Jump to content

DV7 thermalpad`a risinājums


Grossmeister
 Share

Recommended Posts

Iedeva man te vienu HP DV7-1245dx pārinstellēt . Uzliku visu jaunu , domāju , jāaplūr temperatūras , a tās mierīgi no 90 kāpj pāri 100 un pie 108-110 laptops rubās laukā . Nu skaidrs - iekšā viss sakaltis un putekļu pilns . Pateicu klientam , kas un kā , lai nes uz kādu serviscentru iztīrīt un sasmērēt - pašam klāt ķerties negribējās , jo paviljonu konstrukcija ir padebīla , lai tai dzesei tiktu klāt , laptops gandrīz pilnībā jāizjauc , ap 40-50 skrūvīšu jāatskrūve un čupa šleifiku jāatvieno , bez tam ir stipras aizdomas , ka bridža stāvēs thermalpad`s , kura man nav . Vakar klients zvana - grib , lai labāk es iztīru . Ar alerģiju pret jaukšanu tiku galā , bet ko darīt ar thermalpad`u ? Varianti , kurus apskatu -

1. Atstāt veco , ja izskatās pietiekami labs .

2. Nopirkt jaunu , ja pie mums tirgo un kurā kantorī apjautāties ?

3. Uzlikt nelielu 0.8 mm Cu plāksnīti , tik atkal - kur meklēt ?

4. Iet pameklēt šķūnī Cu plāksni , izzāģēt un drusku ar smilšpapīru apstrādāt .

Link to comment
Share on other sites

Es liktu jaunu pad'u un miers.

Bet, ja labs cilvēks un draugs, tad var arī vara plāksnīti ;) Vienīgi jautājums, kāda tur izskatās tā dzesēšana.

Ja ir vara "paips" un var uzlodēt klāt jaunizcepto plāksnīti, vispār ideāli. Ja alumīnijs, tad nu... (Nu i nafig sev kapu rakt?)

Vispār ir variants. Lai nav jāauj zeķes un jāiet uz malkas šķūni, paņem 5 centu monētu un noslīpē ;-0 Ideāls pads sanāks ;) (Ir mēģināts. Šādās reizēs līmēju ar BF-2 līmi, kas karstumā sacietē uz nenoraušanu. Tāpat kā autiņam bremžu uzlikas līmē.)

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Paips noteikti no vara , savējam DV6000 uzliku Cu plāksnīti , nelīmēju , tik no abām pusēm termopastu uzklāju . 5 centu monēta ir interesanta ideja . Bet jaunu padu kur iepirkt ? 636 varētu būt ?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Iekš semicom.lv ir jābūt. Mums biedrs LPC bija no turienes, varbūt viņam var uzjautāt!


Vismaz kad es skatijos iekš 636 nebija.

Link to comment
Share on other sites

Es savulaik izdīrāju veselu lērumu no veciem CD/DVD ROMiem. Tur uz vienas mikrenes pret korpusu dažiem ir. Tās arī lietoju. Svaigums atbilst ;) Galvenais, lai biezums būtu. Ja nav, salieku vienu virs otras. Salīp ideāli, bez spraugām.

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Pajaucu sisdjikus - he , uz viena toč ir . Izskatās diezgan normāla un pietiktu pat diviem bridžiem , jāķeras būs pie paviljona .

@@viesturs0711, OK , es neatradu - meklēju thermal pad nevis thermopad

Link to comment
Share on other sites

DL, atvaino, bet pats esi Antiņš, ja nesaproti, kur uzliek līmes pili.  :mad:

(Starp vara plāksni un dzeses trubu!!! Ne jau pie čipa līmē!!! Vai Tu traks!!!) Termopastas izmantošanu neviens te nav atcēlis. Ar BF-2 pilienu vara plāksnīti vienkārši pieķer pie pārējās dzeses, lai neaizbēg. Katrā gadījumā siltuma aizvadīšanas spēja šādā izpildījumā ir gana efektīīva un pietiekama (neskatotoes uz to, ka starp pārējo dzesi un plāksnīti ir maza līmes pile), salīdzinot ar vecu pad'lu. Un tas ir viss pilnīgi pietiekoši, ņemot vērā, ka tur pietiek arī ar pad'u.

