Jump to content

Meklēju administratora haltūru


stach
 Share

Recommended Posts

Moš tur tajā juristu kantorī tie 200EUR par izsaukumu, vai varbūt kādu nulli aizmirsa pierakstīt :D

 

 

Latvijā algas reti kad norāda, vismaz pirms pāris gadiem tā bija.

Principā jau Latvijā tikai tiem NVA sludinājumiem ir klāt algas. Tie laikam nepieņem sludekli bez tā. Tik kāda garantija, cik tas patiesi utml.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    8

  • binary

    13

  • meeris

    12

  • PCMANS

    16

 

 

ar 20% noslodzi un iespēju pateikt "pag, man šodien/rīt nav laika, piebraukšu un sataisīšu parīt".

 

Nu ja ar tādu domu, tad vēl nekas traks - īpaši, ja viņi akceptē, ka var piebraukt kad sanāk. Parasti jau bļaus, ka jāierodas tūlīt, jo ,redz, "dzīve apstājusies un vajadzīgs neatliekams risinājums"...:)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar administratoriem ir tāpat kā programmētājiem, kur algas svārstās lielās robežās atkarībā no pienākumiem, nepieciešamās kvalifikācijas. Tāpēc neviens pieredzējis darbinieks nepiesakās uz amatu "programmētājs" bez sīkāka specializācijas (PHP, .NET. Java utt.) vai līmeņa (jaunākais, vecākais) un neskaidrību gadījumā uzjautā. Vienkārši jāprot atšķirt pelavas no graudiem un tad nebūs jāpleš lielas acis, kāpēc vienā vienā vietā maksā 1000 EUR, bet citā 200 EUR. Te forumā visiem patīk visu bāzt vienā maisā.  

 

Un jā, ss.lv nav tā vieta, kur IT cilvēkiem meklēt darbu - tikai cv.lv, likeit.lv vai pa tiešo griezties pie kantoriem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

jo pāris admini, kuri jau līdz šim apkalpo pāris tūkstošu serveru

 

Man ir grūti iedomāties kā pāris adminu varētu apkalpot tūkstošiem serveru..... Oki googles gadījumā kad "serveris" ir klastera daļa varbūt.  

Link to comment
Share on other sites

ronald,

Fcuk, nezinu kas ar mani pēdējā laikā, ka patīk baigi pārspīlēt.bet nu doma, ja tu administrē 100 domēnkontrolierus,  100 sql serverus, 50 webserverus, 200 terminālserverus enterpraisa ietvaros ar attiecīgiem rīkiem, tad +1 vairs neko dramatiski nemaina. Protams 1000 dažādi aplikāciju serveri, kur katru dienu kautkas jābaksta būtu vāks visam, bet tad ir vērts padomāt vai tāda aplīkācija ar tādu servera pusi ir vajadzīga.

Link to comment
Share on other sites

DeteCtiV

Šodien ir mana pēdējā darba diena par administratoru Rīgā. Maksāja man par pilnu slodzi 600 eiro uz rokas (valsts iestāde). Manā pārvaldībā bija 77 datori, 3 serveri, 8 projektori, kaut kādi padsmit printeri/kopētāji. Pienākumos ietilpa arī darbs ar Illustratoru/Photoshop, labojumu veikšana mājaslapās (pārsvarā jaunu Drupal moduļu izstrāde vai esošu moduļu pielāgošana) u.c. Rāvos melnās miesās dien dienā gandrīz divus gadus, bet aizgāju, jo atteicās palielināt atalgojumu. 

Link to comment
Share on other sites

DeteCtiV

 

Pareizi darīji, ka aizgāji. Visticamākais, ka arī man būs jaaiziet. Tā kā man ir praktiskā pieredze būvniecībā un arī izglītību apliecinošs dokuments tajā, tad uzmetu acis arī sludiķiem būvniecības jomā. Tad lūk daži iekrita acīs: Jelgavā vajadzīgi apdares spečuki par oficiālo  bruto algu 600 Eur mēnesī. Tā kā man jau roka piešauta, tad bez maz vai labāk par strādnieku stroikā, nekā par adminu it kā zolīdā iestādē, taču ar strādnieka algu. Stroikā galva nesāp - padari savu gabaldarbu labā kvalitātē un saņem naudiņu. Vakarā par darbu aizmirsti un nedomā, atšķirībā no sisadmina darba...  

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tad kad nāks virsū vecums, tad gan vēlēsies kļūt par adminu :) Pie fiziska darba vienmēr var atgriezties, otrādi - ļoti grūti. Treknajos gados arī reģispsi nedaudz paskrūvēju, bet secināju, ka tā visu mūžu negribu darīt un pilnībā pievērsos IT sfērai, kas liesajos gados bija kā reiz ceļš uz normālu dzīvi. 

