Jump to content

Dzīvokļa iegāde Rīgā


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Ā, Tu par to. Biju aizmirsis :)

Agrāk Sērenes/Bērzlapu namiem bija ekskluzīvs - 8/27 trolejbusa galapunkts tieši pie mājas.

Tagad 27. trolejbusa līniju pagarināja pa Ozolciema ielu, tiesa "autobusa režīmā", pie vecā galapunkta nolaiž stangas un brauc ar dīzeļģeneratoru.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

ja suni utilizē, tad izvēle nekļūst lielāka?

Noteikti! Un ja draudzeni/sievu pasūta nafig, tad vispār! Un ja vēl no darba aiziet, tad fantastika, vispār par transportu nav jāuztraucas - auto var notirgot, nopirkt dvuļu, semkas un trenūzenes un saturīgi dienas vadīt.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Šobrīd braucu 55-60km, pašam nav ne vainas, kad saremontēs Liepājas šosi, līdz lidostai 30-40min brauciens bez stresa. 

Taču kā jau minēju problēma tā, ka jaunietei vajadzēs studēt LU, līdz ar to jāapsver variants dzīvot Rīgā. 

 

Suņa utilizēšana diemžēl nav apsverama, lai gan tas atvieglotu izvēli daudzkārt. Tas būtu tāpat kā bērnu atdot. Mīļš tomēr, kā arī pārāk pieķēries saimniekiem, ja atstāju pie senčiem, tad augām dienām čīkst un nerod miera. 

Nu ko tādam padarīsi... 

kso-1436212913-U7537.jpg

Link to comment
Share on other sites

Retrīvera/ Labradora krustojums? :)

 

Par Ilgezeem mani 5 centi - sunim tur īsi nebūs ko darīt, ja nu vienīgi jāstaigā apstādījumos pakaļ ar maisiņu. Čoms kad būvējās dzīvokli ulmaņlaika mājā, 2x mēģināja apzagt, 1x arī apzaga, bet remonta stadijā sīkumus.  tagad it kā viss mierīgi esot.

 

 

Iz manas bērnības pieredzes būtu labāk Imantas gals (4tā galapunkts), tur mežs ar roku aizsniedzams, kur suni izstaidzināt un pašam paskriet.

Link to comment
Share on other sites

Golden Retrīvers tīrs. Kas vainas tam krustakalnu projektam zoļikā,ka tik zemas cenas salīdzinoši?

Link to comment
Share on other sites

Infernal

Ok, lai arī te ir IT forums, bet ja nu ir te arī kāds ar nekustamo īpašumu saistīts cilvēks.

Gribētos uzzināt neieinteresēta cilvēka viedokli par jauno lietuveņu kopējo stāvokli. Kāds arī gan jau tādās dzīvo, kādas problēmas parādās? Par skaņu (kā jau visām panelenēm) ir skaidrs, tas, ka trubas un vadi var būt veci, ir pašsaprotami. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Problēmas paneļu tipa mājām ir ļoti līdzīgas - siltuma zudumi, troksnis, dubars  vai karstums utt. Kas tieši konkrēti satrauc? Lielākas problēmas būs ar kaimiņiem, kas traucēs dzīvot, jo tos nevar nomainīt kā vadus vai trubas. 

Link to comment
Share on other sites

Infernal

Gribētos konkrētāk tikt skaidrībā, vai nav kādi konkrēti tieši šo māju kasjaki. Par skaņu un kaimiņiem skaidrs, bet tie būs katrā panelenē, tagad 119 arī dzirdas, ja 3,14dars aiz sienas krievu ziņas skaļi lūr. Bet nu kaut kur ir jādzīvo, un maksāt tagadējos vismaz 300+ uz ķepas par ne pārāk tīkamu mitekli arī besī.. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

To jau jāskatās uz konkrēto māju, jo visas nav vienādā kvalitātē uzturētās. Ja jumts bijis regulāri caurs, kādā stāvā noticis ugunsgrēks, kāds 4. stāvā nonesis nesošās sienas, tad tas nenozīmē, ka redzamās sekas būs analoģiskām mājām.