 

P.S.

Atslābsti un neņem remontā sačakarētus laptopus. Bagāts no tā nekļūsi un nevrus ietaupīsi forumā ālējoties. :fuck:

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

To līmi tu aizsmērē sev aiz priekšādas ! TIKAI UN VIENĪGI TERMO PASTU vajag izmantot ( ja izmanto PRECĪZI BIEZUMĀ "piedzītu" vara plāksni termopada vietā )  ! Blin , ieslēdziet taču smadzenes - kad grāpstaties gar klientu remontā uzticēto datoru !

 

P.S. bildē var redzēt kā izskatās "maska" zem ziemeļu tilta - kur viens (cenzēts) bija termopadu aizstājis ar termopastas stalaktīdu ;)

Labots - marter
Link to comment
Share on other sites

Nu tad man Tev jāprasa, kāpēc skrūvēt, ja var pielodēt?

 

Kāds ir mērķis? Novēst karšanu! Kur problēma? Nekas netiek sabojāts, viss ideāli turas. Neviens Tev neliedz skruvēt! Katrs pats par savu darbu atbild. Autors prasīja ideju. Tā vietā lai pateiktu ko jēdzīgu, sāc uzreiz apsaukāties?Saulcerīt, ibio! Es nesaprotu, kas Tev par pautiem galvā, ka visu laiku ar kaut ko esi neapmierināts?

Aizej pie psihologa un vienreiz atrisini savas problēmas! Noriebies jau!


 

 

TIKAI UN VIENĪGI TERMO PASTU vajag izmantot

Starp trubu un plāksni... Kā tad! Šas!

 

Izlasi, ko teicu, termopasta.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet jaunu padu kur iepirkt ?

 

pāris mēnešus atpakaļ padus lemonā iepirku, nebija ar to žilbinošāko siltumatdevi, bet čipsetiem pietiek, cik tad meklēju nevienam citam lokālajam tirgonim nekā vispār uz vietas nebija ieskaitot semicom

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister, cerams Tev izdosies! Lai veicas!

Pārējo jau te viens pareizi pateica. Ar debīliķiem kunga prātā nav ko skaidroties ;)

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Process beidzies . Pie dzeses bija voiloks , kas arī tika sagaidīts . Uz CPU pastas paliekas , gar malām apkaltušas , izpsiedu savas pēdējās Titan Nano atliekas , kaut kur bij kāda tūbiņa pelēkās , bet ātrumā atrast nevarēja un īsti tur likt negribēju . Uz bridža thermopad`s brūnā krāsā , pa vidu tāds paciets un saplaisājis , tā vietā ar uzliku pusi no DVD mikrenes pada . Vēl pads bij pāri divām detaļām pie proča ( lauktraņi ? ) , bet labā kondīcijā , to neaiztiku . Skrūvītes pāri šoreiz nepalika  :mrgreen: . Drusku patestēju . Idle - ap 45 , pie nelielas noslodzes - aiz 60 , palaidu stress testu - LinX uzdzina līdz 96 . Nu neko , ja apiesies rūpīgi , nenokurinās .

Link to comment
Share on other sites

cik stulbam fizikā jābūt, lai līmētu ar līmi? :D

 

visefektīvā siltuma apmaiņa notiek pie vislielākā saskares laukuma- kas ir arī iemesls, kapēc izmanto termopastu- lai iegūtu maksimāli lielu šo laukumu, jo kā mēs zinām, ne procesora virsma ir līdzena, ne heatsink virsma ir līdzena un pliku dzelžu saskares virsma ir niecīga, vajag materiālu, kas šīs spraugas aizpildi, un līme noteikti nav tas materiāls.

Labots - akriss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...