Jump to content

Windows 7 vai Windows 8 izvēle datoram.


datorists
 Share

Recommended Posts

Sveiki datorurķi!

Vēlos konsultāciju par pāreju uz jaunāku operētājsistēmu! Sāku pētīt tos windows7 un 8! Kuru jūs ieteiktu datoram ar šādām komponentēm:

Procesors

INTEL 531 P4 FSB800 3.0GHZ S775 EM64T BX80547PG3000EK

Pamatplate

INTEL LTCK P965 BOX10 DDRII-800/BLKDP965LTCK 878693

Atmiņa

2 plāksnes A-DATA 512MB PC6400 DDRII/64MX8

Cietais disks

WD HDD SATA 250GB 7200RPM 1.5GB/S/16MB RE WD2500YD

Grafiskā karte

GIGA-BYTE 128MB DDRII PCIE16 X1300/RX13128D-RH GIGA-BYTE

Floppy

1.44MB SONY

Baroš. bloks

HEC 400W SUPERLOWNOISE ATX HEC400ARPT/F

Monitors

AOC MONITOR LCD 17”0264MM T99 LM728 300cd/700:1/8ms

DVD

LITE-ON DL DUAL DVD+/- R/RW –RAM5X [sHM-165P6S-09C]

UPS

ORVALDI 820VA (1)SCHUKO+(1)IEC320

 

Ko nozīmē programmatūras valoda,- vai tas ir kādā valodā būs saskarne? Piemēram, ja angļu, tad File, Edit, utt., ja latviešu, tad Fails, Rediģēt, utt? Un tāpat viss Starta saraksts un kontrolpanelis, ja angļu, tad angliski, ja latviešu, tad latviski? Un, kā reaģēs pārējās programmas (visi Fotošopi, ofisi, antivīrusi utt) uz latvisko programmatūras valodu, ja pārējās programmās būs angliski, vai nebūs kaut kāda darbības aizture – visi uzraksti ķeburos? Angļu valodā Windows 7, (8) iznāk stipri dārgāk!
Un, kā 7. (8.) windowiem ar tiem OS bitiem – vai tāpat kā XP, ka 32 bitu labāks, jo, piemēram, XP 64. bitu windowam maz softa?
Kā pārliecināties, ka ir uzinstalēts videokartes WDDM draiveris, jo tāds esot vajadzīgs?
Un, kā tur ar RAMiem? Ir teikts, ka 32 bitu windowam pietiek ar 1 GB RAMu, bet 64 bitu – 2 GB. Vai tā pietikšana nozīmē to, ka dators knapi vilksies, vai ar to pietiks arī Fotošopu utt. normālai darbībai? Ir dzirdēts arī variants, ka ja ir 64 bitu procesors, tad 32 bitu 7., 8. Windowu nevarot uzinstalēt! Vai tā ir taisnība?

Par 7. un 8. Windowu lietošanas ērtumu esmu dzirdējis pretrunīgus viedokļus, tāpēc prasu jums!

Paldies par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ramu gan pieliec vismaz 2GB un liec virsū Win7 32 bit un viss tev būs kulē.


Par valodām... ja pirksi Ultimate tad valodas nāks caur apdeitiem, bet jau HP vai Pro tad tādām lietām ir vistalizators - http://www.froggie.sk/


Bet tā vispār derētu padomāt par pāreju uz jaunāku dzelzi!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

intervall

Neko citu kā sivēna starteri. Tev!

Pie tādiem dzelžiem domāt par windows 8 iegādi, hvz, cik tā ir prātīta doma.

Kā tur ir ar aktivizāciju? Tāpat kā ar sivēnu, pasaki nomira mb, nopirki citu, jo iepriekšējo nevar iegādāties? Šie(ms) "palīdzēs" aktivizēt? Ja nē,tad velti izmesta nauda uz tādiem dzelžiem.


 

 

Ko nozīmē programmatūras valoda,- vai tas ir kādā valodā būs saskarne? Piemēram, ja angļu, tad File, Edit, utt., ja latviešu, tad Fails, Rediģēt, utt?

Džizaz. Jā, tā būs interfeisa valoda.

 

Un, kā reaģēs pārējās programmas (visi Fotošopi, ofisi, antivīrusi utt) uz latvisko programmatūras valodu, ja pārējās programmās būs angliski, vai nebūs kaut kāda darbības aizture – visi uzraksti ķeburos?

