Jump to content

Savest kārtībā Nokia 808


Grossmeister
 Share

Recommended Posts

Draugs pasūtīja no ebay Nokia 808 - šausmīgi kārojās 41 mpix kameru , a pie mums šito jaunu vairs netirgo . Nu telefons rokā , problēmas arī . Cik no viņa sapratu , tad interesē kur , nenodīrājot 7 ādas , varētu davest viņu līdz normālai lietošanai - bij iegājis vienā kantorī , a tur par LV valodas uzlikšanu 17 eirikus prasa . Tātad bez pašas LV valodas interesē , iekurbulēt A-GPS un "uzlauzt" telefonu , lai softus varētu lietot . Kā ar SIM karti - apcirpt esošo , vai labāk ņemt jaunu ?

Link to comment
Share on other sites

Esmu no Symbian jau kādu laiku šķīries,bet pirmā daļa-valoda uzliekās pāris minūtēs...tiesa,tur dažādi knifiņi-jānovelk paša firmware,jāuzinstalē draiveri un Phoenix Service Software,bet ir iespēja trubu par ķieģelīti pārvērst...ir instrukcijas biezā slānī http://www.cpkb.org/wiki/Nokia_firmware_update_with_Phoenix_Service_Software 

Uzlauzt arī nebija nekādu kreņķu,tikai nepateikšu kā ar pēdējām programmatūras versijām,bet sīkāk var palasīt šeit http://allnokia.ru/kcenter/print_view.php?id=233

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

bet ir iespēja trubu par ķieģelīti pārvērst

Silti ieteikšu atturēties no pašiniciatīvas , pašam ar negribas krāmēties , bet par linkiem - paldies .

 

 

atrod veel klaunus...

Katram savi putni galvā ... 

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Kā ar SIM karti - apcirpt esošo , vai labāk ņemt jaunu ?
 

kad paņēmu Lumiu, tai arī vajadzēja Micro-sim, netā atradu kaut kādu šablonu un pats apgriezu, strādā. :) Nu ja neesi pārliecināts par savām spējām, tad nes mainīt :D

Link to comment
Share on other sites

labiitis

Nekāda jau super kamera tur nebija, viņai tak nebija low-light fīča + symbiānis...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Nicolas

Gribas drusku iebilst, jā kamera super kruta nav, ja varam ticēt http://www.dxomark.com/Phones tad tikai devītajā pozīcijā (uz 05.2015) .

Un starp citu runajot par symbian, "padarīšana" ko vēlējās izdarīt raksta autors manā skatījumā ir samērā vienkārša un neprasa naudas līdzekļu ieguldīšanu. Ja kādam šis vēljoprojām ir aktuāli (v3,v5,anna,belle u.c) bez pārmetumiem un iedomības labprāt palīdzēšu.

Link to comment
Share on other sites

par micro-sim var pats ar skerem apgriezt,nav obligati pat pilnigi precizi jaapgriezh,nekad nav sanacis nogriest idealu- bet iet tik un taa.

Link to comment
Share on other sites

 

 

šausmīgi kārojās 41 mpix kameru , a pie mums šito jaunu vairs netirgo
Ja reiz tikai 41 kameru vajadzēja vajadzēja pirkt 1020. Uz vietas nav problēmu nopirkt, ar visām valodām, vietējo atbalstu utt.

 

 

iekurbulēt A-GPS
Ja nevar pats metodom nauchnovo tika iekurbulēt(tik vien kā jāsaliek pareizi vajadzīgā operatora uzstādījumi), tad izlasi lietotāja pamācību. Ja arī tad nesanāk, tad griezies pie speciālista. Tikai tur arī tas nemaksā piečuku.

 

 

Kā ar SIM karti - apcirpt esošo , vai labāk ņemt jaunu ?
Mikro SIM var bez problēmām pats apcirpt. Te ir vajadzīgie izmēri MicroSIM_cut.png
Link to comment
Share on other sites

Simbiānim softiem nevajadzēja kaut kādus parakstus ģenerēt? Turklāt... manuprāt Symbian pasaulē viss pilnībā ir beidzies. Pa visam. Uz neatgriešanos.

 

Pirms pāris mēnešiem kā rezerves trubu centos piekurbulēt Nokia E5 un viņai pat Google kontaktu sync bija atslēgts. 

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Turklāt... manuprāt Symbian pasaulē viss pilnībā ir beidzies. Pa visam. Uz neatgriešanos.

 

Beidzies viņš būs tad, kad visas trubas uz viņa būs beigušās vai kļuvušas nelietojamas.

