Jump to content

Kādā secībā un kādas programmēšanas valodas mācīties


dobbleextra
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Es pirms nesen sāku apgūt programmēšanu.Sāku ar C konsoles līmenī,drīz jau pārslēgšos pēctam apgūšu C GUI,bet ar ko turpināt?Es biju domājis apgūt vel C# un C++,protams,bet vai ir laba ideja apgūt Java un VB.NET?

Vel arī domāju,kad būšu iemācījies šīs valodas(pēc samērā ilga laika,bet vienalga pajautāšu) vai ir laba ideja vel apgūt batch priekš config failiem savām programmām un arī R(par,kuru gan daudz nezinu izskatās noderīgas,bet tāpēc,ka nezinu arī jautāju jums,profesionāļiem)?Ja mana izvēle neder,tad,ko man mācīties citu?

 

                                                                                                                                              dobbleextra :)

 

 

p.s.Takā parasti šajā forumā jautā divus jautājums uz šīm tēmām,tad atbildēšu tos jau tagad:ko gribi programmēt?-datorprogrammas galvenokārt priekš windows varbūt nedaudz arī linux,bet pie MAC un telefonu app gan nevēlos ķerties klāt,vai esi uztaisījis kādu programmu?-jā esmu,bet neko ļoti vērā ņemamu neesmu.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Erm, gribi zināt, kā tik galā ar atmiņu  ? C++ un/vai C. Itkā jau C var kompilēt ar C++ kompilatoru, bet labs C kods izskatās pavisam savādāk kā labs C++ kods.

Gribi ātri uzrakstīt lēnu kodu, kas strādā ? Java/C#

Gribi iemācīties algoritmus tā, lai izvēlētā valoda netraucē implementēt tos ? Pitons

Pēc tam iemācies ko funkcionālu, OCaml, Haskell, vai, ja pirksti ir pārāk taisni, mācies Lisp. 

C# nav labākā lieta ko mācīties, piesien tevi pie vienas platformas. 

Mobilās aplikācijas piespiež iemācīties tādas lietas, kā multi-thread'ošana, atmiņas menedžments menedžētajās valodās, daudz svarīgus sīkumus, kā arī pēdējā laikā mobilo applikāciju programmētāji ir relatīvi pieprasīti. Bet atkal sāpe ir tā, ka katrai platformai vairāk vai mazāk savs kods jāraksta. Bet Android vismaz ir iespēja palaist uz dajebkā (tik cik ART vai Dalviku piedabon pie dzīvības).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Drīzāk derētu pašam sev uzdot jautājumu, ko tu esi pabeidzis un tad kaut ko jaunu sākt. Iemācīties programmēt kaut kādā valodā es saprotu ar konkrētiem projektiem, kur ieguldīts darbs, zināšanas, uzzināts kaut kas jauns. Mehāniska sintakses apgūšana nevairo pieredzi, kas programmētājam ir pati svarīgākā. 

 

ar ko turpināt

 

 

Mācies to, kas liekas tev interesants, tad arī pašam būs prieks attīstīties. Un jā, teorētiķus nekur nemīl, arī šajā forumā. 

Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Paldies visiem par atblidēm!Man tās ļoti noderēja.Mežaveci, nav jau tā, ka neesmu neko uztaisījis,jo C uztaisīju vairākas konsoles applikācijas,taču vel līdz GUI neesmu nonācis.Stapcitu vai kāds var ieteikt labu GUI tutoriāli?

Link to comment
Share on other sites

Domā windows GUI?

 

Nu windows gui aplikācijas iekš C raksta tikai zvērināti mazohisti! Labi, vienu uzrakstīt būtu stipri vēlams lai saprastu kā win aplikācija strādā, bet ne vairāk.

 

Priekš win aplikācijām - klasika C++ ar attiecīgajām klasēm.

Bet nu es ieteiktu apskatīt DELPHI / Lazarus - pēc manām subjektīvajām domām ļoti labs tūlis win aplikāciju veidošanai. 

