Jump to content

Dzīvokļa iegāde Rīgā


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Lēnām tuvojos subj. :) Tad nu sāku apdomāt visādus variantus, un še varētu tādā tukšā pļāpāšanas līmenī nogānīt manas idejas, un varbūt kāda derīga doma arī izkristalizējas :) Tātad. Uz ko tad tēmēju...

Rajons Imanta. Pats tur gandrīz visu dzīvi esmu nodzīvojis, es teiktu - saprātīgs balanss starp lv/ru (nu, salīdzinoši ar Purvciemu, Pļavniekiem, vai, lai dies pasargā, Bolderāju). Iraid pietiekama zaļojumu masa. Teorētiski jau varētu arī uz Rīgas rajonu skatīties, ja transports līdz Rīgai normāls (tas obligāti) - Piņķi, Mārupe utt., bet, kā vecam Rīdziniekam, Rīga tomēr sirdij tuvāka.

Dzīvoklim prasība - 3 istabas vismaz. Sērija - it kā vairāk uz 602. skatos. Nu, jaunie projekti - manuprāt kosmosa cena par drausmīgu, es pat teiktu - baismīgu, trekno gadu kvalitāti. Un vairāk jau gandrīz nekas pāri nepaliek - leišu projekts atkrīt automātā (pašam tāds ir, taisīju kapitālo remontu - līdz ar visa apmetuma nodauzīšanu un palūrēšanu zem tā - nop, trubas - atsevišķs šausmu stāsts, utt.). Tādēļ ar šo leišu brīnumu nekādus nākotnes plānus nesaistu, do dies, lai pēc 10 gadiem nesaliekas, kā kāršu namiņš. A 602. - ja ne bērniem/mazbērniem, tad vismaz pašiem cerība novilkt līdz mūža galam. Pats esmu 602. īrējis dzīvokļus (2 istabu un 1.5 istabu) - it kā OK ir. Nu, kādu laiku atpakaļ ģimenē bij pieaugums, tad tie par mazu gan, bet uz 3. istabu jau var skatīties, un 4. istabu jau vispār OK. Vēl tur kauču kas no visādiem spec.prj. iraid apskatāmi?

Nebūtu jau slikti privātmāju, bet tur budžets tomēr nepavilks, ko ciešamu. Kādi 50k EUR brīvie līdzekļi ir, nu, var jau no bankas bišķi kredītu pieķert klāt, bet kauču kā negribas tos, atvainojos, mēslus barot.

Nu, kauču kā tā...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vispirms jāsāk ar to, kādi vispār ir piedāvājumi un vai no tiem vispār ir ko izvēlēties. Jau pie esošām prasībām atkritīs vismaz 90% variantu. Cik esmu skatījies uz specprojektiem, tad tiem parasti ir problēmas ar energoefektivitāti. 

 

Ir arī kvalitatīvi projekti, bet tie tiek pilnībā izpārdoti vai tirgojas otrreizējā tirgū pa bargu naudu. Bieži vien tā nekvalitāte tiek arī pārspīlēta, sakot, ka riģipsis nemaz neesot celtniecības materiāls. Galvenais, lai fundaments ir kārtībā - jumts netek, māja nešķiebjas, nepelē, neizsalst, neapplūst, kā arī juridiski viss ir sakārtots - zemes īpašnieks ir mājas īpašnieks, tiek pārdota ekspluatācijā nodota domājamā daļa ar normālu apsaimniekotāju.  

 

jaunie projekti - manuprāt kosmosa cena par drausmīgu, es pat teiktu - baismīgu, trekno gadu kvalitāti.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

starp 3 un 4 istabu dzīvokļiem cena un platība atsķiras minimāli, tā kā ja jau līdzekļi atļauj tad noteikti skatītos 4 istabnieku, bet ir viens arguments siltuma skaitītājs& dzīvokļa novietojums ēkā - ja ir abi šie pozitīvie faktori tad siltuma rēķinu var ietaupīt apmeram līdz pat pusei un tādā gadījumā tur tie papildus kvadrātmetri rada vien ērtības ne izdevumus. Ja skaitītaja nav... nu tad ir jādomā kā būs pēc gadiem 10 kad par apkuri jāmaksā būs, bet kam atrasties liekajās telpās jau vairs nebūs

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu to nostāju "var jau no bankas bišķi kredītu pieķert klāt, bet kauču kā negribas tos, atvainojos, mēslus barot" - ir kāds pamatojums šim apgalvojumam? :D

1) % likmes hipo kredītiem ir pietiekami zemas, lai to nesauktu par barošanu;

