Jump to content

cik lielam pamuļķim jābūt, lai liktu xp?


nnoname
 Share

Recommended Posts

 

 

stāsts no dzīves- čoms pēc banku augstskolas aizgāja uz banku strādāt, tur kaut kādas atskaites pa accesu un exeļiem jātaisa, onkas tur 3 dienas manuāli taisa atskaites kā taisija pirms 10 gadiem. šis pāris mēnešus atskaites uztaisija un apnika čakarēties, 10 dienās pamācijās VB, un makrosus, un to darbu izdara tagad 6 stundās ar pāris skriptiem un izskrien cauri- uztaisa proofreading, jā, sākumā pasēja 10 dienas produktivitātes, bet tagad katru mēnesi iegūst klāt 2 dienas un 2h, tikai tapēc ka izlīda no komforta zonas un iemācijās ko jaunu un bija ieinteresēt kļūt produktīvāks

Pareizi jau saki. Arī es uzskatu, ka jāiet laikam līdzi, jāpilnveidojas, tāpat jābūt ar datoriem un OS. Šeit, kā visur, ir divas galējības. Viena - stagnēt uz vecām sistēmām, kamēr tik tās dzīvo, otra - nepārtraukti mainīt visu, kā tik parādās kas jaunāks. Diez vai galējības ir labi. Patiesība, laikam, ir kaut kur pa vidu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • usver

    22

  • vvv

    31

  • akriss

    30

  • jema

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

 

aizgāja uz banku strādāt, tur kaut kādas atskaites pa accesu un exeļiem jātaisa, onkas tur 3 dienas manuāli taisa atskaites kā taisija pirms 10 gadiem.

Nabaga uzņēmumiem nabagu problēmas.

 

Citos uzņēmumos eksports uz ekseli ir tikai lai paskatītos uz atskaitēm. Vīzēšana? Rezolūciju likšana? Akceptēšana bez izdrukāšanas? Pārskati pa mēnešiem? Elementāra lietotāju tiesību diferencēšana pēc lomām / struktūrvienībām? Nē, neesam dzirdējuši.. 

 

es, protams, apbrīnoju tava drauga mežonīgo IT lidojumu, bet ar tādām lietām 1995. gadā zīmējās. Tagad es kaunētos stāstīt, ka tik "moderni domājošā" kolektīvā strādā, kur IT cilvēku droši vien nav kā sugas un sekretāre pati tonerus pilda un mājaslapu uztur un vēl lepojas ar to..

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Telefons jā, bet ar gudrofōnu jau var darīt daudz daudz vairāk

 Arī taisnība. Bet vai gudrofons ir labāks zvanīšanai? Nē. Zvanīt var vienlīdz labi kā ar telefonu, tā ar gudrofonu. Kaut gan, vienkāršāk un ērtāk tomēr ir zvanīt ar telefonu. Un, ja man vajag telefonu tikai zvanīšanai, var man stāstīt visi pēc kārtas, akriss, piemēram, ka es esmu iestidzis vēsturē, cik liels pamuļķis es esmu..., ka neņemu gudrofonu, jo ar to var bildītes taisīt un sūtīt, es vienkārši pasmiešos un lietošu laimīgs savu dumjofonu tālāk. Līdzīgi ar XP, ja kādam tas ir pietiekošs, labi darbojas, un jaunās foršās lietas no 7, 8, 9... viņam nemaz nevajag, tad viņš arī laimīgs lietos savu XP tālāk. Pofig tāds biedrs akriss viņam.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Darbā dators man ir vajadzīgs dažādu programmatoru darbināšanai. Ir viens, kam der tikai XP. Grāmatvedības un ofisa programmas darbojas uz XP uz plānā klienta, bet serveris ārzemēs. Cik ilgi būs, nav nemazākās jausmas un mani tas neinteresē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Citos uzņēmumos eksports uz ekseli ir tikai lai paskatītos uz atskaitēm. Vīzēšana? Rezolūciju likšana? Akceptēšana bez izdrukāšanas? Pārskati pa mēnešiem? Elementāra lietotāju tiesību diferencēšana pēc lomām / struktūrvienībām? Nē, neesam dzirdējuši..

