Jump to content

Denon pma-720ae vs pma-520ae


kurmis
 Share

Recommended Posts

Esmu izvēles priekšā, kuru modeli pirkt. Esmu klausījies 720to - patika, bet cena 520tajam ir pievilcīgāka. Izskatās, ka būtiskākā atķirība ir pieslēdzamo skandu skaits. Vai vēl ko neesmu pamanījis?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

Izskatās, ka būtiskākā atķirība ir pieslēdzamo skandu skaits.

 

Tu vispār atver preces manual, vai skaties reklāmas bukletus ? Abi ir stereo pastiprinātāji, tas nozīmē divas skandas. Tas cik tu virknē slēgsi vai paralēli, ir tava darīšana. PMA720 ir atvieglota tāda izvirtība, nekas vairāk.

 

Ir bijis lietošanā PMA 720 vecāka versija, PMA-655R, pēc specifikācijas tāds pats. Labs pastiprinātājs, laba jauda, kvalitatīvs, lietoju ar RRR X-line FS-10.1 bija ok.

 

Var ņemt arī PMA-520, viss atkarīgs, ko tu taisies slēgt klāt, ar to būtu arī jāsāk diskusija, kas ir signāla avots.

Link to comment
Share on other sites

aaa..., un es domāju, ka tas ir quattro pastiprinātājs:(

Nesaprotu, no kurienes daudzos forumiešos ir ieradums defoltā citus uzskatīt par ku-ku?

 

Bet, ja nopietni, tad saprotu, ka ar 520 modeli sev liegšu izmantot bi-amp, bi-wire iespēju izmantošanu, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Neko tu sev neliegsi, jo ne 520 ne 720 _viens_ tev nedos iespēju izmantot bi-amp, tam būs jānopērk otrs klāt .

Savukārt bi-wire neviens tev neliedz pa 2 gali pieskrūvēt pie vienām klemmēm. Un vēl lecās te :D

Link to comment
Share on other sites

vai pērc 2 denonus un bū sbiampings :D

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Nesaprotu, no kurienes daudzos forumiešos ir ieradums defoltā citus uzskatīt par ku-ku?

 

Pamatā pie vienas ir attieksme pret forumu un citiem lietotājiem. Šobrīd tava tēma ir nekonkrēta.

 

Sausa runa, pastiprinātāja izvēli ieteikmē akustika, ko lietosi, ko klausies arī daļēji. Kāds avots, bet tu tā vietā ignorē šādus jautājumus.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kur vēl konkrētāku tēmu, ja izvēle ir tikai starp šiem diviem pastiprinātājiem? Dotais: 720 patīk, jautājums: vai 520 ir kas sliktāks, ko neesmu pamanījis?

Interesanti gan zināt, ja izvēlas TIKAI starp šiem diviem, kāda ir nozīme skaņas avotam???

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ne tikai par skaņas avotu jautāju!

 

Septembrī Tev bija tēma par akustiku, izvērtās uz 6 lapām, rezumē no 6 lapām:

 

 

 

Nu ko, šonedēļ pasūtīju Dynavoice MX 65 (v.3) par 439EUR pārī. Būs klāt - ziņoši par rezultātiem

 

tad akustika jau ir!

Link to comment
Share on other sites

Man nez kāpēc tā liekas, ka šo divu pastiprinātāju būtiskākā atšķirība ir tāda, ka tie ir dažādi modeļi ar dažādu jaudu un parametriem. Imho, kopējs tiem ir tikai ražotājs, kā arī, varbūt nedaudz līdzīgs izskats..

Link to comment
Share on other sites

niekalbis

Vai ražotāja mājas lapā skatījies? Salīdzinot abus modeļus redzamākā atšķirība (par A vs A+B skandām Tev jau teica) ir max. jauda- 70 W + 70 W vs 85 W + 85 W; 720 ir 'novatoriski konstruēts kondensators barošanā', atslēdzama gala pakāpe un apzeltīti skandu kontakti :) Diez vai skanējums būtiski atšķiras. LV laikam vairs nav Denon dīleru?


Tas gan varētu būt, kā Luke saka, ka ir ne tikai jaudīgākas gala pakāpes, bet pavisam cita uzbūve. Anyway, diez vai ir būtiska atšķirība skaņai no 200E pastiprinātāja, salīdzinot ar 300E pastiprinātāju.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Akustika brauc ar kuģi LV virzienā.

 

Lūk to es saprotu, respekt no manis!

 

Akustika izskatās nopietna, daudz skaļruņu ko kustināt, arī nav mazi, 2x6.5" + 2x5.25", bet priecē, ka jūtība ir laba 93dB. Jāklausās abi pastiprinātāji, paņem pret drosības naudu, lielos vilcienos ņemot 720 iegūsi lielāku skaļumu. Vai vajag, nezinu gan, jo jau ar 520 jāpietiek mājās.

 

Es ņemtu kādu veco 90s stereo pastiprinātāju, ar kārtīgu dempingfaktoru, labu THD un jaudu, bet tev škiet, interesēja tikai jaunas lietas.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

 

 

lielos vilcienos ņemot 720 iegūsi lielāku skaļumu
Tur pat nebūs 1dB klāt. OK, varētu tam 720 būt tīrāka skaņa uz max jaudas un tml. Gan jau ir arī tiešām konstruktīvas atšķirības. jaudu šajā gadījumā galīgi nav jēga salīdzināt.

