Jump to content

Logu maiņa dzīvoklim.


meeris
 Share

Recommended Posts

Līdz rudenim vajadzēt dzīvoklim pamainīt logus.

Kā noprotu, tad logi kombinējās no dažādām detaļām - profili, mehānikas, paketes, ko var ņemt un kombinēt no dažādiem vendoriem. Tāpēc interesē bootiešu pieredze un ieteikumi logu, to ražotāju un uztādītāju izvēlē.

Mājas specifika - hruščovka, dzīvoklim logi mājai uz abām pusēm, ir balkons.
Attiecīgi, mājas ventilācijas sistēmas ir oriģinālā, kas pie hermētiski noslēgtiem logiem nestrādā.
Ir dzīvots citā hruščovkā, kur aizverot visus logus, pilnībā apstājās arī gaisa plūsma. Viss kas tiek izelpots vai izpirsts tur arī paliek, līdz brīdim, kad tiek atvērts logs. Mūžīgais bezgaiss un kondesāts uz logiem. Vai "ziemas vēdināšas" režīms ir vienīgā iespēja ventilācijai, vai ir arī kādas citas iespējas, kas attiecās uz logiem?

No sākuma bija doma par koka logiem, bet ieprikšminēto potenciālo problēmu ar ventilāciju un kondencātiem es no šīs domas atteikšos.
Plasmasniekus būtu vieglāk kopt un labāk eksplotētots šādos apstākoļos. Plus logi nepiebriestu noteiktos gadalaikos.

Ko ieteiktu izvēlēties un kam būtu jāpievēršs īpaša uzmanība logu izvēlē manā gadījumā?

Link to comment
Share on other sites

Galvenais saprast, ka Latvijā logus reāli ražo daži uzņēmumi.

Pārējie tirgo viņu un Lietuviešu/Poļu ražojumus.

 

 

 

Vai "ziemas vēdināšas" režīms ir vienīgā iespēja ventilācijai, vai ir arī kādas citas iespējas, kas attiecās uz logiem?

Ir tās speciālās ventilācijas lūciņas, ko iegriež rāmī. 

Link to comment
Share on other sites

Huršcovenēs parasti stipri kurina, tāpēc var kādu logu turēt ziemas vēdināšanas režīmā. Ja māja pie ceļa ar intensīvu kustību ir jēga apdomāt 3 stiklu paketes - būs klusāk. Savādāk ņem kur labāka cena un miers.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

3 no 4 logiem sanāk uz ceļa pusi, starp māju un ielu apmēram 50m zaļā zona un koki, bet gribētu tāpapat, lai ir klusāk, tāpēc 3 stiklus esmu ieplānojis. Bet esmu pamanījis, ka ziemas vēdināšanas režīmā arī pazūd super duper skaņas izolācija.. tad tolks.. vainu bezgaiss, vai trokņī no ielas?

 

Ir tās speciālās ventilācijas lūciņas, ko iegriež rāmī.

varbūt šis ir risinājums?

Kautkā nepatīk man tas ziemas vēdīnāšanas režīms - ne šis/ne tas.. Reizēm pa īsu, bet atvērts logs pa daudz.. plus trokšņi.

 

par kurināšanu nezinu, jo apkures sezonu vēl neesmu "izbaudījis" šajā miteklī, bet vecie logi bija aizlīmēti konkrēti, pēc tā spriežu ka ar švakiem logiem sanāca normāli pasalt.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

Lietoju ventilācijas lūciņas, ir noderīgi, ideāli varbūt neaizveras bet arī labi. Līdz ar to ziemas vēdināšanu lietoju gandrīz nemaz.

Un ir vērtīgs smēķētāju rokturītis lodžijas durvīm ārpuseē uz lodžiju var iziet un glīti pievērt.

Labots - zebrlacs
Link to comment
Share on other sites

 

 

ādu ventilācijas risinājumu cilvēki atzīst par labiem. http://labologuagent...co-ventilacija/

Izklausās jēdzīgi, nez kā ar skaņas izolāciju. Izklausās ka tieši tas ko meklēju, nez kā ir reālā dzīvē.

