Jump to content

Dzīvoklis Pierīgā.


meeris
 Share

Recommended Posts

Īres līgums beidzās un saimnieks palūdz atbrīvot mitekli mežaparkā. Skatos ka īres cenas Rīgā ir aizgājušas kosmosā, tāpēc skatos uz iespēju iegādāties savu mitekli (dzīvokli) pierīgā, ko izmaksāt gados 4 vai 5 atkarībā no cipara. Dzīvošana Rīgas mega mikrorajonos ar kultūras centru maxima pa vidu man neliekās saistoša, bet cenas daudz maz sakarīgās vietās ir nepaceļamas īsā termiņā, nesalaulājoties ar banku uz mūžu, tāpēc meklēju variantus pierīgā. Konkrētāt, Mucenieki, Silakrogs.

Vizuāli viss tur izskatās smuki, priežu meži, laba piebraukšana utt. Interesēja forumiešu viedoklis par šiem konrētajiem rajoniem apvadceļa otrā pusē, vai nav kādi zemūdens akmeņi, radiaktīvo atkritumu izgāztuves utt... Interesē traffiks no rītiem uz un vakaros no centra. Sabiedriskais transports. Bērnudārzi un cita veida aktivitātāšu pieejamība bērniem. Varbūt kāds no forimiešiem dzīvo tajā krajā (Ulbroka, Līči) un var apgaismot ar ko jārēķinās.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    12

  • Ronalds

    10

  • Pirkss

    10

  • meeris

    19

Kādu dzīvokli tad tu vēlies un ar kādām ekstrām? Jāpatur prātā, ka 25% pirmajai iemaksai vajadzēs sagrabināt.

 

 

ko izmaksāt gados 4 vai 5 atkarībā no cipara.
 
Link to comment
Share on other sites

Silakorogam un Muceniekiem ir viens liels mīnuss, sastrēgumi iebraukšanai/izbraukšanai no Rīgas. It sevisķi pie Ulbrokas un Dreiliņu apļa. Brauc kā gribi, bet korķi tur ir praktiski vienmēr.

 

Carnikavu vai Ādažus,  neesi izskatījis kā variantu? 

 

Ja tu es noskatījis tās ap 2009. gadu celtās/renovētās mājas Silakorgā, tad labāk painteresējies kādi tām mājām ir parādi un cik tur cilvēku vispār dzīvo. 

Link to comment
Share on other sites

andza,

paldies par konstruktīvu atbildi, tieši tas ko gribēju dzirdēt.

Par sastrēgumiem, kā ir ja rauj Rīgā caur Berģiem, vai caur to Mežciema apli (Biķernieku iela)? Kilometros baigais līkums nesanāk.

Par parādiem un apdzvotību labs komentārs, noteikti jānoskaidro. Metu aci tieši uz renovētām mājām, lai pēc tiem gadiem 5 ir kautkas palicis pāri no viņām.

 

Carnikava/Ādaži arī simpatizē, vēl neesmu skatijies variantus (liekās ka būs dārgi). Budžets ap €25k.

 

Kādi vēl mīnusi, vai labāk plusi iepriekšminētajiem ciemiem?

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

VAru ieteikt labu vietu un arī dažus  variantus. Vieta - Papīrfabrikas ciemats, priežu mežš, sakārtota vide, nav problēmas ar parkošanos vakaros,blakus ezers (peldvieta) , praktiski nav sastrēgumu,RS sabiedriskais transports, un pats galvenais - tas viss ir Rīgā!  Mīnusi nav jauno vai renovēto projektu,ir pieejamas Hrušovkas un daži specprojekti.

   Ja var atļauties ir pieejamas arī privātmājas bet cenas gan nav no lētajām. 

Link to comment
Share on other sites

Par Papīrfabriku biju iedomājies - ir ok. Kas tas par rajonu skaitās, kā iekš ss atrast, lai paskatītos vai kautkas mana budžeta ietvaros ir pieejams?

Link to comment
Share on other sites

Gadus 2 sanāca īrēt Vangažos. 

Galvenais iemesls kāpēc pārvācos atpakaļ uz Rīgu - ģimenei ar bērniem tomēr vajag vismaz 2 mašīnas, ja visi strādā/mācās Rīgā.