 

 

 

viņai pat Google kontaktu sync bija atslēgts.

 

PAT kontaktu sync?? OMGOMG!

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Beigtu zirgu mhh, kā tad, man atvilknē mētājas pilnībā funkcionāls 2002. gada eksemplārs.

p.s. kurš, atļaušos piezīmēt, ir daudz funkcionālāks par taviem apdziedātajiem un svaigākiem power pc makiem :sarkasms:

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Pirms kāda laika mēģināju uz kaimiņa telefona ar symbiani uzlikt wazi. Kad es lietoju savā laikā - atceros gāja! Bet tagad skuju - nav instalācija nekur dabūjama.

 

Lai nu kā - bet simbiānis ir miris un nav ko mironi aiztikt - lai dus! 

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Vēlēties vāzi uz 10+ gadus veca smārta ir līdzīgi kā apstrādāt 4k video uz tik pat veca komputatora.

Link to comment
Share on other sites

 Tā ir taisnība, symbian tika nomērdēts. Ar Nokia telefonu ražošanas izbeigšanos pārtrauca darbību arī daudzi nokia servisi. MS kaut ko vietā jau ielika, bet tur gandrīz nekā nav. Bija Ovi veikals, kur pilns ar symbian aplikācijām, tagad no symbian telefona tevi aizved uz kaut kādu Opera store, kur ņifiga nav, arī waze tur vairs nav. Pats bēdīgākais, ka izbeidzās Nokia email serviss, kādreiz vajadzēja tikai ierakstīt telefona e-pasta aplikācijā e-pasta adresi un paroli, un bija pilnvērtīgs e-pasts. Tagad fig, parastais e-pasts neiet, jo MS pārņēma to Nokia servisu, bija rudenī vēl kaut kādi ziņojumi, ka supports beidzies, MS tik priekš saviem Windows phone atbalstu nodrošina, jā, MS Outlook vai Hotmail adreses, tās iet.

 Stāv vecais symbian telefons atvilknē, ar podziņām, beigsies tirgošanā podziņtelefoni pavisam, būs jāņem un jālieto kā parastais (zvani, SMS) telefons.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Simbiānis bija labs! Arī man ir bijušas vairākas trubas ar to. Varu teikt visu to labāko! Pirmā bija Nokia E50, kā iznāca tā ieķēru! Bomba tiem laikiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man uz N79 savulaik waze gāja. Tagad sieva to N79 dragā, viņai nepatīk toučscīni. Varētu apskatīties, bet nespēju pārkāpt pāri tam, ka esmu jau aizmirsis, kas un kā tai symbī bija jādara.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nicolas

Jūzoju augstakminēto nokia 808, nez nekas nav miris, man vajadzīgās funkcijas strādā. Cita lieta, ka beidzies supports, kas man netraucē. ggg97 pirms editēji tekstu gribēju rakstīt, ka ar rom patcher vajadzīgajiem pluginiem instalējot nekādi jautājumi nav (file corrupted, vai validācijas probzu). http://www.n8fanclub.com/joprojām uztur symbian softus dzīvus.

Labots - Nicolas
Link to comment
Share on other sites

Vo šito nesaprotu, kāpēc symbian vajadzēja nobeigt. Domāju sava tirgus daļa tam būtu, kaut vai tādi stagnanti kā es, kas dzīvojas ar podziņtelefoniem. Nav vairs viedtelefonu ar pogām, tikai jūtīgie. Podziņnieki vēl ir parastie telefoni, maz, un tie paši drīz vairs nebūs, jo vairs neredz jaunos, pēdējie vēl Nokia 215 šogad iznāca, bet viss, Nokia vairs nav. Kaut kādi gan jau būs, bet telefonu ražotāji, kuru produkcija pie mums nopērkama, neizlaiž vairs podziņniekus. Klusībā ceru uz Blackberry, ka viņi nāks pie prāta un sāks latviešu valodu likt savos telefonos, labi telefoni (tie ar podziņām), tik nav latviešu valodas, uzrakstīt latviski neko nevar.

Link to comment
Share on other sites

Symbian - tas bija murgs izstrādātājiem. Tāpēc arī nebija normālas programmas, tas nebija populārs...

