Jump to content

Softa pārdošana no SIA uz SIA


fender
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Ir situācija, ka vienam SIA ir datori ar OEM Windows un atsevišķi iegādātas CAD un citas programmas.

Ir vajadzība gan datorus, gan softus notirgot otram SIA.

Jautājums, kā to legāli izdarīt, lai SIA, kurš nopirks šo visu, programmas būtu legālas?

Ar vienkāršu pavadzīmi, tajā norādot datoru, windows un pārējās programmas, pietiktu?

Link to comment
Share on other sites

 Taisnība biedram ieleja, šīs lietas regulē softa izstrādātājs. Nav tā, ka to softu tagad visi viens otram brīvi tirgos, un viss būs legāli. Palasi licences noteikumus jebkurai programmai. Tā pamatideja, tu nenopērc no viņiem programmu tā kā kaut kādu mantu, tu nopērc no viņiem tiesības lietot to programmu, tu viņu lieto, bet tev viņa nepieder. Nebūs tā vienkārši - viens SIA otram SIA notirgos un viss kārtībā.

 Ar Autodesk vispār ir īpašs gadījums. Zinu, jo darbā ir Autodesk programmas. Patiesību vari uzzināt pie Autodesk dīleriem, tie pastāstīs, kā ir legāli, kā ne, kādi risinājumi konkrētam gadījumam. Tāpat ar Windows, elementāri, atrodi Microsoft mājas lapā viņu kontakttālruni, uzzvani un apprasies.

 Tik neklausies visādu gudrīšu (arī no šī foruma) padomiem. Tā sapratne par programmu legalitāti, jāsaka, ļoti daudziem ir visai zemā līmenī.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Paldies par padomiem. Šai gadījumā (laikam jau par laimi) runa par Microstation nevis AutoCAD. Sazināšos ar dīleriem, noskaidrošu šo jautājumu.

Par Microsoft vispār komēdija - šodien zvanīju uz Microsoft Latvija, kur man laipni atbildēja, bet izdzirdot jautājumu lūdza uzgaidīt un pēc brīža atbildēja, ka viņiem tas nav zināms, iedeva tel numuru (spriežot pēc numura kaut kur ārvalstīs) lai zvanot uz Microsoft ārvastīs, kur angliski varot uzdot un sagaidīt atbildi...

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Visas tās licences ir dibenu taisītas. Pēc būtības jau viena un tā paša licence tiek darbināta un viena datora tikai lokācijas vieta mainās. Legāli no EP un BSA viedokļa tas protams nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu pārdot datoru ar vecu OEM Win, tad tur problēmu nav! Ja Tu pārdot Reital licenci, dabiski ka tas ir jasaskaņo ar izgatavotāju, jo tu pārdot netikai softu, bet arī dīlera saistības pret pirmo pircēju! Iespējams, ka tam pārdevējam ir pārdota licence uz "zelta" noteikumiem, bet tas nenozīmē, ka jaunai pircējs viņus varēs saņemt! 

Link to comment
Share on other sites

 Man pašam bija gadījums ar Microsoft interesants. Tas bija toreiz, kad par lētām naudām varēja dabūt Windows 8, atcerieties, līdz 2013. gada 31. janvārim bija iespēja jebkuru Windows OS par kaut kādiem padsmit latiem uz Windows 8 apgreidot. Tad, lūk, zvanīju uz Microsoft, visu izprasīju, vai uzņēmumiem arī var, jā, var, lai tik viņu mājaslapā sāku pildīt pieprasījuma formu, viss būs. Kā tad, viņu formā prasa vārdu, uzvārdu, nekādus uzņēmuma datus nevar ievadīt. Sanāca tā, ka no uzņēmuma konta tiku apmaksājis apgreidu uz Windows 8, kura licence skaitās uz privātpersonas vārda. Zvanu atkal, kā tā, vai tā drīkst. Viņi paši nekādu jēdzīgo atbildi neiedeva, tikai sakontaktēja mani ar kaut kādu savu virsbiroju Vācijā. Tie atrakstīja viennozīmīgi, šitā, kā man, neder, jo licencei jābūt uz uzņēmuma. Nācās anulēt to pirkumu. Pēcāk gan iegādājās uzņēmums apgreida disku, ne vairs par tik lētām naudām, bet arī ne par pilnu naudu, kādu tas maksāja pēc tā 31. janvāra. Diezgan nezinoši tie Latvijas Microsoft pārstāvji toreiz izrādījās.

