Jump to content

Resivers prieks B&W 683


JaunaisWillis
 Share

Recommended Posts

Sveiki, biedri!

 

Esmu noskatījis B&W 683 sērijas grīdas akustiku ar mērķi nākotnē to visu papildīnāt līdz 5.1. Saistībā ar šo aktuāls ir jautājums par atbilstoši resīveri, kas varēs iekustināt sākotnējo setup un arī vēlākos papildinājumus. Meklēju labu price/performance, proti, lai nav jāatdod pēdējais cents, bet nav arī jānožēlo savs skopums. Kā Jūsuprāt izskatās Yamaha RX-V677? Neesmu speciālists šajos jautājumos, tāpēc labprāt uzklausītu zinošāku biedru viedokli. Paldies!

 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar B&W 683 nebija tas cirks, ka teorētiski ir 8 ohm nomimālā, bet faktiski jākabina pie 4 ohm spējīgas skaņas iekārtas, lai viss būtu čotka???


Noskatītais štrunta RX-V677 to nevilks nekad.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pats ražotājs to atzīst mājas lapā: Nominal impedance 8Ω (minimum 3.0Ω). Ja labā skaļumā ar resīveri klausās šīs skandas un kādā brīdi nokrīt līdz tiem 3om sanāk labs aizsardzības klikšķis :D vai iestājas ilgāks klusums!

 

Es ņemtu labu stereo pastiprinātāju mūzikai, un resi atstātu 5.1 filmām + resis paliktu kā media plejieris, radio, filmas, DNLA un caur optiku, vai kādu analogo izeju uz stereo pastiprīnātāju ja klausās mūziku( izklausās pēc por**, bet citu variantu neredzu, ja ļoti gribās 5.1)

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Jā tur no 100Hz - 1KHz  Z ir 3-4 omi.....

Link to comment
Share on other sites

JaunaisWillis

Paldies par līdzšinējām atbildēm. Varbūt ir padomā kādi konkrēti modeļi?

Link to comment
Share on other sites

JaunaisWillis

Kā jau teicu, neesmu speciālists, bet vai ar ~ EUR 600 var kaut ko iesākt?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

600 eur tumbām vai tumbām+ pastiprinātājam? Varbūt jau mājās kaut kas ir no mūzikas tehnikas?

Link to comment
Share on other sites

ar 600 var, personīgi es ņemtu Harman Kardon AVR 445 vai Harman Kardon AVR 645  

4 Om slodzi spēs pavilkt bez problēmām, bet gaumes dažādas.


saprsatu ka tā summa tika par resiveri?

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Es nesapratu nekā :D

Link to comment
Share on other sites

JaunaisWillis

Mēģināšu skaidrāk izteikties ;) Vai EUR 600 priekš laba resīvera ir ok? Ja, jā, tad kādi būtu ieteikumi? Skandas ir cits stāsts un cits cipars.


Gribēju lūgt vēl dažus viedokļus. Kāpēc domājat, ka Yamaha RX-V677 tās tumbas nepavilks, bet ieteiktie Harman pavilks? Nomināli, pēc cipariem, tā Yamaha izskatās pat spēcīgāka.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai EUR 600 priekš laba resīvera ir ok?

 

Ē, "labs", imho, ir relatīvs jēdziens. Manuprāt Tev būtu jāskatās tā, lai resīvera cena būtu atbilstoša pārējo komponenšu vērtībai, ibo nav vērts pārāk uztraukties par resīvera kvalitāti, ja pārējā sistēma ir par kārtu sliktāka un arī otrādi.

Vai pareizi saprotu, ka tie noskatītie B&W 683 pāris maksā 1.4k? Ja tā, tad es personīgi resīverim tomēr atvēlētu vairāk par tiem iedomātajiem 600eur, bet tās tikai manas domas..

