Jump to content

Kvadraciklu izvēle...


Recommended Posts

 

 

No 0-100 apmēram 7.5 sekundēs kas nav visai iespaidīgi.

Štrunts par sekundēm, bet ir visai liela atšķirība sajūtās, vai tās 8.5 sekundes esi ērtā ādas beņķī, pieplacis pie bākas sporta baikam vai sēdi uz kvadras.

 

Kvadra būtu ideāli pielietojama zemnieku saimniecībās, kur vēl vienu traktoru nevajag/nevar atļauties, bet noder transports ar ko var i uz ganībām aizbraukt lopus apraudzīt, kādu piekabi pavlikt un pie vajadzības - arī uz bodi aizšaut.

Kā atpūtas verķis - nezi, neesmu motofans, bet enduro/krosa mocis man liktos sakarīgāks variants.

Link to comment
Share on other sites

 

 

No 0-100 apmēram 7.5 sekundēs kas nav visai iespaidīgi.

 

Kā jau biedrs minēja - ir starpība kur sēdi. Vai sēdi aiz vējstikla noizolētā traukā vai sēdi vējam tieši pretī.

Un kaut kā liekas, ka tādu rādītāju kā sekundes ātrumam 0 - 100 kvadrām nedrīkst skatīties.

Nav kvadras domātas 100 km/h (tas ir gandrīz max ātrums). Nav viņām ātrumkārba tam paredzēta un nav viņām airodinamika tam paredzēta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

Nu ir gan ar kvadru gan ir citiem 4riteņu braucamajiem pa mežu braukts. Kā jau parasti versatile ir viedoklis, kņigu ņičital nu mnenije jest...

Ar moci ir sanācis tik pa ielām un trasi pabraukt, ir tur savs kaifs, bet man kā auto cilvēkam, ļoti grūti pierast pie fakta, ka man riņķī nav rāmja, un visa pārējā, kas auto piedienas. Jūtos kails un viegli ievainojams.

Ar kvadru, good old times, ziemā izklaidēties, pa sniegiem un smiltīm paārdīties, ekstāze.

Bagijs - izvēlos labāk par kvadru, jo tomēr tas rāmis, kas ir riņķī dod zināmu drošības sajūtu, tā pat kā piecpunktu siksnas. Viss ko man pēc braukšanas gribējās bija - vairāk jaudas!!!

A offroad mežam, būtu buržujs, paņemtu ROKON - https://www.rokon.com/

Labots - skolnieks_2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
unknovn

Kungi,

Pacilāšu pavecu tēmu un ceru ka šeit atradīsies kāds kas spēs sniegt konstruktīvu atbildi.

Tātad, pagājušo gadu nopirku sīkajam ķīnas kvadru. Uz rudens pusi jau pašam bija āķis lūpā un reāli jau vairs nespēju ar riteni izmīties sīkajam līdzi.

Līdz ar ko, uz šo gadu ir projekts pašam tikt pie kvadras. Problēma tajā, ka es tehniskā esmu reāls čaiņiks. Ja ar auto +- ir skaidrs, tad moto tehnika man ir tumša bilde.

Pagaidām sliecos uz Krosa kvadras pusi, un ņemot vērā ka vēlos vairāk maukt pa mežiem un kalniem (ļoti atvainojos, maz pauguriem :)), svarīga ir atpakaļgaita. Gonkot nav plāna, reāli izbraucieni ar dēlu, tipa mazas ekspedīcijas.

 

Tātad, kas man nav skaidrs - uz ko vispār jāskatās pērkot kvadru. Kā viņām ar apkopēm? Skatos ka nav kā auto - pēc noskrietā, bet jārēķina kaut kādas motorstundas. 

Kam jāpievērš uzmanība? Cik bieži un kādas apkopes (remonti?) jāplāno vidēji mierīgi vizinoties?

Varbūt ir kāds kas ap šo jomu grozās un varam sarunāt kādu konsultāciju vai palīdzību par kādu labu konjaka pudeli?

 

P.S. Jā skatos lietotu kvadru 2-3k robežās.

