Jump to content

Ieteikumi, diskusija par elektrisko tējkannu


Kitai
 Share

Recommended Posts

Sveiki, biedri. Iedomājos pajautāt pēc jūsu pieredzes un viedokļa... Gribētos iegādāties labu elektrisko tējkannu. Kādas būtu labākas, varbūt ir kādas, kuras ir ekonomiskākas, jo cik saprotu viņas tērē padaudz? Vai arī tomēr palikt pie sildīšanas ar gāzi. :D

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

martinno

O, šitas uz 11 ballēm.  :sarkasms:

 

Ieej veikalā, skaties, kura vizuāli patīk, paskaties patēriņu un pērc nost.

Labas ir visas, ja nesanāk ieberzties uz ražotāja brāķi - tādi ir gan kannām pa 10Eur, gan pa 100Eur.

 

Jau 3šo gadu man pašam iet no Ķīnas atsūtīts produkta paraugs, kura vārtība varētu būt ap 4$...

Link to comment
Share on other sites

darklight

Varbūt vajadzētu uzmanīties no pavisam lētā gala - Scarlet, Guga utt. Bieži brāķi, ergonomikas kļūdas (līst garām utt.). A citādi - tīri dizains, tilpums un jauda. Jo lielāka jauda, jo vairāk ēdīs, bet arī ātrāk uzsils.

Link to comment
Share on other sites

Visām, kas virs kāda 1,5l ir apmēram 2kW jaudas. Viss. Nebūs tāda 10W vai tml. Ja arī būs, sildīs stundu, patēriņš beigās būs tas pats.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

varbūt ir kādas, kuras ir ekonomiskākas

Nu tu pateici! Cik nu tā spirāle ņammās, tik būs, bet ar laiku apkaļķosies un ēdīs vairāk. Nu tērēs jau tik pat, bet ilgāk, jo ūdens sils lēnāk.

Nezinu, kāda siltuma atdeve ir efektīvāka - ar spirāli iekšā, vai plakanā apakša (sildelements pa visu dibenu un dzirdēts, ka tāds mazāk apkaļķojas). Karoče, gadus 10 jau elektriskās nav, mož es te leju šķidru!

Labots - Zuxters
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Skaties, kas ir uz akcijas un ņem ciet! 

 

Vienīgais ko ieteiktu paskatīties sertifikātus, ja ir: TUV, GS sertifikāti var droši ņemt.

Tikai ar CE sertifikātu ņemot liela iespējamība iegrābties visai nekvalitatīvā mantā.

Link to comment
Share on other sites

psihiatrs

Ja esi tēju cienītājs, tad laba fīča ir temperatūras regulēšana, a citādi ņem ko gribi. 

 

Vieglāk kopt ir tējkannas ar plakanu sildvirsmu nevis spirāli. 

Labots - psihiatrs
Link to comment
Share on other sites

Varbūt to naudu iztērē jaunā labā kannā, ja vecā liekas sviežama. Šitās visas lētās, 5€, ir galīgie mēsli, kā no papīra. Nopirku Bergner firmas, pat nebija dārgi, 10 Ls, bet kalpo jau 5+ gadus, un vēl vismaz tik pat kalpos.

Link to comment
Share on other sites

riebeklis2012

Da jebkuru atskaitot Philips - cik ir nācies lietot (visamz 3), tad visas pēc ne pārāk ilgas lietošanas sāk tecēt. 

Nepiekrītu iepriekš teiktajam par Scarlet. Mājās no 2005.gada lietotas tikai divas kannas un abas Scarlet. Tā pirmā tika izmesta ne tāpēc būtu beigta, vienkārši baltā krāsā vairs neizskatījās ok. Otrā laba paskata metāliska kanna. 

Labots - riebeklis2012
Link to comment
Share on other sites

Es kā puēra , ūlonga  un mates cienītājs pajēmu ar temperatūras regulātoru, bet ne mega dārKo STollaru, bet uz akciju Zelmeru. Ir OK. Ja vajag tikai 100C , tad , man liekas, teju vienalga. Izpildījuma kvalitāti tikai ievērtē, lai vāks virinās un tā tālāk.