 

bez maz vai labāk par strādnieku stroikā, nekā par adminu it kā zolīdā iestādē
Link to comment
Share on other sites

Mežavecis

 

Zini, par to vēl varētu pastrīdēties, jo mans rada gabals jau zolīdā vecumā būdams, tas ir 70 gadi, joprojām dzīvo pa stroiku un apmet sienas. Tiesa, ka griestus vairs neapmet vecuma dēļ, to es tagad veicu.

Link to comment
Share on other sites

Tad kad nāks virsū vecums, tad gan vēlēsies kļūt par adminu

 

 

Heh, es dažreiz padomāju kāds admins no manis būs pēc gadiem 40. :D

65 gadīgs večuks ar spieķīti šļūkāšu apkārt pa biroju/datu centru.  

Būs man nevis savs pensijas dārziņš, bet neliels datu centriņš iekopts. 

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
PCMANS

Tici man, apmest sienas var daudzi un līdz ar to nekādu baiso ciparu nevar nopelnīt. Vienīgā iespēja ir kapāt ātrāk un/vai ilgāk. Cita lieta, ka specifiskas zināšanas jebkādā jomā, piemēram, kaut vai tā pati apmešana vēsturiskām celtnēm autentiskā izskatā ievērojot 200 gadus vecu tehnoloģiju. Jebkurā gadījumā ļoti ieteicams nodarboties ar to, kas patīk. 

 

Svekris

Tāpēc jādomā ilgtermiņā, jāapgreidojas, lai līdz tam laikam kāds cits tavā vietā staigā apkārt pa biroju/datu centru :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cita lieta, ka specifiskas zināšanas jebkādā jomā,

 

Protams, ka Tavs viedoklis ir pareizs un vērā ņemams. Bet pats redzi kā IT adminu darbu (tās jau ir tās specifiskās zināšana) (ne)novērtē daļa tā saucamo uzņēmēju. Laikam jau tāpēc, ka vismaz patriez, kamēr te sēžu, viss strādā...;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja tu administrē 100 domēnkontrolierus,

 

pāris adminu ?? nu nu. ļoti teorētiski tas ir iespējams, ja viss automatizēts maksimāli ar skriptiem. bet nekad jau nav laika tos skriptus uzrakstīt, jo ir nepārtraukti biznesa changes. tas var strādāt tikai megalielā organizācijā, kur pat šo skriptu izstrāde (jaunu versiju instalēšana/testēšana/etc) ir atdalīta no administrēšanas un visu log failu (incidentu) apstrādi arī veic citi. formāli tad būs daži admini, bet faktiski tas būs uz funkciju izdalīšanas rēķina.

Link to comment
Share on other sites

Tad nu tā - tikko pie manis atnāca šefs un atnesa naudiņu. Tad nu pateicu, ko domāju visā šajā sakarā, aprunājāmies "pa dušam". Un šefs parakstījās, ka man saglabās līdzšinējo algu, taču oficiāli kantorī jāierodas pirmdienās, tresdienās, piektdienās. Līdz ar to ieguvu papildus 2 darba dienas haltūrām un attiecīgi turpinu darbu šajā uzņēmumā. Noruna stāsies spēkā ar nākamo pirmdienu. Brīvās dienas es varu saskaņojot ar šefu pamainīt - piem., strādāju pirmdien, otrdien, piektdien, taču trešdien, ceturdien atpūšos. Tā lūk beidzās mans stāsts.;)

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc jādomā ilgtermiņā, jāapgreidojas, lai līdz tam laikam kāds cits tavā vietā staigā apkārt pa biroju/datu centru

"Upgreidoties", tas ir domāts dēls/meita, lai dipina apkārt un i atbild uz lietotāju jautājumiem i infrastruktūru uztur?

Kas man nekait birojā? Kafija no automāta, beņķis labs, kompis ar diviem monitoriem. :D

 

 

saglabās līdzšinējo algu

 

Sausais atlikums, 3.65 euro/h (2.56 lvl/h) likme... Labāk, bet vai gana labi? Hm, moš Mazpisānos ir ok.

 

kantorī jāierodas pirmdienās, tresdienās, piektdienās

Hm, tad biji noslogots tikai pa 60%? :^)

 

Tā lūk beidzās mans stāsts.

Eh, te vēl ballīte tikai sākas. Apetīte rodas ēdot. Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas man nekait birojā? Kafija no automāta, beņķis labs, kompis ar diviem monitoriem.