2) Barošana sākas pie kredīta 100 000k uz 40 gadiem - vot tā gan ir barošana, bet, ja jāpieķer klāt 20 000k uz 5-6 gadi, lai tomēr nopirktu ko sakarīgu - tā tomēr nav barošana, bet gan loģisks solis ar skatu nākotnē;

3) Es jau ~8 gadus esmu izvācies no 467 sērijas dzīvokķla un dzīvoju nelielā privātmājā (4 istabas,vannene,virtuve, kopā 100m2+pagalms - 12km no centra) un zinu, ka NEKAD un NEVIENS vairs mani neiedabūs atpakaļ paneļu mājā, bet nu - katram jau savs:)

 

Ieteiktu gan paskatīties mazliet plašāk par Imantu - tad arī iespējas izvēlēties parādās lielākas:)

Labots - zulus
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Imanta ir +/- OK, bet nu tur tik uz električku jāsēž, ar savu autiņu braukt uz darbu un atpakaļ teiksim centrā - pilnīgs murgs, parējais sabiedriskais arī ilgi. Salīdzinajumam Purčiks - ar autiņu līdz centram 15min. trolejbuss 23 min. blakus tāpat kā Imantā tirgus, sabiedriskais pa Čaka/Dzelzavas kursē visdažādakais ar dažu minūšu intervālu un nokļūt var gan autoostas maskačkas rajonā, gan centrālajā stacija, gan centra tuvak Brīvības ielai. Otrā virzienā transports šķērso Pļavniekus un iet līdz Mežciemam utt. Transporta ziņā ideāla vieta, it sevišķi ja papildus lieto vēl savu autotransportu. Blakus ir Domina, kuras analoga Imantā nav, 200-400m rādiusa ir 3 lieli RIMI, 3 Super Netto, pa paris Beta un kas tur vēl ne, 5 bernudarzi, 4 skolas, x aptiekas, visu banku fileāles, bankomati kā izmaksas tā iemaksas, mīlīgi restorāni un kafejnīcas - pa lielam purčiku var arī nekad nepamest, jo tur ir viss.


Vēl purčikā un tālāk līdz Dreiliņiem ir spēcīga azairbeidžānu kopiena, un tas drīzak ir pluss, jo vari uzes viņu lielisko virtuvi un attiecībā uz latviesiem viņi ir izteikti miermīlīgi, savukart parejos nelatviesus diezgan specīgi attur no estrēmisma, jo pec pirmā svilpiena var iznakt no vietēja kafūzīša augštava pīpetavas par kuras eksistenci vienkarš apmeklētajs pat nenojauš ap 20 tumsnēji eksemplāri, a ja ar to nebūs gana tad pēc 300m ir vel 5 tādi kafijušņiki

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tiešām varu pievienoties zulus teiktajam, ka sapratīgs kredīts ir labāks, nekā bez parādiem nīkt ūķī, kur jāgriež zobi atlikušo dzīvi. Protams, uz 40 gadiem procenti ir lielāki par pamatsumma.

 

Kredīts vēl ir izdevīgs līdz 25 gadiem. Pašam vēl atlicis maksāt kredītu par būdu precīzi 23 gadus un nemaz par to nestresoju. Tāpat kaut kur jādzīvo un pie mammas dzīvot nav normālu veču opcija. Ņemot vērā ikmēneša maksājumu, ietaupījumu uz siltumu, apsaimniekošanu, man būdai mēneša maksājums ir mazāks nekā īre+apsaimniekošana atbilstošam 3-istabu dzīvoklim. 

 

Un jā, katram jāskatās, kur viņam patīk dzīvot - citam vajag lielveikalus, citam bārus, citam ezeru blakus, citam mežu. Ja ir savs transports, tad izvēle palielinās n reizes. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

androidz

602 sērīja, protams sūds, ka visi sovjeta projekti, bet jauniem cenas ir kosmiskas, tā ka iespējams nav sliktākais variants. Tikai neņem pēdējo stāvu blakus liftam, traks paliksi no lifta trokšņa, tur kā reizi ir lifta servera telpa (dvigla). Manuprāt 50K ierakstās labi izrementontēts 3istabnieks. Var būt 4istabnieks.

Tālāk ir mans subjektīvs viedoklis -  vispār pēdējais stāvs ir vislabākais.  Es ņemtu 4istabnieku. 3istabnieks ir OK 2iem cilvēkiem, max 3iem, kā vairāk, tā paliek pa šauru. Bet vispār jo mazāk stāvu, jo labāk, jo mazāks mikrorajons jo labāk. Un beigu beigās, ja ir iespēja, labāk pierīga vai mazpilsēta, nahuj to Rīgu...

