dudam Ierakstīts Augusts 15, 2014 Share Ierakstīts Augusts 15, 2014 Par cik tagad ir gurķu laiks, es šeit ielikšu šādu recepti. 2kg gurķu, 200 gramu malti mārrutki, 300 grami cukura, 5 ēdamkarotes sāls, 330 mll 9% etiķa Gurķus nomizojam, sagriežam lielos gabalos - mazs gurķīts 3 gab, liels uz pusēm, un tad katra puse uz 3 gab (nu tā lai apmēram 1 gab sanāk apmēram uz 2 kubikcm ). Pievienojam attiecīgās proporcijās pārējos ingredientus. Visu masu samaisām un atstājam uz vienu nakti lai savā nodabā pastāv kamēr gurķi atsulojas (masu nospiest nevajag - lai stāv brīvi). Otrā dienā to visu salejam tīrās burkās (nekādu karsēšanu/sildīšanu nevajag, es izmantoju 0,5 līdz 1 litra burkas) ... ideāla recepte slinkiem večiem, kam patīk pikantas zakuskas .. Vislabākā garša turas 2-3 mēnešus, pēc tam gurķi paliek pliekani .. bet ne bojāti .. uz savas ādas ir pārbaudīts ka šie salāti ir ēdami arī pēc 2 gadiem. Bildīti ielikšu rīt. Jo tagad pie fotoaparāta guļ bērni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuubijs Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 es negribu būt baigais krāns, bet nu Tu zaebal Draugiem.lv labajā malā, kur ir tie hotlinki uz visādiem internetu saitiem (ziņas, sieviešu sūdi, go4speed, spoki, etc. random draza) arī ieraudziju "Kraukšķīgu gurķu šķēlīšu salātiņi ziemai | SievietesPasaule.lv". Par cik šo topiku jau paspēju ieraudzīt ātrāk, tad aiz ziņkāres uzspiedu virsū, un tavu brīnumu, ko tūr Es ieraudziju? Šī recepte ir ļoti vienkārša, ātra un lēta, jo burkas nav jākarsē. Receptes sastāvdaļas: 2 kg gurķu (nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs)200 g mārrutki (veikalā pirkta burciņa vai arī pašgatavotie)500 g cukurs5 ēd.karotes sāls250 g etiķis200 ml auksta ūdens Ak jā, publikācijas datums - 01.09.2011. Rekur pats links ar būs - http://www.sievietespasaule.lv/kraukskigu_gurku_skelisu_salatini_ziemai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 Es jau nu neko nesaku, betTuubija minētā recepte ir kudi mazāk asa - par trešdaļu mazāk etiķis kā tāds un ņemot vērā vēl ūdeni - vēl 2x mazāk ass. Kopā sanāk līdzīgi 3x mazāk etiķa!!!! Nu i nezinu ko dõmāt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuubijs Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 @@Bonifacijs, nu domāt jau vari, ko vien vēlies Bet tas, ka tieši 5 karotes sāls, 200 grami mārutki un tā činīšana (par burkām runāju) ir identiskas, nezinu, būšu naivs un teikšu, ka džeks vienk. grib plūkt citu slavas laurus (ķip kulināru/ēdiengardēžu/zaļbarības cienītāju, etc.). Protams, vai tas mani intresē, tā ir viņa recepte vai pizģīta, nē, vienk. gardi pasmējos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudam Augusts 15, 2014 Author Share Augusts 15, 2014 (labots) 1. Es nelietoju un netaisos lietot draugus. 2. Receptes nav 1:1 (garšvielu proporcijas atšķiras un ūdeni es tur to4na neleju) 3. Ja negribi tad netaisi. Vienkārši kā jau es minēju, tagad ir gurķu laiks un es piedāvāju savu gurķošanās recepti. P.S. Un mārrutkus nekādā ziņā nelieciet no "veikalā pirktas burciņas". Labots Augusts 15, 2014 - dudam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 Njā, iznāk ka vajag noziedot 2 kg gurķu lai saprastu who is who, es tā pat izdarītu, bet nu šī točna nav manai gaumei atbilstoša recepte, un attiecīgi neņemos spriest, bet nu gribetos gan dzirdēt boot gardēžu ekspertu atsauksmes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Augusts 15, 2014 Share Augusts 15, 2014 Labi, es tādās proporcijās neesmu mēģinājis, bet uz 2kg gurķu 330ml etiķa un 300 g cukura, un 200 g mārrutku, izklausās par daudz. Nu HVZ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Augusts 16, 2014 Share Augusts 16, 2014 (labots) Tūbijs sagājis sviestā, neviens Te neliek savu jaunatklājumu un meklēt ko līdzīgu ir garām, pats te esmu licis dažas receptes pēc savas interpretācijas. Diskusiju būtu jāaizliec šajās tēmās, tikai komentu, ja kāds ir uztaisījis un ko var bilst lietas labā. Labots Augusts 16, 2014 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Augusts 16, 2014 Share Augusts 16, 2014 No tas lapas ir taisīts šitas tā sula tāda pelēcīga sanāk http://www.receptes.lv/receptes/skabeti-gurki-ari-siltam-pagrabam/ un laikam šitie, bija gana labi http://www.receptes.lv/receptes/gurku-marrutku-salati-ziemai/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Augusts 16, 2014 Share Augusts 16, 2014 Tur jau tā lieta ka daudzas receptes tiek nedaudz vai daudz modificētas, tā kā pārmest jau nu ir kā ir. Nav nekā jauna šāi pasaulē Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts