Jump to content

Bonifācija ikdienas sašliks ar gruzīnu mērcīti a la ketčup ist verboten


Bonifacijs
 Share

Recommended Posts

Mans uzskats, ja taisa ēst, tad taisa tā, lai garšo labi un nekas, ja ilgāk/ķēpīgāk, bet rezultāts priecē katru reizi; Ķep ļep - nu i nafig, tad es labak desmaizi apēdu nevis uztaisu kaut ko tikai tāpēc, lai būtu "ķipa šašliks";

Bonifācij - nevajag apvainoties un pateikt, ka citu receptes nav derīgas, jo ir ilgākas - veselīga viedokļu apmaiņa ir vajadzīga nevis citu noriešana; Es ielieku iepriekšējā vakarā, ja gribu nākamajā gaļu, etiķi nepanesu un man tas neiet kopā ar gaļu, citiem varbūt tāds garšo ; Ja gribu uz ātro, tad taisu to vistas recepti, ko minēju:)

Un vispār - man patīk gatavot un vasarā vakariņas taisu bieži vien ārā (kastrolis uz uguns, panna uz uguns laukā, apakšā forša malciņa, pie alus un mūzikas foršā kompānijā, bet tas neatsver to, ka vēlos, lai viss ir garšīgi un kvalitatīvi:)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tas ir ok, vienkārši vēlējos aktīvi aizstāvēt savas receptes autentiskumu, nu tipo ir parbaudīta, darbojas un ja sāks ko mainīt tad tas būs pilnīgi kas cits, lai nesanak ta ka ka cilveks izlasa, uztaisa pa savam un tad paskaka ka Bonifācija šašliks ir tāds pats ka no Maximas

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Viena lieta par NC recepti - tur ir minēts, ka nekādā gadījumā neņemt saldētu gaļu. Tā, protams, pa lielam ir tiesa, bet ir viena nianse. Citkārt speciāli tiek 2x sasaldēta un atlaidināta gaļa, lai iegūtu super mīkstu šašliku. Zinu dažus sabiedriskos ēdinātājus, kas to piekopj.

 

Pats pāris reizes esmu saldējis jau gatavu šašliku piespiedu kārtā (pārprodukcija) un tiešām sanāk superīgs pēc atlaidināšanas. Samarinē, nosusina, sasaldē. Atlaidina ledusskapī.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Hmm, BY tirgo tikkai un vienīgi spainīsos saldetu sašliku, svaigu kā pie mums neesmu ne reizes redzejis, tapat tur nav nesaldētu vistu kaju utt.

Link to comment
Share on other sites

Kas jums pret ceptu speķīti? Man gan patīk pie ceptas gaļas arī daļa speķīša. Vienalga kur, tas šašliks vai karbonāde, vai kas cits.

Link to comment
Share on other sites

 

 

BY tirgo tikkai un vienīgi spainīsos saldetu sašliku, , tapat tur nav nesaldētu vistu kaju

Uzglabāšanas ilgumam.

 

Nez cik ātri atlaižās tāds spainītis ar gaļu. Ja taisās iet piknikā un pēķšņi izdomā, ka poh, paņems veikala šašliku, tad jau pikniks vakarā beidzies, kad gaļa atlaidusies.

 

Ta tur maksimāli visu saldētu tirgo?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@Zuxters, tak visur viss ir saldēts. Pie mums viss iet svaigs vai gandrīz svaigs :D Tāds vidējais vācietis pirmkārt neuzticas svaigai gaļai un otrkārt nemaz neprot to pagatavot bez izlecošā plastmasas puļķa, kad gaļa gatava. Daudzkur ir ļoti līdzīgi, citi izvairās no svaigas gaļas, jo tur ir pārāk karsts uzglabāšanai.

 

10074257.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tur ir kaut kada saldējumu lielvalsts - vistas dileja saldēta, karbonade saldēta, vistu kajas saldetas, zivis saldetas, malta gaļa saldeta, un vel visadus tipo mūsu bonduele maisījumsu tur tirgo apmeram ka RIMI konfektes - stav lielas atvertas saldētavas ar kartona kastēm - vari pieiet un iebert sev plastmasas maisiņā cik velies saldetus sampinjonus vai burkanus, vai zirnīsua vai kaut kadus to maisījumus, svaigus šampinjonus nopirkt nav iespējams tikkai konserveti vai saldeti


Man reiz stāstīja kā puikas izmisumā vakarpusē ar cirvi skaldīja 4kg spainīti saldeta sašlika :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
(labots)

Neliels labojums CHIN-SU izrādās ir vjetnamiešu nevis ķīniešu mērcīte, pēdejās piles izlietojot nejauši pamanīju uzrakstu Made in Vjetnam. Tām mercītēm parasti ir korķa noformējums tā kā ķīniešu namiņa jumtiņš - vot i biju pārliecinats pat neizlasot etiķeti ka tā ir ķīniešu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...