Jump to content

Wifi neuzrādās sarakstā.


Control
 Share

Recommended Posts

Labdien, problēma tāda kad mans mājas wifi neuzrādās wifi sarakstā. Rūteris ir DL-Link DIR_300NRUB5. Viss manliekas sākās tad kad pārinstalēju windows 7 ultimate 64bit.

Rūteris ir pieslēgts pie interneta vada un Lana vads ir pieslēgts pie desktop PC. Un sākumā viss bija ok, mans galda dators bija ieslēgts un portatīvais ar mobīlo telefonu ķēra wifi, visiem protams zona ir. Tad nākošā dienā viss gāja auzās, portatīvais ieslēgts un internets ir, bet kad slēdz iegšā galda datoru, internets pazūd un vairs neuzrādās portatīvajam un mobīlajam. Mēģināju Reset to factory defaults: un tad aizgāja, bet pēc kāda laika atkal pazuda, tad mainīju Wireless mode: mēģināju visus pieejamos. Stāvēja visu laiku uz 802.11 B/G/N/ mixed, tad joka pēc izlēmu nomainīt uz citiem. Uzslēdzu 802.11 G/N mixed - nestrādāja, bet tad uz 802.11 N only un tad brīnuma pēc aizgāja. Bet nu tagad ir pienācis tāds mirklis kad neviens no viņiem nestrādā un tagad man ir bezizeja. Rūteris nav no Interneta provaidera, tāpēc es viņiem neprasu palīdzību, jo manliekas zinu viņu atbildi jau.

Es nezinu vai tas kaut ko maina, bet mana galda datora tīkla draiveri ir - Realtek PCIe GBE Family Controller. Varbūt tieši vaina ir viņos, jo manliekas mans galda dators bloķē vai ir pie vainas.

A un vēl vakar bija kaut kas jocīgs, man internets iet, tas ir skyps un spēlei viss ok, galda datorma, bet never vaļā nevienu web lapu, un portatīvajam pie wifi zonas uzmetās virsū dzeltens vairogs, uztaisīju portatīvajam restartu un uzreiz galda datoram web lapas ver vaļā normāli un portatīvajam pēc rastarta ar viss ok.

Vot piemēram tagad islēdzu galda datoru un portatīvo. Uztaisīju restartu rūterim, pagaidīju vismaz 1 minūti un tad slēdzu visu iekšā. Datora galdu ieslēdzu pirmo un tad mēģināju ar mobīlo pieslēgties wifi, bet nepieslēdzās, iegāju rūtera settingos un izmainīju wirelles mode: no 802.11 B/G/N/ mixed uz 802.11 G/N mixed un mobīlais uzreiz pieslēdzās wifi. Tad ieslēdzu portatīvo un tas ar pieslēdzās.

Labots - Control
Link to comment
Share on other sites

Volters

Ja Tev ar problēmas risināšanu iet tāpat, kā ar pareizrakstību, tad pats galā netiksi ;)

 

Pirmkārt, tiec skaidrībā ar rūteri. Visu lieko atslēdz nost. Cerams, ka WAN un LAN ligzdas neesi sajaucis?

1) Atjauno rūpnīcas iestatījumus. (Nekādas paroles, neko neliec, modes nemaini!) Ja provaiderim nav specifisku uzstādījum, piemēram, pppoe, vai tml., vispirms parbaudi, vai vienkārši darbojas LAN. Visas ligzdas pēc kārtas. Uz datora, protams, pārbaudi DHCP iestatījumus.

2) Visu atslēdz nost, pārbaudi, vai darbojas Wireless. Pārbaudi ar visām savām ierīcēm pēc kārtas, slēdzot pa vienai.

3) Tad pamazām sāc pievienot pārējās ierīces, kamēr viss vajadzigais darbojas. Un tikai tad, kad darbojas un ir skaidrs, ka darbojas, sāc domāt par Wireless parolēm u.tml.

 

Nav izslēgts, ka kāda no Tavām ierīcēm (piemēram, stacionārais) ir ar kaut ko inficēta. Lieki piebilst, ka rokām jābūt taisnām arī tad, kad tikai pārinstalē OS.

 

4) Labāk pasauc normālu datorspeciālistu un nepažēlo naudu.

Labots - Volters
Link to comment
Share on other sites

Ir redzēti varianti ar TP linkiem, kad viens klients bija uztaisījis wifi kkā čerež Ž, iespraužot WAN kabeli  vienā no LAN portiem un stacionāro turpat blakus - rūtera WAN ports bija atstāts tukšs.

 

Kādu brīdi viņam tas pasākums pat bija strādājis, pēc tam gan rūteris nokārās.

 

Autor, paskaties, vai no modēma pienākošais kabelis ir iesprausts rūtera ZILAJĀ portā!

 

Ja atvienojot galda datoru no rūtera, wifi parādās - met rūteri pret sienu (lai gan ieteicams notestēt ar kādu portatīvo, kam var pieslēgt vadu, lai pārliecinātos, ka cirku netaisa stacionārā datora tīkla karte.)

 

P.s. kāds provaideris?

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Oj, Sarkani, tiešām domā, ka viņš no rūtera sviču uztaisījis ? 

 

Lasīt tavu tekstu ir sāpīgi. Win7 mašīnai ar wifi problēmām uzliec pareizos draiverus, nones konfliktējošos draiverus. Rūterim WAN portā spraud vadu, kas nāk no modema. Reseto rūteri uz defaulto konfigurāciju.

 

Vai arī sasauc kādu zadrotu, kas tev sataisīs visu. Pasākums izklausās ļoti caurdupsīgs.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Izskatās, ka rūterim ir čau! Uzliec citu vietā!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...