Jump to content

Dzivokļa īre ar izpirkšanas tiesībām


Dupsis
 Share

Recommended Posts

Jau pāris gadus īrēju dzīvokli, bet palasījos internetā, ka daudzi izmantojot iespēju īrēt dzīvokli ar tā izpirkšanas tiesībām .. Tas izklausās krietni izdevīgāk.

 

Kādam ir pieredze ar šādu lietu ? Kur viss labāk meklēt šādus piedāvājumus ? Skatoties ss.lv vispār nemanu tādus variantus.

 

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
... īrēt dzīvokli ar tā izpirkšanas tiesībām ..

 

Tāda juridiska termina nav.

Tikai personigs, savstarpējs līgums, bet kurš tādu gribēs slēgt !?.......

Beidz sapņot!

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Tas jau tas pats tautā dēvētais "dzīvoklis līzingā". Man autiņs bija līzingā, kaut arī ikmēneša rēķinā stāvēja rakstīts noma. Nomāju noteikto termiņu un autiņš pārgāja manā īpašumā. Domāju, ar dzīvokli līdzīgi. Tās "noma ar izpirkšanu" vairāk attiecas uz līguma juridiskajiem formulējumiem.

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, auto gadījumā ir operatīvais līzings, kas arī skaitās noma.. un finanšu līzings.. pirmajā gadījumā tu maksā mazākus maksājumus, jo beigu termiņā ir zināms atlikums un tu vari izvēlēties.. atgriezt mašīnu vai izpirkt par atlikušo vērtību.. otrā gadījumā pēc termiņa beigām mašīna ir tava.

 

Kas attiecas uz dzīvokļiem, tad īre ar izpirkuma tiesībām nav nekas svešs.. ir tā, ka tā nauda 2-5 gadu periodā sakrājas kā pirmā iemaksa dzīvoklim un tālāk jau tu maksā to pašu kredītu. Tā arī ir galvenā atšķirība.. t.s. pirmā iemaksa 10-20% apmērā tiek noformēta kā īre ar izpirkumu.. kas neaiziet gaisā, bet sedz kredīta pirmo iemaksu un pēc tās perioda vari izvēlēties turpināt maksāt vai doties citur. Nianšu ir daudz. Jebkurā gadījumā, pēdējā laikā šāds risinājums paliek populārāks.

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz off-topiks, bet kas tas par pasākumu "pārdodu īres tiesības uz X gadiem"?

Vai tad ko tādu kāds vispār pērk?

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Nezinu, vai kāds tādas vēl pērk, bet tas nozīmē, ka tu nopērc esošu īres līgumu ar visiem tā nosacījumiem (uz X gadiem).

Ir jēga pirkt (un Zemesgrāmatā reģistrēt), ja līgumā ir ietverti labvēlīgāki nosacījumi nekā īres tirgū 'uz sitiena' esoši. Parasti tā ir īres maksa, kas ir zemāka nekā pašreiz tirgū un tā ir zināma (fiksēta vai piesaistīta valsts inflācijai) uz visu atlikušo īres līguma termiņu.

Manuprāt kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas attiecas uz dzīvokļiem, tad īre ar izpirkuma tiesībām nav nekas svešs.. ir tā, ka tā nauda 2-5 gadu periodā sakrājas kā pirmā iemaksa dzīvoklim un tālāk jau tu maksā to pašu kredītu. Tā arī ir galvenā atšķirība.. t.s. pirmā iemaksa 10-20% apmērā tiek noformēta kā īre ar izpirkumu

 

pilnībā piekrītu. Pats skatijos uz šādu iespēju, bet problēma ir tajā, ka es atradu šādus piedāvājumus tikai no kompānijām, kas tirgo banku atņemtos īpašumus. Attiecīgi, bankas pat piedāvā "īpaši izdevīgas" procentu likmes, bet paši īpašumi ir reāli overpraisoti salīdzinājumā ar citiem dzīvokļiet tajā pašā ēkā. Parēķinot šīs īpašās likmes un cenu starpību starp līdzīgiem īpašumiem tirgū, tas nesanāk izdevīgi nekādos termiņos.