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu Purčiks attiecība uz ezeriem ir labs - ar autiņu līdz Ķīšezeram izpeldeties pie Mežxxxx sporta bāzes ir nu max.10min ko braukt ar auto, Vecāķu pludmale pa jauno parvadu vienā svilpienā bez jebkādām probkam 23 km, līdz Biķernieku mežam aiziet var pa 10 min. kājām, pa 20-25 min. kājam ejot var tikt līdz vietējo dīķu peldvietam Mežciemā, bet ir tak sabiedriskais, kas iet kā uz Mežciemu  tā arī Teiku un Mežaparku, Ķengaragu, pieturas ir pie tuvējā RIMI un caur centru nav jābrauc, turpat pie Dominas ir pasažieru dzelzceļa stacija no kuras var aizbraukt uz Jūrmalu un sazin kur vēl ne, ja nav autiņa. Ņemam plašāk no purčika ir bezprobku daudzu variantu izbrauciens uz Rīgas apvadceļu, līdz apvadceļam ir meži, ezeri, superlepnu privatmaju rajoni, zirgu jašanas sporta bāzes utt. utt. a pa apvadceļu tak var momentā nokļūt kur vien vajag virzienu vēzienā un tur vien dažu desmitu km attalumā ir viss sakot ar būdiņu zem egles un neviena cilvēka tiešas redzamības attālumā, beidzot ar lux klases moteļiem - atpūtas kompleksiem cilvēkiem kas 100 eur atstaj dzeramnaudā

Link to comment
Share on other sites

androidz

 

 

Nu Purčiks attiecība uz ezeriem ir labs
Tu laikam mar putām uz lūpām aiztāvēsi visu kas tev ir, pat purčeku! Kloaka ir tas purčiks! Rīgā normāls rajončiks ir tikai un vienīgi Teika! Vai, kā jau teicu, labāk prom no Rīgas.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs - ļoti svarīgs aspekts dzīvesvietas izvēlē ir arī sava/sievas darba vieta/bērna skola; Ja jābrauc rītos/vakaros pāri Daugavai - tā ir žopa - zinu:D tagad, par laimi, jau ~3 gadus atrodas viss man vienā upes malā;

Kā jau rakstīja - ar skatu nākotnē - 4istabnieks vai uzreiz māja vai 1/2 māja pierīgā, mikrorajonos - var atrast piedāvājumus, kur mazliet roka jāpieliek un ir i 4 istabas, i zemes pleķis - to visu saliekot kopā ar saprātīgu papildus summu no normālas kredītiestādes var labi iekārtoties nākotnei!


androidz - katrs aizstāv SAVu rajonu:D man atkal liekas, ka Vecmilgrāvis ir OK - Vecāķi blakus, Ķīsīts blakus - vilciena satiksme ar centru 15min; Ar auto uz centru - 15min, skolas,veikali ir, tā kā - katram savs:)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nesen Imantā nopirku čehu projektā.

No lēmuma, ka gribu pirkt līdz pirkšanai pagāja gandrīz gads un šis gads praktiski pagāja meklējot tieši dzīvokli, ko pirkt.

99% no piedāvāta ir vai nu sūdīgie lietuvenes vai arī nesamērīgi dārgi. Daudzi šobrīd mēģina atkratīties no treknajiem kredītiem un par nesamērīgu naudu grib pārdot sūdīgus dzīvokļus. Gadījās arī kaut k'dai dīvaiņi, kuriem esot kaut kādas pilnvaras, ka var tirgot dzīvokļus utt, visādi brīnumi gadījās, no tādiem pa gabalu.

 

Ja gribi pirkt, tas nebūs ātri, jo labi piedāvājumi ir maz, jāsāk monitorēt un meklēt līdz parādīsies prasībām atbilstošs.

Labots - gathis
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Teika?!?!?!?! Nu atvaino, ir tur padzīvots.... nariku rajons, pa to laiku kamer tur dzīvoju, 5x mašīnai bij rieopas pardurtas, 4x nolauzti spoguļi, un 2x izsisti logi, kronis visam bij ka to pasu daudzcietušo autiņu vēl nozaga un pēc nedēļas atrada menti 5 sētas tālāk, ar izņemtiem lukturiem un dozai notirgotu akumulatoru. Autiņš ja kas stāvēja 100m no vietejā policijas iecirkņa.

