Jump to content

D klase


Luke
 Share

Recommended Posts

Gribēju pajautāt vai kāds ir mēģinājis/spēlējies ar D klases pastiprinātājiem priekš home audio?

Skatos, vienā tēmā Normunds bija plānojis izmantojis basa kačāšanai. Mani gan vairāk interesē full range pieredze ar D klasi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    42

  • Tornis

    15

  • Darkheart

    16

  • Luke

    45

Top Posters In This Topic

Posted Images

paskaties normunda Linkwitz tēmu  - papildinātu ar mērījumiem ...un tie nav lētie čaina no name moduļi.....nu nezinu priekš FR izksatās ne pārāk imho.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tos Normunda moduļus man pat sanāca ar vienu ausi pāris minūtes paklausīties.

Bet nu tajā pat laikā D klase ir tas pats JJP izslavētais Devialets. Hypexam ir parādījušās Ncores. Gribētu kaut ko uzzināt par Anaview jaunumiem, internātā tiek slavēti D-sonici, Icepower, IRS 2092 utt. utjp, kas it kā jau varot FR.

Man pašam ir tāda iekšēja pārliecība, ka tuvākajā laikā varētu parādīties kaut kas konkurētspējīgs arī priekš FR, ja nav jau parādījies.

Link to comment
Share on other sites

nezinu - paša jāklausās...maŗketings viena lieta...slavē daudzi....

Link to comment
Share on other sites

Man iekš auto ir tipa D klase, t.i. Alpine PDX-V9. Teikšu, ka skan OK. Neko traku nedzirdu. Jā, es neesmu super speciālists, bet kaut kāda klausīšanās pieredze ir.

Jauda arī zvērīga no mazas kastes. It kā 123W uz kanālu pie THD 1%.

Kāds tur kropļojumu spektrs un tml. neesmu mērījis. Skan OK, un man pietiek.

Šitiem ar vai nebija tie tipa ICE-power.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, problēma ir tajā, ka kvalitatīvais D klases gals maksā vairāk vai tik pat kā labs AB. Ok, būs lielāka jauda, bet tas ir labs arguments samērā nedaudzos gadījumos. Neesmu arī pārliecināts, ka tradicionālie spektrometriskie rādījumi parāda visas D klases blusas.

Link to comment
Share on other sites

Nu ir kautkādi D klases stiprekļi, bet nafig tādu vajag mājai.Es saprotu konceri, kur vajag kilovatus un ej nu smagus pastiprinātājus apkārt vazā, bet mājā tas ir mazsvarīgi. Mājā pastiprinātāja svaram nav nozīmes, lielu jaudu nevajag, elektrības patēriņš ir mazsvarīgs, tad pasakiet man kaut vienu iemeslu, kapēc D klasi pirkt priekš mājas?

Link to comment
Share on other sites

Es ar nezinu, bet koncertiem jā, iekš auto arī nav slikti. Maz vietas aizņem, var nobāzt gandrīz jebkur. Man piem. stāv bardačokā, un tur vēl palika brīva vieta. Bet tas ir 5 kanālu pastiprinātājs, kas it kā var atdot ~1kW. Pie tam, salīdzinoši maz silst, kā arī mazāk slogo auto elektrosistēmu, jo darbojas efektīvāk.

Mājās tiešām nezinu. Lai gan visi mājas kinozāļu komplekti pilni ar tipa D klasi, arī praktiski visi reši.

Mūzikai mājās pašlaik praktiski ieguvumu nav.

Bija kaut kāds gan tipa, kuram tikai ciparu ieeja, un signāls uz analogo pārveidojas tikai bez maz vai pašā gala pakāpē, un tur bija kaut kāda čupa plusu piesaukti. maksāja arī kosmosu.

Kopā ar analogo avotu, to pašu plašu atskaņotāju - galīgi garām.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kā lai izsakās pareizi ....

 

Esmu savā mūžā dzirdējis visādus aparātus. Taisījis arī esmu visādus Sušurinus, AB+A, Quad-veidīgus (B-class ar vijeboniem), lampu arī. Tad, kad to darīju, par spektra mērījumiem dzirdēts bija, bet izdarīt kaut ko tādu "radiomīļotājam" nebija iespējams. Bija jāiztiek ar "kropļmēru". Un ausi. Gan savu, gan kolēģu ausi.

 

Šajos laikos notiek tas pats. Neskatoties uz to, ka katram pieejams kompis ar visvisādiem "mēriem", liela daļa paļaujas uz savu ausi.

