Jump to content

Vai štruntīgs USB lādētājs var "švaki" uzlēdēt telefonu?


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Izskatās, ka no čainas ņemts lādētājs it kā uzlādē telefonu, bet tas sēžas jūtami ātrāk (pa nakti ar wifi off ap 20%), nekā ar stock lādētāju lādētais. Vai tā var būt, vai man gļuko...?

 

Čaina uzlādē apmēram 1.5x ātrāk kā standarta USB no kompja.

 

Telefona aķis laikam 2300 mAh, oriģinālajam output ir ap 1.2A, čaina ap 1A.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Un vesels lērums ar lādējtājiem, kas darbojošos telefonu vispār nevar pielādēt :D (Kā iedarbinātu bobiku benzīntankā nevar pieliet pilnu) :D

Nu protams, ka lādētājs vainīgs! Es nebūtu tik drošs, ka tur tik tiešām ir tas 1A.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

OK, 1A tur nav, bet vai lādējot ar 0.7A un sasniedzot 100% pastāv iespēja, ka aķis nosēžas ātrāk?

Link to comment
Share on other sites

Man ir microUSB vads no Ķīnas, ar kuru pielēdzot telefonu pie USB lādētāja, tas arī tika uzlādēts ļoti ātri. Pēc tam, kad telefons lādēšanas laikā 2x izlēdzās ar paziņojumu, ka ir pārkarsis, sapratu, ka kaut kas nav labi. Pamēriju ar kādu strāvu tas lādē (ir tāds USB spraužams verķis, kurš rāda spiegumu un strāvu) un liekas, ka bija kādi 700-800mA. Bet paņemot vadu kurš nāca komplektā ar telefonu kādi 600mA (izmantojot vienu un to pašu 230V/ USB lādētāju). Kopš tās reizes šis vads vairs netiek izmantos telefona lādēšanai, un ar "oriģinalo" vadu problēmu ar pārkaršanu nav bijis. Mārrukts viņu zina ko var sačakarēt parastam microUSB vadam, lai tas vienā gadījuma lādētu ātrāk nekā otrā gadījumā. Es gan nepiefiksēju vai ātrā lādēšana ātrāk arī akumulatoru izlādēja.

Vakarā varu vēlreiz pamērīt uzlādes strāvas abiem vadiem un iedot precīzākus ciparus.

Link to comment
Share on other sites

Ļoti iespējams ka ķīniešu lādētajam ir citādāka strāva un lādēšanas režīms. Kā zini, tad telefonus nelādē ar tīru līdzstrāvu, bet ar impulsiem.

 

Bet kā parsts USB vads var ietekmēt lādēšanu, tas gan ir intersanti. Pieņemu, ka vadā nekādas elektronikas nav un uz īso kaut ko viņš ar nelaž.

 

Ta ka atsķirās lādēšanas laiks no PC USB porta un ar 220V barokli varetu būt iekš lādēšanas režīma. Nezinu kas nāk ārā no USB porta. Vai kaut kas impulsveidīgs?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā zini, tad telefonus nelādē ar tīru līdzstrāvu, bet ar impulsiem.

Nezinu gan. Nav arī skaidrs, kā dabūt impulsus no datora USB porta. Nē, nu OK, varbūt ķīnīzeru lādētājiem arī nāk ārā impulsi nevis līdzstrāva.

Link to comment
Share on other sites

labiitis
Man ir microUSB vads no Ķīnas, ar kuru pielēdzot telefonu pie USB lādētāja, tas arī tika uzlādēts ļoti ātri

maģiskasi vads

 

 

Ļoti iespējams ka ķīniešu lādētajam ir citādāka strāva

Jā maģiskā strāva. Idiņ, neraksti, ja nezini neko. Režīmu nosaka čips telefonā. 

