Jump to content

Saskrāpēti Logi


Lappy
 Share

Recommended Posts

Bonifacijs

Pie Dominas ir viens kantoris, karoče vienā šķūņa galā ir Dīvāni&Dīvāni, a pretējā tas serviss liekas ka saucas smart serviss vai kaut kā tamlīdzīgi - specializejas uz  virsbūvju iztaisnošanu bez pārkrāsošanas, stiklu labošanu, lukturu pulēšanu ādas salonu labošanu utt. nu ļoti cienījama iestāde, tik pieļauju ka tas cipars par lieliem skrāpējumiem varētu būt jauna stikla cenā, nu bet par konsultāciju tak naudu neprasa. Manam autiņam reiz izvilka bukti kuru domāju ka nu nekādīgi nevar, nu šie arī teica ka nezina vai sanāks bet nu mēģinās, karoče čakarējās kādas 2-3 stundas bet nu uztaisīja ideāli 75ls....

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Viss atkarīgs no tā, cik tad pati lamata maksā...

 

Kaut ko jau tur var mēģināt darīt, bet nu atmetot iespējamās izmaksas - stikls tāpat ir stikls, tas nav virsbūves krāsa, kurai defektus var visādi dabūt neredzamus/mazāk redzamus.

Link to comment
Share on other sites

Sorry, ka iebliežu svešā topikā.

 

Man autiņam priekšējā stiklā trāpīja ziemas pretslīdes maisījuma akmens un aizgāja plaisa. Plaisa tikai stila ārējā slānī ~20cm. Šofera puse, augšpusē, beigās aiziet gandrīz horizontāli. Ja nolaiž saulessargu, tad neredz to plaisu. Pēc 3 mēnešiem apskate. Jāmaina stikls, vai var kaut kā samuģīt?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Var, var viņi kaut kā aizlej to ar kaut ko, tipo šķidro stiklu, tik jāskatās kas i lētak jauns stikls vai muģīšana

Link to comment
Share on other sites

Ja nemaldos - ja plaisa ir aiz saulessarga - tad vajadzētu laist cauri. Bet lielākoties atkarīgs no inspektora (dabūjis/nedabūjis) garastāvokļa.

Pēc papīriem - ja traucē vadītājam saskatīt ceļu - tad jāmaina. Šajā gadījumā - netraucē, jo vari braukt visu diennakti ar nolaistu saulessargu un plaisu neredzēsi.

Taču pa tiem 3 mēnešiem plaisa var aiziet sazin kur.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka labāk nomainīt, bet runājot par tehnisko pēc pieredzes, 3 gadus izgāju ar plaisu ~30cm šofera pusē. Apakšā (skatu netraucēja) un tālāk plaisāt arī nebija kur. Tā ka tas varētu būt tiešām atkarīgs no inspektora interpretācijas.

Link to comment
Share on other sites

Ir tādi skrāpīši ar metāla "asmeni". Tīra logu labi, bet neuzmanīgi darbojoties (no rīta tumsā, steigā piemēram) pavisam viegli ar viņiem sabeigt stiklu. 

 

Aiztaisīt ar speciālajiem līdzekļiem skrāpējumus var, bet tas vai nu dārgi vai neefektīvi! To parasti dara retro vai ļoti retām mašīnām kurām stiklu nevar dabūt vispār vai viņš 2000 EUR maksā. Standarta auto kur pa 100 eur būs iekšā jauns Ķīnā ražots stikls tādas darbības veikt nav nekādas jēgas! 

 

Ieteikums autoram - ja bojājumi traucē pašam, maini nost stiklu un miers! Būsi patīkami pārsteigts cik ļoti uzlabojas redzamība, jo stiklam ar laiku rodas mikromatējums no smiltīm un maziem akmentiņiem!

 

Ja netraucē - brauc līdz skatei - neizlaidīs, nāksies mainīt.

Par skati ir tā ka pēc likuma nedrīkst būt redzamiem bojājumiem vadītāja puses slotiņas darbības zonā un bojājumiem kas samazina stikla izturību un caurredzamību.  Tā ka te daudz iespēju inspektoram "izvērsties". Esmu izgājis skati ar pamatīgi saplaisājušu stiklu, bet citu reizi par daudz mazāku bojājumu ir dabūts "2". Tas kāds darbonim garastāvoklis ;)

Link to comment
Share on other sites

nevajag nermaz metāla, pilnīgi pietiek ar plastmasas skrāpi pa netīru stiklu, ar smilšu graudiņiem - švīkas uz stikla garantētas !

Un vispaŗ saskrāpētu, ar akmentiņiem sadauzītu stiklu labāk nomainīt, nekā jāties ar pulēšanu. Jauns ir jauns.

Link to comment
Share on other sites

Metāla skrāpis neskrāpē stiklu. Stiklu skrāpē smiltis starp skrāpi un stiklu. Un tā kā plastmasas skrāpī vairāk iespiežas smilšu graudi, tad ar tiem arī tiek vairāk skrāpēts stikls nekā ar metāla skrāpi.

 

So, lietojiet metala skrāpi un katru reizi pēc auto lietošanas noskalojiet priekšējo stiklu lai skrāpējot ledu mazāk skrāpējas stikls. ;)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Oh Jesus!!! Es nemaz nezināju ka pārdošanā ir denaturāts :pooh_honey:

Link to comment
Share on other sites

 

 

So, lietojiet metala skrāpi un katru reizi pēc auto lietošanas noskalojiet priekšējo stiklu lai skrāpējot ledu mazāk skrāpējas stikls
 

 

Vispār, es tā arī daru. Kad ziemā noparkoju savu auto, uzlaižu dažus pžik, pžik.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...