Jump to content

LU vai RTU Datorikas fakultāte


Morningshade
 Share

Recommended Posts

Esmu pārskatījis visas diskusijas, kas saistītas ar augstskolām un programmēšanu. Dzirdēju gan labu, gan sliktu par abām augstskolām un informācija ir ļoti atšķirīga. Gribētu zināt domas no tiem, kuri ir mācījušies Datorikas fakultātē gan LU, gan RTU.

 

Pats esmu ieinteresēts uz programmēšanu. Skatījies video, informāciju googlē, kura valoda būtu labāk iemācīties kā pirmo un tur arī ir strupceļš, bet esmu mēģinājis kaut ko mācīties programmēt uz eclipse programmas ar Java. Vēlos pats taisīt programmas, gan spēles :D

 

Izstāstiet savu pieredzi ar  programmēšanu. IR ĻOTI LIELA VĒLĒŠANĀS, GRIBĒŠANA UN NEATLAIDĪBA LAI IEMĀCĪTOS PROGRAMMĒT!

Protams, gribētu zināt vairāk par LU un RTU Datorikas fakultātēm.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ja tev būtu liela neatlaidība, tad jau būtu kautko uzrakstījis. 

Bet ja vēlies iemācīties fundamentāli datorzinātni un spēt apgūt gandrīzvai dajebkuru valodu, ej uz LU. 

Link to comment
Share on other sites

kazarma

Mana pieredze ir šāda:

 

Mēs ar skolas biedru relatīvi nesen sākām un beidzām mācīties augstskolā, BET atšķirība ir tā, ka abi sākām RTU, bet viņš beidza LU.

 

Viņš RTU knapi vilka uz 4.

LU - visos priekšmetos 9/10 un tas nav pārspīlēts.

 

Atšķirība bija tajā, ka RTU piemēram programmēšanā iedeva uzdevumu un tālāk tiec pats galā kā gribi.

LU - līdzīgi kā skolā, ir dots piemērs, un viss kas tev ir jāizdara ir mazliet jāpamaina pats piemērs.

 

Vārdu sakot, ja gribi aptaustīt no datoriem visu pa druskai un pa vidam kaut ko iemācīties - RTU.

Esi 100% pārliecināts, ka esi dzimis programmētājs - LU , salīdzinot mūsu augstskolu piedāvātās programmas LU pārsvarā spiež un programmēšanu RTU - no visa pa druskai.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Tik slikti jau ar nav, kā Kazarma saka. Ja apmeklē lekcijas un lasi materiālus, nav nekādu iemeslu, kāpēc lai nebūtu 9 un 10, bet par brīvu jau arī tur atzīmes nedod.

Link to comment
Share on other sites

kazarma

Nesaku ka dod kaut ko par brīvu, bet fakti ir fakti. Ja cilvēks nemaina savus paradumus, bet rezultāts ir labāk, tad ar pašu cilvēku tur nekāda sakara nav.

Atceros mums RTU otrajā kursā par algoritmiem bija viens pasniedzējs, kuram bija ieradums laist 10 slaidus minūtē.

 

1 lekcijā aptuveni 300 slaidi..... Gribi negribi neko tu tur pierakstīt nevarēji nācās beigās pašam iet visiem slaidiem velreiz cauri.

Link to comment
Share on other sites

Morningshade

Kazarma, tavs draugs bija budžetā LU? Prasu, jo ceru, ka varēšu noturēties budžetā, jo piemēram visos priekšmetos nemācos uz 7 un augstāk.

Link to comment
Share on other sites

kazarma

Jā tika budžetā.

 

Tu pat vari uzreiz stāties vairākās augstskolās uzreiz kā arī vienā augstskolā vairākās programmās norādot prioritāti un vēlēšanos studēt par valsts budžeta līdzekļiem.

 

Tu vienmēr varēsi atteikties, ja netiksi vēlamajā programmā, kā arī vienmēr jau paliek variants studēt par maksu.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Programmēšana? Primāri pašmācība un pēc tam jau visnotaļ vienalga kurā augstskolā uzspiedīs zīmogu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kazarma

@Martins

 

Tiem, kas ar datoriem sāk darboties no 0 tomēr augstskola šo to var dot.

