Jump to content

cik lielam pamuļķim jābūt, lai liktu xp?


nnoname
 Share

Recommended Posts

iesaku izmest to lūzni un nopirkt jaunu, jaunā vērtību dabūs atpakaļ kaut vai elektrības rēķinu starpībā ar uzviju atpakaļ, teiksim, normālu kasti pa kādiem 250-350 EUR uz haswell i3 bāzes, neko mega krutu

 

Tu tiešām iedomājies, ka visi, kas var vieglu roku atļauties i3 savam komfortam un priekam, nav jau to izdarījuši?

 

Pirms gada man bija pazīstamas 6 ģimenes, kur vajadzēja jaunus datorus. Divas no tām konkrēti mazturīgas, pārējiem tie 200 Ls datoram bija jāsakrāj. No kurienes viņiem to naudiņu ņemt? Zini, ir arī citas realitātes bez "esmu jauns, pirksti gaisā, bērnu nav, sievas nav, tēriņi ir aliņi + internets + paika, bet pārējais notriecams".

 

 

tā semptrona veiktspēja ir apmēram 40 EUR ķīnas planšetdatora līmenī

 

Jaunais cilvēk, tā semprona SuperPI 1M laiks ir ~59 sekundes.

Parādiet man kaut 1 planšetdatoriņu bez x86 iekšā, kurš varētu uzrādīt līdzīgu jaudu, mērot nevis kaut kādus s*da gigahercus vai kvadrātpapagaiļus, bet samērojamu benčmarku - to pašu Super PI 1M.

Cortex A-9 @ 1.2 GHz pat 128K risina ilgāk, ko jūs tur par kaut kādām salīdzināmām jaudām runājat?

 

Protams, ja ir iespēja, tad es labprāt iegādātos kādu tādu planšetdatoriņu, kas spēj uzrādīt tādu pašu jaudu. 

Bet pašlaik Galaxy S2 līmeņa procesora 1 kore ( @1.2 GHz ) ir reizes 8 lēnāka par tā semprona kori (@1.8GHz). Atvainojos, ja sagrāvu ilūzijas, bet tāda nu ir skarbā dzīves realitāte - tikai modernie Android ūbermodeļi var runāt par kaut kādu konkurenci ar x86 platformu.

Labots - usver
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • usver

    22

  • vvv

    31

  • akriss

    30

  • jema

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

viesturs0711

Akriss tu mums visiem vareetu uzsaukt pa jaunaakajam datoram un jaunaako OS. Mees buusim produktiivaaki tad. :D

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

akriss arī mani var saukt par gudru, jo kompis uz P4 3ghz bāzes griežas uz XP jau 8to gadu, tagad gan paralēli Linuxim, Nu n8fig man vajag to apdeitu? Man vajadzīgie softi funkciju pilda. Kamēr dzelzītis neatdos galus, tikmēr tur zem galda stāvēs un tiks izmantots.

Link to comment
Share on other sites

tiešām Latvija ir tādā pakaļā, ka ikdienas lietošanai 10 gadus veci PC ir norma? 

 

par tiem dzīves uzskatiem laikam jau jāpiekrīt, esmu vēl pajauns 23 g.v. jaunēklis, "sieva", gan man ir (neesam salaulāti, bet kopā teju 5 gadus dzīvojam, lēnām arī par bērnu domājam), arī miteklis un auto man ir, darbs ar priekš latvijas nav tas sliktākais, neiespringstot savus 800 uz ķepas varu dabūt ar vēl nepabeigtu augstāko, stipri iespringstot pie 2000, varbūt tapēc mani uzskati ir tik tālu no jūsu realitātes.

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

Mees buusim produktiivaaki tad.

Turklāt, es apsolos no sava pirmā ievērojamā algas paaugstinājuma, uzdāvināt tev, Akriss, 2 tādus datorus un tu iegūsi produktivitāti^2

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

 

 

tiešām Latvija ir tādā pakaļā, ka ikdienas lietošanai 10 gadus veci PC ir norma?

Tiešām, akriss, tiešām. Veci PC ir norma. Latvija pakaļā, tā gan negribētos teikt. Bet tā jau ir cita tēma.