 

Any way, Symbiānu lietoju seeen. Sāku ar Nokia 7650, tad bija vēl visādi Symbiāņi, tai skaitā nokia 6230 utt. Pat rakstīju šādas tādas progas personīgajai lietošanai. Kā navigāciju lietoju TomTom (Here maps tad vēl nebija). Pēdējais Simbiānis ir Nokia C5, kurš vēl ar vien nevainojami darbojas un tiek lietots, kad ģimenē gļuko jaunie andrīšfōni, un tie aiziet uz garantijas remontiem. Arī Nokia 6230, vēl ir dzīva, tikai bača ir nedaudz uzpūtusies :)

 

Nokia sāku lietot jau no mobīlo sakaru pirmsākumiem (~20 gadus), pateicoties Symbian konkrēti uzsēdos uz Nokia. Ceru, ka pie Nokia arī palikšu... vienīgais variants kā mani varētu pārsēdināt uz Android, ir ja Nokia izlaidīs adekvātu Andrīšfōnu. Pretējā gadījumā - lietošu M$ ražotos telefonus ar WP. 

 

Lietojot Nokia esmu secinājis vienu lietu. Nokia ir jānomaina tikai tad, kad vairs neapmierina konkrētais aparāts. Nevis kā paziņām ar citu ražotāju telefoniem (iPhone ir izņēmums), kuri maina telefonus, jo tie sāk gļukot - nav svarīgi, vai gļuko dzelži vai OS, bet gļuko

 

R.I.P. Symbian, bija laba lieta, tomēr tā jau vēsture. IMO Symbian bija OS kura pirmā parādīja visai pasaulei kas ir Smart-Phone un kāds šādai lietai ir potenciāls.

 

Ok, neliels off-topic - atvainojos autoram :)

 

P.S. Pašlaik mans sapņu telefons ir Nokia 6310, bez i. Reiz savējo atdevu praktiski par velti, tagad sāku pēc tā ilgoties. Zinu, ka konkrētais aparāts, kuru atdevu ~10 gadus atpakaļ, vēl ar vien darbojas OK, tikai bača ir nomainīta  :)

Link to comment
Share on other sites

 Starp citu, šo tēmu palasot uznāca tāda tieksme pēc symbian telefona, ka izvilku savu veco Nokia E5, ieliku tajā SIM karti, būs tas man tagad ikdienas telefons. Nokia 515, kas bija lietošanā, nolikšu atvilknē. Bija savulaik uznākuši melnie, sapirku jaunas orģinālās korpusa detaļas priekš E5 (diezgan dārgi), pārskrūvēju korpusu, no ārpuses telefons pilnīgi jauns izskatās, nav tik orģinālās krāsās visas detaļas, priekšējais panelis dark grey, black vienkārši vairs nebija dabonams, un nebūs arī orģinālais, tā vismaz man servisā teica. Tagad instalēju atmiņas kartē kartes, jāiziet cauri iestatījumiem, jāpamēģina uzmuģīt e-pastu... Jāpalieto, jāskatās, kā vecā baterija turēs, ja nebūs laba, orģinālais akumulators šim modelim vēl nopērkams, jau izpētīju. Variet mani apsveikt ar jaunu telefonu. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jau kādu laiku gribu iegūt N95 8GB, bet padomājot vienmēr pirkumu esmu atlicis, diemžēl, bet ar to mūsdienās iztikt es vairs nevarētu, esmu pārāk pieradis pie viedtālruņu iespējām.

Link to comment
Share on other sites

Mana pēdējā Nokia bija 6700 slide.

Nokia6700green.jpg

 

Patika labā kamera un patika mazais izmērs. Sāka nepatikt, kad tika palēnām atslēgti Ovi servisi - vairs nevarēja nošārēt bildes ērti, LV modelis nesaņēma jaunākās firmwares, bet vecajām bija kaut kādi gļuki utt.

 

Pārdevu kaut kādam cietumniekam, kas trubai pakaļ atsūtīja mammu. 

 

Kopš tā laika uz Nokia esmu apvainojies, jo supports pilnībā tika nomests, kad modelim bija vien divi gadi... savu likteni viņi pilnībā ir pelnījuši.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

tad bija vēl visādi Symbiāņi, tai skaitā nokia 6230

 Nokia 6230 nav un nekad nav bijis Symbian, Nokia 6230 ir S40 (series 40) platforma

Labots - LSTP
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Jā, LSTP, pareizi - ieslēdzu un tok... laikam biju pārāk labās domās par šo aparātu. Aparāti bijuši daudzi, reizēm sajūk :)

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Vēl pirms brīža aktīvi lietoju NokIA E66. Klucis vienkārši perfekts. Ja šādu kvalitāti ar labāku kameru dotu, tad nešauboties pārietu uz šo tālruni. Nokia PC suite vienkārši rullē... whatsapps arī griežas kā vajag.  ehh.