Link to comment
Share on other sites

wailjdii

Pats esmu LU beidzējs un varu teikt, ka mācoties LU būs ok, programmēt labi iemācīsies un diezgan daudzpusīgi būsi izpratis datoru darbības principus. Sāku kā pilnīga 0 programmēšanā - būtībā man interesēja vai spēšu to apgūt - beigās izrādījās, ka tas pat ir interesanti! No negatīvajām lietām varu teikt, ka manuprāt pirmajos 2 gados es iemācījos visas galvenās lietas, un nākamie 2 vairāk vai mazāk bij jāatsēž diploma dēļ - atskaitot atsevišķus priekšmetus.

 

Ja esi sabiedriski aktīvs un patīk ballītes, tad LU ir daudz foršas aktivitātes kopā ar fizmatiem.

 

RTU noteikti ir tieši tikpat ok.

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par offtopic, bet tikko taču bija divi topiki par studēšanu IT un programmēšanu - tiešām nevarēja turpināt tajos, jātaisa jauns? :)

Link to comment
Share on other sites

Iekš LU ir  daudz nūģi un hipsteri,   tāpēc tas ir labāks par citām skolām.


 

 

IR ĻOTI LIELA VĒLĒŠANĀS

 

strādā pie linux kerneļa  

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

pirms vairākiem gadiem RTU DITF grupā bija kādi 30 cilvēki un pēc pirmā gada palika kādi 4-6, visi pārējie izlidoja. daži bija kas sākoties mācību gadam uzreiz pēc dažām dienām izstājās paši(jo redzēja kāda sūdu bedre). vai visi šie 24 bija idioti, kas negribēja programmēt? domāju ka nē varbūt 10 bija bet ne 24. tie kas izturēja pirmo gadu bija tie kas jau zināja kā programmēt un ar datoriem saistītajos priekšmetos viņiem nebija nekā jauna/ ļoti maz ko iemācīties un pārējo uzmanību varēja veltīt pārējiem priekšmetiem(drošvien matemātikai 90%). tie, kuri cerēja ka viņiem iemācīs programmēt visi izlidoja, jo reāli tā nopietni neviens programmēt nemācija. iedeva uzdevumu kautko vienreiz paskaidroja un tagad tieciet paši galā. Kādam, kas tikai sāk mācīties tāda nabadzīga / nepilnīga mācīšana nav pietiekama. normāli pasniedzēji bija kādos 4 priekšmetos. Vienk apjoms ko mēģināja iemācīt + kvalitāte kādā mācīja deva tāda rezultātu ka izlidoja gandrīz visi. Piemēram ir grūti iemācīties sarežģītu priekšmetu, ja nevari saprast, ko īsti saka pasniedzējs, jo nemāk lietot mikrofonu un runā ļoti vājā latviešu valodā (Prof. Glazs). Mūsu grupā tika cauri tie, kas programmēt un saistītās lietas jau zināja(daži jau strādāja). Neieteiktu DITF RTU nevienam', kas grib iemācīties programmēt. Ja gribi papīrīti dabūt, jo jau māki programmēt un vari iemācīties papildus matemātiku un citus priekšmetus(daļēji pašmācībā (pasniedzēju kvalitāte)) tad vari iet.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Universitātē sākt mācīties programmēšanu tāpat ir stipri par vēlu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Svekris

Hm, interesants jautājums, mani 2 (euro)centi:

 

Ja es būt Tavā vietā, tad:

1. Tev ir ekspektācijas par universitāti? (viena alga vai LU vai RTU) Izdali viņas uz 5, nē labāk 10. Neceri ne uz ko, pieņem, ka visi pasniedzēji un programmas jau divreiz ir nokalpojušas savu laiku. Pieņem, ka 95% no tā ko mācīsies būs vecs kā mamuta sūds un tās pašas kvalitātes. Ja sekosim šim padomam būsi patīkami pārsteigts par studiju kvalitāti.  