 

Par tēmu - man ir Panasonic verķis. Šajos laikos saukts - resīveris. Sūds, ne mašīna, pēc svara spriežot. Iekšā 5 Tripath mikrenes. Impulsu baroklis, T-class gali (tas pats D, tikai ar vijeboniem). Visādi Dolby, ulučšaizeri un cita huiņa. Bet ir iespēja saslēgt tā, lai ir vienkārši stereo. Nezinu, vai drīkst tā izteikties, lai netiktu apmīnusots un citādi aplamāts, bet - skaņa laba !! Protams, ja sāk to verķi izmantot galējos režīmos (deklarēts 150W uz 8 Omiem), tad, protams, ir, kā ir. Kaut gan pieļauju, ka pļurņiki sāk kropļot un auss arī. Bet, ja normāli klausās, skaņa ir OK.

Link to comment
Share on other sites

 

 

(deklarēts 150W uz 8 Omiem)

šitam jau parasti galā ir piezīmīte - one channel driven, t.i. tas baroklis parasti ir uz kādiem 200W, lai arī mikrenes varētu dot tos vatus arī vienlaicīgi.

Link to comment
Share on other sites

Neviens tak nesaka,ka D klase neskan, kautkā jau skan. Labi, autiņā , tur tāpat labu skaņu dabūt nevar . Labi, visādos sūda resīveros un mājas kinozalēs, kuras arī nav piemērotas kvalitatīvai mūzikas klausīšanai, bet drīzāk kino skaņas efektiem. Labi, koncertos, kur vajag lielu jaudu, lai gan, pēdejā laikā, bez ausu aizbāžņiem vairs klausīties tos nevar, bet tas cits stāsts. Nu labi,megafonā D klase ir ka kulaks uz acs, bet nafig mājā vajadzētu D klases stereo pastiprinātāju? Nu kur ieguvums, naudā, skaņas kvalitātē, krāniņa pagarinājumā, jo skaņu tehnikas saimnieks seko līdzi tehnikas attīstībai?

Link to comment
Share on other sites

labi, ikdienaa klausos liidz 10w max. itkaa nekaada vajadziiba peec D, peec didzha vaardiem. tajaa pashaa laikaa, tas suuda D gan basa, gan midbasa zonaa patiesiibaa iedod taadu aatrumu un draiva sajuutu, kaadas AB klasei pa lielam vienkārši nav. attieciigi, tiem, kas taisa DIY , tur ir ljoti speeciigs aspekts nosegt vismaz 2 joslas ar D klasi. 

kaa jau pierasts, bootaa hifi uztvere ir shaada- katrs klausaas to ko un kaa veelas. Un kaapeec gan ne maajaas. Ne visiem patiik silts/ papluudis/ puukains skaneejums.

Link to comment
Share on other sites

nezinu ...bet imho augšas D klasei grēko...nav tās detalizācijas un nianses...bet tas mans viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

Kāds d klasei sakars ar cipariem? Tur nav nekā digititāla...

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Luke,  ne viss, kas rakstīts, ir pareizi :) Nekāda analogā signāla pārveidošana digitālajā, tur nenotiek. Tur vienkārši anaalogais sinusa signāls tiek pārviedots modulēta platuma impulsos, kas pēc būtības vienalga ir analogs signāls, tad atslēgas režīmos strādājoši traņi šamo pastiprina, un ar filtru novāc lieko šņagu. Un galīgi nekas digitāls tur procesā neparādās :)

Link to comment
Share on other sites

ja nu vienīgi digitāla vadības shēma, bet tas neattiecas uz pastiprināšanu, kā jau Huans minēja.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pārviedots modulēta platuma impulsos

Tātad principā vajadzētu saukt par "diskrētā signāla pastiprinātājiem" . Tā kā daudziem gan jau tas digitālais/ciparu=diskrēts, tad gan jau iegājies ir tas digital nosaukums.


Ja pa tēmu, NADam arī ir nopietni "ciparnieki".