Link to comment
Share on other sites

A kam tas temp. regulators vajadzīgs? Nu ja tur var iestādīt no 20°C, tad mājsaimniecībā noder. Piem. mājas kvasu taisot, kur ūdenim jābūt t 30°-35°C.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Elektriskajai tejkannai ir jabūt izgatavotai no ņeržas visām tas daļām kas saskaras ar vārāmo ūdeni, tai ir jabūt bez spirāles (tb gluds dupsis kas ļauj uzturet kannu ideālā tīrībā un uzvārīt kaut puskrūzīti ūdens), pamatnei ir jābūt apaļai, brīvi grozāmai attiecībā pret tējkannu, tilpumam vismaz 1.7 L, jaudai vismaz 2 KW, sānos stikla lodziņš lai vienmēr vari novērtēt un sildīt vien tieši tik ūdeni cik vajag konkrētajai reizei. Markai nav nekādas nozīmes, razotas viņas visas vienalga ir vienā vietā un kanniņa kas atbilst augstāk minētajam būs kavalitatīva jebkuram ražotājam un kalpos vismaz 2-3 gadus.

 

Kanniņas kas ir no plastmasas manās acīs ir pedejais mēsls un domatas cilvekiem kas ienīst savu veselību, tāpat nekad nevajag otreiz karset kanniņā to pašu ūdeni ja tas jau ir paguvis atdzist. Ja ir atdzisis, lejam visu to mikrobu krātuvi izlietnē, izskalojam kanniņu ar svaigi ro-ro sistēmā filtrētu ūdeni, izlejam un pa jaunam ielejam svaigi filtrētu - vāram un baudam.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Boņa daudz ko vērtīgu pateica.

 

 

 

tilpumam vismaz 1.7 L
Šitas ir mīnuss elektriskajām, man parastā 2,5L ir maza.

 

 

 

izskalojam kanniņu ar svaigi ro-ro sistēmā filtrētu ūdeni, izlejam un pa jaunam ielejam svaigi filtrētu

Es nezinu kas ir ro-ro, bet, manuprāt, filtrēt lai pēc tam vārītu???!!!

Link to comment
Share on other sites

Ro-Ro = Revesā osmoze  :mrgreen:

 

Vispār neizprotu kāpēc Latvijā vajag izmantot reversās osmozes fitrus... Pilsētas ūdens ir dzeršanai izmantojams un Latvijā akās arī ir labs ūdens (ja nu sausā tualete nav tuvumā) Maksimums kādu ogles filtru priekš nepatīkamu garšu noņemšanas.

Labots - ricijs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RO- reversās osmozes filtrs. Bonis dzīvo antisantārā vidē kur pilns ar mikrobiem, vīrusiem un citām drazām, redz pat stundu nevar vārītu ūdeni tūrēt slēgtā traukā jo tas tiek saindēts. 

 

Ir tējas, kuras labāk apliet ar 80C ūdeni, tādējādi var iegūt izteiktāku garšu kā uzgāžot verdošu ūdeni.

Link to comment
Share on other sites

Bonifācij, laba kombinācija:

 

Kanniņas kas ir no plastmasas manās acīs ir pedejais mēsls

  un

 

sānos stikla lodziņš

. Tas ''stikla lodziņš'' ir plastmasas . Manā ieskatijumā normāla ir tā , kurai visas detaļas , kas saskarās ar ūdeni , ir no nerūšējošā. Par tilpumu. Ja nav ģimene no n-tajiem cilvēkiem , tad labāk mazāka. Piedevām maksimāli šauru dibenu, bet jauda ne mazāka par 1,5 kW. Kāpēc tā? Nu elementāri. Ja vajag izdzert krūzi kafijas/tējas uz max 300ml, tad naf. man vārīt litru ūdens. Lielajām jau nevari galīgi maz liet iekšā . Mazā ielej , uzvāri un izdzer, nevis bezjēgā tērē ēlektrību tam , kas vēlāk stavēs un atdzisīs tanī tejkannā. Ir vēl viens parametrs, bet tas kā noveiksies. Cik ilgi vāra to ūdeni , līdz izslēdzās. Pašam ir trāpijusies tāda kas izslēdžas burtiski pēc divām sekumdēm līdz ūdens uzvārās. Tā pašā laikā ir redzētas itkā normālas firmas, bet reāli vāra to ūdeni vai minūti- pilna virtuve ar tvaiku.

 Bet topika autoram , par jautājumu vai ar ektrību vai ar gāzi. Viennozīmīgi elektrību. Pašam žoklis atkārās kad vajadzēja nodot LG gāzes rādijumus , un , izrādijās ka vienu gadu esmu notērējis gandrīz uz pusi mazāk kā ieprēkšejo gadu. Sāku domāt kas bija savādāk. Izrādās parasto tējkannu nomainijis ar elektrisko. Bet lieta ļoti vienkārša . ģimēnē ļoti bieži mēdza kāds dzert ko karstu. Nu lejam tejkannā 1,5 litri ūdens un sildām uz gāzes . Kāpēc ne mazā? Nu ielies mazāk , nedaudz piemirsīsi un tejkanna sadegusi. Un tā , karsējam regulāri n-tās reizes dienā. Elektriskā- lejam pa minimumu un visu izlietojam. Elektriskā kaut jaudīga, bet strādā pus minūti, tātad izmaksas smieklīgas.