Labots - unknovn
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 1 stundas , unknovn teica:

par kādu labu konjaka pudeli?

sagādā kasti, un tad te visi būs speci .....,

bet, ja gribi ilgtermiņā braukt, tad ķīnieti labāk neizvēlies ....., var nopirkt arī lietotu normālā stāvoklī,

pasaki, cik liels ir budžets, un tad var kaut ko ieteikt

Link to comment
Share on other sites

unknovn

Budžets 2-3k

Ķīnietis ir sīkajam, pats sev skatos kaut ko no lietotiem

Precīzāk uz ko metu acis:

Yamaha yfz450   ir Reverse

Yamaha Raptor
Suzuki LT-R 450
Honda TRX 450
Polaris Predator
Polaris Outlaw
Can-Am DS 450
KTM EXC 525         ir Reverse
KAWASAKI KFX450    ir Reverse
POLARIS OUTLAW 525 IRS     ir Reverse
HONDA TRX400X        ir Reverse

ss.lv ir ko izvēlēties, bet man vairāk ir jāsaprot ko prasīt pārdevējam un kam pievērst uzmanību. Ar autiņiem + - skaidrs, bet te kā jau minēju nav skaidrs

"Kam jāpievērš uzmanība? Cik bieži un kādas apkopes (remonti?) jāplāno vidēji mierīgi vizinoties?"

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Vēl viens spēriens mironim, citam..

 

Tikko biju apskatīt cfmoto 850xc, kas it kā skaitās sakarīgākais no mūsdienu ķīniešiem, bet īsti nezinu.. nebija sajūta, ka uzreiz jāņem ciet kamēr vēl 'ziemassvētku cena'. Iespējams pie vainas ir tas, ka čoms nesen nopirka 2018. gada Can-Am Outlander 1000cc un jams, protams, izskatās daudzas reizes labāk un nopietnāk (un vismaz 2x dārgāk).

 

Vai ir kādam pieredze ar kaut ko, kas vairāk paredzēts darbam nevis lēkāt pa trasi? Tas būtu - iebraukt mežā ar zāģi, lāpstu, stādiem. Pavilkt kādu piekabi ar 1+ tonnu iekšā utml. Varbūt kāds mednieks (vismaz vienu zinu forumā) var kādu vārdu piebilst?

Link to comment
Share on other sites

Ar kvadrām mazāk sakara vairāk ar solo moto tehniku - arī dārgs ķīnietis ir ķīnietis ! Ņem japāņus vai vismaz to franču kanādieti un miers.

 

Link to comment
Share on other sites

man čomi  kuriem bijušas kvadras - ātri vien no tām mēģināja tikt vaļā - pilnīgi bezjēdzīgs verķis. tici man - nestabilas , pamatā 2wd. Ok var pirkt tipa sporta kvadru ārdīties pa trasi....ā jā un pārdeva ar zaudējumiem - jo nevienam viņas nav vajadzīgas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kādas kvadras un priekš kādiem mērķiem viņi pirka? Ja es pirktu kaut ko tīri izklaidei laukos no moto, tad tas būtu gan jau kāds krosa mocis, un ja es būtu copmanis, kam ērti līdz upei/ezeram jādabrauc ta gan jau tas būtu kāds 4x4 džips. Ar kvadru es gribu apvienot vairākas lietas -teritorijas apbraukāšana/apsekošana, kāda sausa koka izvešana no meža, šaurs dampis, kas iet caur cidoniju strīpām ar attiecīgu piekabi, transports ar ko pa saimniecību pārvadāt visādus štruntus, kādreiz, ko aizlaist gar upi uz zināmām copes vietam, lai nav pa zāli jābrien, kādreiz pa stigām pabraukt. Saproti, ne belis ne ņiva ne mocis ne vellapēds vienā aparātā neder tam.

Link to comment
Share on other sites

Es vienkārši saku ko man teica čomi no savas pieredzes  + ziema pa ledu ar kvadru nedrīkst...ļoti šaurs pielietojums..un no komfirta, bagāžas glabāšanas viedokļa ņiva būs labāka...