Nevar jau visi būt priekšgalā. Domāju, nomācošs daudzums biroju darbinieku strādā tajā pašā 1995. gada metodē un vēl lepojas ar to.  :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

bet ar tādām lietām 1995. gadā zīmējās.

 

bet nu tur tā dara, jo tas vienkārši strādā, tieši tāpat kā xp. lai ar kādu lietderības koeficientu un produktivitāti tas notiek, bet tas strādā :D

 

nenoliedzu, xp bija labākā OS 7 gadi atpakaļ, bet nu ir laiks aizmirst, noslaucīt asariņu un atvēlēt plauktiņu muzejā un likt viņam svētu mieru. XP tagad ir priekš iekārtām, kas galus atdos nākamajos 15 gados, jo tām novecošana ir stipri lēnāka par personālajiem datoriem.

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

Tu darbaa klientam pasaki par muzeju.Redzes, ko teiks.Gramatvedim, mazas firmas bosam, CNC darba galda ipasniekam. Paldies Dievam, nav mans darbs, bet redzeti OS2 un W2000 uz ka darbinats diagnostikas softs.Pirms paris gadiem OS2 redzets pastaa, muzejveidigaa vietaa.

Labots - beryl
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

cnc ir iekārta nevis dators.

 

pārējiem, ja neuzskata par vajadzīgu ieguldīt modernizācijā un produktivitātes celšanā, tā jau ir viņa problēma, ka negrib pelnīt vairāk un attīstīties straujāk. tādi nu sēž uz xp un kā jau skopie- maksā 2x

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nevar jau visi būt priekšgalā.

nu pareizi, bankas nekad nav bijušas to skaitā, kas var atļauties lieku maizes šķēli vai pieņemt kādu darbinieku, kurš zina vārdus "datubāze", "indeksi", "partīciju veidošana", "pieejas tiesības" utt.

 

 

 

 

bet nu tur tā dara, jo tas vienkārši strādā, tieši tāpat kā xp. lai ar kādu lietderības koeficientu un produktivitāti tas notiek, bet tas strādā
 

 

Pastāsti, lūdzu, kāds sakars ir produktivitātei un tās vai citas OS lietošanai?  :shok: Grāmatvede 3x raitāk visu ievada, ja viņai ir jaunākais 8.1 OS? Programmētājam WPM uzlabojas 5 reizes, ja nomaina OS?

Ja lietotājs ir idiņš, tad viņš visās dabūs malvāres, esmu gana daudz Win7 vīrusainus redzējis lai nelolotu liekas cerības, ka kādu tas no kaut kā atturēs. 

Bet ja uzņēmumā IT lietas pārzinās lāmeri, tad dati pie pirmās iespējas aizlidos arī ar vissvaigāko OS un pat ja Bils Geitss blakus stāvēs ar MS bukletiņu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Biedrs akriss varbūt uz ielas žiguli ieraudzījis, iet tam klāt un spārda ar kājām...

 

tas jau retro, tikai saudzēt un mīlēt.

 

pats braucu ar pavecu v70, bet auto nav dators, un 20 gadi labam auto nav nekas dižs, tā ka 3-4 vēl varu mierīgi braukt, bet atkal, jauni auto ir ļoti energo efektīvi (laikam tā to sauc) un patērē ekonomiskā variantā 3-5l/100, mans kuģis rij ap 8-9, visus padsmit ja mazliet iespiež virs 120. tā lūk, nopērkot šodien jaunu auto es ietaupītu cenu starpību kādos 5 gados (izdomāts skaitlis ne aprēķini), bet pēc pieci gadi mainot auto būšu iztērējis gan starpību i vēl pārmaksāšu lejot degvielu auto, kas uz katriem 100km iztērē 4l vairāk degvielas, tapēc nākamgad ir plānots iepirkt ko ekonomiskāku.