Citādi ļoti pozītīvas atsauksmes - laika ziņā sanāk kādas 15-20 minūtes un jau esi Juglā. Vakarā noderīgi, ka sanāk tieši attiet brauciena laikā no Rīgas, darba. Korķi mēdz būt, bet reti (Berģos). Sabiedriskais arī iet bieži (starppilsētu). Pa kādam pārtikas veikalam arī ir. Protams meži, Gauja (bet tas jau arī citur pieejams). Nospiedošā vairākuma dzirdama krievu valoda, bet neteiktu, ka Rīgas mikrorajonos ir daudz labāk. Sabiedrība labu, omulīgu iespaidu atstāja. Cenas dzīvokļiem ļoti zemas. 

Protams, ka nav nekāds Baltezers, bet kad braukājām meklēt, kur īrēt, Silakrogs atstāja ļoti drūmu iespaidu un Carnikava arī nebija gluži tas, ko meklējām. Sanāk nedaudz tālāk kā citas pieminētās vietas, bet braucot ar mašīnu - neredzu lielu starpību.

Link to comment
Share on other sites

Dzīvoju Vangažos nu jau 20. gadus un esmu daudzmaz apmierināts. Pilsēta nav liela un visas iestādes atrodas 5.min gājiena attālumā skola, dārziņš, poliklinika utt. Ir daudmaz sakarīgs veikals. Komunālā saimniecība ir labā līmenī bez zemūdens akmeņiem bet nu katrai mājai var būt kādas nianses. 

Pats braucu ar auto uz Rīgu, līdz Slāvu aplim(pie Azur centra) vidēji 30 min. Sabiedriskais ir gan vietējais gan garāmejošie pa Vidzemes šos.

Par drošību gādā pašvaldību policija(regulāri patrulē).

Tiesa brīvdienās te nav ko darīt, tā kā pašam ir vēl īpašums Saulkrastos tad man šī problēma nav aktuāla un brīvdienas es pārsvarā pavadu ārpus Vangažiem.

Link to comment
Share on other sites

Var skatīties "Brekši" sadaļu ,bet ļoti beiži liek arī sadaļā "Mežciems" vai "Jugla" ja interesē varu piedāvāt dažus variantus.

Link to comment
Share on other sites

Radinieks dzīvo jau vairākus gadus dzīvoklī pie Velnezera (Jugla), nosacīti zaļa vide - ir mežs, ir ezers, sabiedriskais transports. Urliskums mazāks nekā Purčikā vai citos Rīgas mikrorajonos, bet nu tālu līdz mazpilsētu/mazciemu līmenim. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Vangažus zinu ļoti labi, strādāju tur pirms 8 gadiem. Ar satiksmi tur tiešām viss smuki un tākā vecāki dzīvo Cēsīs un lauki cēsu rajonā, tad šis variants varētu izskatīties simpātisks. Bet kautkā tas kontingents kas tur dzīvo mani nepārliecina. Varbūt ka kautkas ir mainijies pa šo laiku. Pieļauju ka nacionālais sastāvs daudz neatšķiras no vidējā Rīgas mikrorajona, bet kautkā tajā laikā nelikās ka gribētos tur dzīvot. Būs jāpārvērtē.

 

Urliskums :D Tas bija tas ko gribēju teikt.

Link to comment
Share on other sites

Nu par Ādažiem/Stapriņiem - tur tirgo mājās. Par dzīvokļiem īsti nepateikšu. Ir Podniekos daudzīvokļu mājas. Arī Kadagā.

Pārējais ir privātmājas. Ir privātmāju rajons ap Atara ezeru, bet tur bez auto nu nekādi. Analoģiski Alderos.

Cenas - visādas. Ādažos pārsvarā skan latviešu valoda. Daudz autobusu uz Rīgu, darbadienu rītos pat 6 stundā.

Veikali ir daudz - Apelsīnā ir Rimi+citi veikali, ir mazā MaXima, ir SuperNetto un Elvi. Saukas Jānis ar savām desām pašā centrā.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Nu Silakrogs noteikt nebūs labāks par Vangažiem. Skatījāmies tur dzīvokli, tajās mājās, kuras tur no padomju laikiem nepabeigtas bija stāvējušas. Garkalnē (Garkalnes novads)  ir pāris hruščenes un pāris ir arī otrā Graklanē (Adažu novads), bet nu tās mājas ir vecas un tur arī "interesants" kontingents dzīvo. 