Cits stāsts ir tad, ja tev nav 1mās iemaksas vai cits īpašums ko apķīlāt 1majai iemaksai un meklē mūža mitekli un esi gatavs salaulāties ar banku līdz pensijas vecumam, tad šāds piedāvājums der. 

Link to comment
Share on other sites

@@_dunduks_, parasti tas ir tā.. tu samaksā noteiktu summu (tipa nopērc tās tiesības īrēt uz konkrētu laiku) un attiecīgi vēl kādu summu ik mēnesi maksā, bet nu.. viss atkarīgs jau no tā izīrētāja.

Link to comment
Share on other sites

tas ir tā, dzīvoklim tiek fiksēta cena 10 000 piem. uz 2 gadi, kura nevar mainīties, līgums ir uz 2 gadi, 2 gadi maksā kā īri piem. 100, divos gados tas salasās 2400, tad vai nu dzīvoklis jāpamet vai tas jāizpērk uzreiz samaksājot atlikušos 7600.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

starpcitu vai Latvija ir kadi "dzivoklju kooperativi" kuri piedava iegadaties piemeram 40%, 50% vai 70% un atlikuso dalju iret?

 

Man kolegjis tagad nopirka 50% dzivoklja, jo nav skaidribas cil ilgi te dzivos un kadi bus nakotnes plani, bet negribas gluzhi ari izmest naudu veja irejot. Ari banka diezko negribeja dot pilnu summu.

Dzivoklis vinjam maksaja 90k, tatad kredita summa 45k

maksajumi apmeram tadi:

Bankai - 250

Ire - 140

Komunalie - 50

 

Labprat tada veida nopirktu dzivokli vai maju Latvija, bet neredzu piedavajumus. Varbut jauna un briva biznesa nisha prieksh Latvijas?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Varētu par šo te sīkāk? Nez kāpēc man liekas, ka no juridiskā viedokļa kaut ko vēl neizdevīgāku nevar atrast. Hāti pārdot normāli nevar, jo miteklis ir ar apgrūtinājumu,  vēl paralēli īri jāmaksā.  Otrs īpašnieks var otru pusi pārdot un sekas ir neparedzamas. Arī domājamo daļu būšana ir murgs, ja jāvienojas par kādu svarīgu jautājumu, piemēram, caura jumta nomaiņa. Bija sakars ar Ozolciema namiem, kur pērc platību mājā, nevis konkrētu dzīvokli. Tagad vēl izpeldēja problēma ar nama apsaimniekotājiem. 

 

kolegjis tagad nopirka 50% dzivoklja,
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Doma shim pasakumam ir tada, lai palidzetu cilvekiem kuriem ir grutibas tikt pie pirma ipashuma. Piemeram daudziem ir problemas ar pirmo iemaksu, banka nedod pietiekoshi lielu summu lai kko sapratigu iegadatos utt. Tad tiek nemts sads kredits uz relativi isaku periodu, 10 - 15 gadi, lai varetu akumulet vismaz kautkadus lidzekljus un tad izmantot vinjus ka pirmo iemaksu nakamajam dzivoklim vai visdrizak majai. Loti biezhi cilveki jau izvacas no siem dzivokliem 5 - 10 gadu laika uz kko lielaku, ir protams ari gadijumi kad paliek esoshaja un izperk atlikusho dalju.

 

No juridiska viedoklja tur problemu nav, ka ari konfliktu ar otras puses ipashnieku, jo otrs ipashnieks ir dibinata organizacija tiesi shim merkjim. Piemeram tiek dibinata organizacija "Skaistie nami" un njemts kredits banka uz ljoti garu periodu 50 - 100 gadi un buveta daudzdzivoklu maja. Maja ari tiek buveta ar tadu merkji pardot dzivokljus daljeji un atlikusho iziret. No tas ires maksas ari "Skaistie nami" maksa kreditu bankai.