Atkarībā no softa nevis no OS(ja vien softs nav multi-lang).


Vēl jau licences tips būs dārgāks, ja nepirksi kopā ar datoru(oem).

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Tas pentiums4 nevilks ne win7, ne win8. Vis sausmigi bremzes. Teoretiski cipsets lau uzlikt core2duo. Tad var likt jauno win, citadi labak xp.

Link to comment
Share on other sites

datorists

viesturs0711 ! RAMu es piepirkšu, jā, klāt! Tad saki, ka ar 2 GB (kopā) darbosies normāli grafikas programmas uz Win 7, un 32 bitu Win 7 tomēr var uzinstalēt, ja ir 64 bitu procesors? Kā pārliecināties, ka ir uzinstalēts videokartes WDDM draiveris, jo tāds esot vajadzīgs? Kur to dabūt?

nrs! Kāpēc Tu domā, ka 3 GHz 4. Pentiums nevilks Windows 7? Sistēmas prasībās teikts, ka pietiekot ar 1 GHz procesoru gan 32 bitu, gan 64 bitu! Vai tiešām būs tik lēns?

Link to comment
Share on other sites

Lai arī izskatās, ka šis procis (vēl) ir saderīgs ar Windows 8.1, tomēr uz tik veca datora gudrāk likt W7. Noteikti 32 bitu versiju, jo n0 64 bitu versijas labumu jutīsi tikai virs 3GB RAM. 2GB ir 64 bitu versijai "pietiekami" tikai tādā nozīmē, ka ar to pietiek, lai dators spētu darbnāt Windows.

Runājot par grafikas programmām - ja ar to domāji Paint, tad jā - tas darbosies normāli. Photoshop? To laikam par normālu darbību nevarēs nosaukt.

Link to comment
Share on other sites

nav uz šāda antikvariāta jāliek ne w7, ne w8, vēl jo vairāk ja cik noprotams autors tos taisās iegādāties

Link to comment
Share on other sites

 Tieši tā, nav te ko ākstīties. Uz šitāda dzelža tikai XP, vai kāds vieglāks Linux.  Nu un ka M$ vairs neatbalsta, varētu domāt, ka tāpēc vairs nedarbosies ? Pati kaste jau muzeja kandidāts un pēc pāris gadiem 100% tiks izmesta, tad arī kopā ar jauno iegādāsies jaunāku OS.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja esi šīs daļas nodomājis pirkt, tad nepērc. Un uz P4 var eksperimentēt ar Windows 8 32 nit versiju, bet neceri uz brīnumiem. Bet nu nepērc tak Oficiālu Windows lai aplauztos.

Link to comment
Share on other sites

Vēlos konsultāciju par pāreju uz jaunāku operētājsistēmu!

Kādu tad šobrīd lieto un kas neapmierina? Ja vēlies pāreju uz jaunāku OS, tad arī jāapsver doma par pāreju uz jaunākiem dzelžiem!

 

 

Kuru jūs ieteiktu datoram ar šādām komponentēm:

Visoptimālākais būtu XP (32bit); bet arī 7 un 8 vai 8.1 kaut kā ietu

 

 

Ko nozīmē programmatūras valoda,- vai tas ir kādā valodā būs saskarne? Piemēram, ja angļu, tad File, Edit, utt., ja latviešu, tad Fails, Rediģēt, utt?

Jā, tieši tā!

 

 

Un, kā 7. (8.) windowiem ar tiem OS bitiem – vai tāpat kā XP, ka 32 bitu labāks, jo, piemēram, XP 64. bitu windowam maz softa?

Īsi sakot, vājiem datoriem liek 32bit OS (tavs gadījums), bet jaudīgākiem, kam vismaz 4GB RAM, liek 64bit OS. Ar XP 64bit ir cits stāsts, viņš ir pilnīgi zaļš un nenostrādāts, tādēļ arī problēmas ar programmatūru. Uz mūsdienīgas 64 bit OS var instalēt gan 32 gan 64bit programmas bez problēmām.

 

 

Kā pārliecināties, ka ir uzinstalēts videokartes WDDM draiveris, jo tāds esot vajadzīgs?