 

Vēl no mīnusiem - mazstāvu apbūve nu jau pussabrukušā stāvoklī - nekā skaista atšķirībā no purčika lepnajam privatmajām (es turp eju pats pa vakariem pastaigāties un viesus vedu - ir ko redzet un kā reizi sanāk ap 2 km pastaigas), Brīvības iela ar saviem nemitīgajiem korķiem, troksni un smirdoņu, ta tur kaitīgi dzīvot ir - noindēsies ar atgāzēm, lielveikalu nav, tirdzniecības centru nav, tirgus tā sev un tālu, satiksme uz centru ir laba tikkai ar tramvaju, ar autiņu uz centri no rīta... nu tā sev, probkas, vakarā atpakaļ tas pats, izbraukšana no Rīgas caur Juglu a tā ir viena bezgalīga probka. Tā varētu ilgi turpināt - nu nav Teika forša dzīvošanai, nu nav un neviens man pretējo neiestāstīs, nu labi ir Rīga daudzi vel sliktaki rajoni, bet nu pie labakajiem Teika nu galīgi nav

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bonifacijs

Part kādu teikas ielu tu runā? Bračka dzīvo vairākus gadus Velnezera apkārtnē, kur sākas privātmājas un nekāds nariku rajons tur nav. Protams, šaubīga paskata tipi ir visur. Rīgā nav tādas vietas, kur būtu tikai civilizēts kontingents, kā tas ir jauno projektu rajonos. 

Link to comment
Share on other sites

androidz
androidz - katrs aizstāv SAVu rajonu:D

Katrs nē, es nedziedu slavas dziesmas Mežciemam. Bet Teika man patīk. Bet ir padzīvots gan Purčikā, gan Imantā, gan Teikā. Un jābūt tērētam, lai ieteiktu Purčiku, ar Purčiku man asociējas Minskas apkārtne.

 

Kaut gan, Rīgā dzimušie un uzaugušie uz to visu skatās savādāk. 

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

45 gados jau uz 40 gadiem neviena banka nedos, maksimums 20, bet tad pašam iesaku vēl labi apdomāt, vai tiešām vēlies uzņemties tādas saistības, zinot to, ka vecums tomēr nenāk viens - atrast labu darbu, ja būs jāmaina, būs ļoti grūti.

IT jomā 20 gados tomēr daudz kas var mainīties..

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Part kādu teikas ielu tu runā?

 

Pašu teikas centru Laimdotas ielu pie Teikas krusta pie policijas iecirkņa 


 

 

Un jābūt tērētam, lai ieteiktu Purčiku, ar Purčiku man asociējas Minskas apkārtne.  

 

Minskas apkārtne ir pat ļoti ok, vien pāri ielai uz Teikas pusi, daudz zaļumi un aiz skolam bernudarziem sakas varen foršs privatmaju rajoniņš kura nudien ir ko redzēt - patz pilsetas un civilizācijas centrs, bet paris soļus nos tu tads miers un klusums, skaistas privātmajas ar lieliskiem dārziem, dizainu utt. Labprat iepirktu kadu no tam ēkām, bet nu ceņņiks tur ir ohoho, 400 000 eur par graustu a cik maksā tās kas man patīk bail pat iedomāties

Link to comment
Share on other sites

androidz

 

 

Minskas apkārtne ir pat ļoti ok, vien pāri ielai uz Teikas pusi
Lai nu paliek, pašam patīk, tas ir galvenais.
Link to comment
Share on other sites

Par 50K 3 istabnieku nopirkt var.

Tālāk 2 paralēli uzdevumi:

1) atrast interesējošo dzīvokli (konkrētu dzīvokli konkrētā mājā ar konkrētu pārdevēju un konkrētu cenu)

2) painteresēties par banku attieksmi, ko piedāvā, ja pēkšņi gribas aizņemties dzīvoklim par summu X (X ir jāizdomā laikus)

Link to comment
Share on other sites

Lūk arī mans stāsts,

pēc dažādu dzīvokļu īrēšanas Rīgā 12 gadu garumā un saimnieku paziņojuma, ka jāatbrīvo kārtējais dzīvoklis, jo pašiem vajag sāku aizdomāties. Kamēr dzīvoju viens un valdīja trekno gadu ceņņiki dzīvokļa iegādi ar mūža kredītu neapsvēru vispār kā variant. Tagad, kad ir ģimene, divi sīkie, kas iet dārziņā, sapratu ka negribu ik pēc pāris gadiem pārvest visu savu iedzīvi uz nākamo īrēto dzīvokli.
Atverot ss konstatēju, ka cenas vēljoprojām it totālākajā kosmosā un ož pēc "mūža kredīta", lai nopirktu 3istabnieku kādā no rīgas geto paneļmājā ar maxima kultūras centru pagalmā un mikrorajona kolorītu.
Ir sapnis par nelielu privātmāju pierīgā un sāku virzīties uz tā pusi. Konstatēju, ka arī tur cenas ir kosmoss un ja tev nekas nav (vismaz 20k euro iekrājums), tad pat uz mūža kredītu var necerēt.
Sapratu, ka sakrāt summu kas rakstās ar 5 cipariem saprātīgā laika posmā un dramatiski nedegradējot dzīves kvalitāti un tajā pašā laikā dzīvojot īrēta dzīvoklī nav iespējams.
Tāpēc tika iegrābts "pagaidu" 3istabnieks Ādažos par 28kiloeirām uz 6 gadiem.
Nesākšu kādu pierunāt iet uz ādažiem, bet pēc 4 mēnešu dzīvošanas Ādažos varu nosaukt vismaz 10 plusu un tikai 2 mīnusus salīdzinot ar rīgu.
1. dārgs ūdens, kanalizācija un apkure
2. siltais ūdens tikai ar boileri.
Ceļšu uz darbu duntes ielā, pa ceļam ievedot sīkos dārziņā aizņem 40 min, atpakaļ tikpat. (šķiet ka uz/no pārdaugavas būtu ilgāks)