 

No pirceja viedokla sadi sanak varbut ne izdevigak, bet letak. Piemeram ja butu janjem 90k kredits, tad menesa maksajums butu ap 700 - 800, plus banka vienkari tada apjoma kreditu nedotu, ka ari pirma iemaksa butu daudz lielaka. Perkot pusi cilveki var sanjemt kreditu, pirma iemaksa ir mazaka, kopejais maksajums ar iri ir mazaks. Un galu gala tu iegusti vismaz kautko, ja butu irejis tos 10 gadus, tad nebutu nekaa un iekrats ar nekas nebutu.

 

Ta vismaz es izprotu sho sistemu. Tur protams ir dazadas variacijas, ka to visu organizet. Ir protams ari tadas nosaciti bezpeljas organizacijas.


 

 

Hāti pārdot normāli nevar, jo miteklis ir ar apgrūtinājumu

pardot problemu nav, dzivoklju kooperativs nekadus skersljus tam neliek.


Protams Latvijas gadijuma mes runajam nevis par 90k, bet par 10 - 20k vertiem dzivokljiem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@AndrisBB, manuprāt Tu esi kaut ko pārpratis. Pirmkārt tā shēma ir pārāk aizdomīga un vismaz Latvijas apstākļos nestrādās. Tas drīzāk izklausās pēc kaut kādas ilgtermiņa īres shēmas ar bankas galvojumu, bet man nekļūst skaidrs kāpēc tā būtu jādara. Arī aprēķins 250 bankai + 140 īrei ir kaut kāds bezgalīgi aplams, jo tad nav skaidrs kāpēc uzreiz visu nevar maksāt bankai, pastiepjot termiņu par 5 gadiem. Vai arī maksā par īri 2x 140 un dzīvo laimīgs.

 

Latvijā, tobiš Rīgā vai Rīgas rajonā dzīvokļi par 10 - 20 k īsti nav. Noteikti ne jaunceltās mājās.

 

Pārdot pusi d.d. vienmēr ir sarežģītāk, lai arī ir vienošanās ar to tavu kooperatīvu. Tur jābūt kaut kādai sarežģītai vienošanās shēmai nodokļu nomaksai un parādu piedziņai. Manuprāt bez atbilstoša tiesiska regulējuma valsts līmenī nekas tāds nav iespējams.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB runā par UK. Māja pieder kādai Housing Association, kas tad to 1/2 no dzīvokļa domājamās daļas arī viņa kolēģim pārdeva. Kad viņš beigs maksāt pirmo kredītu, viņam tiks dota iespēja nopirkt otru pusi dzīvokļa, vai to pārdot atpakaļ tai kompānijai.

Par 90k kredīta maksājums nebūtu 700-800, ap 500 kaut kur sanāk. UK ir ļoti interesantas lietas ar nekustamajiem īpašumiem, arī zeme zem daudzām mājām piemēram ir nodota lietošanā tikai uz noteiktu laiku. Kurš atbild par žogiem un piegulošjaām teritorijām arī tiek atseviški reģistrēts nekustamo īpašumu reģistrā.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
rememberme

Sorry, ka iespeeru mironim, bet jaunu teemu cept negribas. Jautaajums par to pašu iiri ar izpirkumu. Es kaa pirceejs, bez zinaašanaam nekustamo iipašumu lauciņaa, nevaru iztikt bez jurista paliidziibas. Nevar taču paņemt iires-nomaksas liigumu no i-neta un vienkārši savstarpeeji vienoties pircejam ar paardeveeju ? Tas nav gana droši manupraat. Taatad gribeetos redzeet, kaadus sakariigus komentaarus šajaa sakaraa. Varbuut varat ieteikt juristu šaadai lietai ? Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Es kaa pirceejs, bez zinaašanaam nekustamo iipašumu lauciņaa, nevaru iztikt bez jurista paliidziibas

 

 

Kas tad tur tik sarežģīts?

 

Bet īre ar izpirkumu ir pagalam riskants un kopumā ļoti neizdevīgs pasākums! Šajā topikā visas problēmas jau aprakstītas!

 

Piemēram kāpēc gan īpašniekam būtu jāfiksē zema īres maksa uz daudziem gadiem? Kur viņa izdevīgums?

