Jump to content

UPS cirkulācijas sūknim


n2os
 Share

Recommended Posts

Pirms 34 minūtēm , Raimonds1 teica:

Tāds lūk jautājums - ko darīt, ja tā?

 

Pa lielam - nosist kurinātāju.

Nav ko kurināt, ja redz, ka elektrība raustās.

 

Ja cilvēks aiz borta, kuģa kapteinis ko, izmet glābšanas riņķi un mierīgi brauc tālāk? Nutak tās apkures UPS sistēmas ir glābšanas riņķis, nevis meinstrīms.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ups ir lai izkurinātu kurtuvi (labākajā gadījumā). 

Lai kurinātu - ģenerators ar automātisku palaišanos. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Raimonds1 teica:

ko darīt, ja tā?

Tavā gadījumā, iedzert nervu zāles, beigt murgot un iet gulēt!

  • Atbalstu 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Es to māju nekurinu. Es aprakstu iespējamu gadījumu, kad kurinātājs var izdomāt nepareizi.

https://www.tvnet.lv/5068184/apkures-katls-bumba-ar-laika-degli

Savukārt, Upes ielā bijis uzstādīts divu apkures veidu paštaisīts katls, kas darbojies gan ar elektrību, gan ar kurināmo, turklāt pārplūdes vārsts bijis uzstādīts nepareizi un nedarbojies, tāpēc katlā uzvārījās ūdens, tajā radās pārlieku liels spiediens, un tas eksplodēja. Iespējams, sieviete nav zinājusi, ka mājas apkure pārveidota uz elektrisko, tāpēc iekurinājusi to ar malku paralēli pieslēgtajai elektrības apkurei, nezinādama, ka apkures sistēmas cirkulācijas krāns bija aizgriezts, pastāstīja G. Balodis.

http://www.building.lv/forums/read.php?99,103404,103514,quote=1

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , snukurins teica:

spradziens parastais.

No tu tur muldi, vēl jau pastāv termodrošinātājs!

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau situācija ar to apkures katlu ir interesanta. Cik zinu, vienreiz laikam no tā jau ir ogles grābtas laukā. Un nesen tas katls tika iekurts, UPSis jau bija un viss labi, elektrība raustās, katls strādā, viss kārtībā.

 

Man ar to katlu vispār sakars par tik, par cik, ka zinu, ka tāds tur ir un zināma persona strādā tajās telpās, ko tas katls apkurina.

--------------------------

Tālākais ir teorētisks pārspriedums par tehniskiem, materiāliem, psiholoģiskiem un citiem aspektiem, kuri var būt un var nebūt saistīti ar to konkrēto apkures katlu.

1. Dažādu personu sajēga par elektrību vispār. Tā pamatzināšana ir diezgan vienkārša - cik tam UPSim ir liels akumulators un cik stundas tas 20-30-50-200Ah akumulators to 30-50-100-200W sūknīti spēs darbināt. No tā prasts un praktisks secinājums - ja raustās elektrība, malku likt klāt nevar un viss, jo, ja izbeigsies tā strāvas padeve pavisam un tas akumulators ir par mazu , tad tas UPSis izslēgsies! Vai vidējais kurinātājs to zina un saprot. Vai arī kurinās tik, jo UPSis takš ir! Te vēl jāpiebilst, ka var būt arī tā, ka kurinātājam tas tik tāds blakusdarbs, viņš atnāk, ieliek malku un aiziet. Vai vēl ļaunāk, aizdzeras. Vismagākais variants, protams, ir praktiķi ar ento gadu kurinātāja stāžu, kuram var skaidrot vai neskadrot, viņš PATS ZINA. Kādas ampērstundas, kādi vati! Tad vēl tur var būt sievas, draugi, lielāki bērni, kam pateiks, aizej, piemet malciņu, tie taču arī nekādas ampērstundas neskaitīs. Tad vēl ir tāda lieta, ka zvanot apkures sistēmu montāžas kantorim, vai var atbraukt un apskatīt, stāstot to visu, tiklīdz saruna aiziet par elektrību, tā sākas - mums te speciālists nav uz vietas, izbraucis, lai gan pirms tam visu izstāsta, iesaka un tā. Nu, kā ar auto - kamēr riteņi, piekare, viss kārtībā, kā sākas elektriba, tā - mums elektriķa nav. Tad vēl ir jautājums, vai tas katls negatavo vēl silto ūdeni patēriņam vai vēl kādā veidā, ja nav elektrības, tur vēl kāds sūknis nedarbojas, kas ir ĀRPUS tā UPS apgādes, bet ir svarīgs sistēmai. Un vēl - vai tur bez tā, ka tas kurinātājs vai tam pielīdzināta persona liks tik to malku, vai tur vēl nav kaut kādi krāni, kurus tā persona var atgriezt vai aizgriezt vai kaut kādas lampiņas, kuras jāpamana, ka tās mirgo vai tur kaut kas pīkst un pareizi jāiztulko, ko tas nozīmē. Varbūt tā lampiņa ir izskrūvēta vai aizxkrāsota un pīkstulis jau sen nepīkst. To visu aptuveni apjēdzot, rodas vēlme pēc prastas pašteces sistēmas, kur siltais ūdens cirkulē tāpēc, ka tam ir mazāks blīvums un tas līdz ar siiltumu, ceļas uz augšu un viss notiek bez nekādas elektrības.

