Jump to content

Auto apdrošināšana cilvekam, kuram nav vadītāja apliecības.


Propaans
 Share

Recommended Posts

Sveicināti, vai ir iespēja apdrošināt auto, kurš pieder cilvēkam, kuram nav vadītāja apliecības un, kura deklarētā dzīvesvieta nav Rīga?

 

Ir velme iegadaties auto, pārrakstīt to uz meitenes vārda, bet viņai nav tiesību, iegādāties apdrošināšanu, lai es ar to varu braukt..

 

Ar cieņu,

Pauls

 

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

protams- īpašniekam jau nav obligāti jābūt vadītājam.

varēsi meitenei sūdus taisīt.  :mrgreen:

Labots - Arnis2002
Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu kāds sakars tur ar Rīgu, bet par pārrakstīšanu domāju ka var, bet viņa var būt tikai un vienīgi īpašniece, turētājam jābūt 18.g.v. Kā arī apdrošināšanas summa būs - samērā liela, ja man pirmā apdrošināšana ar b kat bija ap 130€, tad uz 200+ vari rēķināties.

 

Neesmu sīkāk lasījis, manas domas.

Link to comment
Share on other sites

Copmanis

Ar tādu pašu jautājumu griezos pie apdrošinātājiem. To var izdarīt, pie noteikuma, ja topošajam īpašniekam ir vismaz 18. pilni gadi. Te nu ir jāizvērtē, viņai bonus malus klase būs 6. tas nozīmē ka tas būs daudz dārgāk, bet tajā pašā laikā, ārpus Rīgas apdrošināšana ir lētāka un protams automašīnas vecums arī ir no svara, nav izdevīgi pārāk vecu nav izdevīgi arī pārāk jaunu auto, bet cipars protams būs smuks.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pilnīgi nepareizi. Pirms šādas muļķības sludini, kādreiz apskaties auto tehnisko pasi, kur skaidri un gaiši ir divas atšķirīgas lietas definētas - auto īpašnieks un auto turētājs. To arī CSDD jākārto, ka meitene ir īpašnieks, bet turētājs jeb auto lietotājs esi pats. Šis arī juridiski noņems jebkādus mēslus no meitenes un visas nekārtības uz ceļiem gulstas uz turētāja pleciem.

 

varēsi meitenei sūdus taisīt. 

 

P.S. Apdrošināšana ir uz auto turētāja vārda. 

Labots - Mežavecis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā kā runā Mežavecis! Pats sataisīju sūdus ar auto kas bija uz cita vārda, (bet apdrošinājis biju pats), un nācās pašam ar apdrošinātājiem tikt gala!

Link to comment
Share on other sites

Ar to bonus malus klasi viena lieta gan nav padomāta. Ja šoferis ar lielu stāžu, da kaut vai nelielu, bet OSTA nav bijusi uz tava vārda, bet pēkšņi parādās personīgais auto, tad pofig cik tu esi nobraucis 1 vai 20 gadus, tik un tā no 6. klases sāks rēķināt. Otrs gals ir kad tu visu laiku citam kačā klasi, bet tas nekad pie stūres nav sēdējis (juridisku personu te atmetīsim). Bonus malus klasi nosaka avāriju negadījumu skaits, un ja tādu nav, tad tu ar laiku sasniedz uz agstāko, tātad vis lētāko, bet braucis pie stūres nesi nekad. Apsurds, bet nu koks ar diviem galiem. Es pirms 2 gadiem runāju ar LTAB džekiem, tie problēmu saprot, bet kopīgu risinājumu nevar atrast.

 

Pagaidām vienīgais risinājums ir tikai tāds, tikai ar vienu nosacījumu, ja esi kādas apdrošināšanas kompānijas patstāvīgs klients kā juridiska persona, bet pēkšņi uzrodas personiskais auto. Tad var sarunāt lētāku OCTA balstoties uz labo vēsturi, un pofig, ka tev no 6. līmeņa.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

 

 

Sveicināti, vai ir iespēja apdrošināt auto, kurš pieder cilvēkam, kuram nav vadītāja apliecības un, kura deklarētā dzīvesvieta nav Rīga? Ir velme iegadaties auto, pārrakstīt to uz meitenes vārda, bet viņai nav tiesību, iegādāties apdrošināšanu, lai es ar to varu braukt.. Ar cieņu, Pauls  

 

Mežavecis - kur ir teikts ka viņš grib būt turētājs? 

un jā- octa jebkurā gad. būs uz meiteni.

Link to comment
Share on other sites

Nu tad raksti meiteni kā īpašnieku un sevi kā turētāju. Painteresējies CSDD pa bezmaksas telefonu kā to var nokārtot.

Jautājums - nafig tāda shēma?

Gribi uzdāvināt viņai auto un pēc tiesību saņemšanas viņa ar to arī pati brauks??

Link to comment
Share on other sites

martinno

Ko tur interesēties - meiteni aiz matiem rokas uz CSDD un pārraksta.

Arī īsti neizprotu shēmu ar turētāja vajadzību.