Labots - oxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Reversās osmozes filtrs - lieliskas kvalitātes dzeramais ūdens kaut no čurām, kaut no jūras ūdens - lietoju pārtikā tikkai tādu, jo pēc tadas filtrēšanas nebūs vairs ūdenī ne hlora, ne salmonelas u.c. slimību, baktēriju un to līķu, tāpat tiks nofiltrets nost kaļķis, smagie metāli un pārējā ķīmija kas diemžēl neizbēgami ir koplietošanas ūdenskrānā. Papildus bezmaksas bonuss - nekad vairs dzīve nebūs jālieto atkaļķotajs ne kafijkannai, ne katlam ne tvaikavārīšanas iekārtai. Pārbaudīts - arī pēc 10 gadu intensīvas lietošanas tējkannā nav neviena saskatāma kaļķa nosēduma

 

P.s. katrs jau būtībā skatās pats, ja ir vēlme, var lietot pārtikā puķūdeni vai lietus ūdeni, tas nekas ka zaļgans, pēc kārtīgas uzvārīšanas jau dzert var, skrejamo uzreiz nedabūs, bet vai vajag, tie filtri ir tik lēti nu jau, nav kā kādreiz pa 600 Ls kad pirmo pirku, tagat jau ap 100 Ls vai pat eur var sameklēt, tad kāpēc strēbt purva zampu kopā ar visām vardēm?


Nu jā patreizejai kannelei tas lodziņš nudien ir no plastmasa, taču viņš sākas no līmeņa 2+ lielās tejas krūzes, tā kā ikdienā lietojot, diezgan reti saskaras ar ūdeni, tikkai kad ciemiņi sanāk un vajag uzreiz 6 krūzes vārīt

 

Es pa laikam uzvāru arī 100 un mazāk gramu ūdens, ja kannelei ir plakanais bezspirāles dupsis - nekādu problēmu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Boni, ūdens no RO ir tīrs ka bail un ja tu tiešām nedzīvo antisantiāros apstākļos, kanna ir kādreiz mazgāta un nelaid tajā zemūdenes dzerot, tad mikrobiem tur nav kur rasties.. Vari jau protams sevi muļķot un būt pārspīlēti tīrīgs, bet  labāk nodefizifcē klaviatūru tur ir daudz labvēlīgāka vide baciļu dzīvošanai.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Drošs paliek nedrošs  - teica mūķene un uzvilka prezervatīvu svecei!

 

Lai nu kā saslimšana ar rota vīrusu u.c. zarnu infekcijām sit Latvijā nudien augstu vilni, par cik ir zināma saikne ar medicīnu, tad zinu šito statistiku, a tā ir maigi sakot atbaidoša un šokējoša, LV ir pilnā mērā "netīro roku" slimību lielvalsts. Nu protams ka no plastmasas tejkannas tapat ka no šifera jumta un teflona pannas neviens uzreiz nenomirst, taču 25-30 gadu vecumā Latvijā cilveki masveida mirst ar vēzi, nu var jau izlikties ka nav tur tiešas korelācijas, bet.... katrs jau būtībā skatās pats

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Zelmeru

Lai zem vāciešu trendiem, tāds mēsls, nopirku bārdas aparātu, matu mašīnīti-mēneša laikā viss miskastē. 


Bomann arī sakarīgu tehniku taisa.

Link to comment
Share on other sites

Filtrēts/attīrīts ūdens vairs nav garšīgs. Es runāju par akas vai spices ūdeni bet tādu vispār nafig filtrēt.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

darklight

 

 

Lai nu kā saslimšana ar rota vīrusu u.c. zarnu infekcijām sit Latvijā nudien augstu vilni, par cik ir zināma saikne ar medicīnu, tad zinu šito statistiku, a tā ir maigi sakot atbaidoša un šokējoša, LV ir pilnā mērā "netīro roku" slimību lielvalsts.
 

Kā jau pats nosaukums rāda, tad šīs slimības dabū no durvju rokturiem, sveicinoties, nemazgātas pārtikas utt., ar krāna ūdeni te nav nekāda sakara.