Link to comment
Share on other sites

ieleja, tā ir kvalificēta darba autsorsēšana, nevis kā piemērā minētā lietotāju pašdarbība mācīta vidusskolnieka līmenī, ar pašdarbību arī aprobežojoties.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nu bet tā iekārta tiek vadīta no datora, par kuru OS es arī pastāstīju

 

un tas dators kopā ar hardware veido iekārtu, par ko jau rakstiju, ka tie noveco stipri lēnāk par personālajiem datoriem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirms paris gadiem OS2 redzets pastaa, muzejveidigaa vietaa.

OS/2 bija labs DB2 klients, jo uz DB2 darbojās PNS sistēma, un arī pirmie IBM POS, kurus nomainīja ar XP kastēm , tagad nezinu kā ir pēdējos gados, vai kas mainījies.

Link to comment
Share on other sites

Nekad vēl nav bijis problēmu darbā, ka ir veca OS. Tieši otrādi visi atjauninājumi rada uz zinām, laiku sajukumu un problēmas. Problēmas ir parasti ar to, ka tas pats dators, kas sākumā bija ātrs un moderns pēc kādiem 5 gadiem paliek nekam nederīgs. Daži sāk gluķot. Priekšnieki un svarīgāki darbinieki parasti tiek pie jaunākiem dzelžiem, bet to datori tiek nodoti zemākstāvošiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Saule vēl nebija uzlēkusi, kad muļķu zemē jau sākās rosība...
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Tiesham, darbagalda motors atrak griezisies, kad bus jaunaka OS?

Kugjiem Ari, diagnoze softs uz ka ir, uz ta Ari ir.Parbaudit devejus sprauslam,magnetu veselibu utt.Pumpju kontrolei utt.

Tur Ari vajag likt W8.1 vai MAC OS?

Link to comment
Share on other sites

Tiesham, darbagalda motors atrak griezisies, kad bus jaunaka OS? Kugjiem Ari, diagnoze softs uz ka ir, uz ta Ari ir.Parbaudit devejus sprauslam,magnetu veselibu utt.Pumpju kontrolei utt.

 

vispār jā, ar jaudīgāku vadības sistēmu un attiecīgu hardwares un software uzlabojumiem  motors gan ātrāk gan precīzāk griezīsies. salīdzini kaut vai kāds ir 1995. gada BMW, kad prakstiski nekāda ECU nav, un kāds ir tagad, ar miljons sensoriem priekšā, pakaļā, cilindru pieslēgšanu/atslēgšanu maksimālai efektivitātei, automāta kārbas pārnesuma pārslēgšana maksimālai efektivitātei (jā progress mūsdienās ir aizgājis tik tālu, ka automāts ir daudz efektīvāks par manuālo, un 7/8 pakāpju kārbas ar 200km/h brauc uz nieka 2000 rpm drastiski palielinot kalpošanas laiku un samazinot izdevumus)

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

 

 

Vecā programma darbojas uz XP

 

nu jau sāk iet tizlībās un runāt par xp uz ļoti specifiskām iekārtām...

Da bļins ! Tieši tā - specifiskām iekārtām ... tiko nopirku jaunu dzelzi un uzinstalēju XP . Tapēc , ka darbam , nevis for fun ...un neiet tie softi uz Win7 - dziedi , vai raudi  .Instalēt uz darba mašīnas astotnieku un laist vajadzīgo caur virtuālo XP , kaut dators ir primāri domāts DARBAM ... manuprāt tieši tā būtu tizlība no tizlībām .

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dumjš vai izliecies? ka vecais darbagalda motors sāks prec''izāk griezties?

nē nu tev gan smadzenes vēl dikti jēlas.