  Kur tev problēma uz to Microsoft ārzemju numuru uzzvanīt? Varbūt epastu viņu uzprasi, būs vieglāk komunicēt.

Link to comment
Share on other sites

Problēmu nav, uzzvanīšu uz to numuru, ko MS iedeva.

Bet nu dīvainas visas tās licenču lietas...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet nu dīvainas visas tās licenču lietas...

 Tas ir tā maigi teikts.

 Nedaudz jautrībai - AutoCad licences noteikumus kādreiz palasīju, tur tāds teksts (saviem vārdiem, precīzi neatceros): programma ir paredzēta labā radīšanai, nevis ļaunā radīšanai...  :)

 Pats traģiskākais, ka nav iespējams tās visas licenču lietas izlasīt, saprast, aptvert. Teksti desmitiem lapaspušu garumā... Un griežas tur viss ap to, ka tev nekas nepieder, tev nav nekādu tiesību, neviens neko tev negarantē un tā tālāk un tā joprojām un tādā garā. A naudu no tevis paņem smuku. Tās pašas augstākpieminētās CAD programmas, maksā tūkstošus.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Pats traģiskākais, ka nav iespējams tās visas licenču lietas izlasīt, saprast, aptvert. Teksti desmitiem lapaspušu garumā... Un griežas tur viss ap to, ka tev nekas nepieder, tev nav nekādu tiesību, neviens neko tev negarantē un tā tālāk un tā joprojām un tādā garā. A naudu no tevis paņem smuku.

 

Morāle tāda - kas tu esi? Nekas tu neesi, bet mēs, mēs esam! :mrgreen:  

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Autocad dīleri vispār ir kaut kas no zinātniskās fantastikas - tas par Kogra. Sāk rasties iespaids, ka dēļ tā, ka visi ir nespējīgi apgūt citas programmas, tagad ir vienkārši jāslauc, cik vien var un kā vien var. Un tiem, kam nav tik traki daudz naudas, jāpiedāvā softs, kura vienīgā funkcija ir atvēršanās ar Nagscreenu un aizvēršanās. 

Kas attiecas uz pārējiem, tad nemaz tik slikti nav - Tilde savu Jumi ļāva padot tālāk ar visu abonementu un labā klienta statusu, Ankravs to pašu. Micromīkstajiem nav neviens kas kaut ko zinātu - zin tikai Birkava Softu Alianse un tikai tad, kad ierodas pārbaudīt. Tipiska situācija mūsu valstij. 

Par licences līgumu bija savulaik joks - Amerikāņi ar Krieviem strīdas, kam intelekta līmenis augstāks. Krievi saka, ka šiem, jo viņu valstī cilvēki visātrāk lasa - licences līgumu izlasa mazāk kā 1 sekundē.

Link to comment
Share on other sites

Rezumē - lai mūsu valstiņā neieberztos uz padsmit štukām par nelegāliem softiem, tos nedrīkst pārpirkt, jāpērk tikai no izplatītāja / ražotāja kā vienīgajam īpašniekam / lietotājam, un ir tad vēl jātur 2 juristi rezervē lai nesanāktu par pirātu kļūt :>

 

Man šitā reiz bija ar MS diskutējot - ja uz PC ir uzlikts 7 Pro, klients nopircis legālu 7 Home Retail, PC pārinstalēt nu nepavisam negrib, ar dažām interesantām manipulācijām varēja panākt Downgrade it kā uz Home un pēc tam iebarot legālo seriāli, jautāju MS, šie neko jēdzīgu neizstāstīja, vien, ka nez vai tas patiks BSA :D

 

Kgan BSA parasti galvenais nav versijas vai uzlīmes, galvenais ir kupi-prodai ppr :)

 

Ok, tā tāda interesanta situācija gan bija.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Līdzīgi par Win XP bija, ka no Home uz Pro elementāri varēja tikt ar pāris manipulācijām, bet kā noskaidroju, tas nav legāli, līdz ar to nekā...

