Jump to content

Gemorojs saistībā ar Viasat televīziju


Tomijs123
 Share

Recommended Posts

Labvakar pieGdienā!

 

Situācija sekojoša. Mamma laukos lieto Viasat satelīttelevīziju nepilnus 4 gadus. Iepriekš nekādas problēmas nav bijušas.

Šodien televīziju vairs nerāda, dekoderim deg abas lampiņas(zaļa, sarkana). Zvanu uz viasat, veicu dažādus operatora vingrinājumus, prasu ,kas par nahuj? 

Izrādās satelīta galviņā radies īssavienojums( nesaprotu kā var rasties īssavienojums, ja pie satelīta pieiet tikai 1 vads ar 1 vara dzīslu). Sekojoši jāsauc meistars, kam jāmaksā 50 eiro kapeikas kilometrā plus vēl darbs. Kopā piemetot +- 100 eiro naudas. 

 

Gribētos jau piezvanīt uz PTAC'u, bet rīt, parīt brīvdienas. Varbūt ir bijusi kādam biedram pieredze saistībā ar Viasat remontiem? Cik legāli no klienta ir prasīt remonta naudu, par viņu iekārtām, kam ir garantija?

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl neuzstādija Viasat darbinieks, bet cik pārskrēju pāri līgumam, tad nekas nebija minēts par uzstādīšanu. Kā arī ,ja vaina būtu uzstādīšanā, tad problēmām nevajadzētu rasties pēc 4 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

Mjā.. Viss ko es lietoju pārējiem neiet. 4gadi viens dekoders, un galva? varbūt paprasīt šamējiem jaunu galviņu vienkārši uz maiņu. Mēs ģimenē,ik pa 2gadiem mainam viasata aparātus,tāpat dekoderi nāk bezmaksas,galvas ar var piesviest. ar kaut kādi 6-8gadi. Kaut kur pat mētājas galviņa viena vesela.(izdalītas citiem)

Ja uzstāda VS darbinieks,tad garantija nāk 2gadi. Vismaz man vecajā līgumā kaut kā tā bija teikts.

pa 4gadiem viss kas var ntotikt,mums viasata pults pārspaidīta,5g nokalpoja. 5ls maiņa.

Labots - tumsasgars
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vajadzēja operatīvi sagādāt galviņu un aizbraukt ciemos pie mammas. Galviņa maksā dažus latus. Ceļš būs dārgāks.

Galviņa ar dekoderi ir savienota ar koaksiālo kabeli, pa kuru arī ir padota barošana. Pilnīgi iespējams, ka ir bojāts kabelis. Tas var būt pārspiests.Kāds kaimiņs varētu apskatīties. Ja nav bijis nostiprināts kabelis, tad tas varēja visu laiku plīvot vējā un ar laiku var pārlūzt. Lūzuma vietu var pārkniebt uz savienot pa jaunu. Pēc tam var uzlikt jaunu kabeli. Rūpīgi jāpārbauda arī pie konektoriem. Nav izslēgts, ka bojājums ir pašā galviņā. Varbūt bojāts korpuss un iekšā ir iekļuvis ūdens.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

tumsasgars
Dekoderis droši vien Thompsons, lieku 90% kad barošanas bloks vairs nevek.

Neliec,mans tomsons velk 6gadu,kaut ir jaunie deķi,lai nomainītu :p  

Tie jaunie deķi ir sūdīgāki,vot ir viens,laikam ar veco TV nesader,pēc izslēgšanas vienmēr atslēdz visus valodas uzstādījumus uz 0,tāpēc uzliku veco un viss strādā.

Nezinu,kā ar kabeli - beet manā krajā vecis bija dāsns,kabelis metri 20atstāti un papildus galva. /laikam vienīgais,kurš prot čilot ar viasata večiem/ :D Ja,tas ir atstāts,tad pat var pats visu samainīt,galvenais atcerēties galvas novietojumu,liku sev uz maiņu ar acu mēru 95% signal? bez aparatūras (pro) /bikšķiņ beztēma/

Labots - tumsasgars
Link to comment
Share on other sites

 

 

Sekojoši jāsauc meistars, kam jāmaksā 50 eiro kapeikas kilometrā plus vēl darbs. Kopā piemetot +- 100 eiro naudas.
To viņi teica vai pats izdomāji?Īsāk sakot ir tā ,ja nevari vienoties par bezmaksas esošās bojātās maiņu/remontu (man savulaik izdevās,jo atradu līgumā punktu,kur viņi nodrošina aparatūras darba kārtību visā līguma laikā) ,kas savukārt apgāž punktu pa gada vai divu garantiju.  Ja esi visu laiku skatījies un atzinis,ka viņu pakalpojums atbilst cenai un to turpināsi izmantot tad darītu sekojoši.Jau būtu atteicies un pasūtījis jau jaunu pieslēgumu.Tas nekas,ka tas jadara 30 dienas iepriekš,samaksā to mēnesi pa velti,jo tagad akcija vēl ņemot pa jaunu.http://www.viasat.lv/piedavajums/ nekā maksāt 100erikus līdz nākošai reizei,ka kas izbeigsies.
Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

Es vienīgi nesaprotu, kāpēc Viasatam uz dažiem kanāliem ir kadra sānu malas apgraizītas
 Šitas ir visiem,arī lattelekomam. Nezinu kā bildi labāk salikt uz vecajiem,draugs šito uz samsunga ar izmēru maiņu un zoomu salika un visu bez malām rāda.  /Iespējams nepareiza bildes kodēšana varētu būt.. 3:4 in/out 16:9/ 

 

 

man savulaik izdevās,jo atradu līgumā punktu,kur viņi nodrošina aparatūras darba kārtību visā līguma laikā) ,kas savukārt apgāž punktu pa gada vai divu garantiju.

