Jump to content

cik lielam pamuļķim jābūt, lai liktu xp?


nnoname
 Share

Recommended Posts

 

 

bet viņiem padodas labākas temperatūras par Intel kopumā.

AMD maksimālā temperatūra ~70 grādiem, Intel ~95. Tātad intel darba temperatūras ir augstākas. Vai tas ir tas pats, kas izdalīts lielāks siltums??? Manuprāt nē!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • usver

    22

  • vvv

    31

  • akriss

    30

  • jema

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bomaars/C12

Respektīvi ja tev kūlera radiātors INTEL gadījumā būs karstāks tad viņš mazāk siltuma izdalīs?  :shok:

Link to comment
Share on other sites

Ir jautājums pret veiktspēju pie izdalītās temperatūras, savād ir ar krāniem pret gaisu!

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

jema mazāk jādzer vēl tāču trešdiena tik būs! nnoname šeit iemeta manu citātu:

"runājot par procesoriem pierādījies ka amd ar visiem watiem mazāk karst."

Šeit runa neiet tagad par veiktspēju, bet gan par to, ka nnoname nesaprata manu teikumu, ka AMD ar salīdzinoši augstāku W patēriņu spēj saglabāt labākas temperatūras stock. Proti es parādīju, ka vidēji AMD ir vēsāki(load,stock) pateicoties savai arhitektūrai, lai gan tiem ir vairāk W, kā saka AMD stiprā puse ir procesoru zemās temp. Cita pēc nav jasāk diskutēt citā virzienā.

Un teiciens ja gribi sasildīties ziemā ņem Intel paliek...jo saki ko gribi visi internetā pieejāmie materiāli, lai vai pie kādas slodzes pierāda, ka labāk sildīties pie Intel.

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Respektīvi ja tev kūlera radiātors INTEL gadījumā būs karstāks tad viņš mazāk siltuma izdalīs? 

Tak neesi idiots. Darba temperatūra pie noslodzes Intel gadījumā ir lielāka, bet ņemot vērā procesoru lielumu un to cik siltuma katrs izdala zem slodzes, AMD izdala vairāk siltuma. To parasti apzīmē ar TDP (thermal design power), kas šajā gadījumā der kā mēraukla salīdzinot procesorus.

 

 

pateicoties savai arhitektūrai, lai gan tiem ir vairāk W, kā saka AMD stiprā puse ir procesoru zemās temp.

Švaki kristāli laikam tagad saucas laba arhitektūra, bet nu ko nu par to...

 

 

Un teiciens ja gribi sasildīties ziemā ņem Intel paliek...jo saki ko gribi visi internetā pieejāmie materiāli, lai vai pie kādas slodzes pierāda, ka labāk sildīties pie Intel.

Procesora tempeartūra un izdalītais siltums ir 2 dažādas lietas, atkārtošos īpaši tēstiem dēļiem. 

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Tu laikam vienu lietu nesaproti, man neinteresē cik siltuma viņam tiek iekšpusē pieražots, saproti tamdēļ viņiem ir dzese, termopastas,krist...utt. kas siltumu samazina un to ko mēs sajūtam, siltums nāk no radiātora un proti ja intel radiators ir sasilis vairāk, tad istaba arī vairāk sils. Tu man pateiksi tagad intel radiators ir uzkarsis uz 90c un amd uz 70c tad intel radiators istaba izdalīs mazāk siltuma? Tu to nopietni? :yahoo: 

(Centrālā apkure)  Piemērs tev iz dzīvēs, malkas krāsns(pieņemsim CPU)tiek iekurināta un ūdens sasilis trubās un radiātoros(CPU radiators) līdz 70c mana istaba silst, nākošajā dienā tā pati situācija, tikai ūdens sasilis līdz 80c, istaba silst ātrāk, saprati? Vai vēl nesaprati? :yahoo:  

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu laikam vienu lietu nesaproti man neinteresē cik siltuma viņam tiek iekšpusē pieražots

Tas ir kā - tevi neinteresē, ka AMD ražo vairāk siltuma, bet maini teicienu uz Intel (nu par to, ka ziemā sildīties).

