Jump to content

Kur iegādāties datora komponentes?


Marchyello
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! 

 

Sākšu ar to, ka diezgan cītīgi pārskatīju forumu, bet nespēju atrast rakstu, kas spētu man atbildēt vai sniegt padomu uz mani interesējošo jautājumu. Ja esmu ko palaidis garām un kādam ir zināms šāds raksts, būšu ļoti pateicīgs par norādi. 

 

Vispirms neliels izklāsts. 

Līdz šim datorus vienmēr sanācis iegādāties jau sakomplektētā veidā, baidoties, ka pats īsti nemācēšu pareizi savienot detaļas vai radīsies citas neparedzētas problēmas. Šķiet, ka beidzot ir pienācis laiks un radusies iespēja salikt veselus 2 aparātus pašam savām rokām. 

Steidzamākajam no abiem datoriem detaļu izvēli (šur un tur pieļaujot pa alternatīvam variantam) faktiski esmu izdarījis un jau jutos gatavs sākt pasūtīt, bet...

 

Pārskatāmības dēļ komponentes kopā vācu iekš pcpartpicker lapas, bet acīmredzot biju pārāk optimistisks.

Problēmas, ar kurām saskāros: 

1) Absolūtais vairākums tirgotāju nemaz nepiegādā preces ārpus ASV. Vienīgie tirgotāji, kas ir ar mieru atgādāt preci uz Latviju ir NCIX un Amazon;

2) Cenas par piegādi, bet it sevišķi muitas un nodokļu izmaksas padara simpātiskos piedāvājumus neizdevīgus. 

Vēl droši vien pastāv risks, ka pasūtītā detaļa būs dead on arrival un tādā gadījumā pašam pircējam arī jāapmaksā izdevumi, kas rodas detaļu sūtot atpakaļ. 

 

Un te nu mans lūgums pēc jūsu padoma.

 

Kur var visizdevīgāk iegādāties datora komponentes?

 

Būtu ļoti jauki, ja cilvēki padalītos ar savu pieredzi un ieteiktu savu mīļāko variantu. Varbūt tā būtu kāda ārzemju saite ASV vai tepatās ES, kuru esmu palaidis garām? Varbūt tas ir Ebay, ar kuru man nav sevišķi liela pieredze (lietotas detaļas gan negribētos)? Varbūt visizdevīgāk un bez liekām galvassāpēm detaļas varētu iegādāties tepatās Latvijas veikalos, tādā gadījumā - kurus jūs rekomendētu? Varbūt, ka kādu ļoti konkrētu komponenti ir izdevīgi pirkt pie kāda ļoti konkrēta tirgotāja?

 

Saprotu, ka cenas ir svārstīgas, un akcijas nāk un iet, tādēļ negaidu, ka būs viena konkrēta vispareizākā atbilde. 

 

Jau iepriekš paldies!

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
Līdz šim datorus vienmēr sanācis iegādāties jau sakomplektētā veidā, baidoties, ka pats īsti nemācēšu pareizi savienot detaļas vai radīsies citas neparedzētas problēmas.

 

 

Piemēram 1a.lv veikals ja tu pērc komponentes viņi sakrauj kopā ja paprasa  ;)

Labāk tiešām pirkt iekš LV, tomēr garantija ir garantija

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Piebiedrojos par 1a.lv. Arī aio.lv ir ok, tikai jamiem filtri ir pašvaki.

Galvenais lai komponentēm neprasa priekšapmaksu, ātri piegādā un ir ērti piebraukt savākt.

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

aio.lv ir dārgāks...1a ir liels Latvijas vairumtirgonis tāpēc spēj piedāvāt lētāk

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

Pamatā datordaļas pērku 1a.lv, taču esmu tur pircis arī ļoti daudz ko citu.

 

Ļoti labs veikals, manuprāt, cenas arī labas.

 

Sīkus datorštruntus gan pērku ebay, bet tas ir saistīts ar to, ka tie ir sīkumi, dažas PCIe paplašinājumu RAID un USB 3.0 kartes.

Link to comment
Share on other sites

Man patīk dateks, neesmu galīgs kapeiku p*sējs + piegādā pa smuko un ātri, var arī sarunāt, ka piegāde notiek ātrāk.

