Jump to content

Ierīces, kas bloķē iespēju lietot mobilos telefonus telpās


DeUld
 Share

Recommended Posts

... visu es noteikti nezinu, bet ļoti gribētu.... ai kā gribētu... 

...nekādā ziņā nevēlos arī strīdēties...  :drinks: 

 

Izlasīju info linkos: Informācija ir no cietumu pārvaldes puses (gan jau ka CP preses relīze, žurnālistu apdarē), inženieris to lasot var pasmaidīt... ()

 

 

Esmu runājis ar šīs Beļģu kompānijas inženieriem- viņiem ir diametrāli pertējs viedoklis. Turklāt, līdz šim nav oficiālas neatkarīgas ekspertīzes slēdziena, ka šīs iekārtas nevar noslāpēt signālu- komunikācijas. Iekārtas ekspertīzēm no cietumiem tika izņemtas taču, rezultāta nav(valsts nav ieinteresēta pierādīt ka viss šancē). Ir tikai ieinteresēto pušu viedokļi-> cietumu pārvalde testē un saka ka neslāpē.... :spruce_up:

 

Lai gan... ja arī tālajā 2006. gadā viss tiktu palaists un darbotos, tas būtu īslaicīgs risinājums- komunikācijām piešķir jaunas frekvences regulāri- līdz ar to slāpētāji jāuzlabo, lai cietumā nebūtu mobīlo sakaru.

Link to comment
Share on other sites

.

 

Turklāt, līdz šim nav oficiālas neatkarīgas ekspertīzes slēdziena, ka šīs iekārtas nevar noslāpēt signālu- komunikācijas. Iekārtas ekspertīzēm no cietumiem tika izņemtas taču, rezultāta nav(valsts nav ieinteresēta pierādīt ka viss šancē). Ir tikai ieinteresēto pušu viedokļi-> cietumu pārvalde testē un saka ka neslāpē.... :spruce_up:

 

Iekārtas visu var - ja pietiekamā daudzumā un pareizi tiek uzstādītas. :)

 

Ar plānotās aparatūras daudzumu un izvietojumu viņi pat teorētiski nevarēja realizēt nepieciešamo uzdevumu, jo galvenā problēma bij  tāda, ka reti saliktas antenas ar salīdzinoši lielu izstaroto jaudu un platu vērsumu, tādējādi radot pamatīgas problēmas apkārtējiem (ne cietumā). Kā kaut ko sāka makarēt, lai nestaro uz āru, tā arī iekšā visa slāpēšana aizgāja pa pieskari. Nekvalitaīvi saplānots projekts. Drīzāk vispār nesaplānots. Tur nekādu dižo ekspertīzi nevajag, ja vairāku operatoru sakari strādā pie ieslēgtas slāpējošās aparatūras. Man domāt, ka jamie vienkārši gribēja pa lēto izšļūkt banānrepublikā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

mmm... jā... te varu piekrist... projekts nav bijis tas labākais, lai iegūtu 100% pārklājumu... ir bijusi iespēja uzmest aci pāris projektiem... it kā jau viņi OK, ja pieņem ka ēkas ir no kartona.

 

Cietuma puse arī ir darījusi daudz, lai iekārtas nedarbotos :moil:  

 

Domāju ka abas puses nav baltas un pūkainas.. :taunt:

Link to comment
Share on other sites

 

 

Domāju ka abas puses nav baltas un pūkainas.. :taunt:
  Ne mazākās nojausmas - es tik par objektīvi tehniskām lietām. ;)
Link to comment
Share on other sites

paturpinot sho OT, neizpratni rada kamdeelj taa jaapiesaarnjo eeters?!

sakarus vareetu paartraukt operatoru pusee,

trubas atrashanaas vietu var nopeeleet un ja koordinaates traapa taadaa sleegtaa iestaadee tad akcepteet tikai ieprieksh "oficiaali" pieteiktas trubas

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

sakarus vareetu paartraukt operatoru pusee

 

Kā Tu to tehniski iedomājies? Konkrētajā sektorā(os) trāpa arī nejauši cilvēki dažādos laikos, pie tam esot ārpus rūtainās saulītes.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Par tehnisko pusi - vai Triatel`a CDMA ir vieglāk vai grūtāk noslāpēt ?