Link to comment
Share on other sites

Galvenā problēma visās padomju mājās ir kontingents - lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku neuzskata par nepieciešamu ieguldīt kaut centu mājas remontos - lai par to maksā kāds cits, tik ne es! 

 

Jumts tek, po, es dzīvoju 1 stāvā, man nekas netek!

Pagrabā trubas tek, po , es dzīvoju 5stāvā!

Tek hermetizācijas šuves  - po, ne manā dzīvoklī!

 

Reāli mājas nolaistas un lēnām brūk kopā!

 

Ja pirkt, tad labāk kādu privātmāju pierīgā, ja pameklē, var dabūt pa labu ciparu, salīdzināmu ar dzīvokļa cenu! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

jo paši ir reāli iekūlušies un tagad jādzīvo kaut kādos puslaukos un pašiem jātīra sniegs, jālabo jumts, jāgādā malka un visas citas mocības, ko krietns pilsētnieks negrib pat atcerēties

 

Ieleja, es sniegu neesmu 2 ziemas tīrījis - nu tādas mums tās ziemas! Jumts jālabo - jā, es ar jumtu drusku ieberzos, bet normāli uztaisīts jumts vismaz 20 gadi nav jālabo! Malka jāgādā - jā tiešām - pāris dienas gadā fizisks darbs... Labāk maksāt par sporta  zāli!

Link to comment
Share on other sites

 

 

labākais būs RNP, jo aiz tā stāv pašvaldība

Jā ušakovam tas būs labākais variants - visi remonti pa 2x cenu no reālās!  


 

 

pirkšana tikai caur darījuma kontu, kura izmaksas jādala uz pusēm vai arī lai pārdevējs vispirms "pārraksta" dzīvokli un pēc tam maksā tu

 

Laikam neesi neko pircis/ pārdevis, ka šādus padomus dod!

Link to comment
Share on other sites

 

 

principā ieteiktu noalgot kādu juristu, kas specializējas NĪ lietās, lai viss notiktu korekti un nebūtu jāiedziļinās visādās neacīmredzamās niansēs

 

Sākumā arī baidījos un nopietnas summas dāvināju mākleriem un juristiem! Bet pēdējos ni darījumus izveicu nepārmaksājot! Ja darījumā ir banka iesaistīta tad krāpniecība praktiski nav iespējama!  

Link to comment
Share on other sites

Man pofig par Donalds Trumps!

 

Bet pērkot zemi es 3k lvl uzdāvināju māklerim! Vairāk es šādas kļūdas neesmu pieļāvis! 

Link to comment
Share on other sites

Notārs iesaka minimālo variantu, lai Jūs neapkrāpj, bet par to prasa amata atlīdzību! Ja Jūs Ielejas kungs esat gudrāks par notāru kantori, viss ir Jūsu rokās!


Neviens Jums neatsaka runāt ar Notāru par pirkšanas un pārdošanas variantu problēmām, jā tas nav par velti, jo tas jau būs Jūsu bizness!

Link to comment
Share on other sites

labiitis

 

 

par ko uztrauktos ir kolhoza tipa apkure,pārējo vēl var pieciest.

Tieši šīs ir galvassāpes pamatīgas. Tāpēc jaunajā projektā vai renovētā mājā ar skaitītājiem nav problēmu. Sildu savu dzīvokli, cik gribu, kad gribu. Nevis, ka nemaksātāju dēļ jāsalst.

Link to comment
Share on other sites

Tikko iegādāju dzīvokli.. Līgumu paši uzrakstījām.. pie notāra apstiprinājām un dabūjām priekš zemesgrāmatas nostiprinājuma lūgumu.. + pašam darījumam apakšā darījuma konts ar visiem atrunājumiem, kad/kas un pie kādiem nosacījumiem saņem naudu.. problēmu nekādu un ieskaitot zemesgrāmatu pret dzīvokļa vērtību tas izmaksāja.. ~1.3%

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ArtūrsB

Arī šobrīd grasos pirkt dzīvokli.. Varbūt kāds var pastāstīt par darbību secību, kas jāveic? Saprotu, ka sākumā nepieciešams noslēgt nostiprinājuma līgumu pie notāra un tad var doties kārtot zemesgrāmatu? Cik ilgu laiku aizņem šo formalitāšu kārtošana?

