Jump to content

Augstskolu salīdzinājums IT studijām


beryl
 Share

Recommended Posts

Apakatīts, ka LV IT studijas piedāvā VeA, Vidzemes Augstskola, TSI,RTU, LLU, DU. Kā salīdzināt? Atradu tēmās par VeA,RTU,LU. Par pārējām te maz atradu. Kāds gājis VA,LLU,DU,TSI? Kādas atsauksmes?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Katrai augstskolai konkrētos virzienos ir programmas, kuras jāsalīdzina. Pagaidām nav skaidrs, ko un kāpēc gribi salīdzināt. 

Link to comment
Share on other sites

Akad bakalaura programmas, arī prof programmas progr inženieris. Atsauksmes, kur lielāka jēga, kur var vairāk kavēt:), mazāk arhaisma utt. Vēlams plašāki izklāsti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Sāc no sākuma, ko tu gribi vispār noskaidrot? Par kavējumiem jāskaidrojas pie konkrotiem pasniedzējiem, jo, piemēram, RTU, katram metodika ir individuāla. Pie viena ar apmeklējumiem vāc gala atzīmes bonusus, citur lekcijās izstāsta būtisku informāciju utt. Šo informāciju nekur neatradīsi gatavā veidā. 

Link to comment
Share on other sites

Labi, tad kur jūsuprāt praktiskāk? Tuvāk realitātei, mazāk stagnācijas ( paskāla, 60 o gadu grāmatu utt).

Link to comment
Share on other sites

RTU pasniedz aizvēsturi, vismaz programmēšanas priekšmetos. pascal, delphi, C, C++ un asamblers.

Link to comment
Share on other sites

par VeA - pats maaciijos gan vadiibaa, bet daudzi draugi bija no IT, programma smaga matematikas zinjaa, bet no otras puses skola maza, visi viens otru zin un pasniedzeeji meegjina tevi izvilkt cauri un visu var sarunat, kojas buus kaa oaradize salidzinot ar Riigas koju shausmu staastiem, apriikojums, ja nemaldos, viens no modernaakajiem Latvijaa... Principaa arii Riigaa neesmu dzirdeejis sliktas atsauksmes par VeA

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Ventspilī māca viskautko labu, bet atsauksmes interesantas - no IT spējot iznākt ārā puslāmeri, kam viss ar pirkstu priekšā jābaksta. Tā ka dod tur ļoti labas lietas, bet acīmredzami ir pārāk viegli mētāt gurķi, pirkt darbus vai vienkārši formāli iemācīties kaut ko, neizprotot jēgu un praktisko pielietojumu tālāk. Nu, iemācījies C++. Un ja ieliksi to plauktiņā "ai, man jau to dzīvē nekad nevajadzēs", tālāk neeksperimentējot ar freimvorkiem, tad jēga maza. Praktiskais darbs ir ar C++ jātaisa - ja uzbāzīsi kaut kādu konsoles programmu 1 vakarā, nu ieliks tev to četrinieciņu un skaitīsies kursu pabeidzis. Bet ja tā visiem 3 gadiem iesi cauri, tad rezultāts būs attiecīgs.

 

 

Paziņa-sieviete, ļooti tāla no datoriķiem, kaut kur ap 35..40 gadu vecumā raksta, ka esot "IT lietās zinošais cilvēks" savā uzņēmumā, kur vismaz 3 gabali VeA IT diplomēti speci sēžot. Un citi paziņas saka, ka kojās neesot no IT kas datoru salabo, tulki paši to darot. Es pats neesmu bijis klāt, bet ja tā ir taisnība, tad tur ir pārāk daudz pokemonu un pārāk maiga vadība, kas neizmet nafig neko nenokārtojušās lāmes pēc 1. sesijas  :shok:

Link to comment
Share on other sites

Un ar iecietību pret kavējumiem kā? Vispār par VeA labas atsauksmes kvalitātē. Lieta tāda, ka kaut kā ēst arī gribēsies, turklāt, ja darbiņu nebūs, vēlāk grūti.Negribu būt viens no datordizaineriem, kas strādā noliktavā ( ir tādi). Tāpat nesaprotu tos DD, kas liek sludekli programmēt wordpress, augstākā must, vai meklē dizaineri web un poligrāfijai, prasa 3 g pieredzi un 2 līm augstāko, bet HTML/CSS esot pluss. Par dizaineru var tikai kļūt, bet kas par cilvēku, kam IT augstākā, liela pieredze un HTML = sasniegums? Kaut kas pārdabisks. Vrb tie DD paši nesaprot, ko prasa?