 

 

Tas, ka adapteris no tīkla uzlādē ātrāk nekā no usb ir skaidrs kā diena. Jo no usb porta nevar paņemt 1 vai 1.2 utt ampērus. Ieteiktu vispār sākumā paskatīties, kas notiek pa nakti ar cpu spy programmu.

Visiem čainas samsung un apple fake adapteriem ir švaka topoloģija un no tā izrietošām sekām.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

tieši šo interesanto paradibu es noveroju uz sava MOTO G...ja ladeju ar 2A ladetaju kas paredzets konkretajam tel tad baterija tur normali un viss OK,bet ja ladeju ar LG telefona ladetaju(0.7 A )tad telefons nosežas stipri ātrāk,nemaz nerunāsim ja lādets tiek pie datora USB porta...tāpec es saku ka ietekme...

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Man savukart pa laikam uz 2 telefoniem ir mistika ka nevar uzlādēt, telefons rada ka lādejas a nostavot 10 stundas uz lādētaja ir vien dazus procentuz uzlādejis, var raustīt vai neraustīt vadus, a tad pēkšņi uz tā paša lādētāja ņem un uzlādejas pa paris stundām, ievēroju ka tados gadījumos lielāka iespēja uzlādet ir noraut bateriju, pievienot atpakaļ, uzlikt lādeties, taču neslēgt aparātu iekšā. Tāda sajūta ka kaut kas neļauj lādēt, ka varbūt tur ir kaut kāda mistiska aizsardzība pret baterijas pārlādēšanu kas ir nogļukojusi un uzskata ka baterija ir pilna vai kaut kas tāda garā. Kaut kādu konsekvenci par to kad viens un tas pats lādētāja/telefona paris lādē/nelādē izprast nav sanācis, taču ir sakritība ka ja telefonu intensīvi lieto un tādēļ tas vienlaicīgi ir arī jātur pie nepartrauktas lādēšanas tad iespēja ka viņš normali nelādēsies aug ģeometriskā progresijā un galu galā arī lietošanas instrukcijā ir ieteikts tā nedarīt....  Labprāt uzzinātu ko var tur vērst par labu, varbūt pietiek ar kontaktu tīrīšanu vai vēl nezko primitīvu

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tas ja viņu darbina, ja vienkārši stāv ar izslēgtu ekrānu nu un netiek tur fonā gigabbaiti kačāti, tad nemaz neko īpaši nerij


Nezini - ir tur kaut kāda aizsardzības sistema pret parlādēšanu, var viņa gļučīt?  Es jau pa pusei esmu nobriedis mēģināt jaunu bateriju pirkt, tik šaubos vai tas atrisinās problēmu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu jā es drīzāk nēsāšu kabatā akumulatora uzlādes ierīci nekā atteikšos no smartfona ar lielu ekrānu, tā nu viņš ir, kļuvis bezmazvai par ķermeņa daļu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Paga paga, jau nāk viedgadžeti, arī rokaspulkstenis kārsies, restartēsies un būs jālādē reizi dienā! :mrgreen:

 

Pašam bija Xperia P, kurai Sony lielījās ka neganti ātri lādējoties jāmā - nu tā arī bija. Lādētājs bija 1.5A un tas USB vads - resnāks nekā vairumam lādētāju un diezgan īss.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Es atkal atteicos no smārta. Zajebaļi visu laiku matrixā dzīvot + tagad toč' jālādē tikai reizi nedēļā. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Knaabis

Bonifācij - izmēģini pirms lādēšanas trubu pārstartēt.