 

 

priecē, ka jūtība ir laba 93dB
Šitam ciparam kaut kā neticās, lai ar skaļruņi daudz, bet tomēr ...
Link to comment
Share on other sites

var būt ok tā jūtība, kaut netardu reālus mērījumus netā. Maniem missioniem ar ir 92 vbai 93 db, un cik ru saiti mērīja - tā arī ir.

Link to comment
Share on other sites

OK, skatos, ka jā, grīdiniecei kādi 93dB var arī būt, bet arī tomēr, tādos labākajos gadījumos. Biežāk sasniedz uz kaut kādām frekvencēm/joslu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai ražotāja mājas lapā skatījies? Salīdzinot abus modeļus redzamākā atšķirība (par A vs A+B skandām Tev jau teica) ir max. jauda- 70 W + 70 W vs 85 W + 85 W; 720 ir 'novatoriski konstruēts kondensators barošanā', atslēdzama gala pakāpe un apzeltīti skandu kontakti Diez vai skanējums būtiski atšķiras. LV laikam vairs nav Denon dīleru?

 

Tieši ražotāja informācija ir tā, kas man ļauj domāt par papildus naudas netērēšanu un 520tā modeļa iegādi, tādēļ arī uzdoddu jautājumu forumā, jo ražotājs un interneta atsauksmes sevi ir pierādījušas kā bezjēdžigas citos pirkumos. Tas vai tur iekšā ir kaut kas novatorisks, man kā lietotājam ir dziļi vienalga līdz brīdim, kamēr es to varu saklausīt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Galvenais, lai nesanāk aplauziens salīdzinājumā ar manu nesen iegūto 1979 AKAI.

Man būtiski, lai arī nelielā skaļumā ir pārstāvēti gan basi, gan midi, gan augšas. Lai nav kā manam pokemonu pioniera resim, kas līdz savai pusjaudai skan kā vef tranzistors ar visiem saslēgtiem ulučšaizeriem.

Labots - kurmis
Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka Avexā pret ķīlas naudu tev uz vakaru gan jau iedos paklausīties. Neesmu Denon fans, bet atklāti sakot, slikti skanošu Denonu nav sanācis dzirdēt. Neesmu gan daudz klausījies, kādi 10 gabali ir bijuši, bet vecāki. Pie kam liela daļa POA sērijas :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Atkal esmu atgriezies pie tēmas, bet lai sarežģītu izvēli, esmu palielinājis savu short list līdz: Denon PMA-720AE, Onkyo A-9030 un NAD C326BEE. Domāju šos aparātus izmēģināt pie savas nesen iegūtās Dynavoice akustikas, ja veikali piekritīs un uzticēs man šos aparātus, bet pirms to daru, varbūt ir kāds būtisks " par" vai "pret", ko redzat no Data sheet.

Atsauksmes esmu salasījies bez gala, bet prakse rāda, ka tām ticamības faktors ir tuvu 0.

Link to comment
Share on other sites

Te viens biedrs, kas vairāk ganījās TV sadaļā, strādā Elkorā (niks bija laikam ar '123' vai tamlīdzīgi). Ja galīgi nešķaudi virsū Marantz, Cambridge Audio vai Yamaha, varbūt var mēģināt ar biedru kaut ko runāt.

Bet, ja, kā raksti pirmajā postā, patika Denon PM720, pērc nost un klausies, un esi laimīgs, ka nav jāveic izšķiršanās par labu kādam vienam.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

 

 

Un 3 mēnešus vēlāk būs vēl citi modeļi autora sarakstā...

 

...un tā arī viss ir rezultējies!

 

Apburts ar sava AKAI AM-2450 VU meteriem, nolēmu, ka manam galvenajam setam, kas darbinās jauniegūtās Dynavoice akustikas, arī ir jābūt vizuāli pievilcīgam ar VU meteriem. Tā kā mūsdienīgie pastiprinātāji ar šādu fīču ir sastopami reti, kā arī tiek cenoti tuvāk kosmosam, iegādājos šādu - Technics priekšpastiprinātājs SU-C800UM2 un jaudas pastiprinātājs SE-A900SM2. Jāteic, ka izdevās izcelt mint kondīciju vārda tiešajā nozīmē. Laikam stāvējis statnē aiz stikla durtiņām, jo nav absolūti neviena skrāpējuma un putekļu pēdas vetilācijas atverēs ir minimālas.

Skaņa? Skaņa ir atbilstoša manām ekspektācijām, noteikti nesalīdzināma ar resīveri. Akustikai uzradušies basi, var runāt par skatuvi un tādām lietām. Nedaudz pieklibo detalizācija, bet neteiktu, ka ir kritiski.

 

Toties vizuālais!!!

 

p.s. palies Long John par padomu lbss.de pakalpojumu izmantošanā, kas man ir atvēris ceļu uz ēbaja plašajiem resursiem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...