 

 

 

Lietoju ventilācijas lūciņas, ir noderīgi, ideāli varbūt neaizveras bet arī labi

kas tas ir, kautkas speciāls ko ieliek loga profilā?  Kā šim ar trokšņiem no ārpuses kad atvērts un aizvērts?

Link to comment
Share on other sites

Damn,

tas easy vent montējas profilā? Pēc bildes grūti saprast. Vai tika uzstādīts kopā ar jauniem logiem, vai pieinstalēts vēlāk?

 

 

Aereco ventilācijas sistēmā ir sensors, kas nosaka gaisa piesārņojumu un mitruma daudzumu telpās: ja tas ir palielināts, sistēma paver vaļā vārstu svaiga gaisa padevei. Tātad – pa Aereco telpā ienāk svaigais gaiss, bet piesārņotais gaiss pa ventilācijas šahtu tiek izvadīts ārā.

šitais nedaudz pēc zinātniskās fantastikas izklausās... Interesanti no kā barojās laboratorija, kas iestrādāta šajā sistēmā.

Bet ja māk mitrumu izgrūzt, tad tas jau ir daudzsološi.

Link to comment
Share on other sites

CO un mitruma sensori mūsdienās maksā sīceni. nav tur nekādas fantastikas

Link to comment
Share on other sites

Jāpadomā par pareizu logu uzmērīšanu, aiļu remontu, un pareizu montāžu.

 

Ideāli var izdarīt, ja:

 

Dara pakāpeniski: Vasarā demontē vienu logu, iztīra un izlabo loga aili, un ceturkšņus, tad to izmēra. Pēc tam pasūta logu pēc ailes izmēriem, gaida, kamēr to izgatavo. Tad logu montē, izmantojot izolējošās lentes.

 

Var arī visus vienlaicīgi, bet tad visās istabās būs jādzīvo bez logiem kādu laiku.

 

Tikai tādā veidā var dabūt sērijas dzīvokļos logus, kas ir iestrādāti kā nākas.

Link to comment
Share on other sites

Mitruma noteikšanai var lietot zinātniskās fantastikas ierīci, kura atrodama tikai citplanētiešu laboratorijas - cilvēka matu, atkarībā no mitruma tas pagarinās vai saīsinās un ir iespējams virināt nelielu vārstiņu. Cita gaisa piesārņojuma noteikšana gan tur nebūs...

Link to comment
Share on other sites

varbūt izteikšu dažas ķecerības, bet:

- pret mitrumu dzīvoklī vislabāk var cīnīties ar gaisa sausinātājierīci (tipo kondiška, bet tikai ūdeni kondensē). parastam dzīvoklim der tāds 100-150ls, pārvieto pēc kārtas katrai istabai. un lai kontrolētu - higrometrs.

- pret pelējuma pleķiem (kad liekais mitrums novērsts) der izsmidzināms līdzeklis - celtniecības veikalos ir, tikai jāskatās lai ir tāds, ko uz plastmasām, tapetēm var lietot. smird pēc vella, bet pēc tam uz kādu pusgadu ir miers.

- kondensāts uz logiem nozīmē 1kārt mitru gaisu, 2kārt sūdīgu loga rāmi un / vai paketi, un / vai blīvējumu ap rāmi. rīkojas attiecīgi. un vispār, līdz regulāra kondensāta noslaucīšana ar lupatu.

- vēdināšana. man tā liekas ka tās "superziemasventilācijas" priekš hruščenes tāda iztaisīšanās vien ir. ja ziemas spelgonī vajag vēdināt - labāk attaisīt uz brīdi vaļā un izvēdināt istabu, bet pārējā laikā kārtīgi ciet. jebkurā gadījumā jautājums paliek - kur ņemt gaisu tā vietā, ko virtuves vai vannas istabas atsūcējs atsūcis? ja šo neatrisina, tad sūc no visas apkārtnes, tsk arī no piepīpētās kāpņu telpas, nenoblīvētām trubu šahtām utt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
jebkurā gadījumā jautājums paliek - kur ņemt gaisu tā vietā, ko virtuves vai vannas istabas atsūcējs atsūcis?