Labots - ArtūrsB
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derētu vispirms noskaidrot, kādā veidā maksāsi par dzīvokli - graudā, ar kredītu vai naļikā un no kā īpašums tiks pirkts (firma, privātpersona, nerezidents). Ja tas viss iet caur banku, tad nevajag nekādu notāru. Mēnesi vajadzēs, lai īpašumu reģistrētu zemesgrāmatā, bet viss pārējais atkarīgs, cik ātri taps pirkuma līgums.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Aizejiet (gan pircējs, gan pārdevējs) pie notāra, viņš uzrakstīs vajadzīgo līgumu, pēc kāda laika ej pakaļ vajadzīgajam līgumam, ar to dodies uz Zemesgrāmatu, un pēc laika dzīvoklis ir tavs. Mēneša laikā varbūt var 'ierakstīties'

Link to comment
Share on other sites

Ejam pie notāra slēdzam pirkuma lūgumu un nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatai. Pirkuma lūgumu paraugi ir internetā. Noskaitam  naudu un ejam uz zemesgrāmatu. Zemes grāmata taisa papīrus apmēram nedēļu.

 

Tik jāskatās lai nebūtu parādu par komunālajiem, gāzi, elektrību, nekustamā īpašuma nodokli. Visvienkāršāk to izdarīt ir tā - lai īpašnieks ieiet attiecīgajās online sistēmās un parāda ka viss samaksāts.


 

 

pie notāra, viņš uzrakstīs vajadzīgo līgumu

 

Pirkuma līgums ir diezgan standarta, neredzu ne mazāko jēgu maksāt par līguma sastādīšanu notāram!

http://laurisberzins.blogspot.com/p/ligumi.html 

Link to comment
Share on other sites

Nav nekā sarežģīta.. principā:

1) Pirkuma līgums - var sastādīt paši un tad pie notāra apliecināt, kurš savukārt attiecīgi uztaisīs nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatai, otrs variants pirkuma līgumu stādīt pie jurista/notāra.. tas noteikti būs dārgāk.. un tāpat jādodas pie notāra dabūt nostiprinājuma lūgumu..

2) Skaidrā naudā.. hmm.. nu, es laikam šādā variantā laikam nepirktu/nepārdotu nekustamo īpašumu.. manā gadījumā bija pārskaitījums un bankā pusē iesaistītajām pusēm darījuma konts, šajā gadījumā visam jābūt smalki atrunātam pirkuma līgumā.

3) tālāk jau dodamies uz zemesgrāmatu ar pirkuma līgumu, notāra nostiprinājuma lūgumu. Pats process oficiāli zemesgrāmatā aizņem 10 dienas, reāli ir ~nedēļa un to bez maksas pats, izmantojot latvija.lv loginu zemesgramata.lv vari pārbaudīt.

4) tālāk.. kā nu atrunāts pirkuma līgumā...

5) ar zemesgrāmatu apliecību dodamies pie pakalpojumu sniedzējiem un pārslēdzam līgumus.. NĪP.. elektrība, gāze utt.. Starpcitu šo visu var iekļaut savstarpējā nodošanas-pieņemšanas aktā, kurā attiecīgi norādīts pakalpojums, rādījumi utt.. Tas gadījumos, kad nav uzticības.. Man bija vienkāršāk.. pārdevēji bija/ir sakarīgi cilvēki un par nomaksu nekādu problēmu nebija. Iztikām pat bez tā akta.

 

Kopumā tas arī viss.. Pa lielam.. no-līdz.. mēnesis visā procesā var arī aiziet.. sākot no pirkuma līguma līdz beigām...