RAM pirku pēdējo reizi britu Amazon piegāde +- 8 dienu laikā, bet tas bija sakarā ar Patriot izpārdošanu, pirms RAM cenu lēciena :D

Link to comment
Share on other sites

Man patīk dateks, neesmu galīgs kapeiku p*sējs

Ne jau p*isējs,pašapziņa saceļas,ka tiešu to pašu preci 1:1 nopērku pa %25 dārgāk.Tā tad kvalitatīvāka. :) Bet tā es arī, ja runa par LV veikaliem mans favorīts 1a.lv

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

Par vietējiem, ja ir spējīgi piegādāt, tad salidzini.lv un ņem kur lētāk! Par garantijām, ja kaut kas notiek  - tāpat jāstiepj pa taisno uz autorizēto servisa centru, nevis pie pārdevēja. Vienīgi var būt kasjaki, ka garantiju solās nodrošināt pats pārdevējs, tad gan jāskatās, kāda reputācija tam sale kantorim.

Labots - DeEK
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
Par vietējiem, ja ir spējīgi piegādāt, tad salidzini.lv un ņem kur lētāk!

 

Galīgi no kaktu bodēm neiesaku ņemt rīt viņa var vēl būt parīt nē,

 

1a.lv ir + - lētākais veikals kurš piedāvā sakraušanu komponenšu bezmaksas un vēl piegādi lidz Paku bodēm,pakautomatiem par brīvu un ir garantija ka tas veikals vel ilgi pastāvēs

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

1a nedaudz pārsteidza ar nesenām pārmaiņām. Tagad fiziskai personai piegāde uz uz dpd paku bodi arī kaut ko maksā pirkumam līdz kaut kādai summai.Pagaidām vēl post24 palicis, kam par pieg'di atsevišķi neskaita. Juridiskai personai gan nekā, tai gan piegādi sanāk maksāt. Būtu Rīgā varētu aizdoties uz to kantori uz vietas, bet te nekā.

Link to comment
Share on other sites

Marchyello

Redzu, ka diezgan pārliecinoši starp ieteiktajiem veikaliem dominē 1a.lv. Domāju, ka tur arī pirkšu detaļas. 

 

Dateks.lv šķietami visas man nepieciešamās detaļas ir par 5 līdz 10 eiro dārgākas nekā 1a.lv. 

AiO.lv lielākā daļa vajadzīgo komponenšu ir par ~ 0,50 līdz 1,00 eiro (procesors 3 eiro) lētākas nekā 1a.lv, bet pēc labajām atsauksmēm, kas dzirdētas par 1a.lv, domāju, ka ir vērts samaksāt papildus 5 - 7 eiro zinot, ka vismaz nebūs problēmu. 

 

Ārzemēs, acīmredzot, detaļas tiek pirktas reti un ja ir īpaši izdevīgi piedāvājumi. 

 

Iespējams vēlāk publiskai apskatei un ieteikumiem forumā ielikšu sevis izvēlēto komplektāciju. 

Pagaidām paldies visiem!

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Problēmas mēdz gadīties visos internetveikalos, bet mans favorits noteikti 1a

Link to comment
Share on other sites

1a labs, kad vajag aatri dabuut preci.

Bet, kad iestaajas garantijas situaacija,tad gan vinju serviss ir zem katras kritikas.
Velk garumaa procesu liidz peedeejam.
Taads iespaids, ka vinji suuta bojaato preci paarbaudiit nevis pie vairumtirgotaaja
bet pie razhotaaja (uz Hon-kongu).

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Man atkal AIO.lv pierastāks, nav bijušas nekādas problēmas ar preci. Arī garantijas serviss līmenī; ir darbnīca uz vietas, ja kas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ne jau p*isējs,pašapziņa saceļas,ka tiešu to pašu preci 1:1 nopērku pa %25 dārgāk.Tā tad kvalitatīvāka. Bet tā es arī, ja runa par LV veikaliem mans favorīts 1a.lv
 

 

Varbūt ~10%, bet patīk, jo nav bijis problēmas, ne ar garantiju(ir nācies griezties), ne ar piegādi un nav grūti sakontaktēties.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Ja pērku kaut ko vairāk, tad ņemu 1a un ar piegādi (cik dzirdēts, tad tur ofisā parasti ilgi jāgaida), ja kādus sīkumus, tad AiO, jo varu uz piegādi ietaupīt (5 min ar riteni līdz viņiem). Ne par vienu ne otru īsti sūdzību nav, tik AiO mājaslapa bik haotiska, bet citādi viss ok

Link to comment
Share on other sites

Saņemt preci 1a ofisā - tas ir pilnīgs vāks, pasākums uz stundu. Es pēdējā laikā izmantoju viņu piedāvāto iespēju - nosūtīšanu uz DPD paku bodi visā LV teritorijā. Maksā nedaudz virs 1 EUR, lielākiem pirkumiem pakalpojums ir bez maksas.