Kā redzu, tad Easy Vent un Aereco sistēmas to paņem no ielas. EasyVent pat gaisu uzsilda. Šie risinājumi izskatās ka ir tas kas man interesēja, bet kā ar skaņas izsolāciju? Ziemas vēdināšanas režīms padara ielas trokšņus dzirdamus arī caur 3 stikliem.

Vēdināšana protams laba lieta, bet palīdz tikai uz pāris stundām. Gulēt ziemā pie atvērta loga vai caurvējā man diezko nepatīk. Teorētiski šīm iekārtām vajadzētu atrisināt problēmu ar kondesātu. Tākā pelējuma pašlaik nav, tad gribu normālu ventilāciju lai pelējums neparādītos arī nākotnē pēc logu nomainīšanas.

Par logu uzmērīšanu gan nebiju dzirdējis ka tik sarežģīti, tas būs jāuzjautā izpildītājiem, kad būšu tādus atradis.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

pameklējat tirgū, kas izgatavo un piegādā logus ar Shuco VentoTherm profiliem, kuros iestrādāts rekuperaturs.

pat bez papildu nosūces vannas istabā vai virtuvē, pieplūde-nosūce, rekuperācija (t.i. gaisa uzsildīšana no izvadītā gaisa siltuma), svaigs gaiss (cik nu uz ielas tāds ir) tiek nodrošināts.

Labots - Sanchus
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Esmu noskatījis (ieteica) šādu komplektu:

 

Brugmann - 5kameru profils

furnitūtra-Roto

Pakete ar 3 stikliem - divi selektīvie,pildīti ar gāzi un termo rāmī.

Venilācija AERECO

 

ir kādi komentāri, vai arī vajadzētu ko uzlabot šai konfigurācijai?

Link to comment
Share on other sites

nesiltinātā mājā pakete ar 3 stikliem ir pilnīgi bezjēdzīgs ieguldījums.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

a moh kādreiz nosiltinās :)

bet vispār doma par mazāku iespējamību kondensātam uz loga. Plus labāka skaņas izolācija, kas ir sekundāri.

 

Svīšana, bezgaiss un pelējums ir lietas, kas man ļoti nepatīk. Ja arī būs šīs problēmas pēc logu nomaiņas (pašlaik viss ir labi),tad zināšu ka neesmu ietaupījis uz lietām, ko varbūt vajadzēja.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

labāk, ja tas kondensāts veidojas uz loga, nekā stūrī aiz skapja.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

labāk, ja tas kondensāts veidojas uz loga, nekā stūrī aiz skapja

 

Ja kondensāts būs uz loga, tad drīz būs arī stūrī aiz skapja.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nesiltinātā mājā pakete ar 3 stikliem ir pilnīgi bezjēdzīgs ieguldījums.

 Tas tā nedaudz par skarbu teikts.

 Jo labāks logs, jo labāk. Vienalga, vai ēka labi siltināta vai slikti. Ja tik rocība atļauj, ņem tos labos logus. Ar gadiem arī sienas nosiltināsi. Logi kalpo desmitiem gadu. Ko ta tagad speciāli likt švakākus logus, lai pēc tam, kad māju siltinās, mainīt atkal uz labākiem?

 Saprotiet, vislabākais logs pasaulē (no siltuma caurlaidības viedokļa) nebūs ar tik labu siltuma zudumu pretestību, kā nesiltināta (padomju laika standartiem atbilstoša) siena. Paskatieties ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnikas būvnormatīvā, kādas ir normatīvās prasības logiem, kādas ir sienām - sienām tās ir 8 ar pus reižu stingrākas. Logs vienmēr būs termiskais tilts, caur kuru siltums zudīs daudz. Bet logs dod gaismu telpā, tāpēc bez loga nevar, bet nekas silts salīdzinājumā ar sienu logs nav jebkurā gadījumā. Ja šo termisko tiltu - logu ir iespēja izveidot ar pēc iespējas zemāku siltuma caurlaidību, tas ir jādara.