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Gan jau ka darījumam skaidrā naudā ir šeit nepieminēts iemesls. Lai nu kā, šāda veida pasākumos labāk ir nostiprinajuma lūgumu rakstīt pie notāra, jo ja gadījumā zemesgrāmatā ar pirmo piegājienu kaut kas noiet šķībi, teorētiski pardevējs var sākt domāt par iespēju uzmest un tad notars kā liecinieks darījuma faktam ir labs arguments. Starp citu bija kaut kādi noteikumi par maksimālam skaidras naudas summām darījumos, neatceros vien vai uzņēmumi nedrīkstēja, jebšu bij jādeklarē tas pasākums, kaut kas tāds, labāk painteresēties iepriekš VID.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lai nu kā, šāda veida pasākumos labāk ir nostiprinajuma lūgumu rakstīt pie notāra, j

 

Nostiprinājuma lūgumam jābūt notariāli apstiprinātam, tur nav citu variantu kā rakstīt viņu pie notāra! 

Link to comment
Share on other sites

ArtūrsB

Par tiem parādiem, nav gadījumā tā, ka tikai gāzes parāds, ja tāds ir, pāriet uz jauno īpašnieku?

Link to comment
Share on other sites

Parāds tā vienkārši nekur nepāriet. Pakalpojumu sniedzēji vienkārši neslēdz līgumu ar jauno īpašnieku, kamēr vecā parādi nav dzēsti. Kurš samaksā - tas viņiem neinteresē!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kāds būtu tam juridiskais pamatojums? Parādi taču ir uz personu nevis nekustamo īpašumu un pakalpojumu sniedzējs var caur tiesu piedzīt parādus. 

 

 

Pakalpojumu sniedzēji vienkārši neslēdz līgumu ar jauno īpašnieku, kamēr vecā parādi nav dzēsti.
 
Link to comment
Share on other sites

Juridisks pamatojums - negribu un neslēdzu! Jo nav likuma kas viņus piespiestu to darīt! 

 

No vecā īpašnieka piedzīt parādus parasti ir ļoti sarežģīti, ja ne vispār neiespējami!

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Kāds būtu tam juridiskais pamatojums?
Viņi vienkārši neko nedara, kamēr parāds nav nomaksāts. Ja tev aiz muguras nav juristu kantoris, tad viņu negribēšanu vai slinkumu pierādīt ir neiespējami.
Link to comment
Share on other sites

@@ArtūrsB, arī gāzes parāds  formāli nepāriet, bet nu tur sarežģītāk pie līguma noslēgšanas tad.. jāraksta iesniegums utt.. Vieglāk ir, ja parādu nav.

 

@@ronalds_, maldies.. maldies.. ir MK noteikumi, likumi.. komunālie u.c. parādi par dzīvokli līdz konkrētam datumam ir uz īpašnieka, ne dzīvokļa īpašuma, tiesa līgumu noslēgšana var prasīt papildus formalitātes un laiku. Ja ir parādi vai tml, tad OBLIGĀTI jātaisa ir savstarpējs pieņemšanas-nodošanas akts...

 

Ir 2013.g. likumprojekts.. kurš izskatās iestrēdzis 1.lasījumā... http://titania.saeima.lv/LIVS11/saeimalivs11.nsf/0/C03FF5CA5C9C05F1C2257BD4002772C5?OpenDocument

 

Tajā tika paredzēts 12.1 pants, kurš arī reglamentētu parādu nomaksu/pāreju jaunajam īpašniekam..

 

Kā redzams http://likumi.lv/ta/id/221382-dzivokla-ipasuma-likumsšā panta te nav.. tātad grozījumi nav pieņemti.

 

http://www.lvportals.lv/visi/e-konsultacijas/6715- te  ir skaidrojums par stāvokli uz šo brīdi.. kad pieņems tos grozījumus, tad būs savādāk. Pašlaik saistības nepāriet.

http://www.lvportals.lv/visi/e-konsultacijas/2369-komunalo-maksajumu-paradi-dzivokla-ipasnieka-mainas-gadijuma/

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Bonifacijs Part kādu teikas ielu tu runā?

 

Nu tak Moru pavēlnieks visu zin arī par Teiku. :p Btw, jau 3 gadus tur dzīvoju bik tuvāk pie kojām un viss ir labi - ne nariku ne citu sū*&. Pāris reizes esmu redzējis tuvu pie savas mājas auto ar numuru stiklā Mežavecis, bet tā laikam tik sakritība... 