 

 

Tu man pateiksi tagad intel radiators ir uzkarsis uz 90c un amd uz 70c tad intel radiators istaba izdalis mazāk siltuma? Tu to nopietni?

Iedomājies un es teikšu gan. It īpaši, ja Intel dzesētājs strādās ar mazāk apgriezieniem un izdalīs siltumu uz āru mazāk kā AMD radžis ar lielākiem apgriezieniem.  

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Šitā par tevi fizikas skolotāji ierēktu, krāsns kurā temperatūra ir 200c un kurā 300c un pateikt ka 300c izdalīs mazak siltuma  :shok: (teiciens par intel apkures aizstājēju paliek, jo galigi nejiet kopā tavi skaidrojumi ar izdalīto siltumu no radiātora ar fizikas likumiem)

Par tiem apgriezieniem nesāc nu muļķibas gvelzt kad pats te galīgu murgu stāsti. Vot prikols apgriezieniem pieķērās, davai apgriezienu un vēja plusmu mērījumus studijā

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Šitā par tevi fizikas skolotāji ierēktu, krāsns kurā temperatūra ir 200c un kurā 300c un pateikt ka 300c izdalīs mazak siltuma   

Man liekās tev ir garīgas problēmas, saistītas ar AMD.

 

FX 9590. 220W TDP. Maksimālā drošā temperatūra~65 grādi, jo tur sākas pārkaršana. Tātad AMD "advancētā arhitektūra" nodrošina procesoram zemas temperatūras, bet kādēļ tirgū tikai augstā gala dzesētāji spēj nodzesēt šo monstru, ja tam darba temperatūra ir daudz zemāka par nožēlojamu Pentiumu????

Tas tak tā nevar būt, Pentiumam noteikti ir jāstrādā kā krāsniņai vai kā tā, viņš taču karst.

Vot goda vārds, beigšu ar tevi strīdēties, tu mani novelc līdz savam idiota līmenim un sakauj ar pieredzi.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu dažu loģiku par siltuma izdalīšanos. Kas karst vairāk, tas arī izdala apkārtējā telpā vairāk siltumu.

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Vot es ar to nesaprotu ja fizikas skolotajai es tā pateiktu kā rubenis te cenšas iestāstīt man pa galvu sadotu.

Rubenis
Pirmāmkārtām vispārībā parādi oficiālus amd datus par temperātūram tieši tevi pieminētajam fx-9590... un maximālā drošā temp galigi viņam nav 65c bet augstāk :)

Mož sāksim žiguli ar GT-R līdzināt degvielas patēriņos...50w pret 220w?

Loģiski ka AMD wati ražo vairāk siltuma, bet tas siltums neizdālās istabā tikdaudz kā intel jo amd ir labāka dzesešanas arhitektūra lidz ar to intel karst vairak, lidz ar radiatoru un saprātīgi ka jo intel karstaks radiators jo vairak siltuma tiek izdalīts, kamēr amd arhitektūra labāk to novērš.

Par tiem fx-9...nejiešu stirdēties ne man tāds tuvumā bijis ne visticamak tev...un šeit vispārīgi kopumā gaja par amd un intel izdalītajām temperatūram nevis atsevišķiem vienam vai div cpu, un proti kopējā fonā AMD arhitektura novērš siltuma izdalīšanos bet intel šo tehnoloģiju nav mainījuši no manas piedzimšanas :)

 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Loģiski ka AMD wati ražo vairāk siltuma
bet tas siltums neizdālās istabā tikdaudz

JO??? Dzesēšanas sistēma to siltumu kur bāž??? Dzesētājs aizvāc siltumu no procesora un padod tālāk tavā istabā. Dzesētājs nesamazina izdalītā siltuma daudzumu.

 

Par tiem fx-9...nejiešu stirdēties ne man tāds tuvumā bijis ne visticamak tev...

Maldīgi pieņem, iekš UK kā reizi dabūju iečekot to proci ar H100i virsū. 