Link to comment
Share on other sites

symbian bija savi plusi.. nesen pārdevu savu E51.. ceru, ka saimniekam kalpo labi.. vakardien paņēmu andrīti.. ar 4g.. palietosim redzēsim, savu labo darba zirgu lumia 520 atdošu bračkam.. jā.. Nokia telefoni bija/ir labi.. un savu paveic un stabili darbojas..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Sāka nepatikt, kad tika palēnām atslēgti Ovi servisi

 

Skaipu ar maikrozofts paņēma tāpat kā Nokiju. Sajāja abus! 


Pirms maikrozofta Nokia komentārus neprasija. Bija kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirms maikrozofta Nokia komentārus neprasija. Bija kvalitāte.

Līdz ar tačskrīnu parādījās nopietnas problēmas. Pirms tam Nokia bija bonbonga.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Padalīšos savā pus dienu ilgajā symbian lietošanas pieredzē.  :)  Tātad, vakar pārgāju uz savu veco Nokia E5, kā augstāk jau uzrakstīju. Nedarbojas OVI veikals, pat nepāradresē uz jauno Opera mobile store, ko MS tagad priekš Nokia telefoniem iztaisījis. A tajā Opera mobile storē neko jēdzīgu neieraudzīju, nav Waze, Skype, ko senāk darbināju. Tālāk, e-pastu ar lielām mokām palaidu, nekas nenotika automātiski, tikai un vienīgi ievadot e-pasta adresi un paroli, kā senāk bija. Manuāli vajadzēja serveru adreses un portu numurus vadīt. Nu labi, e-pasts aizgāja, bet nosūtīt no telefona neko nevar, var tik atvērt un ielādēt, apskatīt. MS pagājušā gada novembrī nosvoločojās un atslēdza visus Nokia mail servisus http://discussions.nokia.com/t5/Asha-and-other-Nokia-Series-30/Nokia-Email-App-and-Nokia-Messaging-Service-Announcement/td-p/2984919, vietā kaut ko ielika, bet tas ir galīgi garām maniem e-pastiem. Laba lieta symbian 60 bija navigācija. Tagad - kartes varēju ielādēt caur Nokia Suite, pozīciju neatrod, navigāciju nevar lietot. Papētīju googlē, daudziem ir ar šo problēmas. Cik sapratu, kaut kādus nokia servisus MS izmainījuši, kaut kādi atjauninājumi, kaut kādiem telefoniem, turklāt ne visiem reģioniem bijuši, kam iet, kam neiet, manam E5 nekādu atjauninājumu nav, un nespīd. Telefons kā telefons lietojams, zvanīšana ļoti ērta, tik no viedtelefona tur vairs gandrīz nekā, mans vecais labais E5 nolīdzinājies ar parastu telefonu, kāds ir, piemēram, Nokia 515. Teikšu 515 pat ērtāks liekas, jo nekas lieks nerēgojas, nekādas nestrādājošu lietu ikonas lielā daudzumā, starp kurām pīties. Palietošu E5 dažas dienas un visticamāk pāriešu atpakaļ uz 515. Būs man E5 kā tāds rezerves telefons zvanīšanai, kad kādam ģimenē būs problēmas ar telefonu. Kā teikt, symbian ir miris, nav ko gar mirušiem gramstīties. :)

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par to, ka maikrozofts jākar mežā aiz olām, šaubu nav, bet navigācijai jau nu vajadzēja iet, ja kartes tiek manuāli ielādētas! Skaipu jau simbiānim kādu laiciņu atpakaļ piegrieza. Tas tik tiešām bija cūciski. Lai tik nemuld, ka nebija vairs iespējam un tādā garā! Gribēšanas viņiem vairs nebija. Kam cilvēkam jaunu trubu, ja viss uz vecās labi iet. Bet tā protams palielina noietu, ja ne sev, tad vismaz citiem un domā, ka silda ekonomiku.

 

XP atbalstu kāpēc pārtrauca?? Lai rūpētos par biznesmeņiem un privātiem klientiem? Nē! Lai piepildītu savas kabatas!

Link to comment
Share on other sites

Neazimirstiet, ka uzturēt konkrētu softu/servisu pie dzīvības prasa resursus. Ja jāuztur desmit gadus vecs softs pie dzīvības tikai tāpēc, lai dažiem lietotājiem tas darbotos - kāds tam ir pamatojums? Vecu štruntu uzturēšana par velti NEVAR notikt. Kāds par to samaksās, un tie būs jauno softu un servisu lietotāji. Beigās sanāk, ka jauno lietu lietotāji kunkst, kāpēc gan viņiem jāapmaksā tas, ka daži grib lietot vecas figņas!