 

 

Super PI 1M

Nemaz nezināju par tādu testu. Interesanti. Izskatās pavisam tups benčmarks. Palaidu uz sava 3 gadus vecā datora. Rezultāts bija 10,172 sekundes.  :dance4: Tad jau es par sava datora ārā mešanu varu vēl nedomāt.

Link to comment
Share on other sites

vvv, tas ir de facto jaudas mērīšanas standarts. rēķina 1 miljonu PI ciparu aiz komata. Smuki un objektīvi un nepielūdzami mēra 1 kores jaudu.

10 sekundes - izklausās pēc i3..i5 pie 2.x GHz. Pie tāda rezultāta galīgi nav nekas jāmaina, ja tikai cietni vari nočekot, vai nav lēns. Nopērkot i5, vienkārši dabūsi vairāk kores un viss.

Core2Duo @2GHz portatīvajam, piemēram, velk pie 28 sekundēm salīdzinājumam.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Simsons2

SPI ir sūdīgs benchmarks un der tikai lai salīdzinātu 1 kores performanci, tad jau labāk salīdziniet wprime or something. 

Link to comment
Share on other sites

wPrime mēra visas kores kopā ņemtas, bet nu ikdienas lietojumos ar ofisu darbojas lielākoties pa 1 korei, nevis ofisa darbinieki sacenšas, kurš ātrāk norenderēs kaut kādu modeli. Tāpēc visai bezjēdzīgi zīmēties ar kaut kādu summāro jaudu.

Un tāpēc uzskatu Super PI 1M par salīdzināmu benčmarku, kas ļauj salīdzināt dažādu datoru un paaudžu un pat arhitektūru jaudu ( un ņemot vērā, protams, kodolu skaitu ).

 

 

esmu programmējis pie 8 kodolu (4 reālie) i7 - neredzēju nekādu baigo būstu ikdienā salīdzinājumā ar 2kodolu datoru, tikai kompilējot. Jēga no vairākām korēm, ja tās reāli pielieto labi ja 10% ofisa darbinieku, kam kaut kas jārenderē/jākompilē? Tiem sen jau ir pieklājīgi datori, jo viņiem TIEŠĀM to vajag.
Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

katram ofisa darbonim griežas vismaz 10 programmas ieskaitot pārlūku ar vismaz 5 tabiem, tur arī reāli vajag visus cores, lai tur viss bez bremzēšanas labi griestos, nevis starp programmu pārslēgšanas ir 15 sekunžu kafijas paauze, kamēr PC no HDD atkal RAMā ielādē vajadzīgo un pagājušās desmitgades procesors to aizrīdamies mēģina sagremot, nedod dievs vēl tajā laikā tiek mēģināts darīt vēl kaut ko, tapēc arī salīdzina pēc daudziem parametriem, tai skaitā gan single core performance gan multi core performance, un vispār jaunajiem CPU ir torbo boost, kad piemēram, no 4 kodoliem 3 tiek "piebremzēti" bet ceturtais griežas torbo režīmā ar daudz augstāku clock speed, iegūst milzīgu energo efektivitāti un lielu jaudas palielinājumu pie nelielas noslodzes.

Link to comment
Share on other sites

 

 

katram ofisa darbonim griežas vismaz 10 programmas ieskaitot pārlūku ar vismaz 5 tabiem

Vai, vai...

Nestādos priekšā, kādā darbā tu strādā, bet tur laikam pieņem tikai tādus, kam divas galvas un četras rokas vismaz.  :)

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

3 obligātās draugiem.lv flash spēlītes arī jāpieskaita. 2 paralēli čati draugos ar draudzenēm, 1 feisbuks, 2 skaipa logi ar draudzenēm un 5 tabi tvnetā ar visām viņu reklāmām. Tas noteikti ir pamats lai pieprasītu i5 kompi ar 4 GB RAM.

 

Stūrī var nolikt 4. pentiumu ar 1 GB RAM, ar kuru reāli strādāt un visu izdarīt. Vords + iekšējā CRM sistēma vienā tabā + telefons pie auss + e-pasts vaļā + skaips. ar to pietiks ofisa līmeņa DARBAM.


izklaidei - piekrītu, vienmēr ir vieta upgreidam.

Link to comment
Share on other sites

+ skaips.