Jā, un 40+ gados sāpoša mugura, hemaroīdi, pamatīga riepa un svars 110+ kg :(

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Un šefs parakstījās, ka man saglabās līdzšinējo algu, taču oficiāli kantorī jāierodas pirmdienās, tresdienās, piektdienās.

Izskatas, ka tavs shefs ar nav mulkjis un shini gadijuma zaudetajos nepaliek. Tjip atjaus tev nakt retak uz darbu, bet darba apjoms jau no ta nemainisies :D Kada vinjam isteniba starpiba cik tu faktiskas stundas darba atsedi, jo ja kautkas bus jadara, tad tikunta atradis veidu ka tevi paturet ilgak

 

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kāda starpība cik noslogots bija autors, svarīgi ir tas, ka viņam tagad būs 2 liekas dienas, lai haltūrētu un bez sirdsapziņas pārmetumiem savās brīvdienās apstaigātu citus potenciālos darba devējus.

es teiktu pat neslikts rezultāts.. iesākumam.

Ja var atļauties 2 dienas nedēļā nebūt kantorī uz vietas, tas tieši nozīmē, ka kā adminam visticamāk autoram nav ne vainas.

800e3b9a-f183-11e3-8bab-12313b027a03-ori

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, ja pēkšņi to 2 neesamības dienu laikā nesanāks tā, ka ierodoties no jauna darbā, problēmas gāžas virsū atverot durvis, tad varētu teikt, ka autors ir jau iesākumam šo to vinnējis.

 

Protams, ja atradīs laiku, kā lietderīgi šīs 2 dienas izmantot. (kursi, sertifikāti or smht)

Var arī savu blakus biznesu iekopt, teiksim paņemt kādu citu uzņēmumu uz apkalpošanu paralēli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Apgreidoties nozīmē pilnveidoties un nedzīvot tikai ar sen gūtām zināšanām, ķipa, XP un Bubuntu esmu izkodis, tagad esmu kruts visās citās OS. Arī sysadminam ir kur augt, izvēloties kādu konkrētu virzienu un urbt tajā, piemēram, tīkli, DB u.c., kārtot sertifikātus utt. Bet var to nedarīt  un dzīvot vienā un tajā pašā pīļu dīķī :) Tak makbetons nemaz nelaimīgs neizskatās :D

 

"Upgreidoties", tas ir domāts dēls/meita, lai dipina apkārt un i atbild uz lietotāju jautājumiem i infrastruktūru uztur? Kas man nekait birojā? Kafija no automāta, beņķis labs, kompis ar diviem monitoriem.
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt nerīgā admini atrast daudz grūtāk. Vairums spec meklē Rīgā. Paskatījos sludekļus, piem datorgrafiķi, maketētāji.Tālāk no Rīgas pieredzi prasa, Rīgā vairāk klāt augstāko prasa. Rajona centros admini varbūt grūtāk atrast. Šoferu alga tādos 300-600 uz rokas.Pieredzi prasa,tiesības, bet izgl nevajag.Uz tā fona 350 adminim ir maz.Apmetējs ar pieredzi, ja papīrs ir, 500-1100 dabūs.Vienīgi kur vecais jāņem nost, baigi pretīgi.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, PCMAN pašreizējais variants ir neliela atblāzma no civilizācijas, bet vēl ne tuvu nav ideāls. Ja tā padomā, man ir šāda summa x 2 un pašlaik es apenēs sēžu pie pc, malkoju kafiju ar sviestmaizi, un domāju vai šodien jābrauc vai nē uz to kantori. Nolikums ir elementārs - kamēr viss ir ok, vari būt kaut vai ziemeļpolā, lai tikai tur ir mob. zona un var sazvanīt ja kas notiek. Bet ar skumjām jāatzīst, ka mūsu klajumos tādu šefu nav pat desmiti. Agrāk, lai kļūtu par direktoru, bija citas prasības - bija jābūt "funktierim" un spējai sarunāt visu ar darbiniekiem, tagad arī mērkaķis ar raķešu iekārtu ir karotājs, kā par to pārliecinājāmies.

 

 

Apgreidoties nozīmē pilnveidoties un nedzīvot tikai ar sen gūtām zināšanām, ķipa, XP un Bubuntu esmu izkodis, tagad esmu kruts visās citās OS. Arī sysadminam ir kur augt, izvēloties kādu konkrētu virzienu un urbt tajā, piemēram, tīkli, DB u.c., kārtot sertifikātus utt. Bet var to nedarīt  un dzīvot vienā un tajā pašā pīļu dīķī  Tak makbetons nemaz nelaimīgs neizskatās

Lakoniski un patiesi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...