Faktiski, ja pats esi uzņēmējs, programmu labāk nopērc uz sava vārda un mainoties uzņēmumiem programma vienmēr būs legāla izmantošanai birojā (tipa personīgais dators birojā stāv).

Link to comment
Share on other sites

Personīgo datoru uzņēmuma birojā izmantot nedrīkst ;)

Ja nu vienīgi Patapināšanas līgums n šit

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

 Arī domāju, ka nav nekā sodāma, ja uzņēmumā lieto personīgo datoru ar personīgām programmām. Te tikai ir nianse - ļoti daudz programmu ir, kas paredzētas nekomerciālai izmantošanai, komerciāliem mērķiem tās lietot nedrīkst. Tad, ja gadīsies pārbaude, un uzņēmumā būs lietošanā personīgais dators, kurā atradīs kādu nekomerciālu programmu, kas personīgā datora gadījumā ir OK, bet uzņēmuma gadījumā tas būs sodāmi gan.

 No kā tāds satraukums, ka uz uzņēmumu jāpērk datori, programmas. Nav taču viņas mūža lietošanai. Viss strauji mainās, attīstās. Paši redzam, ar kādu regularitāti iznāk jaunas Windows OS, ar kādu regularitāti iznāk jauni MS Office, profesionāļu programmām ļoti bieži katru gadu jauna versija. Var jau stagnēt uz aizvēsturiskas programmas un beigās vēl nodot nākamajiem uzņēmumiem, bet tā, man šķiet, nav pareizā pieeja. Ja ir uzņēmums, pērc uzņēmumam datoru, pērc uzņēmumam programmas, jo uzņēmums ar to datoru un programmām pelnīs. Un atpelnīs ātri i tos datorus, i tās programmas. Bet ja neatpelnīs, tad nafig tādam uzņēmumam dators un programmas vispār vajadzīgas.

 Tā ka, autor, tāda nabadzības izpausme vien ir tāda datorprogrammu pārlikšana no viena SIA uz otru SIA.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Autocads nav windulis un nemaksā 100 latus! Skaidrs, ka atpelnīs, bet uzreiz jau tas nenotiks! Un ja abi sia pieder vienam un tam pašam cilvēkam, tad tā ir nevis nabadzības izpausme, bet gan prātīga naudas līdzekļu tērēšana. Savukār licenžu tekstu izgudrotājus - pa vienam uz mieta. Tas būtu tikai racionāli. :D

Link to comment
Share on other sites

Muhļījoties ar personīgo / nepersonīgo PC, Pirkto / Nepirkto softu izmantošanu iekš SIA, var tā sap.. meistarībā ka ilgi kodīsi pirkstos.

 

LV līkumdošana ir izveidota tā, ka daudzi prot veikli izvairīties, bet jo vēl vairāk cilvēku - ielidot uz sīkajā drukā rakstīto, nelasīto tekstu :>

 

Nevajag radīt problēmas, kur no tām var izvairīties.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Autocads nav windulis un nemaksā 100 latus!

Protams, protams.

Bet uzņēmums kā tāds arī nav īsa laika pasākums. Nedomāju, ka autora gadījumā, tas pirmā SIA dators ar Mikrostaciju (starp citu, dārgāka programma par AutoCad) nav jau vairākkārt atmaksājies, lai būtu nāvīgs satraukums, ja uz to otru SIA viņu legālā veidā aizdabūt nevarēs. Cik tā mana mazā saprašana, nav ieinteresēti softa ražotāji un tirgotāji tādā pasākumā, kā programmas tirgošanā tālāk no viena lietotāja pie otra.

Link to comment
Share on other sites

 

 

manā gadījumā bija 10 AutoCAD licences, katra ap 6,000€, kopā 60,000€

 Zinu zinu AutoCAD. Un zinu ka ar AutoCAD nerada kapeiku vērtas lietas.

 Nu ir tādi noteikumi, un ko padarīsi. Ievēro viņus, esi legāls un guli mierīgi. Vai arī otrādi.

 Tavā gadījumā 10 AutoCAD licences, tas nozīmē 10 lietotāji jeb darbinieki, 10 darbiniekiem alga - arī liela summa. No otras puses - 10 pilnvērtīgi darbinieki ar AutoCAD katram var smuku naudu uzņēmumam sapelnīt. Un pričom te 15 gadi, un pričom te miljonārs.