 

 

un proti kopējā fonā AMD arhitektura novērš siltuma izdalīšanos

 

Man liekas, ka kāda fizikas skolotāja drīzāk tev pa galvu sadotu.

Labots - Rubenis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vienkāršs piemērs, lai VIENĀDI apgaismotu telpu LED lampai vajag 20W, bet kvēldiegu spuldzei 100W, bet par cik abas ir nepilnvērtīgas, tad lai dabūtu to vienādo gaismu daļa enerģijas aiziet siltumā! Un tas ir tas vecais krievu KPD!

Bomārs, es tevi šnabi kopā neesmu dzēris, tā kā lūdzu pieklājīgāk!

Link to comment
Share on other sites

Intel ir mazāks dzesēšanas laukums + arhitektūra 22nm kura  aizņem mazāk vietas uz procesora līdz ar to ir grūtāk nodzesēt bet toties pats procis ir ļoti energoefektīvs.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

iedomājamies istabu ar tilpumu 30m3 un istabā ir 1m3  liels metāla kubs ar temperatūru 300°c un otra istaba 30m3 kurā atrodas metāla kubs ar tilpumu 0,1m3, bet viņa temperatūra ir 400°c.  abas istabas ir identiski nosiltinātas... kurā istabā būs siltāk pēc 10min? tajā kurā ir karstāks metāla klucis vai tajā kurā metāla klucis ir vēsāks?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Nu kvelzspuldze jau galigi nekādi par piemeru neiederas vai tec...paņemam to pāšu ūdens dzesi uzliekam dzesi vienu un to pāšu vienādi izmeri apgriezieni ventiem, tāpat intel būs augstāka temp lidz ar to tapat atdursies taja ka  viens un tas pats radiātors pec lielumiem būs uzkarsis intel gadijuma vairak...

Un vel es saprotu ja noņemtu abiem dzeses, visas tehnoloģijas termopastas un metala čaulu nost tad amd karstu vairak bet amd tehnoloģijas arī procesora iekšpusē neļauj uz arpusi izdot tik lielas temperatūras...varētu paņemt par piemēru noslegtu plastmasas glāzi ar termosu atškriba tak būs? Tehnoloģija izmantotajos materiālos utt

Atkartojos vairak Šeit neviens neapstrīd faktu ka jo vairak W jo vairāk tiek ražots siltuma, bet šeit tika paša sakumā runāts ka amd tehnoloģijas prot labak samazināt siltuma atdevi (arhitektura) abiem bus vienādi radiatori un tilpumi amd tikunta uzvarēs ...te muļķiši jau sāka runāt par bezmazvai katru atomu cik kurš uzkarsis bet ne pa to runa gaja runa un vispar citā topikā gaja par to ka amd tehnoloģijas dzesešana tiek labi galā tāpēc nafig te sūdu malšana sākās?
 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Nu kvelzspuldze jau galigi nekādi par piemeru neiederas vai tec...paņemam to pāšu ūdens dzesi uzliekam dzesi vienu un to pāšu vienādi izmeri apgriezieni ventiem, tāpat intel būs augstāka temp lidz ar to tapat atdursies taja ka  viens un tas pats radiātors pec lielumiem būs uzkarsis intel gadijuma vairak... Un vel es saprotu ja noņemtu abiem dzeses, visas tehnoloģijas termopastas un metala čaulu nost tad amd karstu vairak bet amd tehnoloģijas arī procesora iekšpusē neļauj uz arpusi izdot tik lielas temperatūras...varētu paņemt par piemēru noslegtu plastmasas glāzi ar termosu atškriba tak būs? Tehnoloģija izmantotajos materiālos utt

Nesalīdzini divus dažādus izmērus ! AMD procis ir ievērojami lielāks un slodze uz atvelēto laikumu nav tik liela kā intel procesoram tādēļ arī intel procis karst vairāk ar zemāku enerģijas patēriņu. Bet amd procis vienalga izdala lielāku siltumu iegaumē to!

Labots - Toļiks
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kas uzsildīs vairak istabu? intel procesors ar temperatūru 70°c ar laukumu 1cm2 vai amd ar temperatūru 50°c un virsmas laukumu 1m2?