 

Par tēmu - Teikā diezgan bezcerīgi kaut ko atrast pa sakarīgu cenu - man nejauši paveicās, bet Imantā bračka dzīvo - pie lielās trubas, kur Maxima un laikam Viadas tanks - ar normāls rajons, tik čakars, ja uz darbu pāri pa upi jābrauc. Vienīgā problēma, ka daudz treniņtērpa kā ikdienas apģērba mīļotāju dzīvo tāpat kā Moru pavēlnieka slavinātajā Purčikā.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Destructo

Sveiki, 

 

mēģināšu pabakstīt mironi.

 

Ir tā sanācis, ka līdz ar īres kāpšanu esošajam dzīvoklim, jau kādu laiku aktīvi meklēju 3istabnieku Rīgā.

 

Rajoni: Tālais centrs, Teika, Čiekurkalns. Diemžēl baigi daudz alternatīvu cenu ziņā (70k) centrā neredzu. 

 

Stāvoklis - remontējams, bet ir iespējams ievākties ja nepieciešams, vienkārši man diezko daudz iedzīves nav, līdz ar to, plānoju daļu atremontēt pirms ievākšanās, daļu remonta pamazām, kad paša nav LV.

 

Gribēju paprasīt esošajiem biedriem, kas varbūt kautko ir ņēmuši pagājušogad:

 

Kas ir banku kredītiem? Cik pirmā %, kuras bankas pretīmnākošākas, vai vispār ir interese kautko finansēt? 

 

- Sweds ar atplestām rokām gaidīja, bet, khm khm, pie viņu nosacījumiem es labāk īrēju esošo un vispār aizmirstu par jebkādu pirkšanu.

 

Kādam nav labu kontaktu cilvēkiem, kas varētu 'nohaltūrēt' un teiksim atnākt līdzi un novērtēt dzīvokli tehniski un atbildēt uz pāris interesējošajiem jautājumiem. Piegāde/savākšana ( ja protams nepieciešams) + samaksa no manis? 

 

- Diemžēl boot.lv kontaktu listē līdzīgu neatradu.

 

Remonti - cik +/- izmaksā kvalitatīvs remonts m2? Ja vajag precīzākas detaļas par vēlmēm, varu pateikt.

 

Interesē biedru pieredze 2015.

 

Paldies

post-59757-0-89695700-1452512567_thumb.png

Labots - Destructo
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pirkt vecu dzīvokli pa 70k ir patraki, par to naudu sanāk svaigs Salnas 21 dzīvoklis, kur varēsi arī apkuri piegriezt, ja rocība būs sliktāk, bet vecajā kā nāks par siltumu, tā nāks.

 

Ieteiktu apsvērt vai gribi tādu summu atdot par pūstošu mitekli ? var ņemt kādu 2 istabu 602 vai 457 projektu, ap 30-35 var atrast remontējamu. paziņa kā reiz tādu pagājušajā gadā nopirka.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Pirmā iemaksa.. kā kurai bankai.. bet nu optimāli 20-30%.. ja ir bērni, tad attiecīgi ir iespēja izvēlēties valsts galvojuma programmu.

 

Kādi tad bija tie nosacījumi swedā, ka nobijies?

 

% likmes.. hwz.. ap 3% bankas + euribors.. to jau skatās no vairākiem faktoriem..

Kas attiecās uz bankam.. ietektu parunāties Nordea..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

- Sweds ar atplestām rokām gaidīja, bet, khm khm, pie viņu nosacījumiem es labāk īrēju esošo un vispār aizmirstu par jebkādu pirkšanu.
 

 

Kas tur tik šausmīgs bija? DNB arī paprasīs pensiju plānu pārvākt pie viņiem; algas kontu pie viņiem VAI vismaz 80% no savas algas caur viņu kontu. Tā bija `12, diez vai kaut kas kardināls ir mainījies.

Jaunajam projektam tur mazāks % pirmā iemaksa būtu (jo bankai vieglāk pārdot, ja nu kas), bet padomju laika projektiem kādi 30% arī būtu.

 

skatījos uz DNB un Swed, palūdzu abiem grafiku sastādīt (tieši dilstošo). DNB bija mazliet labāk, plus Swed paši diezgan agresīvi mauc NĪ tirgū ar savu Ektornet. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...