 

Un ja nevar sakrāt pirmajai iemaksai tas vien nozīmē to ka cilvēks neprot plānot savu naudas plūsmu - dzīvot atbilstoši nopelnītajam. Cilvēks tagad nevar atlikt pieņemsim 200 EUR mēnesī. Un kāpēc viņš naivi domā ka pēkšņi varēs maksāt kredītu? Un ko viņš darīs ja saslims, pazaudēs darbu?   

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Visumā pilnīgi piekrītu Ronalda rakstītajam.

 

 

 

Nevar taču paņemt iires-nomaksas liigumu no i-neta un vienkārši savstarpeeji vienoties pircejam ar paardeveeju ?

Protams, ka nē. Bez zvērināta notāra apstiprinājuma un parakstu salīdzināšanas tas līgums ir izmantojams kā tualetes papīra aizstājējs neparedzētas pļutkas gadījumos. Un pat ar visu to normāls jurists tajā līgumā atradīs simts un vienu nepilnību, kā rezultātā tu ne vien nedabūsi savu pirmo iemaksu, bet vēl vispār izrādīsies beigās parādā saimniekam kautkādu mistisku summu. :)

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Nevar taču paņemt iires-nomaksas liigumu no i-neta un vienkārši savstarpeeji vienoties pircejam ar paardeveeju ?

 

 

Īres līgums ilgtermiņam (kur nu vēl ar izpirkšanas tiesībām) ir apgrūtinājums, kas traucē pārdot dzīvokli.

Lai īres līgumu ņemtu vērā un uztvertu nopietnāk kā avīzes abonementu uz noteiktu adresi un pārdevējs nevarētu to ignorēt kad sagribas (piemēram, pārdodot īpašumu), tas ir jāieraksta zemesgrāmatā. Ja īpašnieks par šādu ideju izrāda stresu, tad kaut kas nav OK.

 

Kad pirku ar dzīvokli, runājos ar Swedbank. Dabūju pārdošanas līgumu. Pēc tam dabūju vēl 2 pārdošanas līgumus, salīdzināju tos, un rezultātā bija skaidrs, kas nav OK ar Swedbank piedāvāto (kas reāli bija copy-paste, izlasot ārā viņiem neērtos punktus). Kad Swed sāka lauzties pretī maniem pašsaprotamamiem labojumiem kā veca meita un atklāt, ka patiesībā tur nav saskaņota pārbūve, tad atmetu ar roku un atradu citu. Tā ka aiziet pie jurista vari, bet viņš tev arī Ctrl+C -> Ctrl+V papīriņu iedos. Vislabāk jau paprasi īpašniekam līgumu, kuru pēc tam apstrādāsi un izanalizēsi un piedāvāsi saskaņošanai palabotu. Ja lauzīsies īpašnieks - nu tad skaidrs, ka vēlas uzmest un nav vērts.

 

Bet nu rezultātā būs notārs, kas apstiprina līgumu + zemesgrāmata (pie tam tas notārs tikai nolasīs līgumu un apstiprinās, ka cilvēki ar  tādām pasēm ir ieradušies - nepārbaudīs/nelabos tur neko līgumā). Ideālā gadījumā. Jo savādāk pienākot termiņam, īpašnieks sāks meklēt veidus kā atbrīvoties no īrnieka, kam tūlīt būs notermiņotais īpašums jāpārraksta. Un ja īrnieks nebūs ZG minēts nekādā veidā, tad īpašnieks varēs klusiņām pārdot kādam/nākamajam pārdot īres tiesības uz 99 gadiem. Un tad nu dzīvo ar faktu, ka esi apjāts, jo neesi pastāvējis uz savu tiesību nostiprināšanu.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

usver

Tava pieeja nekam neder. Vispirms ir jāuzzina par iespējamiem riskiem un tad ķerties klāt līgumam. No līguma uzzināt, ka būdai ir nelikumīga būvniecība, ir pilnīgi absurdi un nepareizi. Ja pārdevējam būs pazīstams labs advokāts, tad šādiem pircējiem ne to vien var iesmērēt. 