Sievai arī ir dzīvoklis pārdaugavā, kurš tiek izīrēts un īrnieks nosedz komunālos un hipo maksājumu. Dzīvoklis labs, bet pa mazu priekš mums un nepatīk rajons.
Pēc 5 gadiem, kad pārdaugavas dzīvokļa īrnieks būs izmaksājis sievas kredītu un 6 gadiem mēs izmaksājuši Ādažu krītu ir doma no šiem abiem īpašumiem sasodīts atbrīvoties, lai pārvāktos uz nelielu, bet savu hatonu.
Jautājums.
Vai vērts salaulāties ar banku uz vairāk kā 10 gadiem priekš dzīvokļa padomju laika mājā?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mežavecis, Velnezers tā jau ir Jugla nevis teika. Jugla 3 nav ne vainas, jo daudz mežu un labs transports. Mežciems vairs nav tik labs kā tas bija agrāk. Eh 25 gadus Mežciema 602. nodzīvoju. Ne tur skaņas izolācija nekas. Ziemā lieli rēķini. Šķirbas sienā Bīna ar avīzi aizbāstas. Un kad kaimiņš smēķēja dūmi nāca istabā. Pa 50k var skatīties renovētas pirmskara mājas.

Link to comment
Share on other sites

Lai nu kā, manuprāt, ir daudz saprātīgāk dzīvot savā mājā kaut 50km no Rīgas un pačakarēt laiku braucot uz darbu n shic, nekā pūt Rīgā, kur tu esi no visa atkarīgs un kā jau saka, pagājušā gadsimta mājā... Nu tas tak nav normāli, ja cilvēks grib attiecīgā vietā nodzīvot savu mūžu, t.i. vēl kaut tos ~50 gadus,tad izvēlās sapūt dzīvoklī.

Tā neatkarība no apkārtējiem, kas ir citā sētā, nevis aiz sienas ir nenovērtējama.

Kā piemērs ir mans čoms, kas te netālu no Liepājas šosejas dzīvo, ~60km no Rīgas, izremontējis savu māju laukos, braukā uz darbu pastā pie lidostas, tas braukšanā aizņem kādas 40 minūtes, mašīna ekonomiska ~5L/100km, un kā pats saka, nekad mūžā nedzīvotu Rīgā vairs, kā bija agrāk.

Ok, to māju saņēma mantojumā, taču šis faktors spēlē nosacīti, jo pašam nebija gandrīz nekā, dabūja kārtot visus dokumentus pāri, kanalizācija nebija, ūdens - plika aka ar spaini, paņēma kārtīgāku kredītu uz 25 gadiem un lēnām kārpās... Ja alga ir vismaz viena paka uz rokas, tad kārtīgs papildus kredīts nekādu skādi nenodarīs.

Link to comment
Share on other sites

androidz

 

 

lai nopirktu 3istabnieku kādā no rīgas geto paneļmājā ar maxima kultūras centru pagalmā un mikrorajona kolorītu.

Diezgan precīzi, bet citiem patīk. 


 

 

Eh 25 gadus Mežciema 602. nodzīvoju. Ne tur skaņas izolācija nekas. Ziemā lieli rēķini. Šķirbas sienā Bīna ar avīzi aizbāstas. Un kad kaimiņš smēķēja dūmi nāca istabā. Pa 50k var skatīties renovētas pirmskara mājas.