 

2. Sesijas. LU un RTU ne velti ir 50% atbirums. (man ir smutna aizdoma, ka vairāk, bet lai jau) Tur pie vainas nav tikai vecais materiāls, nesaistošās mācību metodes un "studenti", kas ielīduši paši nezin kur un tagad brīnās, kāpēc ar knapo 5 matenē neiet augstākā matemātika. (a, bet budžetā tika) Glazūriņa šai nekompetences un krāmīgo tradīciju kūkai ir sesija. Neba, paši pārbaudes darbi, bet fakts, ka tīri teorētiski (praktiski) cilvēks var 3 mēnešus nerubīt ne lauzta graša un tikai tad konstatēt, ka ne sūda nesaprot A daļas priekšmetā. Sesija pieņem, ka puņķutapas tikko no mātes pupa nokāpuši un vidusskolas slieksnim pāri pārklupuši saprot, kā menedžēt savu laiku un darba apjomu 4 mēnešus uz priekšu. Bļin, pat solīdos uzņēmumos tik drosmīgus pieņēmums netaisa. Cilvēka prāts ir viltīgs pašapmāna mehānisms un zināšanu pārbaudes sistēmai būtu jābūt veidotai, lai to pēc iespējas labāk ierobežotu. Sesija, to dara sūdīgi. Visforšākais ir, ja pirmajā sesijā kārtīgi paveicas, vai izdodas izbraukt uz veciem lauriem. Tātad base-rate mācīšanās tiek veiksmīgi samazināts un nākamajā, ja ne aiznākamajā mums jau ir jauns "akadēmiskā gada ņēmējs". (pēc neoficiāliem datiem no akadēmiskā gada ņēmējiem pabeidz 5-7%, kam čomi dekanātos var pielabot)

2.1. Ir pasniedzēji, kas mēģina labot, tur pārbaudes darbi, labori u.tml, bet griez kā gribi RSU, SEE un ViA ne velti ir labāka absolventu attiecība un vienu no (daudziem) iemesliem es lieku sesiju. 

 

3. Pēc iespējas ātrāk atrodi savu aizraušanos vai tas būtu nupat laurus guvusī Robotikas Skola (Lego Sumo ir awesome) vai kāds privāts projekts vai kāds start-up (kas 95% izgāzīsies), galvenais, lai Tev ir pie kā strādāt, ideālā gadījumā ar cilvēkiem, kas ir ievērojami gudrāki par Tevi. Tā būs Tava īstā augstskola, gan tāpēc, ka beidzot būsi spiests strādāt kā normāls cilvēks, bet praktiskā pieeja (cerams, varbūt) ļaut kaut kādu jel jēgu saskatīt visā tajā teorētiskā pizģecā, kas darīsies lekcijās. Vēlāk Tu atskatīsies uz darbiem, ko esi veicis šinī laikā posmā un nevarēsi saprast kā zeme Tevi ir nesusi, tā ir laba zīme. Jo lielāks sūds liekas pagātnes darbs, jo labāk. Progress. Perspektīva.

 

4. Ak tad ir baigā vēlme mācīties programmēšanu? Uz priekšu jaunais darba varoni. Esi izvēlējies īsto jomu, kurā Tev nav attaisnojuma nebūt par vismaz pāris (sūdīgu) projektu/programmu autoram pirms fukšu bales. 

Reku, Tev 10 puikas un meitenes, kas vēl 18 gadus nesasnieguši. Nopelnījuši un sasnieguši programmējot (tā nav vienīgā, bet katrā gadījumā neatņemama viņu panākamu sastāvdaļa) vairāk nekā lielākā daļa šī intelektuāļu simpozija dalībniekiem līdz 50 jubilejai. 

Ja nesēdēsi uz slinkās pakaļas, vari mierīgi līdz pirmajam kursa dzerstiņam jau puslīdz jēgt par ko ir ģēla - 

nu izej visu codeacademy.com Java no a-z, uzreiz mazāk muļķīgu jautājumu, tur vēl citas valodiņas ir, nebaidies tās nekož. Visgrūtākā valoda ir pirmā.  

Spēlītes gribās taisīt - uz priekšu MIT undergatue game desigin Tev jau gaida - 1, plus vēl Coursera un kaudze citu MOOTs. Pasniedzēji no prestižākajām (es nesaku labākajām) augstskolām pasaulē dūdos Tev - vidusskolas sola deldētājam, augstākā līmeņa teoriju, kad Tev ir ērti. Pārāk sarežģīti, lūdzu, - noskaties visas ExtraCredits sērijas un jau būs labāk. 

 

Zin, gudrāki vīri par mani minēja, ka mācīties programmēšanu augstskolā ir jau ir par vēlu - jāpiekrīt. 