 No paša pieredzes. Ir man mājā daži pakešu logi, kas likti pirmie, vairāk kā 10 gadus atpakaļ, to laiku prasībām atbilstoši. Un ir man mājā logi, kas likti pāris gadu atpakaļ, jau ar tādu siltuma caurlaidību, kas bija ļoti laba priekš tiem pāris gadu atpakaļ laikiem. Mainīšu tos pirmos logus (pašus logus ne, jo par liels čakars, tikai paketes) uz mūsdienu prasībām atbilstošiem. Ļoti jūtams, ka siltums caur tiem zūd krietni vairāk, nekā caur pārējiem.

Link to comment
Share on other sites

Daudz taisnības uzrakstīji, bet ne visu līdz galam. Loga gadījumā tieši profilam ir lielākie siltuma zudumi. Paketei parasti siltumvadāmības koeficients ir mazāks nekā profilam. Un vecajos profilos tāpat nekādu 3-stiklu paketi neiestūķēsi.

Link to comment
Share on other sites

 Paskaties laukumu stikla paketei, un paskaties laukumu profilam.

 Ir divstiklu pakete vecā, un divstiklu pakete jaunā. Vecā krietni sliktāka par jauno. Aprobežošos pagaidām ar divstiklu paketēm. Ir redzēts piedāvājumā variants, kur pakešu logam no ārpuses piestiprina vēl vienu stiklu, smukā ierāmējumā, galā sanāk labāk nekā vienkāršs pakešu logs. Kaut ko tādu var viegli izdarīt, ja negrib mainīt visu logu. Tā loga nomaiņa ir briesmīgs pasākums, kas parauj līdzi aiļu remontu no iekšas. Tāpēc arī loģiskāk ir labu logu ielikt uzreiz.

 Nav, manā saprašanā, jāuztraucas par svīšanu, bezgaisu, pelējumu, pēc logu nomaiņas. Taču visi maina logus, visi ir pēc tam apmierināti. Protams, ka caur vecajiem logiem gaisa apmaiņa ir pamatīga, gaiss svaigāks. Ir pakešu logiem tas ziemas vēdināšanas režīms, bieži ar to ir gana. Ja mājas sienas nav kaut kāda dzelzsbetona konstrukcija, bet ķieģeļi, vieglbetona bloki, "elpošana" notiek caur sienām. Principā būtu jādomā par ventilāciju, ja logi tiek nomainīti. Bet atceros, kad sāka likt tos pakešu logus pie mums valstī, skolā, kur padomju bēdīgā ventilācija, mainīja visus "cauros" logus uz plastmasniekiem, arī šādi jautājumi radās - kā būs ar svaigu gaisu. Nomainīja, viss bija labi. Jāvēdina varbūt telpas biežāk, starpbrīžos klasēs jāatver logi. Bet neviens no bezgaisa necieta pēc logu nomaiņas. Un nebija tie pirmie pakešu logi ne tuvu tik labi un pārdomāti, kā mūsdienās.

Link to comment
Share on other sites

Vēdināšana un ventilācija ir dažādas lietas.

Kā noprotu, tad sakarā ar to, ka padomju laikos nemācēja un nevajadzēja uztaisīt logus, kas hermētiski noslēdzās, tad ventilācijas sistēma gaisu ņēma tieši pa logu spraugām, nesiltinātajām sienām un novadīja to toaletes/vannasistabas un virtuves ventilācijā. Kurināmais tajā laikā nemaksāja neko, tāpēc tā nebija problēma. Mūsdienās ieliekot labus logus šī sistēma vairs nestrādā, bet vecajās mājās gaisa pieplūdes mehānisma ventilācijas sitēmā nav kā tāda. Vārbūt vienīgi kādas lūkas uz ārpusi.

Gribu, lai svaigais gaiss kautkā tiek iekšā, bet dramatiski nezaudējot siltumu un skaņas izolāciju.

Link to comment
Share on other sites

 Tu jau izvēlējies Aereco ventilāciju ielikt logu profilos. Gan jau, ka ir OK.