 

Starp Garkalni un Vangažiem meža vidū ir ciemtas Ramberģi. Meža vīdu, pāris hruščenes. Tur vismaz cilvēki tās mājas cenšās uzturēt, pat apkuru ar gāzi bija uz visu māju jauna uztaisīta.

 

Papīrfabrika Jugla ir laba vieta, kā arī Jugla ap Velnezeru.

Link to comment
Share on other sites

Kam jāpievērš uzmanība? Vai eksistē normāla katlu māja (centrālā apkure), kura tur būs arī pēc tiem 5 gadiem, jo ir skatīti varianti burtiski 3 km aiz baltās zīmītes Rīga, kur mājā katrs kurinās kā māk. Man tas galīgi nav pieņemams.

 

Mucenieki? Tur ir bēgļu izmitināšanas vieta - tur teiksim ta - "aura" - maigi sakot nav tā patīkamākā, arī Papīrfabrika tāda uz robežas, bet nu katram jau citāda izmēra komforta zona - to jau redzēsi uz vietas.

 

Vēl ar netika pateikt, cik kvm tajos 25k ir jāiekļaujas, jo tiešām ārpus Rīgas cenas ir nelielas, bet tiešajā pierīgā viņas ir tikpat augstas, ja ne vēl augstākas kā pašā Rīgā. Tādas vietas kā Ķekava, Baloži, Titurga...

 

Bet pirms nosliecies par labu mājoklim ārpus Rīgas - kārtīgi pārdomā, vai tevi tā braukāšana neizbesīs, jo arī Rīgas iekšienē var tīri neslikti šo to piemeklēt, kaut gan tas nekustāmo īpašumu tirgus šobrīd ir iestagnējis...

Link to comment
Share on other sites

B....dj tieši šorīt stāvēju pie Baložu pagrieziena ap 25min. kur tik debīliski satiksmi var organizēt? Tajā virzienā mājokli nu toč neskatītos.

Link to comment
Share on other sites

Silakrogs, Līči, Upeslejas, Ulbroka kopā pavadīts ap 30 gadi

 

Patreiz mitinos Silakrogā, "Jaunajā mājā"

Runājot par Silakrogu

1. Vecās mājas aizmirsti, pēlē nenormāli, Karstā ūdens nav.

2. Jaunās mājas

Komunālie ir normāli, man personīgi ļoti silts. Vakar runāju ar apsaimniekotāju, tulīt 4 dzīvokļi iešot uz maksātnespēju, būs iespēja pa lēto iepirkt.

Tiko blakus pārdeva 2 istabnieku 10500 Ls. Dzīvoklis bija labā stāvoklī, vācies iekšā un dzīvo.

Sastrēgumi - tikai caur Drēliņiem. Sanāk nedaudz pastāvēt pirms Tallinas apvedceļa.

Es braucu caur Berģiem vai Papīreni, sastrēgumu var teikt kad nav.

komunālie vasarā (3karstais un 3kubi aukstais) ~ 43Ls

Ziemā ~ 100 ja ir auksts laiks. Šogad turējās ap 75-90Ls

 

Ā, Silakrogs - Manā skatījumā lielākais mīnuss - DSL tikai :)

 

Toties Gailenes var pa 1-2kg katru vakaru (sezonā) 1h salasīt

Labots - unknovn
Link to comment
Share on other sites

Braukāšana ir relatīvs jēdziens. Padzīvoju Imantā un tajā pašā laikā arī Saulkrastos - ceļš uz darbu Valdemāra ielā un atpakaļ aizņēma vienādu laiku. 

Tāpat arī galamērķi var mainīties, ja maina darbavietu. Man vairāk interesē laba vide bērniem līdz skolas vecumam.

unknown, paldies par atbildi. Saprotu ka uz vecajām mājām varu neskatīties, jebkādi pelējumi dzīvoklī nav pieļaujami. Kā tur ir ar tiem parādiem renovētajām/jaunajām mājām ko minēja lietotājs andza?

