Jump to content

National Insurance Number (NINo)


Developer
 Share

Recommended Posts

Kā zināms, lai strādātu UK un nemaksātu paaugstinātus nodokļus (emergency tax) ir nepieciešams subj. minētais numurs, daudzi darba devēji vispār nemaksā algu, kamēr nav šī numura. Lielākā problēma ir tā, ka briti ir izdarījuši visu, lai apgrūtinātu šī numura dabūšanu tieši ES pilsoņiem, jo tie, kam ir vīza, šo numuru var dabūt samērā viegli.

Tāpēc, lūdzu, atsaukties kādu, kam pašam ir šis numurs vai kuram ir informācija no kāda paziņas, kam ir šis numurs.

Man visvairāk interesētu informācija kādus dokumentus jūs esat iesnieguši EOI intervijas laikā, kas jums ir ticis jautāts un cik ātri jūs esat dabūjuši vēstuli ar atbildi, kā arī vai esat kārtojuši visu paši vai izmantojot starpniekfirmu pakalpojumus.

Tāpat mani interesētu kādā secībā jūs esat nokārtojuši šīs lietas:

darbs, dzīvesvieta, NINo, bankas konts.

Problēma ir tur, ka pastāv apburtais loks - lai būtu par ko īrēt dzīvesvietu, ir vajadzīgs darbs, lai dabūtu darbu (un algu), ir vajadzīgs NINo, lai dabūtu NINo ir vajadzīga reāla dzīvesvieta un arī darbs UK vai vismaz kāds pierādījums, ka jūs to meklējat, bet lai meklētu darbu un ietu uz intervijām ir jau jādzīvo UK.

Protams, noīrēt istabiņu var arī bez darba, bet tad jābūt palieliem naudas uzkrājumiem, bet ne visi izīrētāji ir gatavi izīrēt dzīvokli bezdarbniekiem. Strādāt arī var sākt bez NINo, ja darba devējs piekrīt, bet tad var rasties problēmas, ja numura izsniegšana tiek aizkavēta (var nākties gaidīt pat 2 mēnešus!), bet, ja kaut kāda iemesla dēļ NINo tiek atteikts un ja darba devējs bez NINo algu nepārskaita, vispār var palikt bez algas!

Tā kā, ja kādam ir šis numurs, pastāstiet, lūdzu, par savu pieredzi šī numura iegūšanā.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Man ir NIN, kuru kaartoju gadus 7 atpakalj. Vai pat senaak. Process nebija sarezhgjiits, jaaizpilda forma un tad senjemi vestuli ar datumu un iestadi kuraa jaaierodas uz interviju. Intervija nebija gara. Man liekas ka ir pat pieejams arii tulks, ja esi taads kaa liela dalja dziivojosho krievu kas nespej apguut latvieshu valodu.

Kad tev ir darbs tad tu vari domaat par bankas konta atvershanu. Kuraa bankaa veelies atvert, tas jau ir individuaali katra pasha zinjaa. Jo par bankas karti maksaasi menesi kaut kaadu summu atkariigs no kartes tipa. Par istabinjas iireeshanu, visur tev uzprasiis esoshaas nedeeljas dziivoshanu un par divaam nedeeljaam depoziitu veel klaat. Vismaz vairums taa dara.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Kadi pasakumi tad ieviesti apgrutinasanai?

 

Ta tema ir apmullata simtiem reizu.

Ja cilveks nemak lasit anglu iesstazu lapas angliski, nav ko braukt uz U.K.

 

Dzivesvietu ire vai nu pats vai caur NI agentu.Agentu firmas prasa proof of income, pie tam parasti maklera komisiju.Makleri, kas visstiprak sijaa irniekus, komisiju nenem, bet prasa statementus no bankas, darba izzinas utt.

Ja ire pats, tad parasti neprasa, bet prasa prieksapmaksu.Citi prasa 1men, citi 3-5 menesu ires apmera.Ir eksemplari, kas prasa pusgada iri.

 

Nerezidenta kontu var atvert, ja ir iemesli,kapec kontu vajag utt.Ta apkalposana ir darga jo darga parastam cilvekam.

Parasta konta atversanai U.K vajag anketu, divus personu apliecinosus dokumentus un proof of adress.Papiru no landlords,billu utt.Ar papiru no landlord var pietikt.

 

NIN numura dabusanai vajag divus papirus, kas apliecina personibu un proof of adress.Intervija rindas kartiba,formala.

Bez NIN darba vispar var nenemt.

Rizla ar pareizi raksta.Kaut ari bankas konta parasta atversanai darbs nebut nav obligats, dazas bankas negrib atvert kontus bezdarbniekiem.Dazas pielaidigakas.

Link to comment
Share on other sites

WTF džeki, ko Jūs te murgojiet?

