Jump to content

Kur studēt IT?


elansg
 Share

Recommended Posts

Labrīt, piecēlos ar domu galvā kur tālāk iet mācīties. Zinu, ka to jau sen vajadzēja izdomāt utt., bet labāk tagad, nekā pēdējā brīdī :)

Doma jau kādu laiku ir iet uz IT nozari, precīzāk uz programmēšanu.

Tātad jautājums kur to labāk studēt RTU vai LU? Ar ko atsķirsies studijas?

 

P.S Sagoglēju diezgan pavecu informāciju domāju tagad daudz kas ir mainījies..?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Labāks pastāsti, cik lielā mērā tagad interesē programmēšana, ko pats esi darījis lietas labā. Tā ir viennozīmīgi tā joma, kur neviens neiemācīs programmēt. Ja pats neko nedarīsi sevis attīstībā, tad par programmētāju nekļūsi pat pēc maģistra iegūšanas. 

 

Mūsdienās ir pietiekami daudz informācijas, lai varētu ar kaut ko sākt. 

Link to comment
Share on other sites

Tasteris

Domāju, ka tas nav principiāli.

Protams, var taisīt svētus karus, tipa es dzirdēju, ka RTU nemāca programmēt, bet māca elektroniku, manam čomam tur nepatika, jo viņu atskaitīja, kad nenokārtoja ķīmiju u.t.t.

Ja novērtētu pēc kādiem kritērijiem, tā kā vērtē pasaules augstskolas, tad noteikti sanāktu, ka RTU un LU ir 312 vai 317 punkti, kad teiksim, Masačūsetsai ir 18 929 punktu.

Vairāk atkarīgs no paša studenta interesēm, iepriekšējas pieredzes, ieguldīta darba, arī veiksmes. Ir programmu izvēle, priekšmetu izvēle, pasniedzēji citi, katram citi kursa biedri, rezultātā arī dažādi absolventi.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Atceros agrāk baigi "čakarējos" ar visādām mājaslapu, torrentu trekeru veidošanu, bet tas tā :)

Skolā mums bija tēma par notepad++, pēc kuras arī tika uzmeistarota tāda kā mājaslapa. 

Nesen sāku mācīties visual c tajā forumā kuru vilx raksta. (pirmo tēmu izgāju, otrās beigās kautkas nesanāca, tad atliku uz kādu laiku, bet tagad tam visual c laikam triālis beidzies..)

Protams ir viskas skatīts, bet nu man nav nojausma ar ko īsti sākt un kuri būtu tie labie pamati, kuri noderētu tālāk

Labots - elansg
Link to comment
Share on other sites

Papīru un nojausmu, kas notiek, iegūsti mācību iestādē.

Zināšanas iegūsti mājās vai praksē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Studēt vajag LU vai Ventspils Augstskolā.

Pirms vairākiem gadiem Vidzemes augstskola bija daudzsološa, bet neesmu dzirdējis, ka no turienes tagad plūstu jaunie talanti.

RTU bakalauri manā ieskatā ir kādā ~3..4. vietā. Kā var IT mācīt pirmajā kursā tikai paskāli?!

 

Vidusskolu beidzot, nemācēju programmēt. Tagad, kad plauktā ir maģistrs un ir bijis ieskats dažādu mācību iestāžu programmās, varu teikt, ka RTU ir laika nosišana, ja gribi kļūt par programmētāju. Tur ir liels daudzums visādu ķīmiju, kā autors raksta, darba aizsardzību un citu laika nosišanu. Bet Java tur neesmu dzirdējis, ka būtu, C# - varbūt tikai Grabja kursā epizodiski (viņš vienīgais bezmaz tur mēģina celt līmeni).

 

LU ir forši tas, ka ir dažādi izvēles priekšmeti ( C daļas kursi - pieraksties, uz kuru no vairākiem šajā semestrī iesi, un vari mācīties to, kas tevi tiešām interesē ). Ir Java1 un Java2 kursi.

 

Ventspils augstskolā - pagūglē "site:boot.lv ventspils augstskola", un atradīsi vairākas diskusijas. Tur pabeidzu bakalaurus, programmēt pirms tam nemācēju, beidzot programmēju vairākās valodās un redzēju, kurp attīstīties. Un noderēja viskautkas.