Link to comment
Share on other sites

JaunaisWillis

Jā, tās tumbas nav lētas un ārvalstu forumos tiek apspriesti dažādi risinājumi, kā ņo viņām dabūt max (kaut vai jau ieteiktais recīveris + stereo pastiprinātājs risinājums). Tomēr šie risinājumi ir ārpus mana esoša budžeta, tāpēc jautājums ir nevis par max performanci, bet par kaut ko adekvātu. Nākotnē to visu var upgreidot, bet pašlaik negribu izmest pārāk daudz naudas par kaut ko, kas tāpat būs tālu no ideāla. EUR 600 bija tikai minējums. Ja ir vērā ņemami ieguvumi, budžetu var nedaudz pastiept. Ieteikumi joprojām ir laipni gaidīti ;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

jautājums ir nevis par max performanci, bet par kaut ko adekvātu.

 

Nu es kā reiz biju piedāvājis, ka "kaut kas adekvāts" būtu +/- apmēram tādā pat budžetā kā tumbas.

Variants- resīveris + stereo pastiprinātājs man neliekas īpaši ērts. Esmu kādreiz tā kādu laiku dzīvojis ar tādu risinājumu.. Nu nez vai Tev būtu iekāriens katru dienu slēgāt turpu šurpu.. Vienīgi, ja resīveris tiek izmantots kā AV procesors.. Tikai- kāda gan jēga tad pirkt resīveri.. Tad jau labāk skatīties kādu AV procesoru un jaudiniekus (procesori gan arī parasti nav lēti).

Variantā pirkt gan resīveri, gan stereo pastiprinātājs- imho, labs stereo pastiprinātājs priekš noskatītajām tumbām nebūs par 100eur nopērkamais 30 gadus vecais Fishers..

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Domāju, ka atslēgas vārdi ir - "3 omi" un "D klase". Pārfrāzējot Džūlzu no Pulp fiction - "Three ohms, motherfucker, can you drive them?"

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, daudz kas ir atkarīgs no tā kādā skaļumā klausās. Ja resīveris ir pietiekami jaudīgs un netiek taisītas mājās ballītes, kur mūzika ilgstoši tiek spēlēta max skaļumā, var gadīties arī, ka aizsardzība tā arī ne kad nenostrādā..

 

Vispār, izdomāju izteikt savu piedāvājumu;

Man mājās bez pielietojuma jau daudzus mēnešus stāv pilnībā ejošs Denon AVR-3805 resīveris ar tālvadības pulti. Jau labu laiku domāju likt sludinājumu ss.lv, bet kaut kā slinkums. Domāju, ka man tas Denona resīveris aizietu par 200 eur. Bet nu, ja nu tēmas autoram ieinteresētu, varētu piemest klāt mazlietotu Phonar Center 2 skandu http://www.phonar.de/englisch/center_2_e.php lieliskā stāvoklī tikai gaišā krāsā. Tam Denonam, protams, nav ne Airplay, ne DNLA, ne HDMI, arī TrueHD, bet pēc laiciņa, kad būs iepircies, kas labāks, domāju, ka varēs to visu bez zaudējumiem notirgot tālāk. Domāju, ka tas Denon resīveris neskanēs sliktāk par 600eur jaunu resīveri..

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mana pieredze rāda, ka ļoti reti ir vēlme pēc 5.1, parasti var iztikt ar kaut kādu 2.1, 3.0 vai 3.1 setapu. Neies jau visu laiku transformerus skatīties, kur skaņas avota novietojums ir ļoti būtisks. Pats gadiem sēžu uz 2.1 un nemaz neko vairāk negribās. Ja gribās bliezienu no visām pusēm, aizeju uz kino.

 

Es ņemtu normālu stereo pastiprinātāju, pieķimerētu klāt FM radio kasti, ja ir tāda nepieciešamība.

 

Daudz ko izsaka skatāmais materiāls un pleijeris/media boxis. Ja ņem filmas no interneta, tās bieži ir ar DTS un tad jāskatās kurā mirklī notiek dekodēšana un downmix, ja lieto stereo pastiprinātāju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Viens no risinājumiem ir Tevis minētais resīveris + jaudinieks... bet nu tas nebūs lēti... labāk uzreiz aventage sērijas resīveri...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...