Ar to es domāju "nomest" "aizķērušos" softus, kuri it kā ir atslēgti, bet tomēr kaut ko vēl patērē.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Mēģināju, vēl mēģināju factory reset un vienam no telefoniem vēl uzmetu custom rom, bez rezultātiem - domaju ka tur ir kaut kāda ar dzelžiem vai tipo "bios" saistīta vaina. Es nezinu kā tieši darbojas batarijas aizsardzība no parlādēšanas, bet sajūta ir tāda ka tieši tā neļauj lādēt


nu ir tā ka telefons var rādīt ka viņš tipo lādējas nu jau kuro stundu, nebļauj ne reizi par kabeļa atvienošanos pievienošanos, nekas darbināts uz viņa netiek, taču šis ikpalaikam nobrēcas ka izlādējas un prasa vai turpinat darbu no baterijas. Paši telefoni itkā negļuko un īpaši nebremzē, drusku vien opera ākstas, pa laikam izmet ka apstājas, bet pēc "escape" nospiešanas darbojas vien tālāk. Otram gan ik pa laikam izmetas superlietotāja jautajums vai atljaut, neesmu vel sapratis kā to atslēgt bet nunez vai tas ir tiesi saistīts ar bateriju


Vēl man ir doma ka uzlādes kabeļi tiek ik pa laikam "iecirsti" durvīs - diez varetu būt tā ka kāds vadiņš iekšā ir pušu, bet tik viltīgi ka telefons rāda ka tiek lādēts kaut arī īstenībā ta nav???

Link to comment
Share on other sites

Volters

Lai kaut kas lādētos, vispirms jau vajadzīgs atbilstošs spriegums. Pareizāk - sprieguma starpība. Ne velti akumulatora spriegums ir nevis 5V, bet 3,7V. Otrkārt, vajadzīga atbilstoša strāva. Jo lielāka, jo atrāk aķis uzlādēsies. Taču, jo ātrāk lādēsies, jo īsāks būs aķa mūžs. Šajā gadījumā runa visticamāk ir tieši par strāvas stiprumu, kura vai nu pietrūkst, vai vienkārši tas ir par daudz un aķis netiek lādēts nevis dēļ kaut kādiem ārējiem faktoriem, bet dēļ tā, ka tiek sasniegta, piemēram, konkrēta temperatūra, vai pretestība.

 

Bonifācij, vai tiešām nav vieglāk paņemt multimetru (testeri, voltmetru) un pamērīt, kas tad īsti tur nāk ārā vada galā?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nē, laikam ne tā izstāstīju.

 

Problēma tajā, ka ķīnas lādētājs uzlādē drusku lēnāk, nekā oriģinālais. bet pēc ķīnas lādētāja darbināšanas telefons nosēžas gandrīz 2x ātrāk, kaut arī salādēts līdz 100%.

 

Šodien nočekoju, ka vakar lādēts no datora USB telefons tur labāk, nekā lādēta no ķīnas lādētāja.

 

Man ir po, ka jālādē 3h, bet man nav po, ka telefons teju 2x ātrāk nosēžas pēc ķīnas lādētāja lietošanas.

Link to comment
Share on other sites

labiitis

Nu interesnati gan kā jūs to izmērat, ka nosēžas 2 reizes ātrāk? Ja jūs tiešām uzlādētu 100%, turētu telefonu vienā vietā un darbinātu kaut kādu programmu=vienādi apstākļi, tad mēs varētu parunāt.

 

Te tikai var domāt par baterijas vecumu. Nu nevar būt, ka jaunai baterijai ar diviem lādētājiem atšķiras 100% kapacitāte.

 

Pie reizes iemetīšu šo te http://www.righto.com/2012/10/a-dozen-usb-chargers-in-lab-apple-is.html . Nākotnei, kas ienāk šajā topikā.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Žak, a runa vispār ir par ko? Androīdiem? Aķis ir kalibrēts? ;)

Androīds aķa uzlādi menedžo softiski.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Bonifācij, vai tiešām nav vieglāk paņemt multimetru (testeri, voltmetru) un pamērīt, kas tad īsti tur nāk ārā vada galā?