2. Kuriķa un tam pielīdzināto personu zināšanas, personība un raksturs. Ja aizvedīs kārtīgu benzīna ģeneratoru un pateiks, ka vētras laikā tev šitas ir jādarbina, jo akumulators neviks tik ilgi, vai viņš tā darīs vai ne? Te var minēt vēl visus pārējos pienākumus, kas jādara un ko daži nedara vis. Varbūt ķuriķis šito izlasīs, apvainosies, un patieks - kuriniet paši. Visa tā sadzīves proza, kad negribas aizvainot labu cilvēku, bet pateikt vajag.

3. Paša apkures katla un UPS tehniskā konstrukcija. Vai to konstruējot ir paredzēts, kas būs, ja būs tā un kas būs, ja būs šitā. Vai tas UPS nesāks nelabi pīkstēt, ja vinam pieslēgs 200Ah akumulatoru, jo lādētājs par vāju un glupu, lai lēni lādētu to aķi ar kādiem 10 ampēriem. Vai pie izstrādes un ieviešanas nav tikuši klāt grāmatveži-optimizatori un kaut kādas būtiskas funkcijas ir nooptimizētas. Vai UPŠa pamācībās vispār kaut kas no tā visa ir pieminēts, cik ilgi tas to elektrību nodrošina.

4. Taupīšana, atbildības dalīšana un tamlīdzīgi. Kas perk un apgreido to apkures aktlu - telpu izīrētajs vai leitotājs. Vai leitotajam ir apr savu naudu japerk UPS, rezerves siltuma akumulators, jāved Rigas speciālisti un jārisina pārējais. Vai, ietaupot centu, nesanāks beigās bums.

5. Tad vēl - vai tādiem, kas to visu apmēram apzinās, kas tur var būt un kas ne, vai tiem ir jāklusē vai ne vispārēja labuma vārdā.

Racer, marizo, AK-47, Dils atbalsta

pirms 23 stundām , jema teica:
2018.09.27. , 07:52, Raimonds1 teica:

ko darīt, ja tā?

Tavā gadījumā, iedzert nervu zāles, beigt murgot un iet gulēt!

 

Es te tā iedomājos - ja es neliktos ne zinis, tur kaut kas notiktu, te tak dažs labs norēktos līks. Jo formāli ta man kaut kāds sakars ar to apkures katlu ir, par UPŠa pirkšanu zināju un izgrābtām oglēm arī.

Labots - Raimonds1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Eh, iemest tevi, Raimond, kādā problemātiskā ražošanas objektā utml. , kad tikai no tevis viss ir atkarīgs, bet pārējie apkārt tikai statisti...

Cik ilgi izturētu...?

Link to comment
Share on other sites

Es pietiekami detalizēti aprakstu iespējamu reālu situāciju ar daudzveidīgiem rakursiem un ietekmēm.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , jacobs teica:

Cik ilgi izturētu...?

Tvaika ielā to ražotāju ir maz, līdz ar to var fantazēt par programmēšanu un citām jaukām lietām, tagad nabaga kurinātājs tiek apsmiets, kaut pats nekuja no tā visa nesaprot! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Vai vislabāk nebūtu, ja visa katla sistēma darbotos uz kārtīgiem 12 voltiem ar standartā nākošu 200Ah dziļās izlādes akumulatoru un no 230 uz 12voltu barošanas bloku/lādētāju.

 

Vēl jautājums ir - cik maksā savest kārtībā līniju. 

Izolētu kabeli likt - dārgi. Varbūt kaut kādas lokālās izolācijas vadiem ap tām vietām, kur sitas kopā. 