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

 

 

Nu windows gui aplikācijas iekš C raksta tikai zvērināti mazohisti!
Nu, tās gan ir totālas muļķības. Nekas tur sarežģīts nav, kauču tai pašā resursu failā neviens koordinātes ar kalkulatoru nerēķina un ar roku neraksta - redaktori ir gan iekš IDESs, gan atsevišķi frīvāres produktiņi utt. Tāpat arī kontroļu klases (windows klases, ne c++ :) ir dažādas pieejamas, gan arī pašam, ja ar to nodarbojas, iekrājas. Toties uztaisīt var perfektu gui, kur pats noteiksi kas, kad un kā notiekās, un kurš pēkšņi mistiski nemidžināsies, ja citu logu viņam pa virsu sāks vicināt - kā tas, piemēram, pašam windows helpam savulaik bija.
Link to comment
Share on other sites

C# nav labākā lieta ko mācīties, piesien tevi pie vienas platformas. 

Nu jau muļķības. 

 

Pāris piemēri :

Xamarin (iOS, Android, WP8, Windows, OSX)

spēlēm Unity 3D (iOS, Android, WP8, Linux, Windows, OSX)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Priekš win aplikācijām - klasika C++ ar attiecīgajām klasēm.

kādām tad? Microsoft Foundation, vai? :)

 

Win32 API ir ļoti smuka lieta, kur ja uzraksti savas helper klases, tad viss notiek gana civilizēti. Nav tur "list1.data.get(0)" pēc noklusējuma, bet realizēt var. Un būs tāds pats izsaukums.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pāris piemēri : Xamarin (iOS, Android, WP8, Windows, OSX) spēlēm Unity 3D (iOS, Android, WP8, Linuxm, Windows, OSX)

Pieliec vel klat Linux caur Mono :)

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

usver,  Baigais Janka!

Cilvēks mācās programmēt, a jūs te par augstāko pilotāžu... Bez tam ja tiek lietots vārds "klase" tas jau ir C++! 

 

Reku pamācība par pliku win gui (winapi) iekš C

http://zetcode.com/gui/winapi/

 

Pasakiet vēl ka tas nav mazohistiem??? 

Link to comment
Share on other sites

Kopš redzu, kā GUI taisa iekš C#, man gan C, gan C++ variants šķiet priekš mazohistiem. :D Tas gan netraucē man būt fascinētam par šīm valodām kā tādām. :)

 

Enīvei, domāju, ka, ja C māki, tad nākamā valoda vairs nav tik svarīga, jo programmēt kā tā jau Tu māki. Lai arī, protams, ja sāki tikai nesen, tad treniņš ļoti noderēs jebkurā valodā. :) Tā vietā, lai pateiktu "turpini ar šo", es labāk uzrakstīšu sarakstu par tām dažām valodām, kuras es pazīstu, un ko no kuras var mācīties. :) Tad pats arī izvēlies, kas izklausās interesantāk, un uz to arī ej.