Sāksim ar dzīvesvietām - ir gana daudz cilvēku visā UK, kas izīrē istabas iekš shared houses. Parasti šie džeki arī piedāvā darba vietas (pārsvarā gan noliktavas un citu drazu), bet, ja Tu brauc uz UK bez jēdzīgām valodas zināšanām, ko Tu vel vairāk vari gribēt? Arī darba vietās (parasti aģentūrās) pasakot, ka Tev nav NINo numurs, norādot laiku, kad esi ieradies Te, neviens ar koku pa galvu nesit. Vienk. pasaki, ka esi pieteicis interviju uz NINo un tad, un tad Tev ir jāiet uz Job Centre uz šo interviju, darba devējs visu sapratīs un neuzdos liekus jautājumus.

Kas attiecās uz pašu NINo, elementāri - uzvani uz šo NINo numuru, piesaki interviju. Prasīs vārdu, uzvārdu, dzīvesvietas adresi un tavu telefona numuru. Tev pateiks laiku, kad un kur ir jāierodās (uz lokālo Job Centre spotu). Līdzi ir jāņem proof of ID (pase, tiesības). Un viss, atbildot uz pāris elementāriem jautājumiem Tev pateiks, ka X dienu laikā uz tevis norādīto adresi atnāks vēstule ar tavu NINo.

Kas attiecās uz bankām, jā, vajag kkādu billu vai citu oficiālu dokomentu, kurā ir norādīta tava adrese (tas ir bez ID). Piem. Barclay bankā der arī NINo vēstule (tiesa, kas ir ne vecāka par 3 mēn.), vai arī, ja ej uz citu banku, der arī izziņa no darba vietas, ko izsniedz arī tās pašas rekrūtēšanas aģentūras. Bankās vienīgi Tev var atteikt konta izveidi, ja adrese ir melnajā sarakstā (naudas apmazgāšanas gadijumi, etc. sūdi).

 

Par TAX - ja Tev nav NINo, tev nevelk nost nekādus emergency nodokļus, nezinu, kur šo tufu arī esi izrāvis. Lielie nodokļi (tax code - BRL) ir vienīgi tad, ja strādā 2 vai vairākās darba vietās, kurus Tev arī atgriež, kad esi palicis tikai ar vienu darba vietu, tobiš aizgājis no otras (hotķ kkāds part time darbs) darba vietas.

 

Mani gan vairāk intresē, kā un caur ko domā ierasties UK, lai sāktu strādāt? Jo pieļauju, ka Tev šeit nav tādu draugu, kas palīdzētu iekārtoties + tev valodas arī lāga nav, tik cik sarunvaloda vieglā līmenī.

Ja grasies braukt caur LV darbā kārtošanas aģentūrām, tad Tu (nezinu, kā lai maigāk pasaka) esi muļķis. Šie kantori jau sen ir sevi izsmēluši un piedāvā tikai kkādas darba vietas, lai būtu it kā kkas (iz sērijas - sasolijām zelta kalnus, bet te nav nekā, part time darbs un bomžatņiks, kur dzīvot), bet tajā pašā brīdī viņi Tev intensīvi slauks par saviem pakalpojumiem.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet kuras bankas noteikumos ir obligata darba vieta?

Linkus studijaa.

Katras bankas kontu noteikumos ir rakstits, ko vajag.Ja cilveks nav spejigs izlasit, nevajag nekur braukt.Punkts.

 

Nejaukt kreditu noteikumus (overdrafti ir krediti) ar parastu kontu!

 

Cik man zinami cilveki, bankas konta atversanai ir iesnieguma lapa, anketa, jauzrada vismaz viens dok ar foto un kur dzivo.

Piemeram, der vestule no landlord.

Tagad did LV pers apliecibu.Iznem ari to, kopa ar pasi bus divi dokji ar tavu foceni tev uz rokam.

Kura banks prasa NINo?

NIN prasa darba deveji un ja ej uz vinju sociem ko lugties.

 

Protams, ja prasisi overdraft, bankaa analize ienakumu pluusmu, darba pagatni,dinamiku utt.

Ja ir izirets oficiali, jabut ligumam ar landlord uz papira tev uz rokam.Tads landlord drosu roku uzrakstis vestuli,ka tu pie vina ire telpu.Ari divas, vienu varesi nest prieks Nina, otru uz banku.

Ieteikums nevienam nedot ne pensu bez liguma un kvits.Ipasi austrumeiropas izcelsmes cilvjiem.

 

Labak stavus mirt, nevis dzivot uz celiem.

Dolores Ibaruri.