Nebūtu kur naudu likt, pie datora varētu šādu pieslēgt http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/D-3020-Hybrid-Digital-Amplifier

un kādas paštaisītas nelielas skandiņas/monitoriņus klāt.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

Tātad principā vajadzētu saukt par "diskrētā signāla pastiprinātājiem"

Nu, jā, tā, šķiet, būtu vispareizāk šamos saukt :)

Link to comment
Share on other sites

nu vakar nedaudz paklausiijos savu d klasi lai atsvaidzinaatu sajuutas. Jaasaka kaa ir --> liekot d uz FR ...... pirmaa dziesma likaas +-ok, bet jo ilgaak klausies, jo vairaak sajuuta , ka ...taas augshas ...nju, pirmkaart jau gribas kaadu 1dB toch nogriezt augshas nost, un veel -->  tu klausies taadu kaa mp3 160kb, kur augshaas visas smalkaas nianses ir vienaa putraa...diemzheel taa tas ir.... cita lieta, ka piemeeram midbasa un zemo vidu zona ....performee ljoti aatri ..... tas amps tiek labaak galaa ar zemo/ videejo galu nekaa mans ab , briizhiem pat sajuuta, ka tik labi, ka dziesma pat skan taa kaa subjektiivi nedaudz aatraak, bez taadas pieskanjas/ dunonjas, kas iebremzee ... tomeer kad ilgaak klausies, uzrodas taada , nu , mazliet nepilnveertiibas sajuuta, kaa saka, tomeer hifi raksturiigs meerens/ mieriigs, silts skaneejums, nevis uzbaaziigi aatrs . cita lieta, ka d klasi subiitim es nemainiitu ne pret ko. un tur tas lai arii paliek. Shaubos arii, ka paarskataamaa cenu diapazonaa, teiksim liidz ap 1000/1500eur kaadam buus iipashi savaadaaks viedoklis par d klasi. cita lieta, ka tomeer taa klases izveele ( par labu kaadai no ) ir diezgan atkariiga arii no izmantotajiem skaljrunjiem , pasha cilveeka gaumes, un muuziku ko tas klausaas. nu nebuus taa, ka taa D buus kautkaada panaceja ( vai obligaata vajadziiba kaut basu zonaa )  visiem ......

Luke ..... dajebkaada D klase viennoziimiigi neies kopaa ar it iipashi izodinamiskajiem skaljrunjiem ( es par tiem fountekiem kurus tu lieto ) . Vinji tak jau peec definiicijas ir domaati augstaakaa plauktinja, kaa ierakstiem, taa tehnikai ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
RudeWolf

Ja viens projekts labi aizies, tad uz gada beigām varētu uzbūvēt Hypex NC400 kastīti. Kā daži mēļo, tad NC1200 moduļus patlaban izmantojot NAD savos M sērijas jaudiniekos. Paskatījos arī tām hokeja ripām spektrus - Normunda uzrādītājiem traucējumiem nekas līdzīgs 1KHz spektrā nav redzams arī pie 2 omu slodzes. Paredzu, ka saimniecību varētu kustināt NAD M51 DACs, ja ap to laiku atradīšu labu dīlu.

Link to comment
Share on other sites

Oho, Rudewolf, lūdzu uzaicini tad pie sevis ciemos! ;)

Es atkal savus D klases meklējumus esmu iesācis daudz pieticīgāk. Attiecībā uz Anaview AMS nedaudz nokodos gan cenas dēļ, gan arī pārliecības neesamības dēļ par tā Anaview, it īpaši barokļa krutumu.

Tā vietā, ja neskaita lūk šādu http://www.ebay.com/itm/111306749566?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT nieciņu, kas nav D klase, drīz jau vajadzētu būt atnākušiem no čainas LJM L25D galiem. :)  Pēc tam, kad tos jau biju pasūtīnājis, gan izlasīju viedokli, ka L25 bez D pilnā joslā labāk performējot par L25 ar D, bet nu tad jau redzēs. Ja L25 ar D liksies daudzoslošs, ne kas jau neliedz pamēģināšanai paņemt L25 bez D. :)

Link to comment
Share on other sites

Triapath ir  D klase. T kalsi viņi paši izdomājuši...Nu domājams, ka parasts B klases amps preformēs labāk par D klasi...bet nu čaina pilnīgā viņš ir... pamatīgi nenotestējot pie reālām Tumbām viņu neslēgtu...+ pretīgā 2 pusējā traņu montāža uz L profila ....


jā un vēl miera strāva maza fiksēta (nevar regulēt - ar nav labi...kā paveiksies tāda būs :) )  - cik atceros 10mA uz trani....

Link to comment
Share on other sites

Man radās tāds iespaids, ka tas varētu būt kaut kas tipa "Lepai" variants, bet nu sagribējās paspēlēties. Man viens paziņa līdzīgu pirms pāris nedēļām atrādīja. Nu tā- "na ļubiķeļa" skanēja interesanti. Pa to naudu soidjot..

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Paši NADieši apstiprinājuši, ka M22 ir bāzēts uz NC400 moduļa.