  • C - Nav slikti sākumam, nav slikti. Vai pointerus jau esi labi apguvis un spēj ar tiem žonglēt miegā pēc izdzertas sešpakas alus? Ja vēl nē, ķeries pie Win32 API un Windows GUI. Man, personīgi, tas labi palīdzēja šai kritiskajā dzīves posmā. :) Mazliet varbūt ir mazohistiski (salīdzinot ar "mūsdienīgajām" valodām), taču ne pārāk, un var ātri pierast.
  • C++ - Interesanta valoda, kas satur pa bišķim no visa. Ļoti izceļas ar savu spēcīgo template sistēmu, kuras analogus citās valodās neesmu redzējis. Tajā pašā laikā šī ir viena no vissarežģītākajām valodām, kas ļauj programmas rakstīt daudz un dažādos veidos, tāpēc būs diezgan grūti mācīties un skatīties paraugus.
  • C#/Java/VB.NET - Labi varēsi apgūt OOP, jo VISS notiek objektos. Tāpat arī iepazīsies ar GC (garbage collecting) ideoloģiju. Ja OOP domāšana klibo (vai visdrīzāk vēl neeksistē, ja tikai ar C esi pazīstams), ķeries pie kādas no šīm. Man, personīgi, C# šķiet labāk nostrādāta nekā Java, bet tas ir gaumes jautājums. C# eksistē perfekta IDE - Visual Studio. VB.NET ir tas pats, kas C#, tikai ar citu pierakstu. Mūsdienās C# ir daudz populārāks un Microsoft to daudz aktīvāk attīsta nekā VB.NET, tāpēc iesaku uzreiz iet uz to, bet visādi citādi VB.NET ne ar ko īpaši neatpaliek. Visu, ko var C#, var arī VB.NET.
  • PHP - Ehh... šī valoda varētu derēt kā paraugs, kā nedarīt lietas. Taču tā ir ļoti populāra, tāpēc plaši pieprasīta. Ja vēlies būt ar darbu nodrošināts, mācies šo. Bet tas arī viss, ko es labu par viņu varu pateikt. :p
  • F#/Haskell - šobrīd populārākās funkcionālās programmēšanas valodas. Pats gan tās neesmu izmantojis, lai arī ar funkcionālās programmēšanas pamatidejām esmu pazīstams. Cilvēki labi izsakās par šo, radikāli citādāko pieeju programmēšanai. Ja gribi paplašināt savu redzesloku un gūt svaigas idejas - noteikti pastudē šīs valodas.
  • Javascript - savdabīga valoda, kas daudz ko dara citādāk nekā pārējās valodas. Īpatnējs prototipu-bāzēts OOP, kurš ir pamatos citādāks nekā vadošais "klašu" bāzētais OOP (Java/C#/C++/PHP/utml). Plaši izmantotas closures un dažāda funkciju kombinēšana. Šī valoda ne tikai ir plaši pieprasīta (jo tā ir vienīgā, kas strādā browseros), bet arī var palīdzēt labāk izprast funkcionālo programmēšanu, jo savā ziņā ir "tā pa vidu" starp funkcionālo un imperatīvo (aļa "parasto"). Oponenti gan ir sastādījuši plašus sarakstus ar to, kas šajā valodā slikti, un uzskata, ka tā ir tikai margināli labāka par PHP.
  • SQL - Šo gan grūti nosaukt par "programmēšanas" valodu (ja neņem kopā ar kādas DB paplašinājumiem - piemēram Transact-SQL vai PL/SQL), taču to apgūt noteikti vajadzētu, un DB izmantot savos projektos arī (kur tas ir adekvāti), jo tas rada izpratni par datu kopām un darbiem ar tām (tā arī ir sava veida domāšana).
Vēl kā populāras un interesantas valodas varu nosaukt Ruby un Python, taču ar tām man nav personīgas pieredzes, tāpēc nevaru komentēt. Par Python tikai zinu to, ka tā ir viena no retajām valodām, kur whitespace ir sintaktisks elements, tāpēc tā noteikti māca rakstīt labi tabulētu kodu. :) Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kā jau rūdītiem programmētājiem pienākas - klārēt visu, ko vien savā dzīvē ir pamēģinājis  :)

 

Šitam es gribētu dzirdēt kaut kādu taustāmu labumu. Pagaidām šis velk uz ļoti šauru pielietojumu.

 

 

Pēc tam iemācies ko funkcionālu, OCaml, Haskell, vai, ja pirksti ir pārāk taisni, mācies Lisp. 

Pilnīgs murgs, jo ar šīm zināšanām Latvijā par darba un naudas trūkumu nevar sūdzēties. 

 

 

C# nav labākā lieta ko mācīties,
Link to comment
Share on other sites

Kā jau rūdītiem programmētājiem pienākas - klārēt visu, ko vien savā dzīvē ir pamēģinājis

Neapšaubāmi, neapšaubāmi. :) A kur ta vēl palielīsies, ja ne interneta forumos? :D
Link to comment
Share on other sites

ronalds_: jā, paskatījos to linku un nobijos.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char **argv)
{
    puts("This is a classic C program.");
    return EXIT_SUCCESS;
}

Kurš tādus hakeru kodus vispār var saprast?! Tā ir bērnu mocīšana! Mazohisms! Nevajag taču visus padarīt par nelaimīgiem cipargalvām, lai taču paliek pie programmēšanas ar peli! Ir 21. gadsimts taču, nevis tumšie viduslaiki, kad vajadzēja mocīties ar nesaprotamiem kodiem!