 

tagad atver task manager un apskati ko jaunais skaips dīkstāvē rij, uz w8 jaunākais ap 1GB rama un kādus 2-10% no ivy bridge i5 gardu muti norij uz draudzenes laptopa. un microsoft laba kompānija būdama uztaisija, lai vecie, kas ramu nerij nemaz nestrādā, nav ko lieto vecu sūdsu, jālieto jaunākais vai nekāds un punkts.

 

 

Nestādos priekšā, kādā darbā tu strādā, bet tur laikam pieņem tikai tādus, kam divas galvas un četras rokas vismaz.

 

esmu "Full stack web developer", man ir ~40-50 programmām, 5 browseri, čromā ~40 tabiem, uz pārējiem pa vienam, 2 virtuālās mašīnas, + vēl ieslēgti 2 telefoni (android + iphone) un iPad uz galda. 12 Gb rama tikai tā aiziet (8 reālie + 4 no swap) un CPU load ap 4-8, 15 uz lieliem mysql importiem/exportiem. bēdīgi ir, bet ko padarīsi?

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

akriss, neviens jau nesaka, ka tu neesi malacis. Bet katrs ofisa darbonis tāds nav. 99% gadījumu ofisa darbiniekam darba devējs nepērk neko vairāk kā 1 programmu (pamatdarbam) un varbūt vēl MS Office. Kas vēl? Bezmaksas pdf reader, bezmaksas 7zip, bezmaksas Skype... Nebūs ofisa darbinieka datorā nemaz tās 10 programmas 99% gadījumu. Nez, ja kāds priekšnieks redzēs, ka darbinieks aizrautīgi skaipo, aizrautīgi dzīvo pa browsera vismaz pieciem tabiem, ātri cels iebildumus. Darbs ir darbs, tur jāstrādā, nevis jāgriež maksimāls daudzums programmu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tagad atver task manager un apskati ko jaunais skaips dīkstāvē rij

62 MB uz sievas win7. pirms 2 dienām upgreidots.

120MB uz mac.

 

 

 

esmu "Full stack web developer", man ir ~40-50 programmām, 5 browseri, čromā ~40 tabiem, uz pārējiem pa vienam, 2 virtuālās mašīnas, + vēl ieslēgti 2 telefoni (android + iphone) un iPad uz galda. 12 Gb rama tikai tā aiziet (8 reālie + 4 no swap) un CPU load ap 4-8, 15 uz lieliem mysql importiem/exportiem.
 

 

Es arī reiz ieskatījos, ko dara mūsu seili un testētāji un sekretāre - tieši tāpat, katrs 2 virtuālās mašīnas palaidis, 5 brouzeri, hromā kaudze tabu.. kaimiņu firmas sekretāre vispār Eclipsē mauc un kompilē nonstopā GWT+Hibernate+Oracle. Un orāklē dumpus ik pa 15min taisa. Visi tie, kas izklīst mūsu rajonā agri no rīta pa visām biroja ēkām, dara noteikti tieši to pašu. Gan jau kāds tipiskais darbinieks ArchiCad mauc, cits fotošopā 40MB RAW failus editē, cits ar videoapstrādi nodarbojas.

 

Bēdīgi, bet tāda nu ir biroja darbinieku ikdiena, ko padarīs? Man pat bail iedomāties, ko dara tie 10%, kas nav ofisa planktons..

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

62 MB uz sievas win7. pirms 2 dienām upgreidots.

 

interesanti, varbūt tā tikai w8 problēma, jo uz tā log in skrīns rij gandrīz 100. uz mac un linux MS nav vēl paspējuši sajāt da kliņķim skaipu, bet gan paspēs

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Akriss nu kaa tur ir??? Buus mums tie jaunie datori ar jaunaam OS?? Da hotj vecbiedriem uzsauc, lai nav ar aizveesturi jaakraameejas un lai mees esam tikpat produktiivi cik tu. :D

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Akriss ir alternatiivas Skype ko lietot. Tie kas jau saprata agraak to, ka Skype nu vairs nebus minimalisma sazinjas iespeejai, tie paargaaja uz ko citu. Gimenee visi paargaajaam uz Lync. Ja pamekleesi sheit pat forumaa, tad redzeesi cik Lync video sarunas laikaa RAM panjem. Viena no tematiem ieliku screenshot. Otrkart, ja tu dikti centies paarliecinaat, ka laiks paariet uz vismaz kaadu no i3 saakot, tad man rodas kaads tehniski tev ir dzelzis? Par Windows 8 rrunaajot, Microsoft bija laiks piedalities arii Planshet datoru ciinjaa. Windows 7 tam neder. Ir maajaa planshete ar Windows 7 Home Premium un darboties bez klaviatuuras ir pamatiigaa pakaljaa. Peli var pieciest. Nobildeeshu un iemetiishu sheit.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tad man rodas kaads tehniski tev ir dzelzis?