Link to comment
Share on other sites

Ko autors pīpē? Iesi strādāt aģentūrā vai kur? Ja aģentūrā, tad vispār īzī, viņi uz NiNo no sākuma piever acis, kā proof of address, ko dažos gadījumos Nino saņemšanai prasa var izmantot savu "peyslipu", tur virsū būs adrese, tālāk, lai atvērtu kontu, pietiek ar to NiNo vēstuli vai arī ierakstītu vēstuli ko darba devējs ir sūtījis uz jūsus adresi, aģentūras arī tādas dod, ja sarunā...

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja galva uz pleciem, tad karjeras kapnes tajaa sapnju UK ir iizii

muļķības! šo tekstu varēja skandināt gadus 6-7 atpakaļ nevis tagad ;)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ne tik viennozīmīgi. Sparģeļu kapātājiem, protams, ir stipri grūtāk iekārtoties, ko nevar teikt par profesijām, kur vienmēr profesionāļi tiek gaidīti no jebkādām valstīm.  Speciālistam nav problēmu atrast vietu. Tikai nestāsti, ka programmētāji, inženieri un citi tehnisko profesiju pārstāvji nevar atrast darbu. 

 

 

muļķības! šo tekstu varēja skandināt gadus 6-7 atpakaļ nevis tagad
 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Spargelus audzet varetu but neiespejami tikt.Laukos liela arzemnieku pluusma.

Var arii tulki(labi), konditori, pavari(ne burgeru) kaut ostas krogaa, visadi metinataji.Vietejos kursus mazliet paiet, reference un nakama vieta labaka alga.

Nav visi laukos, daudzas skukjes manikirus taisa, frizieree.

Link to comment
Share on other sites

Developer
(labots)

Nē, caur Latvijas aģentūrām darbu netaisos UK meklēt, jo tādu darbu, kādu, man vajag (PHP Developer, Android Developer utml.) neviena no tām nepiedāvā, darbu par minimālo algu UK noteikti nestrādātu. Es skatos darba sludinājumus, kas ir Monster, Direct.gov utml. saitos, cik es saprotu tur praktiski visi darbi ir no UK recruitment aģentūrām, es tikai nezinu vai viņi akceptē LV augstskolu diplomus ar visiem notariāli apstiprinātiem tulkojumiem vai vienalga jāiet uz Naric.

Nedaudz palasīju leišu saitus, jo tur ir daudz vairāk informācijas par darbu Anglijā, no Lietuvas arī katru dienu brauc autobusi uz Angliju un par lētākām cenām nekā mikriņi no LV, tā kā ir izdevīgāk ar autobusu no LV aizbraukt uz LT un tad no LT uz UK.

Lasot latviešu saitus radās iespaids, ka vairums uz Angliju aizbraukušo vai brauktgribošo latviešu vispār nezin kas tas tāds NIN ir. Tad nav brīnums, ka mūsējie sūdzas, ka viņus tur UK apšmauc, ja lielākā daļa acīmredzami strādā tur patiesībā nelegāli.

Protams, strādājot par minimālo algu varbūt nav svarīgs tax code, bet kā jau teicu, es meklēju darbu, lai UK varētu dzīvot, nevis izdzīvot un labi apmaksātiem darbiem tax code ir ļoti būtisks.

Jebkurā gadījumā man interesē konkrēta pieredze un konkrēti dokumenti, kas ir izmantoti kā proof of address vai proof of job un nevis vai nu vai.

Diemžēl latvieši ir kūtri uz blogu rakstīšanu par to kā ir iekārtojušies darbā Anglijā, atšķirībā no austrāliešiem. Protams, es saprotu, ka ir maza vēlme citiem stāstīt par mazatalgotu darbu noliktavā vai viesnīcā, bet vienalga kādam citam tā informācija varētu būt noderīga. Ja kāds atrod kaut ko līdzīgu šim blogam iepostējiet linku.

Labots - Developer
Link to comment
Share on other sites

Tev jau sen viss ir uzrakstits.Nevienam seit nav pienakuma sedet un ka ar karoti ieliet informaciju.

 

Programmesanas inzenieris U.K ir cilveks ar anglju valodas prasmem, kuras iespaidigi parsniedz videja vietejaa vardu krajumu.Problemam izlasit turienes likumus nevajadzetu buut.Preteji nav ne jausmas, kaa shis specialistjs stradas par programmetaju U.K.

 

Banka ir privata iestade, nevis valsts institucija.Piespiest atvert kontu privatpersonai banku neviens nevar.Katra banks var izvirzit savas prasibas un par konta atversanu izlemj bankas specialists.

Valdiba uzliek par pienakumu bankai ievakt aptaujas anketu iesniegumu un adreses&identitates pieradijumu.

Banka pec saviem ieskatiem var pievienot savas prasibas, bet mineto minimumu tai no cilveka jaiegust.Punkts, kas vel nav skaidrs?Ko gruti saprast?