Lai programmētāji nemokās, lai labāk atver IDE, uzvelk uz formiņas pogu, uzdubultkliko uz tās un zina, ka tad jāraksta edit1.text = "Amma cool hax0r"; , lai viss ietu! Un viss! Programmētājs gatavs!

 

 

Win32 API bija mans pirmais nopietnais freimvorks, kurā taisīju aplikācijas pēc pirmā semestra ar C++. Aizgāju uz augstskolu, neko nezinot, pēc pirmā semestra taisīju WinAPI + WinSock jau. Pamatus iemācījies? nu tad zini, ka pasaulē ir ļoti daudz rīku, nevajag nemaz nekādus baigos freimvorkus ar simtiem MB kačājamu rantaimu, lai uztaisītu lietas. 

 

http://www.winprog.org/tutorial/start.html - arī labs, aktuāls tutoriālis.

oriģināli mācījos pēc http://darkcoderz.free.fr/filez/Win32%20API%20programming%20tutorial%20©/index.html (1998 - 2002 apakšā gadi) - ar visu resursu kompilēšanu un linkošanu. Brīnišķīgi noder WinAPI izpratne programmu krakošanā. Tas ir pašattīstībai. Un kad tad vēl to darīs? Pēc 5 gadiem karjerā, kad būs nauda jāpelna, rakstot augsta līmeņa valodas un būs ikdiena iestājusies?


ja gribas ātrāk naudiņu sākt pelnīt, tad mazliet apsildīt degunu augstskolā, tad pa taisno kā māceklis (trainee) uz kaut kādu Accenture/DPA rakstīt javā/C#/SQL, un viss. priekš tā redzesloku un vairākas valodas nevajag :D Vēl labāk - par junior projvadu pa taisno.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

 

 

Pasakiet vēl ka tas nav mazohistiem???
Kakraz-taki, tas ir piemērs, kā reālajā dzīvē to nedara :) Tas ir vienkārši piemērs par gdi objektiem, kādi ir un kā izskatās. Nu, nestellē neviens rektangli norādot reālās koordinātes (nu, protams, var jau būt ļoooti specifiska vajadzība, ja nu tad tikai). Reāli kauču dialogboxu, kā čaildu iešaus, un uz tā visus kontroļus smuki grafiskajā redaktorā saliks.

 

 

 

Bez tam ja tiek lietots vārds "klase" tas jau ir C++!
Nu, jopķ - Tu vēl vārdu klase, kā "mācību klase" arī provēsi priekš C++ noprivatizēt? :) Ir windows klases un C++ klases, un tām nav nekas kopīgs.
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vilx-

Redzi jaunie censoņi uzsūc visu, ko viņiem saka, līdz ar to uzskatu, ka informācija jāpasniedz pietiekami pamatoti. Vai nav dumji teikt, ka C# lēns un ķipa piesiets vienai platformai, bet atverot darba sludinājumus būs vismaz 20 .NET darba piedāvājumi? Nu kāpēc ieteikt cilvēkam neracionālus padomus un stāstīt, ka nevajag mācīties to, par ko maksā naudu? Arī PHP piedāvājumi ir uz katra stūra, ja vien patīk ar to ņemties.

 

Sen tie laiki garām. kad bija dažas to programmēšanas valodas, kuras rullēja. Tagad ir kaudze virzienu, kur var izvērsties, attīstīties. Tāpēc iesaku izvēlēties to, kas patīk, nevis klausīties vecu murmuļu padomos. Nav tādas pareizās vai nepareizās programmēšanas valodas, jo katrai ir savs pielietojums. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Win32 API un Win32 GUI apgūt ir noteikti lietderīgi, jo tas ļauj saprast, kā lietas strādā "zem kapota". Tas jau nenozīmē, ka tajā vajadzēs visu mūžu strādāt. :) Arī tas pats C# ir tikai wrapperis ap parasto Win32 API.