Link to comment
Share on other sites

Ires līgumu ierakstīt zemes grāmatā maksā naudu. Kurš par to maksās? Tālāk, ja ir oficiāls īres līgums, dzīvokļa īrniekam būs jāmaksā par 24%  vairāk - tieši tik daudz grib valsts nodokļos. 

 

Te nav ko lauzties atvērtās durvīs, īrējam dzīvokli, savam finansiālam stāvoklim atbilstošu un krājam pirmajai iemaksai sava pirmā mitekļa pirkšanai - tādam kāds sanāk.... 

Tālāk maksājam kredītu un krājam pirmai iemaksai tādam miteklim kurš patīk. Vismaz man šādā viedā, sākot no nulles ir izdevies tikt pie savas mājas. 

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, no līguma nevar uzzināt NEKO. Jo līgumā tipisks pārdevējs apgrūtinājumus nekad neierakstīs. Domā, ka es to pārbūvi līgumā izlasīju?

 

Swedbank piedāvāto (kas reāli bija copy-paste, izlasot ārā viņiem neērtos punktus)

 

Es diemžēl nepiedāvāju recepti ciema idiotiem, kā uzzināt visu bez domāšanas, es saku savu pieredzi un kā tas notiek pie baltajiem cilvēkiem. Pats visu uzzini un tad saproti, kādā situācijā esi un uz ko tieši paraksties.

Protams, ka ir jāizpēta riski, jānovērtē, cik tā pārbūves saskaņošana prasīs, jāpieprasa atlaide tik naudiņu apmērā, ja pārdevējs to mēģinājis slēpt, lai nebūtu uz saviem pleciem citu savārītie brīnumi jānes. Jāpalūdz laicīgi izdeklarēt personas, kas tur deklarējušās (to var pēc tam izdarīt pats, bet priekš kam ņemties, ja tu atnes savu naudiņu un sagaidi, ka pārdevējs neatstās neko tādu karājamies). Jānovērtē atrašanās vieta, būves darba mūžs, kaimiņi, domājamās zemes daļas būšanas īpašumā vai nomāšanas fakts, savas iespējas dzīvot labākā vietā, transports, blablabla, blablabla un 101 cits faktors. Ko līgumā meklēt ir veltīgi.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jāpalūdz laicīgi izdeklarēt personas, kas tur deklarējušās.

 

Nu šis no krievu pieraksta laikiem ir palicis. Izdeklarēt personas mūsdienās nav nekādu problēmu. 

Link to comment
Share on other sites

ronalds_: taisnība, vislabāk ir pirkt, savācot tos 15..35% pirmajai iemaksai. Bet citi veidi līguma nostiprināšanai (līgums uz salvetes + rokasspiediens) nav gana nopietni, ja salīdzina ar zemesgrāmatu ( žēlot 500Ls, kad plāno īrēt 40 gadus? kamon! ).

 

update: vienā vārdā - maksās par ZG pircējs. Tā parasti tas notiek. Ja vien neesi pārmaksājis baiso kāpostu, par kuru pārdevējs tev piedāvās segt ZG izmaksas + sarkanu paklāju atrullēt + šampi pienest un vēl pāri paliks.

 

par izdeklarēšanu - jau pieminēju.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

usver

Mūsdienās neuzkāpt uz kaut kāda grābekļa pērkot NĪ ir neiespējami. Pērkot domājamo daļu eksistē šādi varianti - mazi vai lieli mēsli, jo tu pilnībā esi atkarīgs no kaimiņiem un apsaimniekotājiem. Nu nav un izskatās, ka nebūs kopīpašums Latvijā sakārtots. Ja kaimiņš ir mērglis, izvirtulis, dzērājs vai kauslis, tad vari tikai samierināties vai pašam aizvākties prom. Tomēr visdraņķīgākā īpašuma forma ir kooperatīvi. Visdrošākais ir pirkt māju vai zemi, bet arī tev jābūt pārliecībai (garantijas pret kaimiņiem nav), ka kaimiņi nededzinās riepas vai neizdomās uzcelt nelegālo izgāztuvi.

 

Līgumi bankām ir standartizēti ar nelielām korekcijām.

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, tik daudz uzrakstīji no sērijas "neko mūsdienās nevar zināt". Un tavs ieteikums, tātad, būtu ..?