Link to comment
Share on other sites

Pirkss, autors grib lētāku apdrošināšanu, jo pats dzīvo Rīgā, bet meitene deklarēta laukos. Ja ieliks sevi kā turētāju, tāpat būs dārgāka polise.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja ieliks sevi kā turētāju, tāpat būs dārgāka polise.
Nu jā, šādā shēmā gan jau kādu ļimonu sataupīs :D
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Turētājs ir auto izmantotājs. Ja reiz meitenei nav tiesības, tad viņa nemaz nav tiesīga būt par turētāju un reģistrēt CSDD. Toties piederēt var kaut vesels autosalons. 

 

Mežavecis - kur ir teikts ka viņš grib būt turētājs? 

 

Tagad pasaki, kur tas ir rakstīts? Kad bija reiz autiņš līzingā, tad īpašnieks bija līzinga kompānija un es kā turētājs maksāju apdrošināšanu. Savādāk nemaz nevar būt. Protams, īpašnieks var arī papildus apdrošināt savu mantu pret kaut kādiem riskiem, bet tā noteikti nebūs OCTA. 

 

Nē, es esmu turētājs, bet octa iet īpašniekam!!!
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ko var ņemties. Tehniskajā pasē liekas cilvēku ar dzīves vietas deklarāciju laukos kā īpašnieku un viss. Nekādu turētāju nenorādam. Octu pērk auto lietotājs, kurš arī parādīsies kā polises ņēmējs. Polises cenu rēķinās pēc auto īpašnieka dzīves vietas un BM klases. Mana draudzene( ar BM6) tā arī pirka OCTA ar manu lētāku BM klasi un ārpus Rīgas dzīves vietas deklarāciju.

Link to comment
Share on other sites

martinno

 

 

Ja reiz meitenei nav tiesības, tad viņa nemaz nav tiesīga būt par turētāju un reģistrēt CSDD.

Nesapratu - ko nevar reģistrēt? 

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu, kādās auzās jūs visi esat iebraukuši :)

 

īsa un konkrēta atbilde uz autora jautājumu:

 

 

 

Sveicināti, vai ir iespēja apdrošināt auto, kurš pieder cilvēkam, kuram nav vadītāja apliecības un, kura deklarētā dzīvesvieta nav Rīga? Ir velme iegadaties auto, pārrakstīt to uz meitenes vārda, bet viņai nav tiesību, iegādāties apdrošināšanu, lai es ar to varu braukt..

 

 

Jā, tas ir iespējams. Tu vari pārrakstīt auto uz cilvēku, kuram nav autovadītāja apliecības (personai tikai un vienīgi jābūt pilngadīgai). Šī persona var iegādāties OCTA savai mašīnai. Ja dzīvesvieta ir ārpus Rīgas - OCTA būs nedaudz lētāka.

 

Papildus tikai vēl piebildīšu - pašu OCTA polisi nav obligāti jāiegādājas auto īpašniekam - apmaksāt polisi varēsi arī tu pats - ievadot auto datus un reģistrācija apliecības numuru, un vienkārši norādot, ka maksātājs ir cits - tu. ( tas varētu būt noderīgi gadījumā ja tev pašam ir sačakarēta bonus malus klase)

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

martinno

 

 

Tipa, nav vadītāja apliecības, tad reģistrēt auto uz tādu personu, it kā nevarot.

Bullshit - man ir kopā bijuši 3 auto, no kuriem viens šobrīd vēl ir. Gan OCTA, gan KASKO uz mana vārda. Vispār nevienu jautājumu par tiesībām neviens nekad nav uzdevis.

Link to comment
Share on other sites

pašu OCTA polisi nav obligāti jāiegādājas auto īpašniekam - apmaksāt polisi varēsi arī tu pats - ievadot auto datus un reģistrācija apliecības numuru, un vienkārši norādot, ka maksātājs ir cits - tu. ( tas varētu būt noderīgi gadījumā ja tev pašam ir sačakarēta bonus malus klase)

Kaut kad jau to klasi jāceļ atpakaļ arī, tas tā.

 

Bet tomēr, tas apsurds ar BM klasi paliek. Cilvēkam, kam nav autovadītāja apliecība un stūri rokās savā mūžā nekad nav turējis, bet ir 17 BM klase. Jo BM klasi nosaka pēc negadījumu vai nenegadījumu skaita, uz tā pamata vēl iepinot tavu stāžu un agresīvu/ neagresīvu braukšanas stilu.

Bet kāds pēc tam izmanto augstāk minēto iespēju, viņam labi.

Bet, kad es nobraukājis nu jau 10+ gadus bez neviena starpgadījuma ar autiņu, kurš reģistrēts uz firmu, un ,ja būs personīgais, tad huju 6 klase sākums tiks piemērota.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

BM klasi tak piemēro autiņam nevis vadītājam, līdzīgi kā OCTA vispār.

Link to comment
Share on other sites

BM klase tiek piemērota automašīnas īpašniekam, nevis automašīnai, vai tās pastāvīgajam vadītājam.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...