Vai nav dumji teikt, ka C# lēns un ķipa piesiets vienai platformai, bet atverot darba sludinājumus būs vismaz 20 .NET darba piedāvājumi? Nu kāpēc ieteikt cilvēkam neracionālus padomus un stāstīt, ka nevajag mācīties to, par ko maksā naudu?

Ehh, reliģija. Ir gana daudz cilvēku - arī vēl starp "vecajiem žukiem" - kuri ir tā iemīlējušies savā valodā, ka citas negrib pat redzēt. Šī arī ir viena lieta, ko "jauniņajiem" vajadzētu apgūt - ka reliģiskie kari eksistē arī profesionāļu aprindās, sākot no santehniķiem un beidzot ar kodolfiziķiem. No tā ir jāuzmanās un jācenšas to pamanīt gan citu cilvēku dotajos padomos, gan savā rīcībā. Es jau arī varētu par C# labumiem stāstīt no rīta līdz vakaram. :mrgreen: Taču vēsa galva un racionāla pieeja vienmēr dos vislabākos rezultātus.

 

P.S. Vai jau pamanījāt, ka man ir reliģiska mēroga naids pret PHP? :D

Labots - Vilx-
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Paldies visiem par ieteikumiem un _Ronaldam par pamācību noteikti izmantošu,jo tieši meklēju to.Apskatoties uz jūsu ieteikumiem un īpaši vilka sarakta esmu nolēmis turpināt mācīties C līdz uztaisīšu kādus GUI,bet,tad jau iet uz C# un SQL,taču vēlāk Java un varbūt VB.NET vai R


Ā,un vel azimirsu piebilst,ka sāku nedaudz ar web programmēšanau nevis uzreiz ar C,bet diezgan ātri pārlecu uz C,jo sapratu,ka datora programmēšana man patīk labāk. :)


Vel nepamanīju arī uzsver linku.Paldies par to arī,bet vai tiešām C nav GUI editors?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
bet,tad jau iet uz C# un SQL,taču vēlāk Java un varbūt VB.NET vai R

Nan jau lielas jegas macities C# un Java paraleli ka tadus, te drizak ir jamacas "ecosistema". Kad izstudesi .Net ekosistemu, tad Java viss bus lidzigi, tik ar dazham niansem.

...

Lai mani nepaparprastu es domaju ka nav lielas jegas zinat ka uzrakstir FOREACH loopu 6 valodas, lielaka jega ir fokuseties uz kko konkretu. Piemeram iemacies tos pashus Webservisus ieksh C#. Parslegties uz Javu pectam bus 3 dienu jautajums.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

AndriBB,es jau tā arī domāju C# ar visām SQL DB un tad pārslēgšos uz Java.Uzsver,paldies,bet es īsti nesapratu,caur Visual studio arī var?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja runa par sintaksi, tad 3 dienās varbūt galvenās nianses var apgūt. Protams, ka for cikls ne tikai javā ir ļoti līdzīgs kā C#. Lai arī šķietami C# sintakse ir līdzīga, patiesībā platforma ir ļoti atšķirīga, tiklīdz sāk vairāk kaut ko taisīt. Kaut vai IDE Eclipse vai NetBeans izskatā kādam var radīt šoku. Kompleksos risinājumos šaubos, vai pat pēc gada varēsi apgūt visas nianses nerunājot par dažādiem freimworkiem, aplikāciju serveriem un citām būšanām. 

 

 

Parslegties uz Javu pectam bus 3 dienu jautajums
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

caur Visual studio arī var?
 

 

var, caur Visual Studio 2010. Express versijā varbūt pilnvērtīgi ne: http://stackoverflow.com/questions/4488794/visual-c-2010-cant-add-resource-file

Un arī jaunākās Visual Studio versijās diez vai tas ir iekļauts.

 

 

Ja nopietni domā apgūt programmēšanu un to studēt, tad skolās parasti ir gan C# , gan Java. Grūti izdzīvot, nezinot vismaz kāda praktiskā līmenī abus - tad jau uzzināsi laika gaitā, ko nāksies padziļināti apgūt.