Kā tur ir - ja māja 10km no HES, bet vadi sitas kopā uz visas garās līnijas vēl 30 km, tad jāsakopj visa līnija?

 

Es te tā tīri teorētiski spriedelēju - tagad taču ir visādi vieglie, lētie materiāli.  

https://www.betonam.lv/product/stikla-skiedras-armatura/?gclid=CjwKCAjworfdBRA7EiwAKX9HeHUok9A8L3lLnWKmUwSWwj0nbHsAhOMm6FHWrI-yYIdDls9uGbUTGxoCU4IQAvD_BwE

no šitāda uztaisa trijstūri un ieliek starp fāzu vadiem kaut kur stabiem pa vidu. Ja vajag, vēl kādas gumijas amortizēšanai. Pašizmaksa EUR3-5 gabalā.

pirms 11 stundām , Vecāķis teica:

12V industriālo PLC neieteiktu. Visi pieejamie ir 24V.

nu tad 2x12V un 100Ah katrs

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , Raimonds1 teica:

Pašizmaksa EUR3-5 gabalā.

Ha, ha, ha!

Sadales tīklam kancelejas pildspalva varbūt tik lēti izmaksā, bet ne jau rūpnieciskā izolācija.

Kaut kā 40'000 eur darbinieku pirmpensijas pabalsts ir "jānopelna".

http://www.lrvk.gov.lv/elektroenergijas-sadales-pakalpojumu-tarifi-pakalpojuma-lietotaju-intereses-nenodrosina-pilna-apjoma/

 

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vajag 20..50.. 100...1000 litru ūdens rezervuāru katlutelpā virs katla un elektromagnētisko vārstu pa tiešo pie 220V ievada, kas uz pašteci vienkārši nodzēš katlu, tikko aptrūkstas elektrība? 

 

Vienmēr var būt kādu apstākļu sakritība, kuras rezultātā kas var notikt. Kurinātājam var iekost lapsene, nevaig nemaz aizdzerties. Vai tāpēc nekurināsim? 

 

Bet, ja par tēmu - kāpēc neražo 12/24V DC cirkulācijas sūkņus? 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Raimonds1 teica:
pirms 9 stundām , Vecāķis teica:

12V industriālo PLC neieteiktu. Visi pieejamie ir 24V.

nu tad 2x12V un 100Ah katrs

Tad jau labāk 24V.


Pirms 59 minūtēm , marizo teica:

Bet, ja par tēmu - kāpēc neražo 12/24V DC cirkulācijas sūkņus? 

 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Malkas katlu avārijas dzesēšanai Danfoss ir speciāls, pasīvais termostatiskais vārsts "Thermostatic Valve Type BVTS" (Danfoss mājas lapā kaut kā nevaru atrast, bet viņu tādu ražo). Vārsts rūpnīcā ir ieregulēts uz konstantu tmepratūru 95 °C, bet kā  to vārstu tālāk izmanto ir atkaŗīgs no projektētāja izdomas. Ir malkas, granulu katli, kuros iekšā ir iemontētā dzesēšanas "čūska", un katla pārkaršanas gadijumā vārts atveras un dzēsē katlu ar caurplūstošu ūdeni no ūdens vada (ūdens aiztek uz kanalizācijā). Ja elektrības problēmas izraisa arī problēmas ar auksto ūdeni, tad tādā gadijumā vajag kaut kādu tvetni, kurā ir ūdens avārijas gadījumiem.

Vēl šo vārstu daži granulu katlu ražotāji izmanto kā aizsardzību pret granulu aizdegšanos padeves šnekā, kur šneka pārkaršanas gadījumā granulu starpbunkuris tiek pieliets ar ūdeni no neliela trauka (10-20 litri)

Līdzīgas darbības vārstus ražo ari citas firmas, piemēram https://www.caleffi.com/ arī tāds ir.

pirms 3 stundām , marizo teica:

Bet, ja par tēmu - kāpēc neražo 12/24V DC cirkulācijas sūkņus? 

Mūsdienās varētu izgatavot arī apkures sūkņus, kuri darbojas no 12/24V DC, Lielākā šādu sūkņu problēma būs to dārdzība, izmēri, un lielā strāva, kura tāds sūknis ņems no barošanas bloka.

Ja nelielai privātmājai nebūtu lielu problēmu izgatavot apkures sūkni līdz 120W, tad rūpnieciskam objektam, vai daudzdzīvokļu mājai sūknis var būt gan 200W, gan 2000W, un tas priekš 12/24V DC jau būs astronomiski lielas strāvas, ar nejēdzīgi resniem vadiem, jaudīgiem komutācijas elementiem un milzīgu barošanas bloku.