Skaņas izolācija un pārējie prieki, nju,  šaubos ka tas ir tikai mežciema 602 sērijas fenoments. Pati pa sevi sērīja ir tikpat sūdīga (laba) kā lielākā daļa padomju laika tipvieda apbūves. Savukārt troksnis, sovjeta laiku pagalmi, netīri lifti, kaimiņu dūmi, jebanutie petaržu un salūtu šāfēji - tas ne visiem traucē. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

pēc 4 mēnešu dzīvošanas Ādažos varu nosaukt vismaz 10 plusu un tikai 2 mīnusus salīdzinot ar Rīgu: 

1. dārgs ūdens, kanalizācija un apkure

2. siltais ūdens tikai ar boileri.

:)

Dzīvoju Ādažos nu jau 9 gadus, tiesa privātmajā.

Par #1 piekrītu - kopējā kanalizācija un ūdens Ādažos maksā kosmosu.

Apkure un siltais gan ir pofig - par to rūpējas gāzes katls. Ap 90€ mēnesī izlīdzinātais maksājums LG.

 

Savulaik Ziepītī dzīvoju 16-stāvīgā 104. sērijas mājā, tur gan bija labāk. 

Link to comment
Share on other sites

Ārpus Rīgas ir ērti dzīvot, ja visi mājas/dzīvokļa iedzīvotāji ir neatkarīgi (uz darbu, skolu var tikt paši). Ja ir visi jāizvadā - sāk nedaudz zust visa jēga. Protams, tas kā kuram, bet vismaz tādi secinājumi no paša pieredzes.

Kad meklējām dzīvokli, 602. sērija 3-istabu tika atzīta par nederīgu (slikts plānojums)- vai nu 2-istabu vai 4-istabu. Vispār 602. nav nekas īpašs, bet nav arī sliktākā. Paši izvēlējāmies 104. 2-istabu Mežciemā. Tās 2-istabas daudz prakstiskākas, kā daudziem padomju laika projektiem 3-istabu. Vecās pirmskara mājas teorētiski ir foršas, bet ir vai nu nolaistas pa dārgu cenu vai atjaunotas par vēl dārgāku. 

Mežciems kā rajons ir ok. Nesaku, ka labākais, bet nevaru īsti iedomāties, kurš būtu tik stipri labāks, ka būtu vērts pārcelties. Purčikā negribētu vairs atgriezties (Purvciems gan liels ir - droši vien ir labākas un sliktākas vietas). Tāpat arī Pļavinieki nepatīk. Teikā maza izvēle, augstas cenas. Par Ķengaragu pēdējā laikā normālas atsauksmes dzirdētas, bet tās arī droši vien tikai dažas daļas, jo paziņas, kas tur dzīvo/-ja tā gan neizsakās.

Link to comment
Share on other sites

Ādažos ir skola un bērnudārzs, pat divi - otrs Kadagā.

Nekad neesmu bijis par sīču vadāšu uz Rīgu skolā. 

Tikai universitātes/videnes līmenī. 

toties sab. transports Ādažos ir sakarīgs - darba dienu rītos daudz autobusu (vismaz 4 stundā), skolas sezonas laikā pa rajonu kursē skolas buss - daži reisi no rīta, daži vakarā, skolniekus vadā par brīvu, pieaugušajiem tas maksā 0.50€

Link to comment
Share on other sites

Pirkss,

vietu ar ideālāku infrastruktūru būs grūti atrast. Sabiedriskais transports uz Rīgas centru kursē daudz labāk un biežāk, nekā uz dažiem citiem rajoniem pašā rīgā (piem. ezermalas iela).

Es jūtu, ka soļarka mēnesī aiziet vairāk, bet ļoti nedaudz, kas paliek mazsvarīgi salīdzinot ar tiem bonusiem un hatona izmaksām, kas ir dzīvojot pierīgā.

dzīvoklis hruščovkā/panelenē un pat jaunajā projektā nav mans mērķis ne rīgā, ne pierīgā, bet manā gadījumā tas likās vienīgais jēdzīgais pārejas posms un veids kā uzkrāt, kamēr tikšu pie sava hatona.

Un patīkami arī šajā pārejas posmā dzīvot sakārtotā vidē.

Labots - meeris
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau vairākas reizes šeit esmu rakstījis, ka pērkot dzīvoklo daudzstāvenē ir svarīgi zināt kādi ir kaimiņu un kas māju apsaimnieko. Būs jāmaina mājai stāvvadi vai jumts un puse no mājas penšiem teiks, ka viņiem uz galvas nekas netek. Ko darīsiet? Esmu arī jau šeit rakstījis par kolēģes gadījumu, kur iedzīvotāju dēļ stāvvadus nenomainīja un visa māja dabūja maksāt bankai pēc regresa prašības ap 15k EUR par nopludināta dzīvokļa remontu.