 

Atgriežoties pie tēmas: reiz nopirku pa kādi 2Ls noname tējkannu, ūdens kā garšoja pēc plastmasas, tā turpināja garšot, lai cik tiktu lietota. Tāpēc jāņem vismaz ar kaut kādu nosaukumu. Pašam jau hvz cik gadus kalpo Moulinex, nebija dārga, ideāla kanna.

Link to comment
Share on other sites

Balsoju par Severin . Pašam jau  kādus piecus gadus. Nu visvairāk patīk , ka tā izslēgšanās ir perfekta. Ir redzēti višadi krutie Fhilipsi, bet neesmu redzējis nevienu, kas tik perfekti zin, ka momentāli jāslēdzas ārā kad tiko sāk vārīties . Man kaut kas šitātāds http://www.severin.com/gb/Breakfast/Kettles/Jug-Kettle-WK-3333, tik vecāks modelis, kam slēdzis rokturī. Kad pirku, galvenais skatijos lai nebūtu nekādu detaļu no plastmasas iekšpusē. A ta ir redzēts ka no ārpuses tik itkā lodzīņš no plastmasas, bet iekšpusē fig zin kas vēl plastmasas.  Pat ja tas ražotājs ir nez cik kruts, man plastmasa neievieš uzticību. Bet ja kādam tomēr gribās plastmasas, tad pērkot vismaz paostat. Ja jūtat kautkādu smaržu/ smaku, tad ejam tādam izstrādājumam ar līkumu. Ja jauns izdala ko ( jo smarža jau norāda ka kas dalās ārā), tad varat izdomāt kas būs kad sāksit vārīt iekšā ūdeni.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Es ieteiktu Braun kannas. 10 gadus nokalpoja.

Tās galīgi lētās baigi bieži mainīju - vienai kaut kas ar slēdzi nebija riktīgi, viena neizslēdzās u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Lietošanā ir: CUISINART CPK17E;

 

papildus visiem tā labumiem - tas 25% jaudīgāks par līdzīgām ierīcēm, līdz ar to samazinās karstā ūdens iegūšanas laiks.

Link to comment
Share on other sites

Par ekonomiju. Tiem kas ar fiziku uz jūs. Noteikta ūdens daudzuma dzbūšanai līdz vārīšanās temperatūrai ir vajadzīgs noteikts siltuma daudzums. Tēlkanna visu patērēto enerģiju pārvērš siltumā. Tas nozīmē, ka pogig kāda jauda, cik apkaļķota spirāle utt, enerģijas patēriņš būs pa lielam tas pats. Protams, ja kanna sils lēnāk teorētiski būs leilāki siltuma zudumi. Arī metāla kannai būs lielāki zudumi, attiecīgi nedaudz lielāks patēriņš. Bet atšķirība vienalga būs'minimāla.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vispār neizprotu kāpēc Latvijā vajag izmantot reversās osmozes fitrus...

 

Tāpēc ka ne visur normāls dzeramais ūdens ir pieejams!

Man piemēram no akas nāk nosacīti dzerams šķidrums. Vai nu ro filtrs vai pirkt ūdeni.

 

 

Attiecībā uz ekonomiju - elektriskās spirāles lietderības koeficients ir tuvu 100%  Līdz ar to ūdens uzvārīšanai tiks patērēts vienāds elektrības daudzums un izmaksas būs praktiski vienādas! 

 

ps. Ivo jau pateica! 

Link to comment
Share on other sites

Gāze balonos sanāk diezgan sālīti...

Kaut kad bija vēlme pāriet no elektriskās plīts uz gāzes plīti, bet sāku rēķināt ka nekāda baisā ekonomija nesanāk + apķepusi virtuve...

Link to comment
Share on other sites

Man piemēram no akas nāk nosacīti dzerams šķidrums

Neesi domājis par citu aku vai spici?

Spici vieglāk un lētāk.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Karoče, gadus 10 jau elektriskās nav, mož es te leju šķidru!

 

Nopirku Bergner firmas, pat nebija dārgi, 10 Ls, bet kalpo jau 5+ gadus, un vēl vismaz tik pat kalpos.
 Es sjon ackal kozju...
Link to comment
Share on other sites

Es sjon ackal kozju

A tu kod tikai vai arī reizēm domai seko līdzi.

Pateikšu priekšā, ir kanna kuru var sildīt uz dajebkādas tai piemērotas uguns vai sildelementa, un ir elektriskā kanna.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc uz reiz iesmērēt? Variants tika pateikts, lai jau štuko ko grib.

 

Starp citu:

 

 

dēļ tāda sūda pirkumu taisi aptauju

Paskat kā panesās, un ir daudz derīgas info. Un ne pa to vien!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...