 

jaunākais retina macbook pro vidējā konfigurācija. 

 

ar tām skype alternatīvām ir tā pat kā ar XP, mani kā normālu cilvēku tas neapmierina, bet tādu "man strādā un piekāst, ka tas ir sūds" cilvēku dēļ man ir jālieto skype.

Link to comment
Share on other sites

Lai pakaitinātu jaunieti, izteikšu dažus apgalvojumus kā parasts datorlietotājs, kurš no procesoru veiktspējas neko nesaprot.

Kas ir mainījies kopš 90 gadu vidus, kad internetu vajadzēja lietot caur iezvanpieeju, No neta browsēšanas praktiski nekas. Vakar gribēju atvērt boot forumu, bet neznokurienes uzleca kaut kāda reklāma. Spiežot uz krustiņa nekas nenotika un tā ilgu laiku. Apnika un aizvēru lapu vispār. Flash bloķētājs ieslēgts. Mājās optika.

Darbā, kad pusdienlaikā gribu apskatīties kādas TVNET, Apollo vai citas Latvija ziņas, tad reizēm tā viss nobremzējas, ka mans plānais klients atjēdzas tikai pēc daudzām minūtēm. Ar iezvanpieeju taču arī tā bija. Internets nāk caur ārzemju serveri. Par laimi, kad es meklēju tehnisku informāciju, tādu problēmu nav.

Vai mūsdienu procesori ir taupigāki par senajiem. Ja nemaldos, tad P1 vispār nebija ventilatora. Tāpat visi spēlēja spēles, lietoja internetu un ofisu un bija ļoti apmierināti.

Jā pāris gigabaitu linux ISO var lejuplādēt praktiski acumirklī. Agrāk pat ar passtāvīgo pieslēgumu parasto CD bija liela problēma. Bet Windows jau arī kādreiz ietilpa uz dažām disketēm. Vēl pirms kādiem 14 gadiem 700 MB HDD bija norma.

Link to comment
Share on other sites

varbūt tā tikai w8 problēma,

Drīzāk dižā speciālista ar 2000 € algu, roku leņķa problēma. Pielikumā bilde - W8.1 ar Update 1 un visiem vajadzīgajiem apdeitiem, Skype, kā redzi, visjaunākais, rij  68,4 MB - tad kur vaina - W8, vai lietotāja piedrazotā sistēmā :sarcastic: ???post-602-0-73529000-1408862414_thumb.png

  Jau gribēju rakstīt, ko tad tu i 3 iesaki, pēdējais sūds taču, ja salīdzina ar i7 Haswell vai Extreme, bet pēc šī

 

jaunākais retina macbook pro

ar tevi viss skaidrs - kā jau teicu - tīņa (nekas ka 23 gadi, dažam pat pēc 30 prāts kā 13 gadīgam) maksimālisms, bez sajēgas par savu ieteikumu pamatotību.

 

 

tiešām Latvija ir tādā pakaļā, ka ikdienas lietošanai 10 gadus veci PC ir norma?

  Ne tikai Latvija - arī tāda "nabadzīga" valsts, kā Vācija, piemēram.  Ir man paziņas, kas Berlīnē samērā nopietnās firmās strādā - un ik pa reizei sūdzas, ka boss kā nepērk tā nepērk jaunus dzelžus, jo - viss pietiekami ātri un kvalitatīvi notiek uz esošā.

 Ja kādas privātfirmas boss kaut ko reāli sajēdz IT sfērā un ekonomikā - viņš tādu acriss, kurš prasa visjaunāko, visjaudīgāko, ja viņa pienākumu veikšanai pietiek ar ko stipri vājāku, ātri vien noliktu pie vietas, vai aiz durvīm.