Labots - Firza
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Granulu katlam labi ir tas, ka, ja nav strāvas, nav kurināmā padeves. Malkas katlā gan var sakraut kurināmo ilgākam laikam.

Iedomājies tik, kārtīga vētra, strāva raustās, kurināma telpā sanesta saskaldīta, diezgan sausa ozola malka, ko veči dabūjuši pie ciema galvenā ceļa, jo tas ozols ieplaisājis un sācis tā kā gāzties uz ceļa pusi. Jāpieliek tak pilna kurtuve! Nu tik būs silti!

 

Re kur datašīts ar atsauci uz darbības laiku. URZ3408 PROsinus-300 https://www.lemona.lt/LIUSE/NI/Lt/urz3408.pdf  15.lpp. BATTERY SELECTION For optimum operation quality, use this device with gel or certain acid batteries (acid batteries which reach 14,5 V during charging), with maximum capacity of 100 Ah. Producer suggests VIPOW rechargeable batteries. For optimum battery selection, refer to estimate formula below: 100 W of load = → 10 A current consumption for the battery Example: with 150 W load and 100 Ah battery, estimated operation time is around 100 Ah/15 A≈ (around) 6,5 h.

 

pirms 11 stundām , Firza teica:

Vārsts rūpnīcā ir ieregulēts uz konstantu tmepratūru 95 °C, bet kā  to vārstu tālāk izmanto ir atkaŗīgs no projektētāja izdomas. Ir malkas, granulu katli, kuros iekšā ir iemontētā dzesēšanas "čūska", un katla pārkaršanas gadijumā vārts atveras un dzēsē katlu ar caurplūstošu ūdeni no ūdens vada (ūdens aiztek uz kanalizācijā). Ja elektrības problēmas izraisa arī problēmas ar auksto ūdeni, tad tādā gadijumā vajag kaut kādu tvetni, kurā ir ūdens avārijas gadījumiem.

Nu, ideālā gadījumā būs kārtīga tvertne VIRS katla, lai viss notiek ar pašteci. Būs pat paredzēts variants, ja kanalizācija ciet - kaut kāda tvertne, kur tam ūdenim satecēt. Un mehaniski, ne elektriski atsegsies šilte lieliem sarkaniem burtiem 5 valodās - malku klāt vairs neliec!

 

Taču to visu apdraud taupīšana un visādi optimizatori, ka ieliks UPSī aķi no šrotā nodota auto.

-------------------------

Un tad vēl, dies nedod, aizvainot ar saviem padomiem par ampērstundām ciema kuriķi!

 

https://www.tvnet.lv/6242846/pertiku-matites-netic-teviniem-pat-tad-ja-tiem-ir-taisniba

te gan ir par pērtiķiem un mātītēm, bet doma skaidra - sabiedriskie attiecību mehanismi nosaka, ka nav ko bāzties ar savu gudrību, ja tevi neprasa, sastrīdēsies ar visiem, labāk ka nu paklusē, lai viņi kurina to katlu ar ozolu un liek UPS to šrota akumulatoru. Tāpat, kā dara visu ko citu - dedzina atkritumus, nemācās matemātiku uttt. Kam tev to vajag.

Labots - Raimonds1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Nav te ko jaunu ameriku izdomāt! 

Malkas katlam siltuma aķis ir obligāts! Mazais loks jātaisa no pietiekami resnām caurulēm un ar cirkulācijas sūkņa apejas vārstu, lai ūdens uz pašteci cirkulētu lokā katls/siltuma aķis. Bez tam katlam ir termoregulators kurš noslēdz gaisa padevi, ja katls pārkarst. Viss! Vienkārši un efektīvi. Nekādi UPS vai dzesēšanas kontūri nav vajadzīgi!

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Stāsts ir par pilno ainu, KĀPĒC var nesanākt.

Piemēram, Tu kā informēts cilvēks aizbrauc uz kaut kādu lauku tusu/dzerstiņu. Veči sāk apspriest kaut kādu tehnisku jautājumu, tur, apkure, kalte, gateris, apgaismojums, drošinātāji, automātika, tur dārgaki resnāki vadi vai ietaupīt, dārgāka sistēma ar aizsardzību un lētāka bez, kaut ko par  elektrību vai siltuma tehniku, kur jāievēro NOTEIKUMI un jāzin FIZIKA. Un veči sak gvelzt glupības un Tu kā speciālists zini, ka tā nevar. Ko tu dari - klusē un skaties no malas uz to sviestu, jo Tev to nevajag, vai tomēr iejaucies?