Link to comment
Share on other sites

2007 gadā nopirku Honda trx 400ex. Foršs verķis, joprojām ik pa brīdim izbraucu. Ir jāizlemj - krosa kvadra vai 4x4 -> divi dažādi aparāti. Otrajam pielietojums plašāks, bet dinamiskai braukšanai "ļumīgāks"
 

Nestabilas ir ja nemāk braukt, līkumos jāieguļas. Ķīnieši varbūt arī nav vajadzīgi, bet kvalitatīvām kvadrām ir pieprasījums. Salīdzinoši trx400ex remontēt nav nācies pa šo laiku. Tikai maini eļļu, filtru,  reizēm ķēdi un zobratus. Pirms pirkšanas pārbaudi vai aizmugurējā ass nekustās. Ja kustās, tad rēķinies ar gultņu maiņu. Nemainot salauzīsi rumbu. Motoru gan jau pārbauda kā standarta moto tehnikai.

 

450 stock ir platāks = stabilāks, bet 400 var uzlikt distancerus. Atkarīgs no braucēja smaguma, bet dzirdēts, ka dažiem mēdz ieliekties aizmugurējā ass (pie lecieniem tramplīnos).

Labots - Damn
Link to comment
Share on other sites

Kādus 10 gadus ir īpašumā riktīgs Ķīnas aparāts, kaut kāds bashan 250cc, 4x4. Sperts no kaut kāda Polaris modeļa. Tika pirkts tieši lauku saimniecības vajadzībām. Apbraukāt ganības, ko vajag pārvest, utt. Tonnu viņš nepavilks točna, bet pilnu ar būvgružiem kaut kādu raidera piekabi velk vēsi. Uzliku viņču un noņemamu šķūri, un ziemā var mierīgi izšķūrēt sniegu. Vienu reizi kaut kas tur nobruka kārbā, bet kaimiņu mehs Janka pārjauca un sataisīja. Citu problēmu nav bijis. Kvalitāte apdarei bēdu ieleja, protams, bet tas braukšanu neietekmē. Ja drellētu diendienā no rīta līdz vakaram, domāju ka sen būtu izjucis, bet vieglam režīmam, kā palīgs saimniecībai, nekāda vaina. Cik atceros pirkts tika pa kādi 800Ls. Protams viņš nav salīdzināms ar firmu, bet maksāja 4 reizes lētāk kā līdzīgs brenda aparāts un šādā režīmā turās normāli. 

Bildē nav mans, bet pēc skata tāds pats. 

hqdefault.jpg

Labots - saf
Link to comment
Share on other sites

Ja es pareizi redzu cenas, nu neņem ņivu, ne to kvadru, paņem kādu Suzuki Jimni. Biku rupjākas riepas uzliec, un vālē.

Link to comment
Share on other sites

@ImissimI Es pats paņēmu CFMoto 450. Pa šo laiku daudz esmu pētījis visu. Tunājot par jauno CFMOTO 850, bet to kas pagājušā gada modelis, tad iesaku paskatīties Krievu YOUTUBE kur viņi salīdzina jauno 850 (X8), tur no CAM-AM speciem pat nāk atsauces ka viņš jau ir ļoti tuvs CAN-AM, bet par stipri lētāku naudu. Jaunais 850 esot būtiski pārbūvēts. Par savu 450 nesūdzos, bet nu jau jaudu gribas vairāk.

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , ImissimI teica:

Varbūt kāds mednieks (vismaz vienu zinu forumā) var kādu vārdu piebilst?

Ir mums klubā 2 kvadras. Abas 4WD un ne no lētā gala. Pielietojums tiešām ļoti šaurs - izvilkt lopu no meža, ievest barību kur ar auto netiek iekšā, izbraukt pa stigām pēdas paskatīties. Izbraukt tiešām var praktiski visur - ja māk. Modeļus gan nepateikšu.