 

Ir pilnīgi vienalga kāda ir sērija padomju laiku brīnumam, svarīgi ir kas un kā to apsaimnieko.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Te laikam ir vel aspekts ka katram dzīves posmam ir citas vajadzības un prioritātes, nu piemeram kad tev ir pirmsskolas vecums - forsi ja vecaki dzīvo privatmajā pie jūras, ezera utt. bet vajag lai būtu kaimiņberni ar ko spelēties, skolā ejot ir forši ja skola ir pie deguna, augstskola - tikkai pilseta un jo lielaka jo labāk, aktīvās darba gaitas - pilsēta, tuvu centram, darbam, bernudarzam, skolai, slimnīcai, uz vecuma pusi kad berni izaudzināti un naudas pavairāk, bet interese par naktsklubiem ir  un civilizāciju ir jau pazudusi, var pierīgā privatmajā labā vietā, velāk pensijā privatmaja pierīgā var ņemties ar mazbērniem, un kad jau pavisam daudz gadu un veselība sak klibot, ar autiņu jau nebrauc.... atkal pilsēta, zaļā rajonā tuvu pie poliklīnikas un sabiedriskā transporta

Link to comment
Share on other sites

Dzīvokļa iegāde... mmm.

 

Sākšu ar to, ka ss cenas ir kosmoss - tās neattaino reālo situāciju, par kādām summām tiek noslēgti darījumi. Sākot ar šī gada janvāri, cenas ss-līmenī ar ir strauji pieaugušas - burbulis pūšās no jauna.

Kas attiecas uz 602. sēriju - 3 un 4 - istabu dzīvokļi (4-istabu noteikti) mēdz būt mājas stūros - tās 2 istabiņas pa 10 kvadrātiem ir tikai lai gulētu (kā jau guļamrajonā) - vidējā istaba šaura un gara - plānojums štruntīgs, siltumizolācija ar nav nekāda labā. Piedevām bankas 602. sērijai prasa lielāku 1. iemaksu, jo ir atklāti defekti paneļu blokos, kas šos 602. sērijas objektus padara par paaugstināta riska vienībām.

 

Ja par paneļu mājām, tad 119. sērija vai 104. varētu būt daudz optimālāki varianti ar plašākām telpām, bet labāk jau tomēr skatīties ir ķieģeļu elementus sataurošas mājas - 103. sērija (tipiskie 5 stāvi bez lifta trokšņiem, bet ir arī 7 un 8 stāvu varianti ar liftu, un, protams, čehu projekts. Imantā ir gan čehu gan 103. sērija - tuvāk lielajai maximai un dammes rimītim. Čehu projektā varbūt iekš 50k nevar ierakstīties, bet 103. jau nu vajadzētu varēt noteikti, bet jāatceras, ka vajag pameklēt un var atrast darījumus par normālām summām. SS piedāvājumi stāv mēnēšeim un pat gadiem.

 

Alternatīvs variants, kā iegūt autonomiju Rīgas ietvaros ir staļina un hruščova laika ķieģeļu mājas, kurās ir kanalizācija un aukstais ūdens, bet parasti nav apkures (ir malkas apkure) un karstā ūdens. Ir tādas 2 un 3 istabu ķieģeļu hruščenītes vidēji pa 45 kvadrāti 2-istabnieki. Ja izdodas nohavot 2 blakus stāvošus dzīvokļus vienā stāvā - apvienojot tur var uztaisīt ļoti labu mītni, jo kā likums šājās mājās ir ievilkta gāze, ko var izmantot gāzes katla uzstādīšanai. Kā papildus mājīguma elementu var ietriekt kādu mazo kamīnkrāsniņu, vai kamīnu kā tādu, jo skursteņi ir, bet nu šis ir variants, kuru grūtāk realizēt - pašam kā mērkaķim jāplēšas, lai nonāktu pie šādas iespējas (māklera pakalpojumi), piedevām pašam vēl jāplēšas būs ar remontiem.

 

Vēl atliek vecās ķieģeļu būves centra un ap to rajonā - tās arī tagad mēdz renovēt un piedāvā par puslīdz sakarīgām naudām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kā likums šājās mājās ir ievilkta gāze, ko var izmantot gāzes katla uzstādīšanai.
 

 

Ja gāzes vads tur ir paredzēts tikai virtuves vajadzībām, tad neviens tev tur neļaus gāzes apkursi taisīt.

 

Hruščenēs un Staļina laika mājās tieši dzīvo kontingents, kuram neko remontēt nevajag un viņu mūžam pietiks.

Link to comment
Share on other sites

Tur parasti tieši ir lielā truba ievilkta, lai visi varētu sev tos apkures katlus peivienot. LG nešaus paši sev kājā.