Ticu, viens ar datorgrafiķa diplomu strādā noliktavā, cits ar LMA mākslas papīru ir web dizainers un industriālā dizaina specs, cits ar augstāko apģērbu konstruēšanā sēd pie lodziņa, otra šuvēja iespiež savu modeli ražošanā.

Par tulkošanu. Nav VeA, cita skola. Stāstīja, kā cilvēks iedevis DD zāļu tulkojumu, ko dot ZVA, kurā rakstīts - zāles pēc ieņemšanas darbojas ārpus pacienta ķermeņa. Viss ofiss smējies, beigās farmaceite ar bijušo feldšeri iztulkoja to aprakstu no ENG uz LV.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja visu tajā priekšmetā zini un TIEŠĀM vari to visu pierādīt uz desmitnieku (nav runa par pirkstu plēsējiem, kuru pasaule aprobežojas ar CS un vindozes pārinstalēšanu), tad pa lielam reti kurā priekšmetā vajag visus obligātos apmeklējumus apmeklējumu pēc. Daudzos priekšmetos automātus var dabūt. Kursa sākumā jāpieiet klāt un jānoskaidro, kā var dabūt automātu. Bet 100% es neapmeklēju, kaut vai tādēļ, ka pirmās lekcijas reizēm nogulēju. Un Java/C# kursos taisīju darbus/nācu uz ieskaitēm, nevis klausījos visu no nulles.

 

 

par darba devējiem - tik apžļembāta tēma, ka palasi vecās diskusijas labāk. Dažos vārdos - ir daudz cilvēku no ielas, kas nav augsta līmeņa specu, bet 2x dzīvē vordpresu ir redzējuši un piesakās kā ūberspeci, jo "programmētājiem daudz maksā". Lai nebūtu lērums cilvēku no ielas, vajag kaut kādus kritērijus uzlikt. Krutie programmētāji tāpat atnāks un visu sarunās un pārliecinās, ka viņi ir piemērotākie, pat ja tās augstākās nav, bet mājsaimnieces padomās, ka varbūt labāk neapgrūtināt darba devēju, ja ar IT sakars ir bijis galvenokārt draugiem.lv lietošana un ekseļa kurss skolā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar ekseli redzēts 69 gadīgs mākslas cilvēks, kas jēdza vairāk kā tikko grāmatvežus beigusi trulības jaunkundzd ( macros ekselim uztaisīt).Neredzētu, neticētu.

Zinu maz, vink gribās ar kur modernāka viela, maksāt par studijām negribās. Mācīties gribu, sēdēt lekcijās ar rūcošu vēderu negribās.

Link to comment
Share on other sites

LU IT, VeA.

Ventspilī mazāk problēmu ar lielpilsētas kņadu un nav pasniedzēju, kas jātur vecuma maizē, 1945. gada aktuālākās programmēšanas valodas mācot studentiem.

Rīgā daaaaaudz vieglāk atrast darbu. Kaut narvesenā, ja ne Accenture, Tieto, Exigen, utt utjpr utml u.c Sieva sāka LU IT 2. kursā strādāt vienkāršos darbiņos (testēšana), ņēma prastākos C daļas kursus - tagad nožēlo, ka palaidusi daudz ko garām.

Es saņēmu no vecākiem ~40..60Ls/mēn (tiesa, cenas arī bija citas pirms 10 gadiem) un mazliet pārtikas, dzīvoju kojās bez lepnībām, vārīju rīsus, un daudz tās naudas jau arī nevajadzēja. Toties bija daudz brīvā laika mācīties visu to, kas interesēja. Neesmu tik gudrs lai apvienotu mācības un visa interesējošā apgūšanu ar strādāšanu uz pilnu slodzi.

Link to comment
Share on other sites

Tos materiālus jau viņa citiem kursiem var no kāda dabūt.Vēl ir tādas e-studijas, bet maksas, angliski lielāka izvēle. Es jau ar tā domāju, po augstskola, bet tomēr daudzās dod ko vērtīgu. Paskatījos, it kā fizikas bakalaurs liekaa vieglāk budžetam, bet IT vairāk jēgas. Ne jau ka pelna vairāk, bet var īstenot daudz.To, ka visu laiku jāmācās, saprotu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...