Tagad pārlasīju,jauno līgumu - tur vispār nav atrunāts tāds punkts,agrāk gan lapā,gan tur bija minēts ka "ja uzstāda SERTIFICĒTS meistars,tad bla bla bla 24 mēneši".

Link to comment
Share on other sites

 

 

Izrādās satelīta galviņā radies īssavienojums
Šaubos, ka tas varētu būt noticis. Drīzāk uztvērējs ir no vecuma izbeidzies, kā jau rakstīja iepriekš, tā barošanas bloks.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šodien televīziju vairs nerāda, dekoderim deg abas lampiņas(zaļa, sarkana). Zvanu uz viasat, veicu dažādus operatora vingrinājumus, prasu ,kas par nahuj?

 

Paķer citu 12V barokli ar 1,5A - 2A un brauc ciemos.

Viasata meitieši tev fzisku bojājumu gadījumā neko nepalīdzes, tur tik vien zin kā - vai TV ieslēgts? Tad uzlikt atpakaļ rūpnīcas iestādījumus un pārskanēt kanālus.

šitas bojāta barošanas bloka gadījumā nepalīdz :)

Link to comment
Share on other sites

drunk lizard nestāsti pasakas raķešzinātniek

 

Dekoderis tomsons, vads nostiprināts, nekur nekarājas. 

Par līgumu un Viasat ieinteresētību ir tā, ka pirms vairāk,kā 14 dienām tika pagarināts līgums uz 1 gadu. Jaukā meitene pie pārdošanas vēl pieminēja ,ka garantija saglabājas :D.

Rīkošos sekojoši, sazvanīju vietējo montieri. Norunājām ,ka 1dien viņš varētu atbraukt un paskatīties ,kas pie vainas, kabelis, dekoderis vai galviņa. Kā arī piezvanīšu uz PTAC'u, iespējams , ka viņiem ir bijusi jau pieredze ar sūdzībām pret Viasat iekārtām.

 

Vēlāk padošu ziņu, kas bija pie vainas un ko PTAC saka.

Link to comment
Share on other sites

To gan derētu - pastāsti kas bija bojāts.

Bet kabeli esi vispār redzējis tuvumā? ekrāns neskaitās? vai skaitās tikai centrālā dzīsla?

tas par to "pie satelīta pieiet tikai 1 vads ar 1 vara dzīslu"

Link to comment
Share on other sites

 

 

sūdzībām pret Viasat iekārtām.

Problēmas var būt ar jebkurām iekārtām. Ja līgums nosaka aparatūras garantijas apkalpošanu pie klienta, tad gadījumā, ja bojājums radies ne Viasat vainas dēļ, var tik pieprasīta maksa par defektāciju un remontu.  PTAC var sūdzēties, ja netiek ievēroti līguma vai likumdošanas prasības.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Ar kabeli var notikt jebkas...

Man tā saimniecība ļoti liela un gadās visādi.

Vienudien skatos nav signāla no viena diseqC. Konstatēju, ka kabelī pārrāvums(ekrāna pinumā) un izrādās, ka pa caurumu kur mājā iet iekšā daudzie kabeļi, vēlējusies iekļūt arī pele un smuki apgrauzusi izolāciju kopā ar ekrānu vairāku centimetru garumā, līdz centrālajai dzīslai.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl neuzstādija Viasat darbinieks

   Pēc šitā, ja galvā vai kabelī ticis mitrums (kas mierīgi var ko salaist uz īso), vai cita problēma (oksidējušies savienojumi, bojāts kabelis u.t.t.) nekvalitatīvas uzstādīšanas dēļ - tad nekāda garantija tev neskaitās.

 Par šito

 

...nesaprotu kā var rasties īssavienojums, ja pie satelīta pieiet tikai 1 vads ar 1 vara dzīslu...

- gandrīz no krēsla nogāzos :rofl: :rofl: :rofl: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Grūti pateikt vai netehniskam cilvēkam, kam ir vismaz pamatskolas izglītība fizikā, tas bija jāsaprot vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc ka netehniski cilvēki mēģina te stāstīt tehniskas lietas galīgi šķērsām ārpus jebkuras loģikas, un citi netehniski cilvēki to uztver(s) kā patiesību.

 

tikai tas jau ir offtopiks.

Link to comment
Share on other sites

Sveiki! 

 

Par koaksiālo kabeli nekomentēšu, lai papildus nebūtu jāapspriež nevajadzīgas lietas un jākrāj posti. 

 

Tātad pagājušo svētdien ieradās vietējais televizoru meistars, ar sat kabeli un  uztvērēju viss kārtībā, defekts bija radies dekodera barošanā.

Svētdien atkārtoti sazvanīju Viasat, izstāstīju , ka bojāts dekoderis( kaut gan pa telefonu, tika minēts īssavienojums sat galvā),  vienojāmies, ka kurjers dekoderi uzvāks pirmdien. Par dekodera maiņu/remontu jāmaksā nekas nebūs. Dekoderim vajadzētu būt atpakaļ rītdien darba kārtībā( tātad dekodera maiņas vingrinājums līdzīgā situācijā aizņems apmēram 4 darba dienas).

 

Kopējās izmaksas 10 eiriki (tv meistaram par vizīti un dekodera aizlienēšanu)+ cik norunāts pa Viasat draudzīgo maksas tālruni.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ar sat kabeli un uztvērēju viss kārtībā, defekts bija radies dekodera barošanā.

 

nu ko es tev teicu #12 ??

būtu paklausījis - SAT jau rādītu un nekādu herņu ar kaut kādu sūtīšanu .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...