Un tu ļoti smagi maldies, ka tur dzīvo tāds kontingents... Jā ir varianti ar penžām un bomāriem, bet tādos dzīvo arī cilvēki, kas pagalmā tur spīdīgus BMW, kas ir izremontējuši visu, arī pavienojuši dzīvokļus, kam nepatīk daudzo kaimiņu kņada. Es jau teicu, ka variants ir ķēpīgs, bet kā tāds pastāv.

Link to comment
Share on other sites

Es arī pēc cenu burbuļa plīšanas 2009-2010 gadā sāku skatīties uz 3 istabu dzīvokļa iegādi. Tika apskatītas gan riktīgas gružkastes, pa labiem cipariem, gan jau paremontēti dzīvokļi, bet jau par sālītiem ceņņikiem. Uz jauniem projektiem īpaši neskatījos, jo cenas tur joprojām kosmoss. Beigās izvēle krita uz Mežciema 602. sēriju, izremontētu, 3 istabu dzīvokli. No plusiem Mežciemā varu minēt gan veikalus, gan sabiedrisko transportu, gan zaļo vidi apkārt (skriet, ar riteni braukāt vai vienkārši baudīt mežu). Mīnusi? Jā mūzikas centru uz pilniem grabināt nevar, diezgan labi iet cauri ;) Apkure, soso, uz max ziemā bija ~70Eiriki. Māju? Nu nē, kredīts uz 50gadiem, zāles pļaušanu, sniega tīrīšanu, remontēšanas u.c. Un bērni tāpat pēc 18 gadiem aiztīsies, un paliksiet 2atā :p plusā ikdienas braukāšana min 50km ... 

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt nav izteikti sliktu vai labu rajonu Rīgā.. Gluži tāpat kā nevar salīdzināt Rīgu ar kādu citu pilsētu. Viss atkarīgs no paša cilvēka, kur audzis, dzīvojis.. pieraduma utt.. pārējais ir sekundārs un kā jau minēja Bonifācijs viss atkarīgs no konkrētā dzīves posma vajadzībām, iespējām.

 

Pats mūžu dzīvoju Sarkandaugavā un daļu bērnības/skolas gadu tiku dzīvot arī laukos, par ko paldies vecākiem.. Tā kā pašam jau ir atvasīte nākotnē skatos ar domu atkal tikt ārā no Rīgas.

Link to comment
Share on other sites

Un bērni tāpat pēc 18 gadiem aiztīsies, un paliksiet 2atā :p

+1

tāpēc skatos uz vienstāvigu hatonu ap 100 metriem + garaža un saimnīcības ēka, lai visāds barahlo nav mājā jātur.

Diemžēl šādu konfigs tirgū ir baigi maz pieejams, ja ir, tad overpraisots, ka izskatās ka bezmazvai jābūvē pašam.

 

imho

50k par dzīvokli panelenē vai 80k par dzīvokli apšaubāmas kvalitātes jaunajā projektā Ušakova pilsētā ir neprāts, bet tajā pašā laikā, realitāte tirgū.

Es sapratu ka negribu un diemžē arī nevaru to atļauties neaizņemoties mazāk kā uz 10 gadiem. Nevienu mirkli neesmu nožēlojis izvākšanos no Rīgas.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

androidz

Mežciems kā rajons manuprāt ir puslīdz OK, bet autors ir pieradis pie Imantas, tā ka domājams vilināt uz citu daugavas malu nav vērts. Var būt ir vērts apsvērt - baložus, ķekavu... Starpību liet bākā.

Link to comment
Share on other sites

es ar vienu brīdi sāku pētīt nekustamo īpašumu un sapratu, ka drīzāk pārvākšos prom no LV kā krītu uz 30-40 gadiem ņemšu dzīvoklim.

reāli padomājot ar dzīvesbiedri strādājam profesijās kur darbu var atrast bez problēmām jebkurā valstī (es IT, viņa arhitekts), salīdzonot vidējās algas pret vidējiem mājokļa iegādes kredītu termiņiem citur, rīgas centrā vidēji 30-40 gadi piķo par dzīvokli, Berlīnē 5-7 un kredīts nomaksāts.

 

skarbā patiesība, jeb dombrovska veiksmes stāsts, bļ*

Labots - akriss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Skulte, Mārupes novads

cenas izskatās ļoti saldas ja salīdzina ar Rīgu un līdz autora minētajai imantai ir 5 min brauciens. Attiecīgi izdevumi par degvielu pieaugtu minimāli, bet izdevumi par kredītu samazinātos ļoti pamatīgi :)

nav ne nausmas kas tas par rajonu un kā tur izskatās, varbūt miljons zemūdens akmeņi, varbūt arī nē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...