 

2018.09.28. , 09:22, jacobs teica:

Eh, iemest tevi, Raimond, kādā problemātiskā ražošanas objektā utml. , kad tikai no tevis viss ir atkarīgs, bet pārējie apkārt tikai statisti...

Cik ilgi izturētu...?

es gan nepretendēju, ka varu konsultēt lielus projektus, šo to gan zinu, bet šāda attieksme vispirms neder, ja grib kādu ārēju ekspertīzi, kas ir brīva no ietekmēm, mobingiem, algu izmaksas lieluma un pārējās sabiedriskas šļuras, kas nereti nomāc objektīvu analīzi. Pat elementaru padomu no malas. Jo mēs visu zinām un mums neko nevajag.

Labots - Raimonds1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Ronalds teica:

Bez tam katlam ir termoregulators kurš noslēdz gaisa padevi, ja katls pārkarst.

Šī būs pirmā lieta ko 

28.9.2018. , 09:13, Raimonds1 teica:

praktiķi ar ento gadu kurinātāja stāžu

"nooptimizēs".

 

 

 

 

 

 

Labots - Firza
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nedaudz cita tēma - daudzdzīvokļu māju radiatoru atgaisošana augšējā stāvā. Parasti - pasaka, ka ir ielaists ūdens sistēmā - 2-3 minūtes, sāk nākt ūdens, atgaisošana pabeigta.

Cits variants - pasaka, ka jāatgaiso, atver krānus radiatoru galos, paliec spainiti. Gaidi, gaidi, gaidi ... pēc 4 stundām sāk nākt ūdens. 

Tas tā tehniski ir iespējams vai arī tur kāds savā galā kaut kādu krānu bija aizgriezis vai atgriezis vai nebija gana ūdeni/zaļo draņķi sistēmā salaidis.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Raimonds1 teica:

Gaidi, gaidi, gaidi ...pēc 4 stundām sāk nākt ūdens.

Un tad tu pamosties un pasaki, labrīt, peldošajām čībām...:)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Ne-a šoreiz bija austiņas pie datora mūzikas un 2-3-4 litri izlijuši blakus tālākās istabas radiatoram. Spainītis 3l bija par mazu.

Man jau vairāk tā atgaisošanas problēmas ģenēze interesē, vai tiešām 4 stundas tas gaiss tur nāk vai arī cilvēka faktors.

 

Skats ar čībām būtu labs, jo sistēmā ir ieliets kaut kāds zaļš draņķis, jo citādi cilvēki esot pamanījušies nospert silto ūdeni, notecinot to no radiatoriem. Tipa citur tā darot un ka tik kāds to nav samācījies. Tumši zilas peldoša materiāla putugumijas čības. https://www.ksenukai.lv/p/viriesu-cibas-izm-43-melnas/3nen   tikai tumši zilas, žļurga 99FF33 https://www.rapidtables.com/web/color/RGB_Color.html

 

Un tas viss dažas dienas pēc tam, kad es te visādi gudri par apkuri esmu izrakstījies un izdomājies.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 7 stundām , Raimonds1 teica:

daudzdzīvokļu māju radiatoru atgaisošana augšējā stāvā

 

Nu, normāli apsaimniekotājs par tādām lietām sit (un piestāda lielus rēķinus) dzīvokļu īpašniekiem. 90% māju mūsdienās ir slēgta cikla apkures sistēma, kur apkures siltumnesējs iet caur siltummaini un parasti automātiski nepapildinās. Zudumiem tajā vajag būt minimāliem un tādas "atgaisošanas" bez apsaimniekotāja ziņas darīt nedrīkst - tādā veidā izlaiž siltumnesēju, tas vairs normāli necirkulē un tieši salaiž burbuļus visā sistēmā. Ja kaut kur siltumnesējs tūkst, tad normāli sistēmu papildina tas pats apsaimniekotājs ar sagatavotu (un uzskaitītu) ūdeni no pilsētas apkures tīkla.  Tās "atgaisošanas" nāk no tiem laikiem, kad apkures sistēmas bija vaļējas un viņās gāza iekšā bezmaz dīķa ūdeni - tur nebija starpība cik tonnas izgāž peļķē.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Mjā, bet tad viņš par to informē, ka būs siltumnesējs un tad ir skaidrs aptuvens laika nogrieznis, kad atgaisot. Tāpat par to metamorfozi, ka tagad tas viss būs tik nopietni un pats vairs atgaisot nevarēs.