 Kā jau teicu - pieaudz un tad arī parunāsim.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

biedrs akriss vienkārši vel nav sapratis ka piebremzejot tegnikas progresu par 13 gadiem mazā  10+ PC kantorītī šefs var vienu nedēļu pavadīt Kanariju salās ar sekretāri tā vienkārši prēmijas par modernizācijas atlikšanu veidā un tā 13 gadus no vietas

 

kā arī to ka īsts vecis samaksa mēnesī 200 e komunālos, 600 e kredītu par dzīvesvietu, 200 e ielej degvielu, 500e izliek par paiku, 300e nodzer, 100e iedod kabatas naudu bērniem, vēl par 200e aizved sievu uz koncertiem, teātriem, operam un vēl 100e notriec prieka namā un mēneša beigās konstatē ka nu nav viņam tie 25e kredītam par jaunu kompi un vispār pietrūka naudas un jau otro mēnesi nav samaksats elektrības rēķins  :help:

Link to comment
Share on other sites

Atceros, ka viens 90 gadu sākuma dzelžu programmētājs sūkstījās, ka dzelzim bija tik un tik resursi, bet vajadzēja to un to iedabūt iekšā. tad nu bija jāpalauza galva, lai programmu nooptimatizētu.  Cik es saprotu, tad mūsdienu programmētājiem tādu problēmu nav. Tieši otrādi, kaut kā jaizpilda jauni resursi, lai pēc dažiem gadiem rastos vajadzība pēc jaudīgākiem dzelžiem.

Jā, bet bremzējoši datori tomēr lielai daļai strādājošo, ir problēma. Sev jau vadītāji iedala normālus. Man, kā jau rakstīju nav datora. Reizēm tīkla resursi bremzē. Ja resursu trūkst darba prgrammā, tad vispirms tiek ierobežots Internets. Bet nu ir arī gadījies redzēt, ka cilvēks šķendējas, ka klients gaida, vajag izdrukāt pavadzīmi, bet viss bremzē. Reizēm gadās, ka ārzemēs nojūk serveris, tad viss uzņēmums kādās sešās valstīs nestrādā.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet nākamos 6-10 gadus viņš kalpos un tajā laikā arī sevi atpelnīs uz elektro patēriņa rēķina.

 

Un to saka kadrs, kas iesaka visu laiku pirkt jauno un nemocīt sevi ar veciem dzelžiem???

Puisīt, pēc 5-6 gadi sazin kas jau būs un šī kaste tev atkal būs "dinozauru" klasifikācijā.

 

Goč pendel, ar pelēko vielu tev kaut kas nav kārtībā ...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

akriss ir sīks punķelis, kurš vairāk par mammas pirkto geimeru PC nav redzējis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

arī miteklis un auto man ir, darbs ar priekš latvijas nav tas sliktākais, neiespringstot savus 800 uz ķepas varu dabūt ar vēl nepabeigtu augstāko, stipri iespringstot pie 2000, varbūt tapēc mani uzskati ir tik tālu no jūsu realitātes.

Vesleības ministrija brīdina - boņuka sindroms ir lipīgs ! :D

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Akris ir tipisks progretards. Gan jau regulāri dodas praidos un ēd veģetāriešiem paredzētu pārtiku. Moderni un progresīvi taču.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

katram ofisa darbonim griežas vismaz 10 programmas ieskaitot pārlūku ar vismaz 5 tabiem,

Fantastisks apgalvojums, varētu faktus, lūdzu studijā, kur atrodams tāds advancēts ofisa darbonis ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man piemēram boot forumu darbā būtu bīstami lasīt. Iedomājaties, ienāk priekšnieks, bet man uz ekrāna viss sastindzis un pārslēgt uz ražotāja servisa lapu vai noliktavas programmu, nevaru

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Ne tikai Latvija - arī tāda "nabadzīga" valsts, kā Vācija, piemēram. Ir man paziņas, kas Berlīnē samērā nopietnās firmās strādā - un ik pa reizei sūdzas, ka boss kā nepērk tā nepērk jaunus dzelžus, jo - viss pietiekami ātri un kvalitatīvi notiek uz esošā.

Ne tikai Vacija, bet ari JuKei man darba datori vel ar XP darbojas, kkadi aizvesturiski DELL un nav ne mazako pazimju ka tuvakaja nakotne bus kkadi uzlabojumi. Un ta visur te, kamer dators iet un Exceli "velk" tikmer pat prata nevienam neienaks kko mainit 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Lielākā aplamība ir mainīt mainīšanas pēc, vai tikai tapēc, ka kāds "gudrītis" to ieteica!