 

iespējams ka ir.... kādam.... bet ne man - standarta 220V orģinālais samsung lādētajs un vads, kaut kur metajas multimetrs, bet nu ar manām ķepām tur tos maziņos microUSB kontaktiņus mēģināt nomerīt ir aptuveni tas pats kas tīši uz īso salaist nu un arī nezinu kā vērtēt iegūto rezultātu - gan jau ka kāda vadiņā būs tas kas uz iepakojuma rakstīts, citā kaut kas cits. Man lūdzu recepti ko nopirkt jaunu - vadu, lādētāju, bateriju vai nest lai telefonam kontaktligzu nomaina, nu vai arī ir tas uz ko es visvairāk domāju ka nogļučījis kaut kas kas aizsargā bateriju pret parlādēšanu. Ja nelādetu vispār vai nu arī telefons kļūtu pilnībā nelietojams būtu vienkāršāk - uz darbnīcu un lai jājas kamēr sataisa, a kad tā ne šis ne tas nav arī īsti par ko žēloties tai darbnīcā


Piehtgdiehnas loģika saka priekšā ka vajag būt tai baterejei 3 gadu laikā megaintensīvi lietojot būt kaputt

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Androīdi gan.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eh sievas Note visu nakti uz vada stavot no rīta bij absolūti nomiris, tik ļoti ka pat spraužot lādetaja vadu šurpu turpu ne nopīkstet ne bateriju parādīt nespej, nemaz nerunajot par to ka varētu viņu ieslēgt. Nu neko sadusmojos un 5 sekunžu laikā salaboju tur visu ar sentēvu metodi sauktu par "drātīšu sistēmu" - karoče ņemam hlaķenes un pratīgi saspiežam lādētāja mazo USB galu, tā lai viegli deformētu līdz pakapei ka ir grūti iespraust telefonā. Nu i vsje - lādējas rūkdams kā miļeņkijs!!!!! Jau apskraidu visus pārējos majā palikušos nesalabotos spraudekļus remontējot

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Divi analoģiski lādētāji, viens piedzen s3 pusotrā stundā, otrs mocās ntās stundas ....

Link to comment
Share on other sites

 

 

par visstabilako uzlaades/usb piesleeguma vietu neabsjaubaami jaauzskata sony-ericson ligzda

Nu man ir Xperia P. Ligzda tāda samērā izturīga. 

Bija ģimenē HTC Incredible S, tam bija servisā ligzda jānomaina, jo pārstāja lādēties no tās - kontakts pazuda, esot šī telefona vecuma kaite.

Link to comment
Share on other sites

Ā to pirms-smārtu laika :)

Mājās sīce kā reiz skolā lieto SE W715 ar tādu :)

Vēl tās paaudzes foņiem bija mega aksesuārs:

micro_travel_charger_2_cmt60_c.jpg

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Tas SE spraudnis bija izturīgs, bet ar laiku tie kontakti tāpat apsūbēja, un ik pa laikam bija jāpaļurina tas štepselis, lai izveidojas kontakts.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Man bij 3 SE telefoni ar DL minēto kontaktligzdu, par pirmo jau vairs īsti neatceros, taču pēdejie 2 aizgāja pirmslaicīgā upgreidā tieši šī štruntīgā lādēšanas spraudņa dēļ, tas sūds darbojās kaut cik normali apmeram 1 gadu un tad sākās mūžīgie nekontakti. Šī iemesla dēļ arī atteicos no SE telefoniem principā. Man viņi pa lielam patika, taču lādēšanas problēmas, sāka uzkārties un gļukot, kastības sensori kaput, morali novecojuši un arhaiski, karoče nepatīk man jau ļoti sen firma SONY pat besī jo ir daudz viņu sūdu bijuši iepirkti, taču uz to brīdi telefoniem nebija citas adekvatas alternatīvas no tirgus aizejošajiem Siemens S25, ME45 (Siemens S55 bij tas gumijas sūds kas izkusa mēneša laikā, faktiski BenQ nevis Siemens)


 

 

peec tam, raujot aaraa, nopleesjam microusb ligzdas lameli un servisaa pisam praatu, ka nelaadeejas viaraak vispaari un nezinkas ir noticis, viss ir slikti, bet telefonu vajag riit!