 

“We have our own nCore module developed in close co-operation with Hypex.  It is based on the 400 not the 1200, but this is not a qualitative difference it only affects power output.  We can do this because we will build and sell a lot of units.  The 1200 was developed primarily for the pro market where huge power is required.”

“In the Hypex 400 module continuous power is 200W @8 and 400W @4.  In our implementation it is 250W @ 8/4 controlled by Erik Edvardsen’s precision clipper circuit.  The benefit of this approach is the ability to offer much more short term or dynamic power where we have 350W @8 and 600W @4.  This makes the power in actual use seem greater than the spec – in typical NAD tradition!”

Redzēs, ko pirmie apskati teiks. Jāpiebilst, ka M22 maksā trīs kilobakšus štatos un EU gan jau vairāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

.+ pretīgā 2 pusējā traņu montāža uz L profila ..

 

Oskar, vai Tu gadījumā kaut ko nejauc? Kur šim kaut kādi traņi jāmontē uz L profila? 

Link to comment
Share on other sites

nu ja tu runā par 25 bez D -

 

tad tur uz tā L profila ir 2 draiveru traņi + 2 katram plecam + vēl divi otrā pusē..L profils jau pats pats par sevi samazina siltuma atdevi...un tās jaudas ir pārspīlētas ///

post-57155-0-30705300-1412964249_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ā, es īsti nesapratu par kuru Tu no viņiem runā- par to Tripathu vai par L25.to..

Nu tagad man iesākumā atnāks L25D. Ja būs labs, tad droši vien gribēsies pamēģināt arī bez D. Itkā jau ļauži to L25D un L25 slavē.. Nu tad nu redzēs.. Par tām jaudām; Nu man jau mājās skandas ar jūtību zem 92dB/1w ir jāpamekē.. Pa lielam vienalga kas tur tai pastiprinātāja uzrādītajai jaudai par ciparu ir pirms 50. 

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

 

 

Ja viens projekts labi aizies, tad uz gada beigām varētu uzbūvēt Hypex NC400 kastīti.

Es uz šiem jau kādu laiku skatos un domāju par vismaz 4 kanālu pastiprinātāju (augšējām joslām).

 

 

 

Paši NADieši apstiprinājuši, ka M22 ir bāzēts uz NC400 moduļa.

 

Man, savukārt, interesantāks liekas 7 kanālu M27, kur arī esot izmantota NCore tehnoloģija un kas maksā tikai par 1K dārgāk. Jaudas gan tur ir tikai 180W uz kanālu. Ja tur iekšā ir 7 NC400 moduļi, tad M27 cena ir neticami zema.

Link to comment
Share on other sites

Visticamāk, ka NAD izmantotie pastiprinātāji izmanto moduļus, kas balstīti uz NC400 un obligāti nav hokeja ripas formā. Tāpēc arī jauda varētu būt mazāka. Tiesa jautājums tāpat ir, vai tie aparāti skanēs labi (šajā ziņā NADam nav slikta vēsture). Ir jau arī interesanti AB klases pastiprinātāji, ko man kārotos uzbūvēt un ļoti ticams, ka to gala izmaksas ar visiem soft startiem, aizsardzībām un dzelzi var sasniegt NC400 komplekta cenu.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Kad parādīsies Unisonā, tad varētu aiziet paklausīties. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Šorīt saņēmu paciņu no čainas. Tur iekšā būtu jābūt LJM L25D stipreklim. Brīvdienās varbūt uznāks "luste" mēģināt to kitu salodēt un varbūt pieslēKt, bet gribēju pajautāt pāris lietiņas, par kurām nejēdzu!

Uz doto brīdi man nav pāris lietas, ko daudzi piemin- t.i. soft starts un "speaker protection".

Soft start, ja pareizi saprotu, ir lieta, kas palīdz pie stiprekļa ieslēgšanas neizbliezt korķus? Nu es varētu tos galus slēgt iekšā pa vienam cerībā, ka ne ko neizbliezīs.

Par speaker protection- pieņemu, ka es varētu ieslēgt pastiprinātāju, pamērīt vai uz galiem nav līdzstrāva un tad mēģināt slēgt klāt tumbas- iesākumā kaut kādus grabuļus, ko nav žēl izbliezt. Ja ar tiem ne kas slikts nenotiek- tad normālas tumbas?


Speaker protection labprātāk nopirktu te pat letvidžā, nevis sūtītu no ebaya un tad gaidītu atkal mēnesi, kamēr atnāk..

Link to comment
Share on other sites

testiem derēs drošinātājs, bet tā tas diezgan daudz pabojā thd...soft startu testiem var nelikt - ja tev nav 600w plācenis.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...