 

Skolā iemāca programmēt, un vēl stimulēs to darīt, bet virzienu specializācijai pēc pamatu apgūšanas izvēlēsies pats - web/sistēmas/mobilo/serveru/datubāzu/biznessistēmu-legoklucīšu virzieni. Un tajā virzienā arī sēdēsi kojās un programmēsi.


piemēram, skolā iemācīs Java pamatus. 

 

Bet to, vai lietosi Spring vai J2EE steku vai Android programmēsi vai Swing desktop aplikācijas vai Eclipse platformā taisīsi uzskaites sistēmas - to izlemsi pats. Tas viss ir Java + noteikts freimvorks.

 

Nu nevar, fiziski nevar skolā iemācīt visu par visiem novirzieniem. Bet pamatus - tos noteikti ieliks, tā ka citu freimvorku klāt piemācīties būs daudz vieglāk nekā no nulles pašam ņemoties un pēc X gadiem uzzinot - woow, ir tāds SQL! nevajag visus uzskaites sistēmas datus rakstīt .txt failos! Un vēl pēc gada - woow, tur indeksi arī ir! Un normālformas, izrādās!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

usver paldies par izsmeļošo atbildi  :)

Par 70% gribēju iet uz RTU, bet tagad nezinu..

Vispār nebiju paskatījies Ventspils augstskolu, kaut gan šī skola atrodas salīdzinoši tuvi manām mājām. Bet kā ir ar tikšanu šajā augstskolā, iespējams budžetā? 

Un diez kādēļ nezinu nevienu absolventu, kurš aizgājis uz datorzinātņu jomu nav aizgājis uz Ventspili..? 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Brīdinājums: augstskolu pametu 2-jā kursā(RTU), bet šobrīd 5+ gadus veiksmīgi strādāju IT jomā, attiecīgi man var būt sakropļots viedoklis par visu

 

 

Iesaku LU, viņi maksimāli cenšas turēties aktuālām lietām līdzi, piemēram, laiku atpakaļ LU studentu kvalifikācijas darbus savā blogā vērtēja Mārtiņš Ķemme (http://martinskemme.wordpress.com/), kas nezinu kur strādā šobrīd, bet iepriekš bija Alisē/Tieto un par viņu ir dzirdētas tikai megalabās atsauksmes no tiem, kas ar viņu strādāja. Pāris čomi bija beiguši LU, tagad strādā kur nu kurais, atsauksmes labas, alga liela, universitāte deva normālu daļu zināšanu, kas palīdzējā darbā.

 

RTU iesaku tad ja gribi būt tuvāks dzelžiem (automātika utt).

 

 

OFFTOPIC:

P.S Vai tiešām Rīgā mācīties IT bakalauros neklātienē piedāvā tikai TSI ? Man tas liekas nenormāli stulbi, labprāt pabeigtu bakalaurus just for fun, bet TSI īpaši nesaista.

Labots - tr4nkv
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es uzskatu, ka programmēt var iemācīt tikai tad, ja tiešām ir vēlme kaut ko darīt ārpus uzdotiem skolas uzdevumiem.  Citādi tā ir galvas piebāšana ar teoriju, nedaudz praksi obligāto kodu/aplikācijas veidā bez tālākām perspektīvām. Padomā labi, cik % no kursa biedriem tiešām kļuva par programmētājiem.

 

Skolā iemāca programmēt
 
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Vispār es jau ieteiktu mācīties ārpus Latvijas un iegūt diplomu kurš der arī ārpus Latvijas, paveras vairāk iespējas. 

Nomācijos UK bakalauru IT & Management, bet tagad Latvijā strādāju starptautiskā IT kompānijā. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, programmēšana ir ļoti specifiska lieta, kuru visiem NAV pacietības darīt.

Un IT ir pārāk jauna nozare, kurā reāli nav sadalījuma starp dzelžu/tīklu/softa/biznesvadības novirzieniem, tāpēc intereses ir pārāk dažādas, lai visi kļūtu tieši par tīklu vilcējiem vai serveru adminiem vai tieši par programmētājiem vai tieši par lodētājiem. Nu nebūs visi vienādi. Visi stājas uz IT, bet dara to, kas patīk/kur vieglāk.

 

1) Daļa IT stājas papīra dēļ, jo vecāki spiež un iesaka, bet paši vēl nezina, ko grib.