VB.NET ir atsevišķa pasaule - domāta kā kruķi tiem, kas savulaik apguvuši Visual Basic un kam grūti pāriet uz C# (kas savukārt ir iecienītā valoda visādiem softa izstrādes uzņēmumiem). Tāpēc Microsoft uztur abas valodas. Man tāds iespaids ir radies.

Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Domāju,ka atzīmēšu atbildi,jo izskatās,ka esmu sapratis,ko galvenokārt mācīties:C,C# un Javu,bet varbūt vel c++ un R.Paldies visiem!!!!!

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Ja runa par sintaksi, tad 3 dienās varbūt galvenās nianses var apgūt. Protams, ka for cikls ne tikai javā ir ļoti līdzīgs kā C#. Lai arī šķietami C# sintakse ir līdzīga, patiesībā platforma ir ļoti atšķirīga, tiklīdz sāk vairāk kaut ko taisīt. Kaut vai IDE Eclipse vai NetBeans izskatā kādam var radīt šoku. Kompleksos risinājumos šaubos, vai pat pēc gada varēsi apgūt visas nianses nerunājot par dažādiem freimworkiem, aplikāciju serveriem un citām būšanām. AndrisBB, 30 Jun 2014 - 14:00, teica: Parslegties uz Javu pectam bus 3 dienu jautajums

Es jau ari domaju par sintaksi. Protams ka, Javu ka platformu, ir ko macities un macities ar visiem MEGA freimworkiem, ka isti nemaz nav skaidrs no kura gala kjerties klat. Visadi Struts, Springs un Vadiin taka iesacejam mute paliek valja :D

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas ir vairāk filozofisks jautājums. Esmu abus virzienus pataustījis. Java pluss ir tāds, ka lielais vairums risinājumi ir atvērtā koda, pieejamas daudz un dažādas bezmaksas bibliotēkas visām dzīves situācijām un kaudze iespēju izvērsties gan serveru risinājumos, gan aplikācijās, gan mobilos risinājumos. Turklāt Java zināšanas ir perfekta bāze priekš Android.  Java speciālistus vajag un vajadzēs vēl ļoti ilgi. Īpaši spēcīgi ir Java web risinājumi, kas savietojami gan uz Linux, gan Windows. Klasisko aplikāciju jomā Javu gan maz izmanto.  

 

.NET savukārt dominē visos Microsoft (arī citos) biznesa risinājumos un aplikāciju jomā. No vienas puses liekas sākumā interesanti niekoties ar dažādu programmu izveidi, bet darba vidē to vajag stipri maz. Tālākā attīstība ir MS biznesa un ASP.NET virzienā, kas jau vairs nav tik aizraujoša.  

 

Filozofija slēpjas tajā, ka MS risinājumi tradicionāli ir aizvērtā koda, daudzkārt mazi sūdiņi maksā naudu un termins shareware ir uz katra stūra. Kļūdu gadījumā atliek vienkārši samierināties ar problēmu un gaidīt labākus laikus. Kaut kā ar Javu iespējams dinamiskāk manipulēt, ja tiešām ir vajadzīga darboties ar kaut ko specifisku. MS parasti uzstāda striktus rāmjus un solis pa labi vai pa kreisi nozīmē vai nu visu uztaisīt no 0 vai daudz čakarēties, vai arī samaksāt par gatavu risinājumu. Dzīves realitāte ir pēdējais variants. Un šis pats scenārijs ir arī darba vidē.

 

Tad varbūt pēc C# uz VB.NET labāk nevis Java?

 

 

VB.NET = C# = J# ar .NET bāzi, un ja iepriekš nav bijuši stabili VB pamati, nav vērts tērēt laiku VB.NET.

Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Paldies,sapratu,ka apgūšu C#,C(turpināšu,protams),Java,R.Starlcitu,esmu ieintresēts pēc,kas ir J#.

Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Ā,paldies tagad zināšu.Tikai gribēju zināt netaisīšu nekādu "Kiš miš ar rozīnēm",protams,ka nedomāju to likt prgrammēšanas valodām,kuras gribu apgūt,ja jau vel Java nezinu. :)

Link to comment
Share on other sites

Varu pastāstīt par R - tā ir valoda, kas paredzēta datu apstrādei un vizualizācijai ar iebūvētām dažādām mašīnapmācības funkcijām un tamlīdzīgi. Ja ir interese tieši šajā jomā, tad ir vērts skatīties. Protams, paralēli tad arī jāskatās uz Python ar SciPy, NumPy, PyMC un tamīdzīgām zinātniskām bibliotēkām, jo šajā nozarē pētnieki iecīnījuši tieši Pitonu.