Ja video kartes ražotājs ir izlaidis draiveri priekš Windows Vista vai 7, tātad tas jau ir WDDM draiveris. Tava video karte ir GIGA-BYTE X1300 un tai ir pieejams Win 7 draivers http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy1&os=Windows%207%20-%2032

priekš Win 8 nekas nav iznācis, bet var izmantot arī Win 7 draiveri, visam būtu jāiet.

 

 

Ir teikts, ka 32 bitu windowam pietiek ar 1 GB RAMu, bet 64 bitu – 2 GB. Vai tā pietikšana nozīmē to, ka dators knapi vilksies

Jā vilksies, tiklīdz tiks atvērtas resursus rijošas programmas. Tas norādītais RAM pietiek vien tam, lai ieslēgtu datoru un atvērtu Office vai Paint vai My Computer.

 

 

Ir dzirdēts arī variants, ka ja ir 64 bitu procesors, tad 32 bitu 7., 8. Windowu nevarot uzinstalēt! Vai tā ir taisnība?

Nē! Procesoram te nav nekāda sakara. Nesen esmu saskāries ar gadījumu, kad jauns ASUS portatīvais dators nevēlējas instalēt 32bit OS, jo ražotājs ir paredzējis tikai 64bit OS instalāciju. Šajā gadījumā vaina bija Biosā jeb precīzāk UEFI, kas uz tevi neattiecas

 

 

Kāpēc Tu domā, ka 3 GHz 4. Pentiums nevilks Windows 7? Sistēmas prasībās teikts, ka pietiekot ar 1 GHz procesoru gan 32 bitu, gan 64 bitu! Vai tiešām būs tik lēns?

Pliku 7to windows vilks labi, +/- tāpat kā XP. Bet bremzēšanu izjutīsi, tiklīdz vērsi vaļā vairākas programmas, kaut vai to pašu pārlūku un vairākus tabus un apakšā vēl skype darbosies. Ja nekad neesi sēdējis pie jaunās paaudzes datoriem, tad tev varbūt to arī nesaprast.

Mans viedoklis. Vecam datoram ir jāpaliek pie XP. Bet ja ir liela nepieciešamība pēc jaunākas OS, tad lētākais variants būtu nedaudz uzlabot esošo PC, nomainot CPU un pieliekot klāt RAM. Dārgākais variants būtu pirkt pilnīgi jaunu datoru un tad jau neuztraukties ne par ko.

Ja interesē lētākais variants, tad linkā norādīti CPU, kas der tavai platei http://processormatch.intel.com/Processors/CompatibleProcessors?componentName=dp965lt tepat forumā Core 2 Duo var dabūt par dažiem Eur, vēl nesen draugam dabuju E6600 par 7Eur.

Draiverus tavam PC var atrast https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%C2%AE+965+Express+Chipset+Family+Boards&ProductProduct=Intel%C2%AE+Desktop+Board+DP965LT

un visu pārējo informāciju tur http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/dsktpboards/dp965lt

Labots - robcixx
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Janis Berzins

Windows 8 start menu ir milzigs pa visu ekraanu, citadi nekadu ipasu skirbu neizjuutu.

Link to comment
Share on other sites

 Un kurš tev liek to Metro skatīties ? Pirmais darbs pēc uzinstalēšanas - ieķeksēt, lai startējas uzreiz ar desktop, uz kura arī novieto nepieciešamākās ikonas, vai, ja nevar dzīvot bez Start pogas - Classic Shell un viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

Man uz intel atoma W8.1 iet labāk kā W7. Nu vismaz man tā šķiet. Tā ka ieteiktu tomēr sākt ar to, ka pamēģini W8.1 . Lai gan RAM toč vajadzētu vismaz 2GB. Jau XP ar 1GB RAMu bija kā bija.

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Aiztures nebūs, ķeburi būs programmām, kam tikai krievu valoda

wtf?Language for non-unicode progr. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu kur ir problēma? Lai experimentētu jau vēl nekas nav jāpērk, uzinstalē un baksties mēnesi un tad skaties kas labāk.

Link to comment
Share on other sites

datorists
(labots)

romajo! Lai uzinstalētu kaut vai uz mēnesi, vispirms ir jādabū ko instalēt, bet to neviens veikals bez maksas nedod!

Labots - datorists
Link to comment
Share on other sites

 Arī torrentu lielveikals nē ?  Nav svarīgi, kur dabū instalāciju, 30 dienas vari lietot, tālāk, ja gribi būt godīgs un legāls - aktivizē ar legālu key, ja sirdsapziņa klusē - nu tad varianti, kurus visi labi zin.