Vai var dabūt tava apsaimniekotāja kontaktus?

 

Ādaži liekās simpātisks variants, tiesa gan dārgāk. 

 

Man interesē 2 vai 3 istabu dzīvoklis (45m2 būtu pats minimums).

Link to comment
Share on other sites

Par parādiem

runāju tikai par jaunajām mājām

tātad vakardienas saruna

1.māja - esot iztīrijusies, palicis tikai 1 kritiskais dzīvoklis

2.māja - esot nedaudz smagāk, sapratu kad vairāki dzīvokļi iet uz maksātnespēju + vēl ir pārītis kritisko. domāju, kad ne vairāk par 10 dzīvokļiem otrā mājā. Kopumā mājās gribētu teikt ir par 99% apdzīvotas.

Apsaimniekotāja nummuru iemetīšu pm

Papildus

Sabiedriskais 1x stundā vidēji

Ir LATS veikals

Ir bērnudārzs

Vēl bērnudārzs ir Zaķumuižā, kā arī skola, kautgan pats tēmēju uz Ulbroku. lai pa ceļam uz darbu.

Labots - unknovn
Link to comment
Share on other sites

 

 

laba vide bērniem līdz skolas vecumam.

2 valsts bērnudārzi un 2 privātie - Ādažos un Kadagā, otrs ir "militāristu" (celts Aizsardzības Ministrijai, 2/3 bērnu tajā ir no poligonā dienējošajiem vecākiem), bet tajā tiek arī pagasta bērni, bērnudārzu Kadagā uzcēla 4 gadus atpakaļ, jauns projekts.

Ādažu bērnudārzā ir kopīgās grupas. Alternatīvas - ir Sapņu Pasaule no 1.5 līdz 3-4 gadiem, privāts dārziņš.

Ir Valdorfa bērnudārzs un Valdorfa skola. Valsts - Ādažu vidusskola+mākslas un mūzikas skola jaunajā pagastmājā.

Kā jau minēju vairums jauno dzīvokļu ir Podniekos, vēl ir mini "Tompsona terase" pašā centrā bet tur domāju, maksā kosmosu.

Ir oficiāla peldvieta Gaujas attekā, daudz ezeru apkārt. Līdz jūrai - kādas min 15 ar auto pa Tallinas šoseju līdz Lilastei.

Kas vēl - ir peldbaseins un tenisa korti. Mīnusi - privātmājās tikai DSL/LMT 4G. Daudzīvoklenēs laikam ir LTC optika.

Podniekos ir bik neērtāk ar autobusu, neiet tik daudz kā no Ādažu centra.

Ak jā, Baltezera krastā ceļ šitādu, šogad manuprāt ir jāpabeidz:

http://www.thepearl.lv/

Cenas... nezinu. Domāju ne lēti.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Paziņa skatījās uz tām renovētajām Silakrogā pāris gadus atpakaļ. Izskatījās diezgan nejauka un tumša apkārtne, piecūkots dīķis/ezers vai kas nu tur ir. Blakus laikam bija nerenovētas mājas ar attiecīgu kontingentu. Ja nemaldos, blakus bija noliktavas vai gateris vai kas tāds, kas taisīja trobeli. Cenas bija saldas, bet nez vai tā vērtas. Beigās Silakrogs tika atmests uzskatīto mīnusu dēļ.


Piņķi, Babīte? Rīgas autobuss tur staigā, ja ir bērni, tad pašvaldība dodot visādus labumus. Esot ļoti OK bērnudārzi, bezmaksas baseins. Cenas gan neesmu pētījis, tur varētu būt Jūrmalas tuvuma efekts.

Link to comment
Share on other sites

unknown, kuras mājās tu sauc par jaunajām? Tās ko es skatījos (reāli man uz papīra rādīja, ka tādu uzbūvēs) bija šīs. Ir pabeigtas tagad? 

 

Un tie 10500 Ls tā jau ir izsoles cena par kādu dzīvokli? Kaut kā ss.lv sapuvušie dzīvokļi ap 20k EUR maksā.