 Ja par ventilāciju, tad ir tā nopietna lieta, kas jānoskaidro pie spečukiem. Taisnība tev, ka padomju piegājienā logu šķirbas nodrošināja pieplūdi, pakešu logu gadījumā logu šķirbas vairs nebūs. Nav tā, ka šo atrisina tikai ar pareiziem štruntiņiem, ko iestrādā logu rāmjos. Jebkurš ventilācijas speciālists iedos kaudzi infas, kā noorganizēt ventilāciju mājās.

 Ventilācija vienmēr vairāk vai mazāk saistās ar siltuma zudumiem. Ja liek dārgu ventilācijas sistēmu ar rekuperāciju, var tos siltuma zudumus samazināt līdz minimumam, bet grozies kā gribi, tie agregāti maksā, aizņem vietu, prasa noņemšanos ekspluatācijā... beigās varbūt lētāk sanāk zaudēt lieku siltumu, kas aiziet, kad uz tām nedaudz minūtēm atver logu, lai izvēdinātu istabu. Tas nav nekas nepareizs, jo tā ir lielākajā daļā gadījumu, pat jāsaka, tā ir gandrīz visiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Paskaties laukumu stikla paketei, un paskaties laukumu profilam.

 

1,1x1,1m kvadrātveida logam ir 37% profils, 63% no laukuma stikls. Ja lielāks kvadrātisks, tad proporcija būs labāka stiklam. Faktiski apmēram 1:2 stiklam par labu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Kaspars12

Pacelšu tēmu, jo te ir bijusi diskusija jau par pieminēto produktu Aereco un tam līdzīgajiem.

 

Vai kāds pēdējo 2 gadu laikā tādus ir ņēmis ? Kā ar ieguvumiem/trūkumiem ? Kur tika ņemti un ar kādām izmaksām jārēķinās ? 

 

Šobrīd paneļu mājā ir viena istaba, kur neregulāri kāds ir, tāpēc manuāla vēdināšana ar roku atverot logu izpaliek un krājas mitrums. Ir doma ielikt kādu no tiem brīnumiem, bet skatos, ka Aereco ar uzstādīšanu maksā drusku virs 100 euro. Tas ir pirmais avots, ko atrodu. Tā kā pasālīti par 30min darbu :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja tajā telpā neviens neuzturas, tad jāsaprot, no kurienes tas mitrums tur rodas. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sky_High

Ar ko Aereco ir labāks par loga atstāšanu vasaras/ziemas ventilācijas režīmā?

Link to comment
Share on other sites

Just now, Sky_High teica:

Ar ko Aereco ir labāks

Ar automātisku regulāciju, iespēju pretvēja vārstus ielikt.

 

Ja negribas ekstras, tad par 20eur var dabūt manuāli regulējamus caurumus - ventilācijas vārstus.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
pirms 2 stundām , Kaspars12 teica:

tāpēc manuāla vēdināšana ar roku atverot logu izpaliek un krājas mitrums

Atstāj logu ziemas vēdināšanas režīmā un miers!

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Baigais caurums ziemas vēdināšanas režīmā, izdziest telpa. Šobrīd aptaujāju 3 kantorus, no 2 ir atbildes. 90 un 85 euro ar izbraukuma uzstādīšanu. 

 

Kas jau liekas pieņemami par automātisku risinājumu.

 

Ir arī kāds biedrs, kas tādus lieto ? Ir kā bukletos raksta ? Vismaz daļa patiesības ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , Kaspars12 teica:

Šobrīd paneļu mājā ir viena istaba, kur neregulāri kāds ir, tāpēc manuāla vēdināšana ar roku atverot logu izpaliek un krājas mitrums.

šoziem pie sausā aukstuma vēdināšana tiešām žāvēja telpas. rudeņos/pavasaros, īpaši kad vairs nekurina un ārā nepārtraukti līst - notiek pretējs efekts.

es drošvien nejātos ar rāmju pārbūvi, bet ik pa laikam telpā novietotu pārvietojamo mitruma savācēju, un miers.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

paralēli mitrumam gribētos, lai apmainās gaiss, kad tur neviena telpā nav, reizi pāris dienās tur ir labi sasmakojis gaiss + no kaimiņiem, kur smēķē pa tām dienām uzkrājas kāds viegls jūtams smārts :D 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...