Jump to content

Bonifācija gailenes ar RIMI ribiņām


Bonifacijs
 Share

Recommended Posts

Sastāvdaļas

 

500g svaigas gailenes no centrāltirgus EUR 2.50

2 kūpinātas cūku ribiņu plātnes no RIMI EUR 3.00

1 liels parastais dzeltenais pērnās ražas sīpols, nu vai divi videja izmēra RIMI/tirgus EUR 0.40

1 plastmasas bunžiņa 20% skābā krējuma 400g no RIMI vai izlejamais tirgū EUR 1.40

20g saldā krējuma sviesta 82%

jūras sāls pēc garšas PROMO Cash&Carry Sanitex

melnie pipari zirnīšos no GEMOS

griķi, jaunie kartupeļi, basmati rīsi (PROMO Cash&Carry Sanitex) pēc izvēles

 

Sanāk apmēram 2 cilvekiem 3x paēst, jebšu paika 3 dienām

 

 

Tātad ņemam gailenes un nomazgātas liekam vārīties  uz 20+ minūtēm ro-ro sistēmas ūdensfiltrā filtrētā ūdenī.

Kamēr gailenes vārās ņemam ribiņu plātnes un sagriežam pa atsevišķām ribiņām, tad no katras atsevišķās ribiņas nogriežam gar sānu malu no kaula nost gaļu, kaulus atliekam našķim vakarā pie alus apgraušanai vai izmantošanai kādā zupā a la soļanka.

Iegūtos gaļas izgriezumus sagriežam mazos kubiciņos nu teiksim 4x4x4 mm un atliekam malā.

Notīram sīpolu un sagriežam iespējami sīkos kubiciņos, nu 1x1x1mm vai drusku rupjāk ja ir slinkums ņemties. Liekam pannā sviestu un uz palielas uguns apcepam sīpolu līdz zeltaini brūnganam spīdumam, tad pievienojam gaļas kubiciņus un nu jau izvarījušās gailenes. Ja gailenes ir patrāpījušās lielas tad lielākās sagriežam sīkāk, ūdeni kurā vārījas gailenes izlejam izlietnē.

Lejam katliņā jaunu filtrētu ūdeni un vāram garnīram pēc vēlmes griķus, jaunos kartupeļus vai basmati rīsus.

Kamēr uzvarīsies garnīrs pielejam pannā uzvarītu filtrētu ūdeni un ļaujam gaļai, sēnēm un sīpoliem sautēties uz lēnas uguns visu to laiku kamēr izvārīsies garnīrs. Sautēšanas laikā pakāpeniski pievienojam jūras sāli lai noķertu vajadzīgo sāļumu, pašā sautēšanas beigu posmā sākam ar dzirnaviņām malt melnos piparus nu diezgan daudz un ķeram momentu kad būs gana.

2 minūtes pirms beidz vārīties garnīrs pievienojam sēnēm skābo krējumu nu kaut kur ap 400g - izmaisam ļaujam uzmest pirmo burbuli un tad ir gatavs.

 

Saucam sievu lai klāj galdu!!!!

 

Foto bij slinkums taisīt, bet nu recepte ir no sērijas kad mājās nav nekā un pagatavot spēs jebkurš.

 

Bon Appetit

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Foto bij slinkums taisīt,

Ai kā derēja ! Kad nākamreiz taisīsi , nepaslinko . 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu es kad gatavoju iekļaujos apmēram 1 stundā un viss ir saplānots tā ka, kā beidz vienu darbību tā sākas cita un īsti nav laika darboties ar fotoaparātu, būtu jāprasa sieva lai fočē, a tas viņai 100% ka nepatiks. Vēl ir tads apsvērums ka jāfočē tā lai nav saprotams kādā virtuvē tas tiek darīts, tā ir izgatavota 1 eksemplarā un dizainā un jebkurš kurš ir bijis ciemos to momentā atpazīs, a tā kā ciemos ir milzīgs viesu daudzums un man ir vēlme pēc iespējas palikt inkognito........ karoče ja nu būs iedvesma pacentīšos uztaisīt nākošreiz kādu foto un apstrādat ta lai tas kas ir jāredz ir labi redzams a pārējais nē

Link to comment
Share on other sites

Par virtuvi nesapratu:

Atpazīt virtuvi varēs vien tas, kas ir bijis ciemos. Kas nav bijis ciemos, neko neatpazīs.

Kas tai virtuvē tāds ir, ko varētu tā baigi pamanīt.