Link to comment
Share on other sites

Mēs runājam par vienādu veiktspēju, pret izdalīto siltumu! Nu ko tu tagad te runā! Es tev ar lampiņas piemēru centos paskaidrot!

 

 

visas tehnoloģijas termopastas un metala čaulu nost tad amd karstu vairak bet amd tehnoloģijas arī procesora iekšpusē neļauj uz arpusi izdot tik lielas temperatūras
Ieteiktu jau tev palasīt, mazdrusciņ no fizikas grāmatas, savādāk tu jau sāc pats pīties fizikas lielumos! 
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
kas uzsildīs vairak istabu? intel procesors ar temperatūru 70°c ar laukumu 1cm2 vai amd ar temperatūru 50°c un virsmas laukumu 1m2?

 

Es jau teicu nejiet runa par virsmam es saku virsu kuleris abiem vienadi intel un amd tiek vadits uz tiem siltums pectam tikai uz telpu? tikdaudz tak jamak saprat....

 

Toļik tur es piekrītu ka savā būtībā izdala bet laba arhitektūra nodrošina to ka vienādi radiātori virsū bet viņam siltuma atdeve telpā ir mazāka>...

 

Tātad ražo vairak siltuma izdala mazāk telpā jo virsu ir metals un vel iekša ir piespiesti citi sūdi...

 

vvv paskaidro man tagad tā neiedziļinoties visos laukumos  utt...aizeju uz veikalu paņemu amd proci uzstādu un paņemu intel uzstādu? Intel ražos vairak siltuma, tātad teicienam jabūt intel ziemā un amd vasarā :)

 

jema patin postus augstāk atkartošos šeit vispārībā isteniba sakuma te tika runāts ka amd labak tiek gala ar temp vispar sakuma nebij nekadi fizikas likumi tapec galigi nepa diskusijai vispariba merit veiktspeju/laukumu/siltuma izdalisanos

 

 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

 

 

Biedrs Bomaars/C12 no slitumtehnikas saprot ne visai daudz.

Toties lieliski aizstāv savu AMD pārliecību. Un joprojām tic, ka AMD dzesētājs to siltumu kaut kur mistiski novāc nost.

Bomār, tu esi lieliska fizikas komēdija - ražo vairāk, bet izdala mazāk ir kā vēl šodien tviterī redzēju #NilaLoģika

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Rubeņa loģika virsū pliks radiātors uz procesora dzesēs labāk kā pliks radiātors ar termopastu starpā starp procesoru

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Tagad sapratu, kāpēc man viens AMD dators kādreiz salūza. :)

Tur sakrājās tāds siltuma daudzums (jo ražoja daudz, bet izdalīja maz), ka vienkārši vairs nevarēja izturēt (to siltumu), tāpēc arī salūza. :sarkasms:

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Rubeņa loģika virsū pliks radiātors uz procesora dzesēs labāk kā pliks radiātors ar termopastu starpā starp procesoru

Termopasta tikai izslēdz gaisa atrašanos starp dzesētāju un procesoru. Un vispār tev būtu jāsāk ar to, ka tu uzzini ko dzesētājs dara, nevis izdomā jaunu fiziku. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

PentiumD ir gan.Vismaz tuvu tam.Atceros ka tad kad man tāds bija propellers nemitīgi slēdzās iekšā uz lielākiem apgriezieniem un ieslēgšanās temperatūra bija 65grādi biosā uzlikti. Tas nebūt nebija nekāds gļuks,cik tādi bija redzēti tad visi tā karsa.
  Nu kur tie laiki :D Atceros manam pirmajam datoram bija pentium D915 ja nemaldos tas bija procesors kas sastāvēja no diviem pentium 4 kodoliem vai kaut kā tā.
Link to comment
Share on other sites

Nu jau no origjinaalaas teemas ir aiziets liidz apkurei. Vai tad veel kaads lieto XP? win2000 bija labaaks, bet nu XP bija populaaraaks. Ja buutu kaads no vinjiem jaalieto, izveeleetos win2000. Atbalsts gan beidzaas zibeniigi, stuuma XP. 