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Ronald, mierinies un nestreso. Pirmkaart dziivoklis ir sviestmaizes cenaa (5K€), taapeec ka atrodas bezmaz MazPisaanos :D
1k varu kaut šodien noskaitiit, bet visus 5 uzreiz nemaz nevaru-negribu atdot. Arii paardeveejs neuzstaaj uz tuuliiteeju samaksu. Viņs ir ar mieru atlikušo summu saņemt 1-2 gadu laikaa. Par dokumentiem runaajot, viņam esot pilniigi vienalga kaa mees to noformeesim. Viņš arii cilveeks no dziļa meža un esot pilniigi vienalga vai tas buus daavinaajums, mantojums, ire ar izpirkumu vai veel kaut kas. Galvenais valstij nodokļos kaudzi neatstaat. Sludinaajums SSaa staav jau labu laiku un pirceeju nav. Taatad liigums jaagaadaa man un taapeec prasu iespejams pieredzeejušaakiem cilveekiem šai jomaa. Protams, ja bumba ir manaa laukuma pusee, veelos lai liigums buutu izdeviigaaks-drošaaks man. Cik saprotu paši galaa netiksim un vajadzees juristu, notaaru vai velns zin  maaciitaaju moš. Ak jaa, dziivot tur netaisos, ja tas ir svariigi. Gribu vienkārši saakumaa noreeķinaaties ar cilveeku un peec tam izremonteet to dziivokli. Tas vareetu buutu kaa kapitaala ieguldijums, kaa arii ķiila bankai, nopietnaaka NI iegadei.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

usver

Mans ieteikums ir uzzināt pilnīgi visu, ko var uzzināt par nākotnes hāti.

1. Izstudēt zemesgrāmatu, vai nav kaut kādi liegumi (īre, deklarēšanās utt.) 

2. Uzzināt visu info par pārdevējiem

3. Aizbraukt uz vietas un pajautāt vairākiem kaimiņiem par hātes vēsturi.

4. Samaksāt būvekspertam, kas noteiks ēkas stāvokli un salīdzināt to ar būvprojektu (ja tāds ir).

5. Izstudēt pašvaldības teritoriālo plānojumu un apzināt visus riskus pēdējo 50 gadu laikā (plūdi, nogruvumi, rūpniecības zona utt.)

6. Apzināt visus komunālo pakalpojumu riskus (ūdens, siltums, elektrība, internets utt.) un par attiecībām ar apsaimniekotāju (ja tāds ir)

7. Izstudēt, vai saistībā ar potenciālo īpašumu nav bijuši kādi precedenti (cietumnieka sievas bijušais īpašums utt.)

8. Samaksāt juristam, kas uztaisīs pirkuma un kopīpašuma līgumus. Ar nepabeigtām būvēm-kopīpašumiem it īpaši svarīgi.

 

Arī pēc visiem šiem pasākumiem var iznirt kaut kas, kas nav ņemts vērā. Liels vairums pircēju dažkārt pat līgumu īsti līdz galam neizlasa. Pat te forumā pēc minētiem postiem ir skaidrs, ka cilvēki parakstās uz velns sazin ko, lai tikai būtu mazāk jāmaksā. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirmkaart dziivoklis ir sviestmaizes cenaa (5K€), taapeec ka atrodas bezmaz MazPisaanos 1k varu kaut šodien noskaitiit, bet visus 5 uzreiz nemaz nevaru-negribu atdot. Arii paardeveejs neuzstaaj uz tuuliiteeju samaksu. Viņs ir ar mieru atlikušo summu saņemt 1-2 gadu laikaa.