Ja līdz pirmajai lekcijai par spīti plaši, ak cik plaši, pieejamajiem materiāliem neesi ieurbies savā lietā, ko ir "tik liela vēlēšanas" apgūt, tad pastāv laba iespēja, ka nebūsi gluži spožākā spuldzīte birojā. 

 

p.s. Ja actiņas gurst lasot, vari arī viģiku paskatīties - Programming is terrible—Lessons learned from a life wasted

Labots - Svekris
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Universitātē sākt mācīties programmēšanu tāpat ir stipri par vēlu.

 

 

pamato, lūdzu

 

 

 

Zin, gudrāki vīri par mani minēja, ka mācīties programmēšanu augstskolā ir jau ir par vēlu - jāpiekrīt.  Ja līdz pirmajai lekcijai par spīti plaši, ak cik plaši, pieejamajiem materiāliem neesi ieurbies savā lietā, ko ir "tik liela vēlēšanas" apgūt, tad pastāv laba iespēja, ka nebūsi gluži spožākā spuldzīte birojā. 

 

 

Šim arī nepiekrītu. Esmu lasījis tos rakstus, esmu lasījis arī par cilvēkiem līdz 16, kas ir kaut ko sasnieguši programmēšanā, esmu redzējis arī diskusijas iekš quora kur par dzīvi stāstija džeki, kuru startupi bija >2 milj. $ vērtībā kad viņiem bija drusku pāri 20 gadiem. Nu un? Tas nav rādītājs.  Ja mēs abstragējamies no interneta un ieskatāmies reālajā dzīvē, programmēt var sākt arī 30 gados un +- veiksmīgi, it īpaši šobrīd. Jā, Computer Science superstārs nebūsi, jā, otro feisbuku/instagramu/tvitteri neuztaisīsi (šis vēl ir zem jautājuma), bet kapeiku pelnīt sanāks un projektus savam priekam pataisīt arī sanāks. Ir neskaitāmi piemēri reālajā dzīve, kas sāka nodarboties ar programmēšanu pēc universitātes un ir tikuši diezgan tālu, tā kā nevajag te demotivēt cilvēkus. 

 

 

P.S nevienu negribu aizvainot, bet reālajā dzīvē cilvēki, kas apgalvoja, ka universitātē ir par vēlu sākt programmēt bija ~35 gadīgi džemperi - .net/java perdolētāji outsource uzņēmumos ar algu 700 ls uz rokas

Labots - tr4nkv
Link to comment
Share on other sites

 

 

Universitātē sākt mācīties programmēšanu tāpat ir stipri par vēlu.

pilnībā nepiekrītu! Ja būs interese, apķērība un talants, tad kā reiz ir iespēja ka sanāks daudz labāks rezultāts, nekā tad ja jau būs ielikti sūdīgi pamati vidusskolā vai pašmācības ceļā.

Bija mums univeritātē pāris ģēniji, kuri no tehnikuma atnāca jau programmēt samācijušies. Ja pirmajā kursā viņi bija kruti, tad tālākā laikā pazuda gan mācībās, gan karjerā.

Link to comment
Share on other sites

programmēt var sākt arī 30 gados

Pilnīgi piekrītu, var un vajag. 

 

Runa šeit bija par konkrēto (un vispārējo) vidusskolnieku, kurš rukā LOLu un DOTu caurām dienām un pats sev un citiem saka, ka nu ies kodēt augstskolā un "ļoti grib mācīties". Ta ka tevi deviņi pērkoni, lai nevelk garumā un ķeras pie lietas. 

Vai viņš kaut ko iemācīsies atliekot līdz pirmajai lekcijai (sesijai)? - Jā, protams, kur ta paliks.

 

Vai viņam labāk ies, ja močīs jau šonakt? - Jā.  

Create a sense of urgency. 

 

Labākais brīdis sākt mācīties ir tagad.

That was the point. 