Par prochiem, kas galiigi ne pa teemu, jau tika piemineets, AMD ir lai ziemaa sildiitos. Nevienam vinjus neesmu ieteicis un neplaanoju. Patika Power PC prochi, Kut zemi Mhz. , straadaaja izcili labi.Sparc razhojumi ar bija labi. Slackware tika darbinaata uz ieprieksh mineetajiem ar visu grafiku un straadaaja eleganti.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

PentiumD ir gan.
Davai paņemsim to gadu AMD, olas varēja cept 5 cm attālumā no radiātora!!!!  :shok:  Man arī ir nenormāls naids pret AMD, lēts sūds, kādreiz sasmērēja visiem pensionāriem, jo bija lēts, kam naudas nebija! Vajadzēja redzēt to cilvēku acis, ka šim saka pizdecs, kompis ir miris remonts maksā tik naudiņas! Nevienam to nenovēlu, viņi gāja prom ar tādām sejām, itkā es to būtu izdarījis. Varbūt tagad tas AMD ir labāks, bet nekad nevienam šito sūdu neteikšu!
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Katrā ziņa teikšu rubeni tev vēl loģiski ka wati vairak siltums vairāk bet amd tehnoloģija labāka gumija(pasta) starp metāla čaulu ka padara vienmērīgu siltuma izdalīšanos vai elektrisko vienumu izvietojums uz cpu labāks) kas beigās ar tiem pašiem radiātoriem rada mazāku siltuma atdevi telpā...tas ka ražo vairak siltuma skaidrs bet siltuma atdeve telpā ir mazāka... 

Un kā mineju viss sakās vispaŗībā ar to ka amd labi tiek galā ar temperatūram tagad kads man parāda ka tā nav???
Rubeni uz priekšu parādi man ka tā nav tapēc te viss sākās patiesībā ar nnoname kkas nepatika ka amd labi piestrādājuši pie temperatūrām?

 


 

 

Davai paņemsim to gadu AMD, olas varēja cept 5 cm attālumā no radiātora!!!!

 

Mājas ir pc ar  athlon 64 3200+ max temp ap tiem 63-65c(geimojot pat 60c nav bijis nekad) ir ar tiko uzliktu pastu uz max slodzes, jema tāka mazāk jāmūld un jātic tantēm bet japraktizejas ar vairāk amd cpu nopirkšanu

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

tas ka ražo vairak siltuma skaidrs

 

bet siltuma atdeve telpā ir mazāka... 

Tu esi atklājis pasaules mēroga sazvērestību, jo tevis teiktais šokējoši atvērs acis visiem pasaules fiziķiem, kas termodinamikas likumiem seko jau simtiem gadu. Viņi visu laiku ir kļūdījušies.

Āmen tev, āmen! 

Labots - Rubenis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

nu bet tu man amen saki ka ja teiksim vienā gadījumā būs sūdīga pasta vai dajebkas ieziests iekša un vienam vispar nebus bet vienam laba tad pateiksi ka tam bez būs tāda pat temperatūra??? JA SPRIEŽAT TIK DZIĻI jaņem visi faktori ,,,  nevis bļin rekināsim trajektori neņemsim veja pretestibu,zemes pievilkšanos u.c faktorus

Link to comment
Share on other sites

athlon 64 3200+, max temp ap tiem 63-65c

Ir Athlon 64 3800+ ar stok dzesi uz vecā S939, parasti 45-50C, bet kad iekurina, tad jā, 60-65.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Ne jau visi amd proči ir vēsi tas gan!


Nav bet lielākoties average starp visiem amd rodas labāks cipars temp ziņa neka intel

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

BET ES TEV TE CENŠOS IESKAIDROT KA ES RUNĀJU PAR TEHNOLOĢIJAM TAS IR AR VISAM GUMIJAM(PASTAM starp čaulu UN ELEKTRO vienumu izvietojumiem) loģiski kaa jau mineju tupa bez čaulām bez visa noņemot amd karstu vairak bet es par to nerunāju

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...