Nebāz te vecos auto ar jaunajiem vienā maisā , tur ne tikai softs mainās, bet arī tehnoloģijas attīstās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

negrib pelnīt vairāk un attīstīties straujāk

 

ko ierindas lietotājs var izdarīt ar 2013. ofisu TĀĀĀDU, ko nevarētu ar 2003. + fileformatconverters.exe? Nopietni, kur ir tas produktivitātes būsts? Smukākos templeitos, ko tāpat var līdzīgus sameklēt MS mājaslapā? Spīdīgākā saskarnē? O_O

 

Kad mirst dzelži, tad veikalā pērkam aktuālo stabilo OS ar upgreidu perspektīvām, jo vecos vienkārši vairs netirgo.

 

Kad dzelži NEmirst, tad visādi tirliņi var, protams, prasīt priekšniekiem jaunāko OS, uz kura engrībērdi ies ar +10 FPS salīdzinājumā ar fuipē un visādiem citādiem XP (uz kuriem, redz, DirectX pēdējo nevar uzlikt) , bet nu nez vai tas ir jēdzīgs ieguldījums. Bet darbs ir darbs - tiklīdz sāksies kādi jēdzīgi argumenti, tā es paklausīšos, bet "arhaisms, novecojušas tehnoloģijas", minot OS kā galveno progresa mēru ir IMVHO visādu jaunuļu sprēgāšana, mēģinot pierādīt savu pārākumu, jo, redz, nokačāju jaunāko OS pirātu līcī un tagad varu to ierakstīt savā CV.

Link to comment
Share on other sites

Dumjš vai izliecies? ka vecais darbagalda motors sāks prec''izāk griezties? nē nu tev gan smadzenes vēl dikti jēlas. Nebāz te vecos auto ar jaunajiem vienā maisā , tur ne tikai softs mainās, bet arī tehnoloģijas attīstās.

 

nē tu dumjš, 3x šajā topikā pateicu, ka tā ir faking iekārta, griezīsies ātrāk ja nomainīs visu iekārtu uz prudoktīvāku/jaunāku. lūk piemērs:

 

vecais darba galds var apkalpot X pieprasījumus dienā nesot peļņu 10X, jaunais darba galds ir 10% efektīvāks (lasi, ātrāks), tātad dienā apkalpo 1.1X pieprasījumus nesot 11X peļņu, jauns darba galds maksā 1000X, sevi atpelna ~3gados , to lietojot 5 nevis 15 gadus uzņēmums attīstās 3x ātrāk, tikai tapēc, ka laicīgi apgreido iekārtas. punkts, var dārzu art ar arklu un zirgu, bet var ar traktoru.

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

 

 

lūk piemērs: vecais darba galds var apkalpot X pieprasījumus dienā nesot peļņu 10X, jaunais darba galds ir 10% efektīvāks (lasi, ātrāks), tātad dienā apkalpo 1.1X 

 

Tipisks "excel ekonomists" ...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Apstradajamiem materialiem un griezniem ir izturibas slieksnis.Bezjega celt virpas apgriezienus nevar.Ta teica darbmaacibas uchuks.

Upgreido 2000gada tankera dzineju.Uz prieksu.Suknjus terminalos utt.

Link to comment
Share on other sites

Upgreido 2000gada tankera dzineju.Uz prieksu.Suknjus terminalos utt.

 

pienāks laiks un tos upgreidos, visam ir savs laiks, XP laiks uz personālā datora ir sen aizgājis, 2000 gada tankera dzinēja laiks arī aizies, ne šodien, ne rīt, bet to nu es tev apsolu, ka aizies. 