Link to comment
Share on other sites

ieleja, ko tu piesienies.

Autors grib uzņēmumam legālu mikrostaciju. Kādi varianti? Aizej pie dīleriem un nopērc. Citu variantu nezinu. Varbūt ir kāds veids kā pārcelt no viena SIA uz otru SIA to mikrostacijas licenci, varbūt. Nezinu, bet domāju, ka diez vai tas tā vienkārši izdarāms. Pats otrajā komentārā uzrakstīji, ka neizdevās pirms gadiem to izbīdīt ar desmit autocadiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet tu nepacenstos atsist tos 60,000€? un nevis nabadzības dēļ

 Nu bet loģiski, ka censtos. Pie vismazākās iespējas, kas paspīdētu, censtos. Bet ja softa ražotājs un dīleri tādu iespēju nedod.

 Visvienkāršāk ir vispār netērēties programmu pirkšanai. Paskatieties, kas pie mums notiek ar CADiem. Cik visādu rasējumu taisītāji ir ar legāliem softiem? Nekļūdīšos, ja teikšu, ka lielākā daļa CADu pie mums ir zagtie.

 Zini, ieleja, kad es sev pirmo AutoCAD pirku, vairākus mēnešus sevi bez algas turēju. Toties man ir legāls CADs. Bet vai tas ir normāli, vai tā tam ir jābūt? Nē. Un zini, kāpēc, tā ir? Tāpēc, ka mēs, šeit es domāju valstiskā līmenī, mēs vienkārši esam nabagi. Pārtikušās zemēs uzņēmums nopērk AutoCADu, un ar to AutoCADu nopelna tā, ka tā AutoCADa cena viņam nav nekas briesmīgs. A pie mums publika nav tik maksātspējīga, lai ar to AutoCADu varētu nopelnīt tā, lai tā AutoCADa cena nebūtu nekas briesmīgs. Nabadzība, vienkārši nabadzība.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgas muļķības visi, kas lieto AutoCad biznesam viņu pērk, jo konkurence ir tik liela un stukaču tik daudz, ka nav jēgas viņu zagt, tev taču ir jādot garants projekta pircējam, ka tu varēsi viņu pabeigt un īstenot. Man kantorī  ir 12 CAD licences, tie paši dīleri stukačos ja nelietosi pie viņu pirktās.

Mājas privātie zog, tas ir skaidrs, jo viņš nevar dabūt tik daudz darba lai atsistu cenu, bet ne jau firmas sev biznesu ārdīs ārā dēl paris 10k.

Link to comment
Share on other sites

Tagad Autodesk ir ieviesis savas programmatūras nomu. Nav jau arī nekas lēts, bet nav tā trakā nauda uzreiz visa vajadzīga. Var pat tik uz dažiem mēnešiem iznomāt, visi dokumenti tīri, valsts vai pašvaldības pasītījuma gadījumā ir legāls softs, ko uzrādīt. Un vēl, ir pa pēdējiem gadiem visādas lētākas alternatīvas tam AutoCADam saradušās. Ir, nenoliedzami, AutoCADs labākais, bet par krietni mazākām naudām var dabūt ķīniešu ZWCAD. Ir krieviem tāds NanoCADs, kam ir pat bezmaksas versija, turklāt komerciālai lietošanai. Tam pašam SOLIDWORKS ražotājam ir ciešama 2D CAD programma DraftSight. Tā ka nav tā, ka startējušam uzņēmumam, kuram nepieciešams AutoCADveidīgs softs, nebūtu variantu. Bet par autora pieminēto MicroStation - tā gan nav medusmaize. To MicroStation pie mums ieviesa zemes dienestā (bija tur kāds bezkaunīgs lobijs valstiskā līmenī), visi mērnieki bija spiesti uz MicroStation pāriet. Man pazīstams mērnieks diezgan nicinoši izteicās gan par visu to pasākumu, gan par pašu MicroStation programmu. Tā ir cenā lielāka par AutoCADu.