Link to comment
Share on other sites

Torrents jau vairs nav atļauts! Vienu jau notiesāja!

 

Windows par brīvu uz 90 dienām izmēģināšanai ar reģistrāciju Microsoft kontam protams:

 

http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=31&f=21&tt=65&bt=7&bts=7&zu=http%3A//technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dn407368 

 

Kuru notiesāja un par ko??

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Man uz intel atoma W8.1 iet labāk kā W7. Nu vismaz man tā šķiet. Tā ka ieteiktu tomēr sākt ar to, ka pamēģini W8.

 

Uz švakiem dzelžiem Win8 kustas raitāk. Tas jau ir pārbaudīts.

Un droši pamēģini arī uz sava dzelža Win8, pēc tam varēsi padalīties ar iespaidiem (darbības raitumā, ne jau izskatā), un tikai tad domāt par iegādi.

Es uz 7 gadus veca portatīvā uzliku Win8, un nekāda vaina - klients jau pus gadu lieto, un ir apmierināts.

Draiveri salikās automātiski, pat nekur nebija jāmeklē.

Link to comment
Share on other sites

intervall

Windows 7 -
Home Premium SP1 x86
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…

Home Premium SP1 x64
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…

Professional SP1 x86
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…

Professional SP1 x64
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…

Ultimate SP1 x86
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…

Ultimate SP1 x64
http://msft.digitalrivercontent.net/win/…
---------------------------------------------------------------------------

Windows 8.1 -
Gan Core, gan Pro x86
ftp://108.28.229.89/en_windows_8_1_x86_d…

Gan Core, gan Pro x64
http://www.wacomalt.com/hostedstuff/en_w…
------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

datorists

Rubini! Notiesāja par pirātiskās programmatūras izplatīšanu! Jo, kā zināms, torrents vispirms iedod tev, bet pēc tam ņem no tevis!

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Sveiki datorurķi!

Ej dirst

 

 

Liec vien astoto, ja jau tagad nezini neko tādu, kas uz astotā tev nestrādās. Noprotu shadowcopy nelieto un power menedžmentu advancētu tev tāpat nevajadzēs.

Link to comment
Share on other sites

Rubenis, neprecīzu linku iedevi, čalis neatradīs http://technet.micro..._id=TEC_155_1_6

 

Nu jā, viņam ar Googli pat sliktas attiecības. Neiedomājos... :D

 

 

 

Rubini! Notiesāja par pirātiskās programmatūras izplatīšanu! Jo, kā zināms, torrents vispirms iedod tev, bet pēc tam ņem no tevis!

 

Ja tu turpini dot citiem, tad jā. Ja nokačā un izdzēs no uTorrent, tad ir savādāk.

Drīzāk jau par dalīšanu vai ievietošanu torrentu vietnē, nevis kačāšanu. Pie mums vēl nav Vācijas variants.. 

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Torrents jau vairs nav atļauts! Vienu jau notiesāja!

 

Nopirsties nav atļauts, vienu jau vakar notiesāja. 


Kur tādas muļķības izrāvi????

Link to comment
Share on other sites

Datorist. steicami maini niku, galīgi nav tev sajēgas par tēmu.  Nevajag likt vienādības zīmi starp torrentiem un pirātiskas produkcijas izplatīšanu/lietošanu. Torrentos daudz kas ir arī legāls, pie tam tiek pašu autoru oficiāli izplatīts (gan softi, gan audio/video). Cita lieta, ja izplati un velc to, ko neļauj autortiesības. Par OS - nav svarīgi, no kurienes esi novilcis, svarīgi, lai aktivizējot būtu legāls key . Čaklo roku "uzlabotās" versijas, protams, tad nederēs :butcher: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Uz esošajiem "dzelžiem" var mēģināt uzlikt ultimatīvo Vistu ar burbuļiem un aero efektīvajiem defektiem.

Tad būs izvēle - vai naudu iztērēt psihiatram depresijas ārstēšanai vai tomēr pievārēt uz krūtīm guļošo vardi un iegādāties jaunāku platformu.

RAM apjoms un vairāku nepieciešamo instrukciju atbalsta neesamība procesoram visnotaļ apgrūtinās Windows 7 vai 8 lietošanu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...