2) Daļa iet, lai varētu sisadmini būt un par tīkliem viskautko zināt un serveriem un kaut ko citu piedevām arī

3) Daļa grib raust lielo piķi un starp ekonomiku, jurisprudenci un IT izvēlējušies IT un gaida, ka varēs bentlijā 2. kursā braukt uz skolu, jo stājoties darbā 5 štukas uz rokas taču maksās, draugi tā saka

4) Daļa grib būt kaut kādi IT cilvēki, varbūt vadītāji, bet lai nekas grūts nav jādara

5) Un daļa tiešām zina, ka grib būt programmētāji.

 

1. un 3. pēc definīcijas daļa pēc bakalaura saņemšanas gulēs uz dīvāna un gaidīs, ka viņiem piedāvās štuku latu uz rokas par diploma iegūšanu.

2. daļa arī programmētāji diez vai būs.

 

No kursa pacietīgākie ir kļuvuši par labiem programmētājiem, pat ja iepriekš gandrīz nekas nav bijis zināms. Esmu strādājis kopā ar saviem bijušajiem studiju biedriem, ļoti forši cilvēki.

Daļa klasesbiedreņu apprecējās un sēdēja mājās.

Dažas kļuva par dizainerēm.

Kādas izvēlējās darīt administratīvos darbus un neko par IT nedarīt

Daļa ir sisadmini - vairākus pazīstu

 

Kuri gribēs un būs pacietīgi - kļūs par programmētājiem uz tās bāzes, ko studiju laikā ieliek un parāda ieeju tajā pasaulē. Pārējie programmēt mācēs, bet rakstura īpašību dēļ izvēlēsies citu karjeru.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Tasteris

Atkal sākās "man teica viens čoms".
 

 

Bet Java tur neesmu dzirdējis, ka būtu, C# - varbūt tikai Grabja kursā epizodiski (viņš vienīgais bezmaz tur mēģina celt līmeni).


Grabis strādā ITI institūtā, vēl ir LDI un DADI - http://www.ditf.rtu.lv/category/informacija-par/fakultati. ITI atšķirībā no LDI nav programmēšanas novirziens. Šis apgalvojums par Grabi ir līdzīgs situācijai kad, piemēram, iestājoties ķīmijas fakultātes neorganiskās ķīmijas novirzienā sūdzēties, ka par maz māca organiskās ķīmijas lietas. Ja izmanto LDI iespējas, tad var atrast kursus par C, C++, Java, Lisp, Prolog, PHP, SQL, asambleri u.t.t. visus variantus nezinu. Iespējams, ka tagad parādījās arī kas jauns. Java, piemēram, māca Rusakovs, pirms tam C++ un objektorientēto programmēšanu māca Sukovskis.
 

 

LU ir forši tas, ka ir dažādi izvēles priekšmeti (C daļas kursi - pieraksties, uz kuru no vairākiem šajā semestrī iesi, un vari mācīties to, kas tevi tiešām interesē ). 

Arī RTU ir brīvas izvēles priekšmeti.

 

RTU iesaku tad ja gribi būt tuvāks dzelžiem (automātika utt).

 
Šis ir populārs mīts. Iespējams, DADI institūtā tā ir. Ja interesē programmēšana, tad Izvēloties LDI būs tikai pāris priekšmeti, kas ir tuvi dzelžiem.

Patiešam ir problēmas, piemēram, daudziem nepatīk, ka pirmajā kursā (otrajā arī, bet mazāk) ir tādi priekšmeti kā matemātika, elektrotehnika, ķīmija u.t.t. (te var izpētīt visu priekšmetu sarakstu https://stud.rtu.lv/rtu/vaaApp/sprpub). 

Ir arī pasniedzēji, kuri māca novecojušas lietas, vai nemāca tik labi. Bet arī novecojušas lietas nav tik viennozīmīgi nevajadzīgas. Piemēram, apgūstot to pašu Pascal labā līmenī, cilvēkam nebūs problēmu iemācīties Java īsā laikā, veltot uzmanību, galvenokārt, objektorientētas programmēšanas lietām un lietām, kas ir pienākušās programmēšanas valodās pēdējos gados. Nav tik svarīga programmēšanas valodas sintakse, cik programmētāja iemaņas. 

Bakalaurs tomēr ir akadēmiska izglītība, kas nozīmē noteiktu teorijas apjomu. Var izvēlēties arī profesionālu grādu, kas iekļauj sevi pusgadu prakses, kur varēs iemācīties gitu, tdd, skramu, jiru, continious delivery, ruby, citas modernās lietas atkarībā no izvēlētas prakses vietas.
 