 

Tieši tā - telefonu vajag no rīta 9:00 un ja viņš nav uzlādējies un spējīgs strādāt tātad sūds, ar hlaķenēm viņu izdevās atdzīvinat lādēšanas jomā un jau pēc 15 min. viņs bija spejīgs izvilkt vēl šo dienu, nu un ja piemerotā metode arī sačakarēs to ligzdas lameli, nu ko, lai tā arī būtu - ātrak tiks pie jaunas. Ia jau iepriekš rakstīju ka labprat būtu aiznesis uz remontu lai nomaina ko vajag, tik nebij jau zinams īsti kas pa nelaimi, nu attiecīgi ja salūzīs tā lamele nu tad urāāā veidzot ir skaidrs ko nomainīt lai mūžīgās mocības ar lādēšanu beigtos, nu vot tāda  mana kā lietotāja loģika, un esmu gatavs par to maksāt savu naudu.   A tā pa lielam - nu besī arā ka pērc telefonu tur bezmazvai par 1000 € a tie šmurguļi ietaupa kaut kādu eurocentu uztaisot microUSB spraudņa apvalku no mīksta metāla kas ar laiku izļurkājas, nu ja tā pati nieka detaļa būtu no kādas varencietas ņeržas nu tad tak nu nebūtu šitadas problēmas

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Biš offtopiks ieslēdzās. Tātad daži novērojumi.

 

Ar oriģinālu planšetes lādētāju 2A lādējas veikli (ap 2h) un tur visilgāk (biku zem 3 dienām nez kāpēc vienu reizi izvilka, bet reāli ap 2 dienām).

 

Ar oriģinālu 1A cita telefona lādētāju lādējas ap 2.5h un tur pieņemami ap 2 dienām.

 

Ar oriģinālu 1.5A (vai 1.2, toč neatceros) cita telefona lādētāju lādē un tur līdzīgi kā 1A gadījumā.

 

Ar čainas 1A lādē ap 3h un tur 1 dienu.

 

Paņēmu no ebay kaut kādu ne pašu lētāko 2A lādētāju, redzēs kā tas darbosies.

 

Bet kopumā nav ideju - neies taču pārcenotu ķipa oriģinālo lādēkli te Rīgas bodēs meklēt un 15 eiro atstāt. Kaut kāds murgs...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

 

par visstabilako uzlaades/usb piesleeguma vietu neabsjaubaami jaauzskata sony-ericson ligzda.

 

Atminos, SE K550i, portu tiku pārlodējis vismaz 1 reizi, tas paspēja apsūbēt ne tikai no ārpuses, bet pat n oiekšpuses. Ja ar lādēšanu bija vēl so so, tad austiņas pievienot bija mocības.

Bet tā, telefons nogāja, laikam 4 gadi, līdz nomira ar programmatūras gļuku ne manās rokās.

Jau gadus 3 ir SE W350a, kalpo tik kā pleijeris, jo labi bača tur, un nekādu problēmu ar uzlādi.

Tāda nu pieredze ar veco SE  portu.

Link to comment
Share on other sites

Artic^MX

Kādu voltāžu dod ārā tas ķīnas lādētājs?

 

 

Otra ideja bija par sazvērestību. :D Varbūt telefonam speciāls softs, kas pie kaut kādiem lādētāja paramteriem, nelādē to līdz galam, liekot pirkt orģinālo. :D

Link to comment
Share on other sites

martins23

liela starpība ir vada garumā, kāds ir piesprausts klāt lādētājam. nopirku 3m garo micro usb vadu lādēšanai, tas ladē vēl lēnāk par 2m utt. ir programma ar kuras palīdzību var redzēt cik mA tiek spiests iekšā bačā. un tas variē no 1900mA līdz pat 300mA kas ir nekas

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...