Link to comment
Share on other sites

Ir MS office 2013 un jau gatavs formatēts dokuments ir japalaiž uz jebkuras brīvās platformas , Libre, Open, tad tas ir tāds gemarojs, ka pat sapņos negribās redzēt! Varu iedomāties, kas notiek ar CAD failiem, kurš to ir gatavs strēbt, vietējais IT, garantēju ka nē. Jo pat AutoCad ražotājs nav gatavs atbildēt par problēmām ar versiju maiņu!!!!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pilnīgas muļķības visi, kas lieto AutoCad biznesam viņu pērk, jo konkurence ir tik liela un stukaču tik daudz, ka nav jēgas viņu zagt, tev taču ir jādot garants projekta pircējam, ka tu varēsi viņu pabeigt un īstenot. Man kantorī  ir 12 CAD licences, tie paši dīleri stukačos ja nelietosi pie viņu pirktās.

Nu, redz, nav tik traki. Nopirks arī tēmas autors sev CADu, ja neizdosies licenci pārcelt no viena SIA uz otru SIA. Citādi te biedrs ieleja sāka apsaukāt mani par 15 gadīgu, par miļjonāru, kad sāku runāt par CADa pirkšanu, un nepirkšanu nosaucu par nabadzības izpausmi.


 

 

Varu iedomāties, kas notiek ar CAD failiem, kurš to ir gatavs strēbt, vietējais IT, garantēju ka nē. Jo pat AutoCad ražotājs nav gatavs atbildēt par problēmām ar versiju maiņu!!!!

Absolūta taisnība. Ir AutoCADs nesalīdzināmi labāks par lētajām vai free alternatīvām. Un nav žēl tās naudas, ko par viņu samaksā, ja tu dabū pastrādāt ar ko citu. Ja būtu gala produkts tikai izdrukāts papīra formātā, tad vēl varētu spriest. Bet dzīvē tā nav, desmitiem reižu fails tiek sūtīts citiem, rediģēts, mainīts... Ja visos galos AutoCADs, viss notiek gludi. Vajag pa starpām kādu ar ne AutoCADu, tā ir bēdu leja.

Link to comment
Share on other sites

Biedrs Ieleja ir īpašs gadījums, viņš vairāk velk uz veco KGB provakātoru, ko kamerās lika klāt, lai jauniņais atklājās. Tiešām nezinu vai tas tā ir, bet baigi viņa darbības pēc tā izskatās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Biedrs Ieleja ir īpašs gadījums, viņš vairāk velk uz veco KGB provakātoru, ko kamerās lika klāt, lai jauniņais atklājās. Tiešām nezinu vai tas tā ir, bet baigi viņa darbības pēc tā izskatās.

  :good:

Link to comment
Share on other sites

Pietiek ja CAD fails ir bijis Krievijā, esmu redzējis kā puikas raud! Dala pa slāņiem, lamājās meklē kur ir sapists fails!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Privaatajaam vajadziibaam nemaz zagt nevajag. Var muuzhiigo triaali lietot. Veel jau ar studentu versijas ira.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pilnīgas muļķības visi, kas lieto AutoCad biznesam viņu pērk

 

:sarkasms:  Par šito ilgi smējos.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Mājas privātie zog, tas ir skaidrs, jo viņš nevar dabūt tik daudz darba lai atsistu cenu, bet ne jau firmas sev biznesu ārdīs ārā dēl paris 10k.

Lūk tur jau tā problēma, ka apgūstot programmproduktu, ir iespēja un vēlme to nozagt.

Pievilkšu salīdzinājumu - man ir Renault Megane, bet kaimiņam smuks BMW X6 un es eju nozagt kaimiņa X6, jo nevaru tādu nopirkt, bet ar Renaultu kauns braukt. Tieši tāda situācija ir ar nolāpītajiem mājas lietotājiem MS Office/Libre office jomā. Daudz ko var pavekt ar Opensource, bet mēs tik zogam. Protams, Microstation ir izņēmums un Autocad daļēji arī, bet Autocadam jau ir alternatīvas un ja pienāks laiks, kad to šņagu šeit vairs nepirks un nelietos par to ārprātīgo cenu, tad cena mainīsies. Kā var nesajēgt šo vienkāršo lietu, ka ja arhitekts nopirks CADu pa 5k, tad tiem, kas ies pie viņa uzraut mājai piebūvi vai pirti, par to būs jāmaksā. 


 

 

(bija tur kāds bezkaunīgs lobijs valstiskā līmenī)
 

Tas ir visās softa jomās. Office, Windoofs... 