Link to comment
Share on other sites

Es izmantoju tos Iveikalus , uz kuriem man ir tuvāk jābrauc- laiks ir nauda un bendža arī kaut ko maksā. 1a man ir netālu no manas darba vietas, bet visādi citādi nav nekāds ūber kantoris. Pie kam kaimiņforumos atsauksmes par servisa lietām ir diezgan kritiskas. Par laimi man pašam nav bijusi vajadzība ar tādām lietām krāmēties 1a.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu tā jau ir gandrīz visur.
 

Nav gan.

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

 

 

Pie piezīmēm ieraksti lai pārbauda vai komponentes ir saderīgas un ja ir lai iesaka ko labāku.


Es domāju ka viņi to pārbauda? A kas zin:D 
Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Nu es ar to nedomāju tieši ibodes,(pakaļ precei pats nekad neesmu braucis)jebkurā fiziskā bodē jārēķina vismaz pusstunda.
 

Cik esmu gājis uz AiO, nav bijis ilgāk par kādām 10 min, parasti pat ātrāk

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Datoru komponentes pārsvarā pērku no rokām - ss.lv, ebay, eoz.lv (šeit vēl neko neesmu nopircis, bet skatos). Un citiem iesaku darīt tāpat! Vienīgais, kas pieklibo šādai tirgošanai - reputācijas sistēma.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un citiem iesaku darīt tāpat! Vienīgais, kas pieklibo šādai tirgošanai - reputācijas sistēma.

 

Ko tu iesaki darīt?? Pirkt no rokas, nepirkt no veikala??

 

Esmu pircis tepat no biedriem, viss ir bijis kā vajag, bet tas nemaina faktu, ka ss.lv tikpat labi var apkāst kādu un pēc tam naudu atpakaļ nedabūsi nekādīgi.+ cenas ss.lv ir tuvu jaunu preču cenām, nereti pat lielākas.

Link to comment
Share on other sites

Tieši to arī iesaku darīt, jo šobrīd atrodos datorgīku-entuziastu forumā! :)

V.

P.S. Pēc šīs tēmas var spirest par mūsu sabiedrību kopumā un katru tās indivīdu atsevišķi. CIk labi un godīgi esam viens pret otru un pat par to cik viens vai otrs ir negodprātīgs pret apkārtējo pasauli (pieļauju, ka tie, kas baigi jūtas apdraudēti no sliktiem foruma biedriem un pārējiem līdzcilvēkiem, droši vien... Ar tādiem nevajadzētu pīties. :D)

P.P.S. Gadus piecus atpakaļ pirku ANTEC Earthwatts 750w barokli ēbajā ar piegādi. (Jauns, open box). Samaksāju dārgi par šiingu, gandrīz tikpat cik šeit veikalā būtu nopircis... Atnāca paciņa, skatos... Iekšā China PSU 300w, sadedzis. :D

Es braucu augumā pārdevējam - watafak!?

Šis man pretim - watafak! Ko piep*ies... Tas no mana tēva mantām, viņam stāvēja uz plaukta nopirkts jauns iepakojumā. Tagad mēs izpārdodam viņa mantas, jo ir pagājis gads kopš viņa nāves un mums tās nav vajadzīgas (paskatījos pārējās mantas - tur tiešām visādas makšķeres, golfa nūjas, naži un visādi atslēgu komplekti salikti pārdošanā). Tante tā arī neiebrauca ko es tai piesienos un vai neesmu noaminījis kastītē pret to citu sūdu - lai sūtot atpakāl. Saku, ka sūtīšana turp atpakal jau gandrīz maksā tik cik baroklis.

Aizsūtīju atpakaļ, saņēmu mazu cipariņu refundā (jo zaudēju šipingus), bet par cik jutu, ka tantuks manāmi nebrauc tēmā, likos mierā dvēseliski-filosofisku pasvērumu dēļ.

Tas man bija lielākais ieberziens pērkot lietotas datorlietas no rokām. :D

Bet parasti viss ir ok.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Solvita Petrova

Sveiki forumieši!Ir kas mainījie pa šiem gadiem?Iesakiet kur izdevīgāk pirk 

Link to comment
Share on other sites

dateks, 1a, aio.lv ... bet pa lielam atkarīgs, ko vēlies pirkt..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Solvita Petrova
Pirms 6 minūtēm , CAP teica:

dateks, 1a, aio.lv ... bet pa lielam atkarīgs, ko vēlies pirkt..

no 700 līdz 1100 euro budžets monitors dators klaviatura...

Link to comment
Share on other sites

augtāk minētajiem pievienošu m79 ,  220, Rdelectronics. Pēdējais kā reiz  nesen saņēmis e-komercijas 2018 gada balvu kategorijā "elektronika" . Jebkurā no tiem atradīsi monitoru, datoru, klaviatūru budžetā 700-1000 Eur .

Labots - Jainit
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...