 

un tapēc, ka nevar atļauties jaunāku softu, kas strādā arī uz ne-xp nebūt nenozīmē, ka jāsaka, ka XP ir mūsdienīgs un nedod dievs kādam viņš jāiesaka kā lietojama OS

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

Peleecis
nu bet tā iekārta tiek vadīta no datora, par kuru OS es arī pastāstīju

 

nē tu dumjš, 3x šajā topikā pateicu, ka tā ir faking iekārta, griezīsies ātrāk ja nomainīs visu iekārtu uz prudoktīvāku/jaunāku. lūk piemērs: vecais darba galds var apkalpot X pieprasījumus dienā nesot peļņu 10X, jaunais darba galds ir 10% efektīvāks (lasi, ātrāks), tātad dienā apkalpo 1.1X pieprasījumus nesot 11X peļņu, jauns darba galds maksā 1000X, sevi atpelna ~3gados , to lietojot 5 nevis 15 gadus uzņēmums attīstās 3x ātrāk, tikai tapēc, ka laicīgi apgreido iekārtas. punkts, var dārzu art ar arklu un zirgu, bet var ar traktoru.

Ooooo jē !!!!!!!! Pelnītājs !!! Apsveicu banku kredītu atpelnītāju ! Nu kā var tik aizrautīgi censties lekt pāri savai pakaļai? Dēļ paplikšķināšanas pa pēcpusi - malacis puika? Tam , ko Tu te stāsti nav pilnīgi nekāda ekonomiskā pamata daudzos gadījumos . Iespējams , ka daudz kur arī ir - teiksim ... tiem bezgalīgajiem apgreidotājiem . Bet es vēlos strādāt , nevis pelnīt viņiem iztiku . Piedod , bet tur man XP pagaidām ir neaizvietojams . Kaut šeit drukāju no septītnieka , bet tas ir for fun ;)

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

 

 

vecais darba galds var apkalpot X pieprasījumus dienā nesot peļņu 10X, jaunais darba galds ir 10% efektīvāks (lasi, ātrāks), tātad dienā apkalpo 1.1X pieprasījumus nesot 11X peļņu, darba jauns darba galds maksā 1000X, sevi atpelna ~3gados , to lietojot 5 nevis 15 gadus uzņēmums attīstās 3x ātrāk, tikai tapēc, ka laicīgi apgreifo iekārtas. punkts, var dārzu art ar arklu un zirgu, bet var ar traktoru.

Izstāstīšu, man vienam čomam neliela rūpnīciņa, biju pats tur, redzēju. Galvenā iekārta tur ir līnija, konveijers. Viss baigi kompleksi. Tā līnija darbojas. Lietas džekam iet labi, tagad plāno attīstīties, taisīs piebūvi, kurā liks jaunu līniju, modernāku, ražīgāku. Veco nemetīs ārā, tā turpinās darboties. Nebūt viņš nesaka tavā stilā, tas ir vēsture, tas ir novecojis... Cik vien ilgi tā līnija ies, tik viņa strādās, nesīs peļņu. Tāpat ar tiem XP datoriem. Ja tik viņš savu uzdevumu pilda, nemetīs viņu neviens ārā. Jā, jaunu datoru vairs ar XP nepirks, ja būs vajadzīgs jauns, bet vecais ar XP lai strādā, lai turpina pelnīt. Kaut kā tā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

visu grāmatvedību, viss tīklā

 

ar SQL serveri, protams, var integrēt un nodrošināt datus un arī pieeju tiem uztaisīt tā, lai 1GB datu nenokar nafig visu datoru, mēģinot ielādēties, bet nu tas ievērojami pārsniedz "uztaisīju makrosus" līmeni un balto cilvēku pieejā tur kaut kāda jēdzīga DBVS ir vajadzīga.

Link to comment
Share on other sites

@@vvv, bet ar laiku arī vecā līnija noteikti tiks nomainīta, kad pienāks tās laiks, kā jau teicu industriālās iekārtas noveco stipri lēnāk. visam protams iet apakšā aprēķins, viņš noteikti izrēķināja, ka nākotnē vajadzēs 2-3 konveijerus ar jaunām iekārtām, tapēc 1. solī veido piebūvi un ierīko jaunu iekārtu, bet veco mainīs otrajā solī.