 

 

Tajas pasas noliktavas un viesnicaas ir ari tik labi apmaksati darbi, kuru algas PHP dev nebus sasniedzamas nekad.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

 

 

Es skatos darba sludinājumus, kas ir Monster, Direct.gov utml. saitos, cik es saprotu tur praktiski visi darbi ir no UK recruitment aģentūrām

Ne visi, bet lielaka dala ari ir no agenturam, pietam "izdomatas" vakances. Agenturam patik publicet neesoshas vakances, ievakt ta pavairak CV un ja uzrodas kads darbinjsh, tad ir no ka izveleties.

Manuprat tada veida gruti bus atrast darbu, drizak jamekle pazishanas, jasuta pieteikumi "pa taisno".

 

 

 

es tikai nezinu vai viņi akceptē LV augstskolu diplomus ar visiem notariāli apstiprinātiem tulkojumiem vai vienalga jāiet uz Naric.

Nevienam pa lielam neinterese tavi diplomi, kurnu vel tulkojumi. Svarigaka ir pieredze un saprashana. Protams diploms no Imperial College of London loti palidz pieteikumam pa taisno nenonakt miskaste.

 

CV varbut nav tik svarigs, bet butu velams uzrakstit labu "Cover letter", bez kludam, ieverojot angljiem pierasto strukturu un visas laipnibas formas.

 

Kkad junija tiri sporta pec biju aizgajis uz paris intervijam pie darbadevejiem, kuri naca meklet darbiniekus uz universitati. Visos uz otro kartu netiku, bet dazhos tiri zolidos uznjemumos gaju pat 3x uz intervijam, piemeram RBS, TLT Solicitors. Fokuss intervijas parsvara bij uz to ka potencialais darbinieks uzvedas, ka darbojas komanda, dazhadi "personigo vertibu" jautajumi, komunikaciju spejas. Tiri tehniskie jautajumi faktiski netika aprunati, varbut vienigi ko vinji izmanto, ka darbojas sistema utt, kas apmeram bus jadara.

 

Nu tas ta, 5 centi no manis :D 


 

 

no Lietuvas arī katru dienu brauc autobusi uz Angliju un par lētākām cenām nekā mikriņi no LV

Nu tur nu gan mazohistam jabut, lai brauktu ar mikrinju (autobusu) uz UK. Vaitad lidmashinas ir atceltas? Oktobri pat pa 25 GBP viena virziena , shaubos vai autobuss ir tik lets, un 2 dienas tupet vinja - tad es labak noshaujos :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieshi taa.Vispar nav skaidrs, kapec Developer jainteresejas par leitu izstabu blogiem un mikriniem.Tads var mazitinju telpu legali noiret, atlidot, nevis smakt busikaa.

Ne CV, ne motivacijas vestule nedrikst but nevienas kljuudas.Cilveki pienem, ka to sagatavosanai, rakstisanai un parbaudei tere visu dienu.Vinjuprat, ja pa visu dienu nespej 2-6 lapas pareizi uzrakstit, tad nekur, kur jaraksta kaut kas, cilveks neder.Pavisam godigi-loti gruti pat matroza darbu iegut.Kliinera vai leibera, ja veicas, ne vairak.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tikai nestāsti, ka programmētāji, inženieri un citi tehnisko profesiju pārstāvji nevar atrast darbu.

Es nekad pat neesmu par kko tādu domājis, nezinu, no kurienes izrāvi tādu ideju, ka varētu es kaut ko teikt.

Bet kas attiecās uz pašu topika autoru, tu saki, ka letiņi nezin neko par nino, kamēr pats stumd kkādu absolūtāko sūdu par tax code (par to jau izteicos augstāk), grib braukt ar autobusu caur LT (wtf?) un kko stāsta par minimālajām algām. Bļin, es tik tiešām nesaprotu, tu nopietni esi dzīvē tāds āmurs kā šajā topikā? Ja jā, tad piedod, bet nav jēga tev braukt šurp, uz UK, jo tad darbu varēsi mainīt kā zeķes, jo nevienā vietā tevi kolektīvs nespēs uzņemt lāga.

 

@@beryl, te darbus var atrast, visādus, tikai, tas nenotiek uzreiz, ir jāiegulda gana daudz laika un darba, lai varētu strādāt sev vēlamajā profesijā.

Link to comment
Share on other sites

Pareizak kur ir pieredze. U.K tops - reference, pieredze, reference, pieredze , diploms piektaja vietaa.

Protams, ir vietas, kur diplomi obligati.Nee, Lai U.K kljutu par metinataju, pavaru, konditori, kur veel manikiiri, ieprieks spargeli nevienam nav jaaudzee.Tada pieredze der laukos.

 

Ja, apmeram taa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...