Labots - Tasteris
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

eddyboi

 

 

Eddyboi ne visiem senči var pavilkt studijas ārzemēs
 

Man senči tikai pirmo semestri deva naudu dzīvošanai, pēctam strādaju. Nevajag dzīvot lielā pilsētā, tad var pats sevi uzturēt arī mācoties klātienē. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tasteris, tas ir baigi forši, ka kaut kur DITF māca arī noderīgas lietas un izklausās adekvātāk

 http://ditf.afraid.org/ditf/ - šeit, piemēram, visādi gadījuma kursi savākti, kur ir Flash, Delphi utml sīklietas, visādi teorētiskie kursi - nu lietas, kur liekas nosists laiks. 

 

 

Mācoties RTU maģistros, man brīvās izvēles priekšmetu nebija - vai arī neviens nepateica, ka tādi ir? Sievai LU maģistros izvēles priekšmeti bija, pie tam regulāri atjaunoti Java web programmēšanas kursā (agrāk JSTL un kaut kas uz JPA pusi, tagad vēl klāt jaunāki interesanti freimvorki ). Kādi RTU ir praktiskie javā?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

nedaudz offtopiks, bet esmu pamanījis ka pēdējā laikā parādās ļoti daudz sysadminu vakances, meklē gan valsts iestādes, bankas, apdrošinātāji utt.. 

kas notiek? trūkst speciālistu? Nav intereses vai augstskolas nespēj saražot? Ir audzis pieprasījums?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet kā ir ar tikšanu šajā augstskolā, iespējams budžetā?  Un diez kādēļ nezinu nevienu absolventu, kurš aizgājis uz datorzinātņu jomu nav aizgājis uz Ventspili..? 
 

 

1) budžetā ņem visādus brīnumus. es nebiju nekāds teicamnieks, bet 12. klases beigās mācoties kursos un pildot visu, tiku gan ekonomikas/vadības, gan IT studiju programmās. Beigšanas eksāmenos kaut kas ne vairāk par 7 bija matemātikā. Tagad līmenis slīdot uz leju.

 

2) nezinu pa tavējo pieredzi, bet nu augstskolu absolventu ir daudz un visus noteikti nepazīsti. Ventspils Augstskola ir ļoti laba skola tajā reģionā, un vietējiem noteikti ir daudz vieglāk izbraukāt uz to nekā uz Rīgu.

Link to comment
Share on other sites

Tasteris

 

 

Mācoties RTU maģistros, man brīvās izvēles priekšmetu nebija - vai arī neviens nepateica, ka tādi ir
 
Maģistros ir daļa no kursiem, kuri ir obligāti, izvēloties noteiktu specializāciju. Sanāk ierobežota izvēle - kopā ar specializāciju nāk komplekts no 4-5 priekšmetiem. Bet ir arī brīvas izvēles priekšmeti, kur var izvēlēties no garāka saraksta. Var meklēt te https://info.rtu.lv/rtupub/disc2/openFilter

 

Kādi RTU ir praktiskie javā?

Šeit ir tēmu saraksts pēc kurām var saprast aptuvenas praktisko darbu tēmas https://info.rtu.lv/rtupub/disc2/printDisc.9573/DPI503_Objektorientetas-programmaturas-attistiba_Evolution-of-Object-Oriented-Software.pdf

 
Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

Studēju RTU 2. kursā DITFos, cik pagaidām ir izdevies saprast te iedod vairāk pamatus visādām lietām, daži lekciju materiāli ir ~10 vai vairāk gadus veci (bet tur tāpat par DOS un automātikas pamatiem jau neko daudz jaunu nav izdomājuši), principā tas viss der, var ielikt pamatus visādām lietāmu un ļaus aptuveni saprast uz ko tālāk gribēsi IT iet. Bet reķinies, ka lielākoties lietas, ko vajadzēs darba devējam, apgūsi vai nu pats vai semināros/kursos.

Ja esi mācījies programmēšanu vai vismaz pamatus saproti, tad pirmajā kursā vienīgais nopietnais priekšmets būs matemātika. Uz šejieni vispār daudzi atnāca, pameiģināja, aizgāja, laikam saprata, ka negrib paši mācīties vai arī izlēma par citu profesiju/augstskolu.

Ja ir kādi konkrēti jautājumi vari uzrakstīt PM.

Labots - MetalOxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav intereses vai augstskolas nespēj saražot?