 

Ja jau par to runa ir sākusies, domājams, Bonifacijs vēlas lepoties ar virtuvi.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

es ar virtuves lietām nenodarbojos, izņēmums ir paša noķertās zivis, un 2x cepu kūku (otrajā reizē īsti nesanāca, bet ēst varēja)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dažiem patīk gatavot kailiem, tāpēc jāplāno atspīdumi fotogrāfijās. Bet ja nopietni, tad uzliek kādu garāku statīvu, paņem lētāko eBay pulti fotoaparātam, iepako maisiņā un tik uzbliež kad vajag. Statīvu jāpārvieto (lasi - jāmazgā lieki rokas) kādas 3x gatavošanas laikā - griežot, cepot, servējot.

Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

 

 

ro-ro sistēmas ūdensfiltrā filtrētā ūdenī

 

Bļāviens, man tieši nav tāds filtrēts ūdens. Laikam jāpaliek neēdušam.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu virtuve ir tāda ka gribēja par katru cenu likt žurnālā DECO konkursam par gada labāko virtuvi vai kas nu tur viņiem - nu protams ka atteicu, nu nemaz negribu zīmēties. A tā mājās ir nudien liela cilveku plūsma, izmantojas ka tipo ofiss, tad nu sanak ka tur ir bijuši daudz cilveku kurus i vizuāli neatceros kur nu vēl vārdus - tāda lūk biznesa specifika, bet ne par to ir stāsts.

 

 

 

Bļāviens, man tieši nav tāds filtrēts ūdens. Laikam jāpaliek neēdušam.

Nu es ne velti pieminēju to ro-ro, tagat var pat sakot no 100 eur uzstādīt, a ēdieni un dzērieni ir krietni garšīgāki. Nu tas pats ar jūras sāli - var lietot parasto, bet nu nebūs ēdiens tik garšīgs. Personīgi man ir diezgan pr... nepatīkami kaut kur viesos padzerties parastu krāna ūdeni, nu ir tam spēcīga piegarša jebkurā gadījumā, bet nu katrs jau skatās pats

Link to comment
Share on other sites

Bet kaa mainiisies garsja, ja "500g svaigas gailenes no centrāltirgus EUR 2.50" vietaa buus tas pats, tikai no blakus mezja?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Bet kaa mainiisies garsja, ja "500g svaigas gailenes no centrāltirgus EUR 2.50" vietaa buus tas pats, tikai no blakus mezja?

 

Ta tur pilnīgi cita doma ir apakšā, šogad pirmas gailenes pirku pa 15 eur kg, otrās bija 8 eur trešās 7 un va tu re tagat cena centrāltirgū ir nokritusi līdz 5 eur par kg - es centos dot info par to cik galu gala izmaksā konkretais ēdiens un kur perkot komponentes būs tada cena.

 

par to ro-ro  - galva pilna ar roll in, roll out   - tas ir termins no transporta, vienkārši ierastāks un..... nu kļūdījos, sorry

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

minūtēm ro-ro sistēmas ūdensfiltrā filtrētā ūdenī

 

Jāatzīst, ka izklausās drusku pēc lielīšanās vai vismaz kāds te ir savu štruntu vergs.

 

Tur ir jābūt drusku sīkākai info, piemēram:

 

Liekam uz Miele plīts Zepter 5 litru katlā, kas mazgāts ar Ūberbiopulveri Kirby sūktā istabā, kas savukārt izklāta ar flīzēm no Reaton un Leyland sienu krāsojuma. Tai pašā istabā atrodas Knoll Barcelona atpūtas krēsli un tā paša ražotāja Bartoia bāra krāsli uz kuriem nevērigi nomesta Burberry žaketīte un Hermes Birkin rokas somiņa.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dzīvais strukturētais jonizētais ūdens.

Link to comment
Share on other sites

Lai nu kā bet RO filtrs spēj no pilnīgi nedzerama ūdens uztaisīt garšīgu. Ja viņam ir minelariztors izejā. Bet tāds ir visiem ko esmu redzējis.

 

Vienīgais RO filtru trūkums ir to zemā ražība - alus taisīšanai, kad vajag uzreiz 40l ūdens jāsāk tecināt jau iepriekšējā vakarā. Savādāk ikdienas vajadzībai pilnībā pietiek.

 

Precīzi pēc Bonifācija receptes nav mēģināts taisīt, bet nu gailenes (tās gan parasti salasu pats) + kūpinātas ribiņas ir ņam ņam ņam paēdiens!   

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...