BET - ir jāmāk braukt, īpaši bezceļa apstākļos. Ļoti jāuzmanās. Avarēt ir ļoti viegli un sekas var būt smagas. Pagājušā gada beigās mums bija nelaimes gadījums medībās - cilvēks ar kvadru brauca pāri grāvim, apgāzās un kvadra uzkrita pašam virsū. Rezultātā smagas traumas un ilgstoša ārstēšanās - iegurņa un gūžas kaulu lūzumi utt.

Kaut kur pa ausu galam dzirdēju par vēl vienu nelaimes gadījumu tepat LV, kas diemžēl beidzās letāli - līdzīgā situācijā cilvēks bija iekritis grāvī ar ūdeni, kvadra virsū un noslīcis. Neviens blakus nebija bijis.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tas jau pirmais likums ar ekstrēmākiem maršrutiem - nebrauc viens. Protams, gadās visādi - katram var uznākt kāds mazais mirkļa aptumsums un fiksā ideja.

@ju pareizi redzi cenas - jauns ar pilnu paku ap 8.5KEUR + vēl lāpsta jāpaņem klāt, tomēr jautrāk kā ar sniega pūtēju.

@unknovn laikam tieši to video, ko tu pieminēji, esmu skatījies - tas viens no aspektiem, kapēc biju apskatīt to 850xc cfmoto.

 

Paldies, veči, par apspriedīti katrā ziņā!

Link to comment
Share on other sites

@ImissimI Pašlaik ssā pa ~4kEUR stāv Jimny ar 1.5D motoru (it kā gan viņiem nāca itālu 1.3 dīzelis ...). Tas būs labāks par biežāk pieejamo 1.3 benzīnu. Jimny ir par ~25cm platāks, t.i. gandrīz 1.5m, kas ir nedaudz vairāk kā tāds kvadaracikls. Toties brauksi ar reālu komfortu. Un to tonnu arī varēsi drošāk vilkt. Jā, iepriekš jau minēju - vajadzēs kādas rupjākas riepas.

Pasaulē priekš šitiem ir arī pieejamas sniega lāpstas. 

Link to comment
Share on other sites

Žēl, ka 4 sēdvietas citādi - varētu liet zaļo dīzeli nesatraucoties. Nu.. padomāšu vēl, padomāšu, bet vispār es gribu izvairīties no dīvainiem samoģel risinājumiem - tā var ātri apaudzēt piemājas teritoriju ar donoriem utt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ir jau vēl kaut kādi hibrīdi starp kvadru un autiņu - vaļēja kabīne bez logiem. Zinu ja Džondīram tāds verķis ir, gan jau citiem arī.

Gator utility vehicle - laikam tā viņus lamā? Bet neko sīkāk gan nezinu par tādiem.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Savā privātajā mežā lai dara ko grib. Publiskā valsts mežā cits iedzīvotājs var trosīti nostiept starp kokiem, kur zeķes pažāvēt.

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 1
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , e = d teica:

Savā privātajā mežā lai dara ko grib. Publiskā valsts mežā cits iedzīvotājs var trosīti nostiept starp kokiem, kur zeķes pažāvēt.

Katram kurš šādi iedomājas novilkt trosīti vai striķīti būtu jāsēž cietumā. ;)

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , e = d teica:

Savā privātajā mežā lai dara ko grib. Publiskā valsts mežā cits iedzīvotājs var trosīti nostiept starp kokiem, kur zeķes pažāvēt.

Tad jau, publiskā mežā es varu arī kājinieku mīnas salikt, staigā pa savu mežu... kur tādi dzimst?

Link to comment
Share on other sites

Gan jau turpat kur tie, kas uzskata, ka viņiem ir tiesības izdangāt mežus savām izklaidēm.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , ivo teica:

Gator utility vehicle - laikam tā viņus lamā? Bet neko sīkāk gan nezinu par tādiem.