Ceru ka nebūs fleims, bet ehmmm sisadminu ražošana nav universitātes līmenis. Tas ir koledžas/tehnikuma līmenis.

Notiek migrācija, cilvēkiem amats apnīk, iet kur citur, vai arī uz ārzemēm kur lielāki izaicinājumi.

Algas sisadminiem arī nekur debesīs neskrien. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Sysadmins īstenībā ir diezgan nomācoša nodarbe, kas saistīta ar neregulāru tupēšanu naktīs un skraidīšanu apkārt. Ja programmētājs var plānot savu laiku, tad sysadminu var izraut no gultas jebkurā laikā un praktiski darbā esi 24h. Un samaksas ziņā programmētājam potenciāls ir lielāks, jo problēmām vai gļukiem nav pievienotās vērtības. Ar to arī izskaidrojams, kāpēc neviens neraujas uz šo profesiju. Vairāki zināmi cilvēki ir pārkvalificējušies vai aizgājuši no šīs sfēras. Turklāt nepārtraukti jābūt ar aktuālām tehnoloģijām uz Tu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

tl;dr;

 

Ja Latvijā, tad LU + Tālāk LU vai MBA   VAI    tālāk LU + MBA.

 

+ meklē darbu jau tagad. 

 

Pirmie 2 gadi unī = tik grūti, ka var ierasties tikai uz sesiju.

Labots - shark
Link to comment
Share on other sites

Skaidrs. Cik cilvēku, tik viedokļu. Tātad vēl paliks izvēle starp VeA un LU.

Jautājums vēl par pašmācību. Būtu ok, ja tagad mājās mēģinātu iemācīties pascal valodu?

Link to comment
Share on other sites

Veči, varbūt kādam ir info par Daugavpils Universitāti un Rēzeknes Augstskolu - kas un kā ir tur ar IT? Cik man dzirdēts, tad RA baigi ņemot visus pie dziesmas un māca nopietnā līmenī. Pats neizslēdzu iespēju kādreiz vēl pastudēt...

Link to comment
Share on other sites

Par Paskālu nezinu, neredzu īsti praktisku pielietojumu ...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dzonijs

 

 

Vispār es jau ieteiktu mācīties ārpus Latvijas un iegūt diplomu kurš der arī ārpus Latvijas, paveras vairāk iespējas. Nomācijos UK bakalauru IT & Management, bet tagad Latvijā strādāju starptautiskā IT kompānijā.

Bet man šķiet ka šajā jomā ārzemes nav rādītājs, Latvija IT jomā  pet ir pussoli priekšā. Nu man tā vismaz gribas ticēt.


Patiesībā var būt pateikšu nepatīkamu viedokli, bet kārtīgam programmistam jāzina vairāk par iestādes direktoru. Nu izdariet secinājumus.

P.S. Bet jāsaņem mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Vidzemes Augstskola arī ir oke. Tikai ja pats kaut ko dara. Kad mācījos tur tad 90% bija tādi kas nezina ko girb un atnāk uz IT jo redz pieprasījums ir, bet mācību procesā īd un pīkst kāpēc mums to un mēģina nospiest. Tāda tā realitāte. spējīgākie cik zinu tiek labos darbos un nesūdzas ka mājās kājas jākustina. Tā kā ViA Arī labs variants. Protams, ja neesi no slinkajiem :D 

p.s Tagad arī viņiem top jaunā ēka priekš IT un citām inženierzinātnēm, tā kā potenciāls ir. Tik ja būtu kas mācas normāli :D 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet man šķiet ka šajā jomā ārzemes nav rādītājs, Latvija IT jomā  pet ir pussoli priekšā. Nu man tā vismaz gribas ticēt.

 

Patiesi?  Kam tad LV ir priekšā?    Tur ir tikai pāris kantori, kuri nodarbojas ar visādu draņķīgu outsourced darbu izpildi. 

Link to comment
Share on other sites

pareizi, MarisO. Un algas ir 50$/mēnesī bez darba līguma. Tieši tā.  :yes4:

 

 

Latvijā ir labi nišas produkti. Mikrotik, Syncrosoft, TietoEnator - visi eksportē.