 

IMO sūkstīšanās par suporta nenodrošināšanu vecām lietām ir pilnīgs sviests un to vis drīzāk dara tikai tie, kas nesaprot ko nozīmē konkrētas lietas uzturēšana.

 

Symbiānis ir miris. Viss.

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet navigācijai jau nu vajadzēja iet, ja kartes tiek manuāli ielādētas!

Iepriekš uzrakstīju, ka navigācija neiet. Izdevās man viņu palaist. Iet navigācija. Kauns pat stāstīt, kāpēc nevarēju palaist. Nu izstāstīšu. Nomainīju tam telefonam korpusu, tur bija 4 detaļas, aizmugurējais panelis, priekšējais panelis, tastūra un baterijas vāciņš. Lieta tāda, ka šim modelim visādas detaļas jau nāca līdzi iestrādātas orģinālajos priekšējā un aizmugurējā panelī, piemēram, priekšējā panelī bija ielīmēts auss mikrofons, aizmugurējā panelī skaļrunis, vēl kaut kādas detaļas. Servisa manuālī šīs detaļas tiek rādītas kā tādas, kas ir kopā ar paneļiem. Es mainot nepamanīju, ka tur vēl viena detaļa vecajā aizmugurējā panelī, kura jaunajā panelī nebija, saskrūvēju telefonu, bet izņemt no vecā aizmugurējā paneļa un ielikt jaunajā to štruntu nečoknīju. Tad nu šodien skatījos atkal servisa manuālī, paskatījos veco aizmugurējo paneli, kā tad, neesmu pārlicis to detaļu, un zinat, kas tā bija par detaļu, uzminējāt - GPS antena. Izskatās šādi:

product_1086691452_1206408081_big.jpg

Atskrūvēju korpusu, ieliku GPS antenu, navigācija sāka strādāt. Iepriekš, bez tās antenas, pozīciju kaut kādu rādīja, galīgi neprecīzu, ciema otrā galā, tipa caur internetu noteiktu, kā tajos modeļos, kur nav iebūvētā GPS moduļa. Tā ka ar navigāciju vecajiem symbiāņiem viss kārtībā, vismaz manā gadījumā. Kaut, teicu, parakņāju internetu, daudziem ir problēmas ar navigāciju vecajos Nokia modeļos, tur varbūt citi iemesli, kas uz manu gadījumu neattiecas, kā izrādījās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja kas, 4pda.ru vari pamaklēt TomTom vai iGo simbiānim :) Pēdējo reizi to mēģināju uz sava C5 ~ gadu atpakaļ.. viss it kā notikās..

Link to comment
Share on other sites

Interesanti viedokļi no IT cilvēkiem par programmatūras atbalsta uzturēšanu, jo itkā IT cilvēkiem būtu vislabāk jāsaprot, ka uzturēt bezmaksas atbalstu ntos gadus vecai programmai ir pret visiem kapitālisma likumiem. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nupat vēl mēnešus 2 atpakaļ lietoju savu veco Nokia 5800XM

 

I Vāze gāja, i nafigācija. Tiesa, kartes apdeitotas bija ļoti pasen, par ko arī īpaši nebrīnījos.

 

Pārkāpjot uz Andri, kā SimbiJāņa lietotājam mega neērtības sagādāja zvanu izvēlne, arhīvs un tas, ka piem., paņemot neatbildētos zvanus, simbijānim  -  hops, izvēlamies personu, hops, izvēlamies - zvanīt vai rakstīt sms. Ērti, ātri, izdevīgi :)

Labots - Red
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

I Vāze gāja

Pameklējos internetā. Atradu Waze priekš Symbian. Vecā labā versija 2.0, ir arī latviešu valoda iekšā. Ieliku telefonā sis failu, mēģināju instalēt. Viss notikās. Uzinstalējās, darbojas, cik nu man mājā sēžot redzams. Rīt būs braukšana, tad pamēģināšu darbībā. Oficiāli Waze vairs nav priekš Symbian, nekādu jauninājumu nebūs, bet kamēr šī pati darbosies, varam teikt, ka nav vēl galīgi beigts vecais labais simbiānis. Kaut kas vēl notiekas - vēl dvašo, nesteigsimies tā uzreiz apglabāt, lai nomirst dabīgā nāvē, pamazītēm, reizē ar visiem vecajiem symbian tālruņiem, cik nu viņu vēl palicis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...