Un konkrētā gadījumā pie jau neesoša siltuma akumulatora, tas automātiski nozīmē, ka tā siltumnesēja dārdzība nosaka, ka tā akumulatora arī nebūs. Jo te ar 500 litriem vai tonnu nepietiks, vajag 5 vai desmit tonnas.

Šis ir cits gadījums, ne tas, ko aprakstīju iepriekš. 20 reiz lielāks.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, VebKamera teica:

 

Nu, normāli apsaimniekotājs par tādām lietām sit (un piestāda lielus rēķinus) dzīvokļu īpašniekiem. 90% māju mūsdienās ir slēgta cikla apkures sistēma, kur apkures siltumnesējs iet caur siltummaini un parasti automātiski nepapildinās. Zudumiem tajā vajag būt minimāliem un tādas "atgaisošanas" bez apsaimniekotāja ziņas darīt nedrīkst - tādā veidā izlaiž siltumnesēju, tas vairs normāli necirkulē un tieši salaiž burbuļus visā sistēmā. Ja kaut kur siltumnesējs tūkst, tad normāli sistēmu papildina tas pats apsaimniekotājs ar sagatavotu (un uzskaitītu) ūdeni no pilsētas apkures tīkla.  Tās "atgaisošanas" nāk no tiem laikiem, kad apkures sistēmas bija vaļējas un viņās gāza iekšā bezmaz dīķa ūdeni - tur nebija starpība cik tonnas izgāž peļķē.

Esi kaut ko dzirdējis par izplešanās trauku ar bufer siltumnesēju? un piebarošanas ūdens tev arī droši vien sveša lieta?

Link to comment
Share on other sites

Apsaimniekotājam tas zaļais ūdens ir regulāri jāpiepērk klāt - reāli izmaksas uz degunu - kapeikas, bet ja tās ir vairākas tonnas mēnesī uz māju, tad var sasniegt tādu iedzīvotājam parastajam lielu kopējo summu, kas varētu būt aptuveni ekvivalenta kāpņu telpu mazgāšanas līdzekļa ikmēneša izmaksām, jebšu šokējošs procents no nama lielākā bļāvēja mēneša ienākumiem

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 13 stundām , Murlo teica:

piebarošanas ūdens tev arī droši vien sveša lieta

 

Tu esi redzējis, ka tas "piebarošanas ūdens" pievads vienkārši stāv vaļā, lai tauta var izklaidēties grozot vaļā un ciet krānus radiatoriem? Tad tur ir ļooti sūdīgs pārvaldnieks.

 

pirms 13 stundām , Murlo teica:

dzirdējis par izplešanās trauku

 

Jā, un kad tur tas izplešamais beidzas, kas notiek? Viņš tur, tajā traukā rodas trancendentālās molekulu transmutācijas rezultātā, vai? Tie izplešanās trauki ir 30 ... 50 m3, un ne īpaši lielāki. Kubikmetrīgus kautkā neesmu redzējis.

______

 

BTW, izplešanās trauku jēga ir izlīdzināt spiedienu tajā brīdī, kad apkures siltumnesējs uzsilst no tiem 20 uz 50-60-70 vai ciktur grādiem. Tam nekādā veidā nav jākalpo kā rezerves tilpumam amatieru-atgaisotāju vajadzībām.

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Gadu gadiem ir bijis tā -  jāizlaiž gaiss no radiatoriem, augšējā stāvā atgriež radiatora krānu - 2-3 minūtes uz katru no trim radiatoriem, ūdens sāk nākt, radiators atgaisots un viss kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Pirmkārt, nopērc un uzliec automātiskos atgaisotājus, saziņā ar pārvaldnieku. Man jau 10 gadus stāv un normāli darbojas - tie ir pietiekami uzticami un nemaksā kosmosu.

Otrkārt, ja nav tas brīnums un jūsu māja nav Sūnu ciema viducī (vai veca kolhoza nomalē), tad mājai visticamāk ir noslēgta apkures sistēma ar IEROBEŽOTU siltumnesēja daudzumu iekšā. Mājā ir noslēgts loks. Nezinu kā pateikt vēl vienkāršāk. Saproti pats, ka šādā gadījumā, pie palaistas cirkulācijas atverot krānus un tecinot nost šķidrumu, nekas labs tur nav gaidāms.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nu ļoti labi, tad jau mums tagad ir moderna sistēma un es par to uzzināju šeit.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...