 

1silakrogs_a_1.png

Link to comment
Share on other sites

Piņķi - perfekta vieta ģimenei ar bērniem - sporta laukums, peldbaseins, veikali, 4. autobuss (Rīgas satiksme), bet piedāvājums pašķidrs un cenas lielas.

Link to comment
Share on other sites

Tātad

andza

nē, tā māja ja nemaldos tagad pilnībā tādā stāvoklī arī tirgojas. Tur blakus ir vēl divas jaunceltnes gandrīz pabeigtas.

Es runāju par divām galējām mājām pie tipogrāfijas. Tās abas mājas ir uz 602 (ja nemaldos ar sērijas nummuru) karkasa, viena māja 5 stāvi jau bija, otrai 3, līdz ar ko otrajai pēdējie divi stāvi ir Custom lielie dzīvokļi, pārējie visi 602.

Mājas nodotas ja nemaldos 2008 gadā, vienīgi nesošais kuzovs no 602 palicis. pārējais viss no nulles.

10500 bija izsoles cena, par kuru nopirka 2istabnieku. Tagad uz šīm mājām reāli topošie īpašnieki iet uz izsolēm, tapēc neparādās ss.

Pats paņēmu 3izst pa ļoti labu cenu, kauns pat teikt :)

Runājot par kontingentu. 

Jaunās mājas mums ir nedaudz nomaļus, pašā galā un parasti tusē savā sulā, vecās mājas ir otrā pusē, tur ir kontingents, bet viņš ir visu. Reāli Līči, Upeslejas, Saurieši, Ulbroka, visur ir tāds kontingents, pie kam visos šajos miestos esmu noērojis, kad jauno projektu iemītnieki tusē atsevišķi.

Silakrogā tas kontingents vēl ne reizi nav traucējis, (3. gadi) 

Par gateri, jā, tāds te ir, biju piemirsis, viņu vispār nedzird, vismaz no mūsu mājām.

Par apkārtni - atkal, kā kur, ap jaunajām mājām gribētu teikt ir sakārtots. Ap vecajām vietām ir bardaks.

Ezers - peldvieta nu kā lai saka, man liekās varētu būt tīrāka, bet na jau tā kad tur ir netīrs, tur ir konteineri nolikti, vienkārši apkārtne nav tāda sakopta, krūmi iztīrīti. bet peldvieta laba. 

Pats gan lielāko ties braucu uz 333 trasi no Silakroga puses smuki var piebraukt.

Protams, te ir savi mīnusi bet viņi ir reāli visur, kur ir vecās mājas. Man vienīgais kas neapmierina šeit, nav normālas kompānijas, nēesmu iedraudzējies vēl. Visi čomi dzīvo blakusmiestos.

Reāli ja ir interese, ir iespēja tikt pie lētiem dzīvokļiem, bet caur izsoli. Un protams, lai novērtētu, jābrauc pašam apskatīties. Vienīgi šie pelēkie laiki nekur neatstāj labu iespaidu, vismaz man. Vajag vasarā nākt skatīties.

 

P.S. ja nemaldos, nesen vēl SS stāvēja 3nieks ar balto apdari pa 29 eur, tur gan tik 1 bilde bija, tas gan ir kosmoss

Labots - unknovn
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kā ir ar mājām Pierīgā vasarnīcu rajonos - Plakanciems, Jāņupe, Dzērumi, Medemciems? Vēlētos kaut ko vairāk uzzināt kā tur ir - transports, ceļi ziemā utt.

Var kaut ko sakarīgu nopirkt ap 50000€?

Link to comment
Share on other sites

Došu vislabāko padomu, ja gribat atrast mitekli, kur taisāties dzīvot vismaz tuvākos 20 gadus. Aizbrauciet un novērtējiet paši klātienē, pastaigājiet pa apkārtni. Viss pārējais (transports, infrastruktūra, video) ir tikai nianses. Ja vienam dzīve pie šosejas ir nepieciešama lieta, tad cits nekad pie tās nevarēs pierast. Arī lidostas tuvums ar savu troksni (Piņķi, Babīte, Skulte, Spilve) ne visiem liekas ok.  Vēl ļoti svētīgi parunāt ar kaimiņiem, kas jau zinās stāstīt konkrēti par vietu, problēmām, labumiem.