Ja PC darbojas nevainojami un visas nepieciešamās darbības veic apmierinošā tempā, tad nafig tas jāmaina?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja kādas privātfirmas boss kaut ko reāli sajēdz IT sfērā un ekonomikā - viņš tādu acriss, kurš prasa visjaunāko, visjaudīgāko, ja viņa pienākumu veikšanai pietiek ar ko stipri vājāku, ātri vien noliktu pie vietas, vai aiz durvīm.

+1  :good:  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams ir jāpiekrīt, ka lielu lomu spēlē arī ieradums un nevēlēšanās kaut ko mainīt.

Starp citu, mums liela daļa Vācijas un Holandes klientu pasūtījumus sūta ar FAXa palīdzību un nekādi negrib sākt lietot pat e-pastu!!! :

Gribās teikt - dinozauri!

Link to comment
Share on other sites

Knābis, jā tas ir kā ir, bet tu vienmēr vari uzlikt savā pusē FAX serveri kurš tev uz E-pastu atsūta PDF.

Link to comment
Share on other sites

Pārtulkojot krievu teicienu- vislielākais labi ienaidnieks ir vēl labāk. Ja kautkas darbojas, tad pati lielāka gkupība ir to aiztikt. Tas attiecas gan uz datotiem, gan uz visu tehniku kopumā. Man vairākas reizes ir nācies risināt šitādu "aktīvu" jaunekļu radītās problēmas. Pieredzes nav, bet "kalnus gāzt" gribās un visu pašu jaunāko ieviest. Betgās čiks vien iznāk.

Labs piemērs ir krievu kosmosa kuģis Sojuz, kuram no Koroļova R7 raķetes laikiem, jau vairāk kā 50 gadus, neko dzinējos nemaina. Kur nu kur, bet kosmosā tak vajadzētu šaut ar pašām jaunākajām tehnoloģijām, bet nekā izmanto stabilas un pārbaudītas vērtības. Es jau nesaku, ka mūsdienās vajag "melnajos logos" sēdēt un komandrindā stročīt, bet noliktavas pārzinim, lai apskatītos, cik skrūvju kastes vēl palikuša plauktā, nah** nevajag astotos logus uz datora.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Knābis, jā tas ir kā ir, bet tu vienmēr vari uzlikt savā pusē FAX serveri kurš tev uz E-pastu atsūta PDF.

Mani jau tas īpaši netraucē, tā sacīt, saņemšanas pusē, jo parasti jau tāpat tos pasūtījumu izdrukā! Vienīgā problēma, ka šie faxi mēdz būt nekvalitatīvi un tur nu FAX serveris neglābs.

 

Es šeit par šo lietas principu rakstu!

Link to comment
Share on other sites

 Labi, šajā forumā pārsvarā apgrozās datorlietas labi pārzinoši cilvēki, tādi kam interesē jaunais, tādi, kas nebaidīsies kaut ko mainīt. Bet dzīvē vairums ofisa darbinieku, kas pie datoriem strādā, katru mazāko pārmaiņu uztver ļoti sāpīgi. Ir ieradums kaut ko darīt vienā veidā, nemēģiniet viņiem likt to pašu izdarīt citā, lai arī progresīvākā, veidā. Domāju, lielākā daļa pie datoriem strādājošie no laba prāta nemainīs ieradumus. Domāju, daudzi no tiem, kas strādā pie veciem datoriem ar XP, justos pagalam nelaimīgi, ja vienā baltā dienā ienāktu šefs un labvēlīgi visiem paziņotu - tāda lieta, visiem pērku jaunus jaudīgus datorus ar jaunāko OS un jaunākām programmām. Esmu pārliecināts, vairums tādu ziņu uztvertu ar lielām bažām un uztraukumu, nevis ar lielu prieku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, VVV, nākas Tev piekrist, bet tam ir arī reāls pamatojums. Tā jaunā OS jau nav tas pats trakākais, jo ar to jau useris neko īpašu nedarīs, BET problēma pamatā laikam ir nosacīti jaunajā ofisā, kura menu, salīdzinot ar XP laika ofisu, ir izmanīts līdz nepazīšanai un userim tur gan ir ko cepties.

p.s. Es arī vēl tā īsti šo brīnumu neesmu pieņēmis.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...