 

Par programmēšanas valodām - manā skatījumā tie ir kā āmuri strādniekam. Vieni piemēroti vienām naglām, citi citām. Kad proti iedzīt viena veida naglas, tad pārejot pie citām, lielākā problēma būs apgūt citas profesijas domeina zināšanas nevis to, kā turēt āmuru un bliezt pa naglām.

Link to comment
Share on other sites

J# ir miris. Par to aizmirsti.

 

Filozofija slēpjas tajā, ka MS risinājumi tradicionāli ir aizvērtā koda, daudzkārt mazi sūdiņi maksā naudu un termins shareware ir uz katra stūra. Kļūdu gadījumā atliek vienkārši samierināties ar problēmu un gaidīt labākus laikus. Kaut kā ar Javu iespējams dinamiskāk manipulēt, ja tiešām ir vajadzīga darboties ar kaut ko specifisku. MS parasti uzstāda striktus rāmjus un solis pa labi vai pa kreisi nozīmē vai nu visu uztaisīt no 0 vai daudz čakarēties, vai arī samaksāt par gatavu risinājumu. Dzīves realitāte ir pēdējais variants. Un šis pats scenārijs ir arī darba vidē.

MS paša risinājumi .NET pasaulē, starp citu, ir pat ļoti open-source. Visam .NET framework var sources dabūt, un savu CLR viņi arī pamazām "atmuito" un padara publisku (tur nav tik vienkārši, kā nopublicēt failus internetā, ja grib, lai viss ir pēc autortiesību likumiem).

 

Arī par "soli sāņus" nav tik traki. It sevišķi jaunākajos web projektos (ASP.NET MVC/One) viss ir pat ļoti paplašināms un pielāgojams.

Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Labi ,paldies,par R pārdomāju ,jo pitons īsti nepievelk,bet tā vietā ņemšu batch.lai varētu vēlāk savām C#,Java,C programmām taisīt konfig failus

Link to comment
Share on other sites

Javu parasti darbina uz servera, kur ir linux (kurš tad uz servera liek grafisko vidi) un konfigiem vajag bash  :)   shell scripting.

Parasti iekš Xen VM admini saliek pa 10 linukšiem uz viena fiziskā servera.    CentOS  vai Ubuntu.   Un ar Chef automātiski sainstalē softus.

 

PS  te ir labs kurss, ja grib mācīties  https://www.coursera.org/course/proglang   tur ir vēl daudz visādi  C/asm  , Scala/FP kursi

 

Laimīgā kārtā man nav nācies lietot vindozi jau 6 gadus,  kur nu vēl tur kautko programmēt,  LOL  iekš batch  WTF !!!

 

Windowsistiem nākas jāties ar MS SQL serveri   LOL

 

Mācies Ruby un kodē iekš Rails,  Apple datorā.   Būsi stilīgs hipsters.

Šeit visi hipsteri valkā tādas gumijas kedas, kas iekš LV bija populāras 90 gados !


 

 

Java speciālistus vajag un vajadzēs vēl ļoti ilgi.
 

 

Tas jau nav nekas labs.  Java ļoti stipri sūkā.  

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir jāizvēlas, vai būt stilīgam, dzīvot pie mammas vai kaut kādā caurumā Anglijā, vai tomēr atiet no stila un pelnīt pietiekami daudz, lai paliktu laika arī hobijiem, sieviešiem, bērniem. Spriežot pēc tavām aktivitātēm, joprojām neesi pieaudzis. 

 

Tas jau nav nekas labs.  Java ļoti stipri sūkā.  