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

Universitātē var iemācīties programmēt.
Es pirms RTU nezināju par programmēšanu neko, skolā bija Informātika par Word un Excel, bez jebkādiem makrosiem, bez Visual Basic, bez HTML, Pascal vai kā tāda, pašam mājās datora nebija. RTU datoriķos sākumā bija grūti, bet ļoti palīdzēja kursabiedru atbalsts kā arī paša darbs. Pirmajā kursā likās, ka neko nesaprotu no Pascal, bet tad paņemu paraugu studiju darbam par datu struktūrām, ko iedeva pasniedzējs. Mēģināju mainīt kodu, kompilēt, skatīties kas sanāk un arī kaut kas sanāca. Nākošajā Pascal studiju darbā jau sapratu daudz vairāk. Trešajā kursā pats rakstīju klientu un serveri ar datu bāzi uz Delphi, mēģināju Flash ActionsScript, PHP, JavaScript u.t.t. Protams, tie, kas skolas laikos nodarbojās ar programmēšanu, gāja kursos vai mācīja par programmētāju koledžā, zināja un mācēja vairāk, bet arī no nulles var daudz ko iemācīties.

Labots - Kubus
Link to comment
Share on other sites

Labāk ir mācīties no nulles un pareizi, nekā ierasties universitātē ar nepareizi ieliktiem pamatiem, ko dažam labam tā arī neizdodas izlabot. Uzskatu ka, ja smadzenes spēj uzsūkt to ko universitātē programmētājiem māca (vismaz LU), tad rezultātam vajadzētu būt pat labākam nekā cilvēkam sūdīgām priekšzināšanām, kurš jau uzskata ka visu māk un zin. Programmēšanas valodas ir tikai tehnikas jautājums.

 

 

 

RTU pro LU amateur pa lielāku $

 

Šim piekrītu

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nēnu visu ko jau var, ja labi grib. Rakstīt, lasīt un rēķināt arī var sākt pēc 20 manis pēc. Var jau, kam ne? Tik vien, ka es tādu krabi nedomājot darbā pie sevis neņemtu.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

marrtins: Bet kāds tad būtu ideālais programmētāja dzīves gājums? Un kādā vecumā tad jāsāk strādāt?

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Strādāt vai mācīties? Mācīties jo ātrāk - jo labāk, saprotams.

Link to comment
Share on other sites

Man tieši viskautko apgūt motivēja apziņa, ka savos 17 gados augstskolā ieradies, nezinu neko. Vidusskolā iemācījos rakstīšanu ar 10 pirkstiem (ļoti noder), bet pēc tam - tikai ņem un mācies viskautko. Ņēmu kaudzi neobligāto darbu - C++/Win32 asm/ Win32API/ Delphi/ MFC/ PHPSQL/ C#/ Linux, jo bija dzinējs - apziņa, ka vajag mācīties.

 

 

Bija mums puiši, kas ierodoties taisīja PHP lapiņas. Joprojām viņi tās taisa. Bija puiši, kas bija pastrādājuši par mazu iestāžu sisadminiem. joprojām daži to dara.

Kojās vindozes instalēšanu man priekšā rādīja puisis, kurš izkrita 1. sesijā un tagad nekāda sakara viņam ar IT.

Par programmu krakošanu man ieminējās un atslēgas vārdus pateica puisis, kurš arī tagad neko ar IT nedara. Tā viņš arī apstājās.

 

Baisi svarīgi ir tas, ko tad vēlies sasniegt un kāda attieksme pret mācībām. Ja ierodies ar domu, ka "es taču visu zinu, jau naudu māku nopelnīt ar IT" un izlido pie pirmās sesijas, tad nez vai tas ir tas labākais variants. Vai ja pamācies un turpini darīt to pašu, ko būtu darījis bez augstskolas un nepadomā, ka varbūt PHP var nomainīt uz Java un taisīt lielākas lietas. Ka pasaulē ir vēl citas valodas bez tās, ar ko sāki. Vislabāk jau veicās tiem, kam bija iepriekš RV1Ģ un citu ( Tukuma Raiņa ģimnāzija ) diplomi, bet nebija tādu, kas X galvas krutākus praktiskos taisīja tāpēc, ka bija iepriekš programmējuši. Laikam vienkārši nebija manā laikā vēl tādu. Vai arī viņi iztiek bez augstskolām.

 

Es zinu atsevišķus izcilus cilvēkus, kam augstskola izskatās, ka nespēlēja izšķirošu lomu un attīstība sākās agrāk - gan tepat bubu, gan vismaz 4 bijušie kolēģi, bet tur zināmu lomu spēlē cilvēka paša uzcītība un prāta spējas un NOTEIKTI firma/valoda/vide, kurā sācis karjeru un redzējis, kurp tālāk attīstīties. Karjeras veidošanai un praksei PAREIZAJOS uzņēmumos ir milzīga nozīme - daudz lielāka IMO par to, vai ņemies ar datoriem 24/7 no 15 vai 17 gadiem.