Pēc autora apraksta tā arī izklausās ka kautkas tāds tiek meklēts. Man darbavieta atrodas zoodārza/parka teritorijā un te cik skatos dārznieki/zvērkopji braukā ar šādām Hondām.

https://www.honda.co.uk/atv/models/pioneer/overview.html

 

Iazskatās ka netrūkst arī lētāki brendi.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Tā kā tie brīnumi ko lieto golfa laukumos apmēram :D

Link to comment
Share on other sites

UTV cena man šobrīd pa augstu. Vienīgi Ķīnas "Linhai" kaut kā ierakstās, bet tam man nav īsti uzticības.

Tāpat piekabīte būtu jākabina pakaļā, jo tajā mazajā kravas kastītē man nesaietu stādu kastes, krūmzāģis, lāpstas etc.

Nav ar Ķīnu viss slikti, bet nu tā laimesspēle gan. Biju pagājšvasar sportaspēlēs vienā lauku tūrisma saimniecībā un redzēju kaut kādu prastu bagijveidīgu dampi ar ko saimniece mauc apkārt gultasveļu mazgāšanas šrubes un lupatas sabāzusi iekšā, satiku saimnieku un noprasīju, kas kur kad. Šis teica, ka padsmit gadus apakaļ nopircis pa 1KLs un bāigi labi, kaut kādas ķegas un stūres pirksti turpat pagalmā pāris reižu, bet viss cits turās vēl. 

 

Meža dangātāji atslābstat, lūdzu. Man tas nav plānā, lasī nemākat? Es diezgan detalizēti esmu uzrakstījis kādiem nolūkiem šāds TL man ir vajadzīgs. 

Labāk kvadrists/krosists izmauc man pa stigu cauri, nekā idiots ar gāzētu audi 80 godīgi piebrauc miskasti atstāt un ziemassvētkos eglīti nopizģīt jaunaudzē vai bēru vaiŅagiem skujiņas sagriezt, vai tukšu divlitreni eglītei uz galotnes sēņojot atstāt, m...kas, bļ...ģ!

 

 

pirms 1 stundas , sheikys teica:

publiskā mežā es varu arī kājinieku mīnas salikt

Publiskā nē, savā!

https://youtu.be/RUilUzH5kx8?t=104

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , e = d teica:

Gan jau turpat kur tie, kas uzskata, ka viņiem ir tiesības izdangāt mežus savām izklaidēm. 

Klau, Tu, atver likumi.lv un iepazīsties kas tur rakstīts. Tad izlasi CSN.

Ir atļauts nobraukt no ceļa un braukt pa bezceļu, ja pašvaldība nav noteikusi savādāk. Piemēram Rīgā nedrīkst.

Protams, ka ir jāievēro privātīpašuma robežas, protams, ka ir jāievēro liegumi. Tad par ko tieši ir tava gudrrunāšana ? Nepatīk ?! Kuru tas drāž ?!

Ir pat pozitīvi, ja ar kvadrām un krosa močiem izspolē stigas - ne velti tās pa laikam tiek uzartas, lai palielinātu ugunsdrošību mežos/mežu kvartālos.

A par novilktu trosīti gan es personīgi salaztu Tev abas rokas un vēl uz policiju aizvilkt. Atradies taisnības cīnītājs. Labāk būtu pievaktējis tos kas miskasti mežā izgāž. Ps. "meža izpostītāji" pa brīdim kādu šādu mežā mēslotāju noķer un liek visu savākt atpakaļ un vēl mentus izsauc.

Karoče uzcepos - varonis hrenova.

 

  • Patīk 4
  • Atbalstu 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , MIGs teica:

Ir pat pozitīvi, ja ar kvadrām un krosa močiem izspolē stigas - ne velti tās pa laikam tiek uzartas,

Visu laiku šķita, ka esi saprātīgs personāžs - izrādās kļūdījos.

Tātad (lai daži "ģēniji" saprastu, ka zinu par ko runāju) - aizvēsturiskajos laikos (70-tie gadi) vienu brīdi uzradās jauns sporta veids - motoorientēšanās. Man kā čaklam orientieristam un motobraucējam, tas protams, radīja interesi un ja kas - kaut kur atvilktnēs glabājas ne viens vien diploms (augstākā laikam bija II vieta republikas tūrisma salidojuma mačos ). 