Link to comment
Share on other sites

 

 

trubas atrashanaas vietu var nopeeleet
uz bāzes staciju signālu mērījumiem balstīta atrašanās vieta ir tik neprecīza un optimistikais variants http://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=kfvsbb&centerx=508797&centery=6315024&zoom=0&layer=map&ls=o , ietekmētu tik daudz nevainīgu cilvēku, ka tas nav lietojams.Un pat ja tas būtu iespējams, atliek tikai pasliktināt zonu, lai šķistu, ka atrodies pavisam citur. Atslēdz savam gudrtālrunim gps/wifi un paskaties kā kartē mainās tava atrašanās vieta atkarībā no tā cik mīļi apskauj telefonu vai kurā vietā ēkā atrodies.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vienotrā baznīcas tipa ēkā ar ieslēgtu GPS kļūda 45 metri bijusi. Biezs metāla jumts, biezas sienas, vitrāžas ar svinu saturošu stiklu un rāmjiem utt. Bez nekādiem jammeriem. Visādi puspagrabi u.c. Tad triangulācija noteiks precīzāk?


Nav viņa tik precīza, pat vienotrā krimfilmā ķemmēšanai ārpilsētā izdala 250*250 m kvadrātu meklējot ieslēgtu telefonu. Var būt 10m, var būt 100m precizitāte. Protams, kur nav ēku un koku, bet torņi redzami - arī 5 metri var būt ka aprēķina.

Link to comment
Share on other sites

Kā Tu to tehniski iedomājies? Konkrētajā sektorā(os) trāpa arī nejauši cilvēki dažādos laikos, pie tam esot ārpus rūtainās saulītes.

un eeteraa kakaataajs noteikti neskars nejaushus garaamgaajeejus ..
 

Atslēdz savam gudrtālrunim gps/wifi un paskaties kā kartē mainās tava atrašanās vieta atkarībā no tā cik mīļi apskauj telefonu vai kurā vietā ēkā atrodies.

neprecizitaate saak iestaaties, jo telefons uztver mazaak baazes stacijas, protams ka precizitaate nekaada
bet shajaa gadiijumaa tas ir pilniigi pie kaajas cik preciizi telefons pats sevi atrod, operatora pusee var opereet ar vairaak datiem
un programnodroshinaajumaa var atrunaat ka konkreetaa apgabalaa ignoreet taadus kas tikai vienu baazi redz
 

1. Vienotrā baznīcas tipa ēkā ar ieslēgtu GPS kļūda 45 metri bijusi. Biezs metāla jumts, biezas sienas, vitrāžas ar svinu saturošu stiklu un rāmjiem utt. Bez nekādiem jammeriem. Visādi puspagrabi u.c. 2. Tad triangulācija noteiks precīzāk?

1. GPS te nepiedalaas vispaar
2. ja vairaakas baazes tad pietiekoshi preciizi
 
Link to comment
Share on other sites

  • Cietumi ir jāceļ tur kur puskilometra apkārtnē nav citu ēku! Tad ne tikai noslāpēt, bet arī sargāt vieglāk. Katru kas ieiet perimetrā viegli nofiksēt. Kokus drošības pēc izzāģēt. Forši un droši.

 

Zinu ka GPS nepiedalās.

Link to comment
Share on other sites

un programnodroshinaajumaa var atrunaat ka konkreetaa apgabalaa ignoreet taadus kas tikai vienu baazi redz

Kāds nabags iekritis akā, apdullis zvanīs nevis 112/113 bet vecmmamai un atstieps pedāļus jo viņam atteiks zvanu. Protams, ka no operatora puses datu ir vairāk un triangulācija nebalstās uz plikiem signālu stiprumu mērījumiem, bet tāpat precizitāte būs tuvāka simts metriem kā desmit.

Ja cietumu būtu tādi kā raksta berly, tad droši vien tas varētu strādāt un citiem netraucētu, bet šķiet ka šobrīd tāds Latvijā ir aptuveni viens cietums.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

 

 

'Racer', 17 Sept 2014 - 13:00, teica: Kā Tu to tehniski iedomājies? Konkrētajā sektorā(os) trāpa arī nejauši cilvēki dažādos laikos, pie tam esot ārpus rūtainās saulītes. un eeteraa kakaataajs noteikti neskars nejaushus garaamgaajeejus ..
 

 

Operatori nošausies, ja viņiem iedos šāda tipa uzdevumu. :D Jammerus telpā var salikt tā lai neskar akā kritējus, bet tas ir neadekvāti dārgi...

 

Vispārīgi ņemot problēma nav risināma tehniski, bet gan administratīvi, jo tehniskus ierobežojumu apiešanas ceļus vienmēr var atrast. Nejauši atcerējos, ka 90-to beigās Brasas cietuma iemītnieki izmantoja liela attāluma telefona pagarinātājus Senao u.c., kuri darbojās uz 250/380 MHz. Var tač elementāri ienest mazu dupleksu radiostaciju uz tiem pašiem 150-400 Mhz un ārpusē uztaisīt slūžas uz publisko tīklu utt... :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...