Tāpat esmu runājis ar džemperainiem jauniešiem, kas no 15 gadiem kaut ko kodējot, kam augstskola liekas laika izšķiešana un kas žēlojas, ka Latvijā jau vairāk par 300Ls programmētājam nemaksā. Karjera un attīstības virziens überalles, nevis tas, cik gados tieši sāc.

Labots - usver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
marrtins: Bet kāds tad būtu ideālais programmētāja dzīves gājums? Un kādā vecumā tad jāsāk strādāt?

starpcitu man prieksmeta "Communication and Employability Skills" pasniedzejs teica ka vismaz UK 30% jaunieshu vecuma starp 25 - 30 gadiem nomaina darbibas sferu pilniba nesaistitu jau ar esosho izglitibu, taka neka divaina ka cilveks ari 30 gados sak macities par programetaju. Vieniga atskjiriba starp 16 un 30 gadigu ir ta ka jauniba vieglak uzsucas informacija.

Ari es nekad neesu stradajis par programetaju, kad macijos RTU bij mazliet C japrograme, bet briesmigi nepatika. Nezinamu iemeslu pec tagad 30 gadu vecuma iepatikas ta lieta, pat saku studet universitate. Nu i ko dzivs, neko sarezgitu nesaskatu, ja ir daudzmaz logiska domashana attistita tad nekadam problemam nevajadzetu but. No 100 studentiem pec atzimem esu ceturtais pie tam paraleli vel stradajot full time darbu.

Protams p[ienjemu ka dzives laika iespepejams nesasniegshu IT joma to ko butu ja saktu 18, bet nu vel 30 - 40 gadi prieksha ko stradat, kapec nedarit to kas iet vairak piue sirds.

 

Taka pirmo gadu macijos koledza un bij jadabon "Work placement" tad pastradaju gan Rolls Royce, gan Airbus. Ari tas nekadas problemas nesagadaja.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB grib braukt prom,  uz LV  !!!

 

 

 

pastradaju gan Rolls Royce, gan Airbus

 

 

iekš LV tev nebūs ne RollsRoisi ne Eirbusi !   ļoti hard jāstrādā par 300ls   LOL  tad laikam apdomāsies !

 

skaties ka tev neuzkrīt virsū griesti !   LOL

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Es ljoti labi zinu kas mani sagaida LV, tapec ari veljoprojam neesu aizbraucis, kaut si doma mani nepamet jau pedejos 2 gadus. Esu situacija kad gribu, bet negribu :) ljoti gruta izvele. grozi ka gribi, te var vairak nopelnit diezko neiespringstot un nav nearko ipasi jauztraucas, toties LV es jutos laimigaks. Kas zin varbut pec atgriezsanas un pirmo 6 menesu pavadisanas roza brilles nokritis un ar pirmo lidmashinu busu atpakal. Otrais piegajiens jau bus salidzinosi vieglaks, gan vietejais diploms bus kabata, gan darba pieredze, gan pazinjas uz vietas un sapratne kas te notiek un ka lietas daras.

Bet ja nopietni, tad apsveru iespeju par parcelsanos ari kautkur tuvak - uz Somiju vai Zviedriju

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Es Latvijā redzēju programmētājus, kas strādā 2 darbos vienlaicīgi.    Es pat nezinu kā tas notiek, vai viņi iet uz otro darbu ap pieciem...  Nevienam nenovēlu tādu dzīvi. 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

tas ir pilnigs offtopics un neredzu ari jegu strideties.

Skaidrs ir tas ka LV es labakaja gadijuma nopelnisu pusi no ta ko sanjemu te par part-time darbu. Bet man ir vienkarshi apnicis te lidz tadam riebumam, ka jau pilnigi vienalga.

 

Varbut vienkarshi vajag panjemt kadu gadu pilnigi brivu un nedarit neko, aizbraukt uz LV, pamakskeret karusas kaiminju dikji un nedomat par neko. Varbut vaina nav pasa UK, bet vienkarsi esu saguris.

 

Tikai nestasti man ka tev te baigi patik dzive un pie lidzvertigiem apstakliem jau nebutu atpakal Latvija.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...