 

 

Pilnīgas muļķības visi, kas lieto AutoCad biznesam viņu pērk, jo konkurence ir tik liela un stukaču tik daudz, ka nav jēgas viņu zagt,

Nu, nav tas 100% tā - uzņēmēji cenšās kā vien varēdami - gan ar LT versiju birojā un rasēšanu mājās uz zagtā, gan visādi citādi. Un tas viss dēļ tā, ka tie rakie nav ieviesuši cenu diferencēšanu dažādām valstīm, kaut vai piesaistītu pie valsts vidējās algas tajā nozarē. Kāpēc kaut ko ieviest ja var ielomīt cenu un lai maksā. Tā pat rīkojas farmācijā - negribi maksāt mūsu nosaukto cenu - sprāgsti nost!  

Link to comment
Share on other sites

Svekris

Ehm, es atminos lasījis šo: 

EU Court Says, Yes, You Can Resell Your Software, Even If The Software Company Says You Can't

http://www.techdirt.com/articles/20120703/11345519566/eu-court-says-yes-you-can-resell-your-software-even-if-software-company-says-you-cant.shtml 
 
EU cort upheld the right of first sale on software, basically saying that you are buying a license and that license is resellable. 

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

 

 

  Par šito ilgi smējos.
Tas ir labi, smiekli paildzina dzīvi! Un kad pie tevis uz ofisu atnāks Ekonomikas policija varēsi vēl ilgāk smieties.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un tas viss dēļ tā, ka tie rakie nav ieviesuši cenu diferencēšanu dažādām valstīm, kaut vai piesaistītu pie valsts vidējās algas tajā nozarē.

Ja par AutoCAD, bija kādreiz pie mums pirkt lētāk, nekā Eiropā. Pāris gadus atpakaļ novienādoja to cenu visā ES. Sanāca baigais cenas lēciens mums. Vispār jau ir viņiem tā cenu diferencēšanas pa dažādām valstīm. Papētiet, cik maksā tas AutoCADs Krievijā, ir lētāks. Pie sevis ASV viņi arī tirgo lētāk. Bet ko tur var darīt, neko, viņi ir lieli, viņi izrīkojas kā grib. Un nevajag aizmirst, tāds Latvijas tirgus ir viņu izpratnē tik niecīgs, ka neinteresē viņus diži, cik grūti mūsu rasētājiem tādu AutoCadu nopirkt. Kaut kur lasīju, ka Autodeskam tāds klients skaitās normāla lieluma, kas samaksā 1000000 $ gadā par softa licencēm. Par to nebrīnos, lielā firmā 200 datori, tas nav nekas īpašs, katram datoram kaut vai tas pats AutoCAD par 5000 $, jau miļijons. Un nav AutoCAD nemaz tas dārgākais softs Autodeskam. Tāda Latvija viņiem bijusi nebijusi.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

ja pienāks laiks, kad to šņagu šeit vairs nepirks un nelietos par to ārprātīgo cenu

Zinu nopietnus grafikas kantorus, kas no maya un 3ds pārgāja uz blender un ir sajūsmā. Tai pat laikā, šiem ir pilnās adobes pakas - tiem neviens neko līdzvērtīgu vēl nav uztaisījis.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir labi, smiekli paildzina dzīvi! Un kad pie tevis uz ofisu atnāks Ekonomikas policija varēsi vēl ilgāk smieties.

 

Neiet runa par to, kādus softus lietoju / nelietoju es, smējos, jo ikdienā strādājot ar cilvēkiem nevar neieraudzīt, kas datoros ir salikts. Protams, kad iekrīt uz EP un dabū drāzienu, tad jau gan cenšas sapirkt vai atrast free alternatīvas.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

EU tiesa ir atļāvusi pārdot licences, pofig kas ir licences nosacījumos.

Nosacījumi - nedrīkst sadalīt pirkumu.

Sīkāk lasām spriedumu, kurš tepat bija.

 

Pēc pirmā sprieduma vēlkautkas mēģināja tiesāties, rezultāts bija tas pats.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

zaruba, ir kāda atsauce/links uz šo spriedumu?

 

Tāda sajūta, ka biedram vvv ir ļoti miglains priekšstats par uzņēmējdarbību...  :grin:

Labots - fender
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...