Link to comment
Share on other sites

Ja iepriekš neko neesi darījis, var sākt ar pascal, tīri lai saprastu pamatus, bet ir vēlams pēc iespējas ātrāk pāriet uz kādu populārāku valodu - c++, c#, java u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Es jau par ārzemēm izteicos vienā citā topikā, bet , ja te kāds saka, ka mācības ārzemēs dārgas, nu nav tā. Lietas, ko gan vajag, ir mācēt izcili labi ārzemes valodu un būt gana apņēmīgam, lai tu pats dabūtu darbu un zinātu, kur vari netērēt ārprātā daudz naudu. Kojas nu nav lētākais variants tajā pašā U.K. Es zinu cilvēkus, kuriem vecāki nespēja ne simts latus sūtīt mēnesī, bet pavilka viņi mācības un dzīvošanu bez problēmām. Bet lai brauktu studēt uz ārzemēm, vajag būt ļoti stipri pārliecinātam, ka tieši tas ir tas, ko cilvēks vēlas darīt. 

 

Latvijā ir vai nu LU, vai Ventspils universitāte, kā te daži labi reklamē. RTU ir kuiņa. Bet ja tev pašam intresē, tev nekas neliedz iet uz RTU, nokārtot visus kursus un brīvajā laikā apmācīt sevi tiktāl, ka esi galvas tiesu augstāk darba tirgū kā cilvēki, kas pabeidz LU. 

Link to comment
Share on other sites

Droši vien ar webpagēm paķēpāties, visi HTMLi u.t.t. ... Diendienā man liekas tam varētu būt daudz lielāks pielietojums, jo studijulaikos ar pascalu paķēpājamies, pataisījām spēlītes ... un ar to arī viss beidzās. Visas datoru konfigurēšanas, tīklu menedžēšanas,bij pašam jāapgūst pašmācības ceļā, pat ja tas viss ir tikai hobija līmenī.

Link to comment
Share on other sites

constrig

šovakar esmu nedaudz pārdzēris jēgu, bet jautājums aktuāls,

Vai  "Whatsapp" klientu var uz PC kaut kā iemuģīt, saprotu, ka piesaiste pie tel. nr, bet tomēr.

Atvainojos, ka ne tēmā atbilstošā!

 

paldies

Link to comment
Share on other sites

 

 

Visas datoru konfigurēšanas, tīklu menedžēšanas,bij pašam jāapgūst pašmācības ceļā

 

vindozes instalēšana, tīkla kabeļa uzkniebšana, šāru uztaisīšana vindozē - tas viss VeA bija.

Pēc tam "linux" kursā arī linukša instalēšana, route pielikšana, DHCP/samba pielikšana, softu lokalizēšanas principi. Praktiskajā darbā dariet ko gribat - mūsu grupiņa pēc manas iniciatīvas OpenBSD uzlikām ar apache+php, lai pārliecinātos, ka tam viss ir tieši tāpat kā linukšos.

 

Microsoft sertifikātu augstskolā neviens nedod, bet ja kādam nav bijis iespējas instalēt vindozi/linuksi/tīkla serveri un nav bijis zināms, kas ir šāre un kas ir samba, tad to VeA iemāca. LU neesmu dzirdējis, ka ko tamlīdzīgu mācītu, RTU arī neviens nav pieminējis ko tamlīdzīgu - vispār kaut kur Latvijas akadēmiskajos bakalauros vēl rāda, kā tīkla kabeli apkniebt ķeksītim, lai studenti varētu ievilkt ķeksīti, ka ir darīts arī tas? Sīkums, bet patīkams.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Microsoft sertifikātu augstskolā neviens nedod

LU bija iespējams izmācīties un iet likt CCNA, ja nekļūdos... Lētāk nekā standarta Cisco praiss. 

Link to comment
Share on other sites

akadēmiskajos bakalauros? 


internetā lasāms - 4 semestri esot viela apgūstama.

http://fizmati.lv/forums/thread-1890.html 

 

forši, ja kaut kas tomēr tāds arī tiek piedāvāts, nebiju dzirdējis. pavisam forši būtu, ja LU to vairāk arī pasniegtu kā reālus karjeras variantus arī abiturientiem - cilvēki saprastu, ka tur ir nevis tikai abstrakti kursi un abstraktas zināšanas, bet tiešām konkrētām predefinētām karjerām viss nepieciešamas sanāk. Jo "mūsu absolventi strādā krutās firmās" ir tik nodrāzts teiciens, ka to lieto praktiski visas augstākās mācību iestādes pēc kārtas.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Šādā veidā parasti lielu naudu nevar nopelnīt. (Studijas + darbs)

Toties cieš divas no trim - darba kvalitāte, veselība, studiju sekmes. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...