Labots - akriss
Link to comment
Share on other sites

 

 

un tapēc, ka nevar atļauties jaunāku softu, kas strādā arī uz ne-xp nebūt nenozīmē, ka jāsaka, ka XP ir mūsdienīgs un nedod dievs kādam viņš jāiesaka kā lietojama OS

akriss. Vēlreiz. Neviens te nesaka, ka XP ir mūsdienīgs, ka viņš te jāiesaka. Te pļāpājam par to, ka XP vēl aizvien dzīvo, griežas uz daudziem datoriem, ka ir situācijas, kad XP ir noderīgāks par jaunākām OS un tā tālāk. A par to, ka nevar atļauties jaunāku softu, tā ir realitāte. Softi maksā ļoti daudz. Nav nekāds brīnums, ka nevar atļauties jaunāku softu. 

Link to comment
Share on other sites

Grūti ir runāt ar bērnu, kurš pēdējo naudu ir iztērējis marketinga kursos, par efektivitāti, tagad jau šis maļ vienu frāzi, kaut gan nespēj runāt pretī ar argumentiem, bet lej iekaltās frāzes! Ko teiksi, bet tā ir izglītība!

Un tagad rodas jautājums, kāpēc būtu visiem jāsaspringst zinot ka pretī, autors ir idiots?

Link to comment
Share on other sites

Tīri informācijai par datora jaudas korelēšanu ar produktivitāti tipveida biroja pielietojumos.

 

Darbinieks vulgaris, kas ar 1 pirkstu ievada tekstu, joprojām ir lēnākais posms visā ķēdē. Cik ilgu laiku viņš vispār spēj noslogot datoru uz kaut vai 50% CPU? Nevar un ilgi nevarēs. Kad sāks varēt ilgāk par pusminūti dienā - pienāciet. Līdz tam viņš vairāk produktivitātes no tā dzelža fiziski neizspiedīs, jo dzelzis viņa prasības nodrošina. Var sākt ar ātrrakstīšanas vingrinājumiem, ja gribas ievadīšanas operatoriem (90% ofisa specu) produktivitāti celt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nekas, atveers brauzeri 10tabus, fonaa ierubiis muzonu no interneta, ieslegs Kaspersky, bus Super.

Vispar usver pareizi saka

Labots - beryl
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un tagad rodas jautājums, kāpēc būtu visiem jāsaspringst zinot ka pretī, autors ir idiots?

Nu ne taču... Bija ļoti interesanti. Paldies visiem biedriem par jautri pavadītu laiku. Paldies arī centrālajam personāžam, biedram akriss. Patiess prieks būt kopā ar jums. Ar labu nakti, dārgie! Saldus sapņus!  :lazy:

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Atceros, kādreiz skolā bija informātika uz tādiem jocīgiem melniem datoriem ar zaļiem burtiem.

Pārbaudes darbs bija uzzīmēt trauku ar vīnogām. Tas bija nopietns, ilgs darbs, jo lai izlocītu līnijas, bija jādauza iekšā kaut kādas koordinātas.

Būdams slinks, aizvilkos pie radiem uz arhitektu biroju, kur uz maka, šķiet Macromedia for Macintosch ar dažiem klikšķiem uzzīmēju to grozu.

Un dabūju 3 ar lielu mīnusu, jo pasniedzējs pateica, ka galvenais ir izziņas process, nevis rezultāts.

Līdz ar to arī tagad ir divas koncepcijas - viens uzskata, ka ir vienkāršāk uzinstalēt 8.1. un strādāt, otrs uzskata, ka pietiek ar XP, jo lietotājs vulgaris izmanto vidēji 20% no operētājsistēmas iespējām.

Lietotājam jāmācās par reģistriem, bibliotēkām, repozitārijiem, komandrindām, lai uzlabotu darbu.

Pieļauju, ka Windows XP nav miris, jo Gūgles tante rāda, ka internetā ir tūkstošiem jautājumi, kā uzinstalēt XP uz SSD, jaunākajām mātesplatēm u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...