 

Pirkuma līgumā mierīgi vari iekļaut punktu par maksājuma kārtību. Ja tas ir tik īss un pārdevējs ir ar mieru gaidīt, tad derētu arī prasta pārdošana ar atrunu par naudas nodošanu X maksājumos pēc konkrēta grafika. Teiksim - katru pusgadu pa 1000 EUR.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Esi tiešām pārliecināts, ka pēc izremontēšanas tas dzīvoklis tiks uzturēts kārtībā un pati māja tiek pienācīgi apsaimniekota, respektīvi, visi dzīvokļi tiek apdzīvoti un ir kas lāpa cauru jumtu vai neļauj aizsalt caurulēm? Es par to, vai šis ieguldījums tiešām būs tā vērts ņemot vērā, ka Mazpisānos (vai jebkurā citā nomaļā vietā) demogrāfijas rādītāji ir ar mīnus zīmi un hāte nepaliks vērtīgāka. Vēl var runāt par lielajām pilsētām, kur būs kas dzīvo arī pēc 10 gadiem.

 

Gribu vienkārši saakumaa noreeķinaaties ar cilveeku un peec tam izremonteet to dziivokli. Tas vareetu buutu kaa kapitaala ieguldijums, kaa arii ķiila bankai, nopietnaaka NI iegadei.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

rememberme
Pirkuma līgumā mierīgi vari iekļaut punktu par maksājuma kārtību. Ja tas ir tik īss un pārdevējs ir ar mieru gaidīt, tad derētu arī prasta pārdošana ar atrunu par naudas nodošanu X maksājumos pēc konkrēta grafika. Teiksim - katru pusgadu pa 1000 EUR.

 

Labi labi, bet uz tualetes papiira tak to liigumu nerakstiisim un ar rokasspiedienu neapstiprinaasim. Pats to liigumu neuzdzejošu un veeljoprojaam vajag juristu vai maaciitaaju, kas to papiiru sastaadiis. Varbuut varat kaadu ieteikt un padaliities ar kontaktiem ?

 

@@Mezavecis  Maaja, kuraa atrodas šis dziivoklis ir pietiekuši labi apdziivota un apsaimniekota. Cilveeki vaac naudu un pastaaviigi remontee. Domaaju tur probleemaam nevajadzeetu buut.

Labots - rememberme
Link to comment
Share on other sites

Ja vakarā autoramnebūs pirkuma un DK līgumu, tad sameklēšu savējos paraugam.

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Usver-atmet luudzu uz meilu divero@inbox.lv dokumentus, lai buutu priekšstats, kas tur ir aprakstiits. Taa arii neviens man juristu alias maaciitaaju neieteica. Es jau cereeju. ka iespeejams te forumaa buus kaads biedrs-jurists ar pieredzi nekustamaa iipašumaa pirkšanaa-paardošanaa :( Vai tad tiešaam gugles tantei jaauzticas ?

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

Tas vareetu buutu kaa kapitaala ieguldijums, kaa arii ķiila bankai, nopietnaaka NI iegadei.
 Pēc pieredzes - nevienai bankai dzīvokli mazpisānos ķīlai nevajag. Bankas pašas šobrīd cenšas atkratīties no tādiem dzīvokļiem ārpus lielajām pilsētām (paskaties ss.lv). Lielpilsētās - jā, tur dzīvojamās telpas atkal paliek dārgākas, bet laukos nekas dārgāks pašlaik (un tuvākos gadus piecus līdz desmit) netaisās palikt.
Link to comment
Share on other sites

Usver-atmet luudzu uz meilu divero@inbox.lv dokumentus, lai buutu priekšstats, kas tur ir aprakstiits

 

dokumenti nosūtīti. pēdējais pirkuma līgums (kāds reāli laikam tika arī izmantots) ar DNB banku (un iekļauts punkts par apmaksas kārtību) + DKL. Sensitīvie dati izvākti.

Par darījuma kontu - ja gribas visu caurspīdīgu, tad tādu mierīgi var. Tas nozīmē, ka banka paņems un iesaldēs to naudu, lai pircējs pēc ZG reģistrācijas nepazustu ar naudu, atstājot pārdevēju bez īpašuma un naudas.

Un arī otrādi atrunās, kas notiek ar naudu, ja ZG saka "ko jūs iedomājaties, tas nav pārrakstāms, jo ir apgrūtinājumi". Un atrunās termiņus.

Var pateikt savā bankā, ka tādu gribētu, un viņi pastāstīs par izmaksām un kārtību + DKL sastādīs. Piemēru aizmetu.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...