 

Mācies Ruby un kodē iekš Rails,  Apple datorā.   Būsi stilīgs hipsters.
Link to comment
Share on other sites

Windowsistiem nākas jāties ar MS SQL serve

Esmu jājies pēc pilnas programmas ar MS SQL Server, Oracle un MySQL. Ja man jāizvēlas, kurš ir patīkamākais darbam, tad tas viennozīmīgi ir MS SQL Server. Neesmu vēl baudījis PostgreSQL, itkā labas atsauksmes.

ņemšu batch

Tu domā .BAT failus? Nu... tā ir lieta, kuru varbūt nav slikti zināt, bet vispār viņā kaut ko dara tikai mazohisti un cilvēki, kuriem nav izvēles. Pats Microsoft par viņu kaunās. :D Ja gribi būt mūsdienīgs Windows lietotājs, labāk apgūsti PowerShell.
Link to comment
Share on other sites

nevertell

MS SQL un patīkams darbam ? 

 

Varbūt tomēr ir labāk arī aptaustīt kādu NoSQL kaķu bāzi, kā Mongo ? 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pelnīt pietiekami daudz

 

 

es jau tieši kodēju javā,   tikai dēļ naudas    :)   

 

PS  noSQL  arī (veselus 3) :  Apache Cassandra,   Neo4J  un ElasticSearch.     Manā darba vietā tāpēc vairs nelieto relāciju datubāzes!

  Pat vienā bankā  (UBS)  arī nesen  Oracli  aizvietoja ar Cassandra.   

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Atvainojos,sajacu batch ar bash.Jums vissiem,protams,taisnība batch ir dranķīgs,bet es nelabrāt mācītos viskautko,kas nav noderīgs nevienā darbavietā,jo,tad jau no tā nav lielas jēgas,ja nevar nadu nekā nopelnīt.Bet tā iedomājos vai ir vērts vel vissam pa virsu mācīties,kādu funkcionālu valodu kā F# nevis tikai pie oop palikt

Link to comment
Share on other sites

Ko noziimee tikai oop?

java/c# ir vairaakparadigmu programmeshanas valodas...

 

Bet vispaar... taa valodu lieta ir paarveerteeta- vari iemaaciities kvai 10 valodas, tas taapat negarantees, ka buusi labs speciaalists. Analogjiski - visi noteikti zinan dziivee cilveekus, kuri knapi saliek vaardus kopaa, bet kad runaa, tad apkart visi klusee, ieklausaas.

 

 

Ja tikai tagad saac, tad labs speciaalists buusi peec 10 gadiem, pie nosaciijuma, ka neslinkosi.

 

a ja nebuusi labs, tad arii nekad nepelniisi "baiso" naudu... Varbuut tad pat izdeviigaak ar kaut ko citu nodarboties, jo nav jau taa, ka pietiek iziet PHP tutoriaali, lai pelniitu 2-3-5+ tuukstoshus peec nodokljiem :D

Ja paskataas sludinaajumus, tad videeji PHP koderi LV nopelna aptuveni 1000 jevrikus uz papiira (nu tur viens vairaak, otrs mazaak maksaa nodokljus). Tie ir ~ 350ls uz rokas.

Vakances PHP ir daudz, bet labas maz.

Nu tas taads piemeers no reaalaas pasaules- neshaubos, ka labi speci var arii sev maizi nopelniit arii ar php.

iusumaa- valodu zinaashanas nebuut nav taas veertiigaakaas.

Veertiiba ir specifiskaam zinaashanaam, prasmeem, zinaashanaam par kaadu konkreetu produktu (programmu), speejai redzeet kopeejo bildi, speejai uztaisiit projektu no 0 liidz 100, speejai domaat.

 

Ja jaaizsaka naudaa, tad, laikam, tam, ka zini kkaadu valodu/frameworku (vienalga) var dot 10% no algas (vai mazaak), paareejo sastaada augstaakmineetais.

Taapeec ir ljoti liela noziime tam, kur Tu aiziesi straadaat, kaada Tev tur buus loma, nevis tam kaadu valodu pirmo maaciities :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

dobbleextra

Php?Par to man nav nekāda lielā intrese.Nav arī tā,ka mācos vienkārši vissas valodas uz dullo,jo man galvenād ir C,C# un Java,bet to,ka uzreiz nebūšu labs spec es saprotu

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...