā taisījām datu kiosku, kur vajadzēja CF kā datu nesēju izmantot, kā rezultātā dēļ super spiedīgās vietas, tad arī instalējām visas OS un skatījāmies faktisko vietas patēriņu.

Edited by J.Reinis

Windows 10 64 bit aizņem 15.6 gb uz diska + 300mb (starta diska partīcija)

Man uz virtuālā viņš aizņēma ap 11Gb, arī 64-bit versija 

• Patīk 1

Da joptvai, ne jau visiem identiska instalācija svērs vienādi uz dažādiem dzelžiem.

Šodien, piemēram uzliku atpakaļ win 7 pro, plika instalācija 12.5GB. Uz vecās Latitude e6400 bija 9.5GB.

Nu un padomā, ja ram apjoms diviem identiskiem kompjiem atšķirsies, kā mainīsies vieta diskā. Gigabaitos, ja vien ram nav megabaitos :D

Edited by intervall

Tā ir taisnība. Jo lielāks RAM, jo lielāks swap un hiber failu izmērs. Kamēr neatslēdz hibernāciju, ir uz C diska hiber fails, vai kā viņu pareizi sauc, aptuveni 75% no RAM lieluma, kad iespējo slēpto failu redzamību, var atrast. Kamēr RAM neliels, viņu nejūt, kā RAM ir 16 GB vai pat 32 GB, hiber fails ir milzīgs. Šajā brīdī salīdzināties ar to, cik Windows (pliks) vietu aizņem uz diska nav gluži pareizi. Atslēdziet hibernāciju, tad skatieties OS smagumu.

akriss. Paņem pulksteni, tādu, kuram sekunžu rādītājs ir. Ieslēdz izslēgtu datoru, kad datoram ir hibernācija iespējota. Apskaties laiku. Pēc tam atspējo hibernāciju, un atkal ieslēdz izslēgtu datoru. Apskaties laiku. Esi pamēģinājis? Es esmu. Ja ir starpība, tad tās ir dažas sekundes, nevis pusstunda. Ja OS ir uz parasta cietā diska, štrunts par tiem GB, ko hiber fails paņem, bet man, piemēram, OS ar visām programmām ir uz 120 GB SSD. Man ir tuvu tam, ka tie padsmit GB labāk lai nav aizņemti ar to hiber failu. Esmu atspējojis hibernāciju. Neredzu viņai jēgu, ja ir stacionārais dators ar SSD. Piekrītu, laptopiem hibernācija ir labi, bet galddatoram ar SSD un UPS nav hibernācija vajadzīga.

tas tā ir OSX? Windows 10 iekš VirtualBox startējas 30 sekundēs

jā, osx yosemite palika tik lēns, ~1.30m pilns boots no ieslēgšanas, pilnīgi besī. bet no otras puses laptops tiek izslēgts reizi 2 mēnešos, takā nedodu pīli par to.

tev windows hibernējas 30 sekundēs vai bootojas? 

vispār 30 sekundes ir dafiga, (pieņemu, ka tas tīri dēļ VM) man 8 sekundēs  uz laptopa W8 jau bija atvēris chromu vaļā tai tālajā pagātnē, kad vēl lietoju windows.

Edited by akriss

Galda datoram poga līdz darbavirsma ~ 5 sekundes ar vecu Intel SSD. Ar cieto disku ~24 sekundes. Atšķirība jūtama, it īpaši ja būtu pusotra minūte jāgaida. Taka klucis vai ne klucis, ielādē ātrāk kā Yosemite.

tapēc, ka hibernējas no ssd, tapēc jau ir ātri. hibernēšana- gatava image ielāde RAMā nevis atsevišķu procesu startēšana. bez hibernēšanas vajadzētu būt baigi lēni, teorētiski. gribu zināt kā tas dzīvē ir, kad hibernēšana ir pilnībā izslēgta.

INTRASERVERNET

Mac OS X sen vairs nav tas kas bija. Tagad pat iisti nav pabeigta 10.8.x versijaa, ne 10.9.x, ka jau lieto daudzi 10.10 kuru arii nedabeiks, kaa izlaidiis 10.11. Apple pamatiigi pavirsi straadaa.

Edited by Rizla

10.10 ar visu to ka ir beta stadijā liekas ļoti laba un nekādus bugus neesmu novērojis, vienīgi mail aplikācija apēda 64GB RAMa un tā arī nestartējas, ko beidzot salaboja pagāsnedēļ. bija čakars ar to, ka skaņu laida caur hdmi un neļāva caur laptopa skaļruņiem atskaņot, bet nvram un pram resets palīdzēja, un vēl liekas, ka ir mazliet lēnāka salīdzinājumā ar mavericks, bet tas ir paciešams dēļ visiem jaunievedumiem un izcilās sinhronizācijas starp apple ierīcēm.

iOS8 un 5s gan man jau sāk nepatikt, prasās pēc kaut kā laužama, laikam papildus jāiepērk kaut kāda 5" ķīniešu lāpsta, mi3, find 7 vai oneplus one, priekš čakarēšanas.