BET - 1. Tiek biedēti meža iemītnieki.

          2.  Tiek sačakarēta zemsedze, sūnas, iespējami reti augi u.t.t. un kārtīgi "uzrauta" moča sliede ne vienu vien gadu vēl ir jūtama (jo ne jau tika pa stigām brauca - tika rauts pa visādiem biezokņiem, ka tik īsāks ceļš).

 Vārdu sakot - pat krievu laikos ātri saprata, ka tas ir garām un pēc 3 gadiem motoorientēšanos aizliedza.

 Tas ka tagad kretīni ar džipiem, kvadrām, krosa močiem u.t.t. brauc kur un kā grib, liecina tikai par prāta (un likumu) degradāciju. Pa trasi ārdies, kā vien kārojas, bet  ārpus trases vai ceļa nelien. Viss vienkārši.

   Jā, stigas vajag regulāri uzkopt, bet salīdzinot ne pārāk skaļa traktora reizi labi ja pāris mēnešos braucienu, vai kretīnu ar močiem/kvadrām ārdīšanos - ja to nespēj atšķirt, man tiešām žēl tevis.

Link to comment
Share on other sites

Var runāt un diskutēt par ietekmi utt. Es spēju saprast viedokli un argumentus par troksni meža zvēriem un izbraukāšanu ne-stigās, takās. BET, ir atļauts ar šo tehniku braukt. Troses vilkt nav atļauts.

Nu līdzīgi, kā es uzskatu, ka Laimētavas un Fēniksus vajadzētu aizliegt, bet es taču nedrīkstu viņas dedzināt nost.


Ps. arī visu dzīvo mīlošie vegāni sāk draudēt nogalināt lopkopjus. Tas tā, kontekstā trosīšu vilcējiem.

  • Patīk 3
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Varu teikt tikai vienu  - Yamaha. Drāzti visādos apstākļos. Un vēl ar vien darbojas :)

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , e = d teica:

Savā privātajā mežā lai dara ko grib. Publiskā valsts mežā cits iedzīvotājs var trosīti nostiept starp kokiem, kur zeķes pažāvēt.

Es tikai gribu piemetināt ka motociklistu un zaļo konflikti ne pie mums ne ārzemēs nav jaunums un arī striķīši un trosītes ir vilkti un mieti asi likti un kas tik ne.

Tad kad kādam norauj galvu parasti vainīgo atrod ātri un piešķir slepkavību ar iepriekšēju nodomu.

Es varu saprast vienus un otrus,bet kādam stulbam tīnim ar pirmo moci nepienākas nāve tikai tāpēc ka kādam liekas ka viņš trokšņo... 

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , MIGs teica:

Klau, Tu, atver likumi.lv un iepazīsties kas tur rakstīts. 

 

pirms 4 stundām , MIGs teica:

par novilktu trosīti gan es personīgi salaztu Tev abas rokas 

Varbūt tev pašam jāatver likumi.lv un jāiepazīstas kas tur rakstīts? Pie tam es nekur neesmu teicis, ka velku kaut kādas trosītes vai aicinu kādu to darīt.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Nu man ir gadījies braukt ar viņu Āfrikā Sahārā, negribētu braukt vēlreiz, tas ir aparāts profam, amatierim prieks ir 5 km, ja tev 100 priekšā, prieks zūd, smags darbs, nestabils mēsls, kas nepiedod tavas kļūdas. lai tādu pirku ieks LV, jābūt fanātam, metās riņķi uz jebkura paugura, ja ir par lielu ātrums, īsāk sakot pašnāvnieku aparāts!:biggrin:

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , jema teica:

īsāk sakot pašnāvnieku aparāts!:biggrin:

Šeit arī sākas īsta jautrība !

Link to comment
Share on other sites

Just now, ieleja teica:

jeb katrs pats sev "novelk trosīti" 

Labāk bojāt veselību darot to kas patīk, nekā iznīkt sēžot uz dīvāna un gudri spriedelējot.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...