 

Neviena bilde, neviens cilvēka stāstījums nedos patieso ainu, jo depresīvie murmuļi jebkuru vietu pataisīs par mēslu bedri. 

 

Arī kaut kādu ūdeņu tuvums (upes, ezeri) jāuztver kā potenciālais risks un stipri jāparakājas pieejamos dokumentos, lai nenopirktu hāti applūstošā teritorijā.

Labots - Mežavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

To galu neesmu skatijies, bet otra puse - Garkalnes, Ādažu pagastos vai novados par tādu naudu gandrīz nekā nav. Ja ir, tad ir nepabeigtas, bez apdares, apkures utt.. apmēram tā, ka vēl 10-30k jāiegrūž, lai tur varētu ievākties.

Meklēju nelielu mitekli ap 120 - 200m2, bet sapratu ka uz doto brīdi tas nav paceļams nesalaulājoties ar banku uz mūžu, tāpēc atliku savu sapni uz 5 gadiem.

Tās dārza būdiņas ko būvējis NifNifs es neuzskatiju par variantiem.

 

Par dzīvokli, sāku svārstīties starp Silakrogu un Ādažiem. Brīvdienās būs jāpavizinās.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

To Ivars:

 

Pierīga uz Ķekavas pusi un aiz ir visai dažāda:  Baloži, Katlakalns, Pļavniekkalns, Slilakrogs, tagad ir pilns ar jaunajiem projektiem un aktīvi ceļas arī pašreiz, visai dārgi un jāskatās no vietas, jo paliela daļa ir uz purva celtas, tas pats, kas Dzērumi, viens pazīstams no turienes pārvācās uz Katlakalnu, principā jāizvērtē uz vietas, kas un kā..!!  Plakanciema dziļais vasarnīcu rajona gals ziemā var saskarties ar sniega problēmu uz ceļiem, lai gan ķekavas novadā, tas aktīvi pēdējos gadus tiek tīrīts regulāri. Pati Ķekava un novads ir ar visai labu infrastruktūru, tikko jauna uzcelta skola sīkajiem, vidusskola, 2 vai trīs bērnudārzi, sporta skola, mūzikas skola, 2 kultūras nami, kontingents 90% latvieši, protams, kaut kādā Daugmalē vairāk būs krievi, bet pa lielam dzērājtips!!!  Ķekavas centrs pieejams optiskais nets, privātenēs nevelk.  Ik pa laikam parādās labi piedāvājumi no īpašniekiem, kas tirgo dzīvokļus vai privātmājas!!!   Par sakarīgu cenu ķekava ir labs variants, pats jau dzīvoju pārmaiņus 25 gadus un esmu apmierināts.

 

Transports uz Rīgu:  Ir sabiedriskais Rīga - ķekava, un cauri brauc, Baldones, Daugmales, Bauskas autobusi. No rītiem ir jārēķinās, ka braucot no Ķekavas pie Baložu pagrieziena būs korķis, lai to apietu jābrauc ātrāk, vai jāapbrauc pa citiem ceļiem.  Vidēji no plkst. 8 līdz 9 no rīta ir smagākā situācija.

Labots - graver
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

Dzērumi

 

Pazīstams dzīvo aiz Dzērumiem pāris km Dzimtmisā un tur ir drīzāk dāču kooperatīvs ar pārbūvētām mājām. Diezgan tumšs, negribētu teikt, ka omulīgi. Zemes tur ir mazas, tāpēc tika iegādātas 2 blakus esošas teritorijas. Apkure ar mucā pildāmo gāzi, ja nemaldos. Sanāk padārgi. Tiesa par purvu, gruntsūdens ļoti augsts un starp visām mājām ir grāvji. Līdz Rīgai kāds kusāciņš jābrauc un tad, ja strādā kaut kur centrā (ne pārdaugavā) tad protams vājprātīgais Bauskas aplis ar saviem mūžīgajiem sastrēgumiem.

 

Manuprāt baigi tālu, baigi sastrēgumi. Īsāk sakot - neatmaksājas braukāt. Tad labāk to degvielas naudu iemest iegādē tuvāk Rīgai. 

Link to comment
Share on other sites

Ja jau dāčas vilina, tad var apskatīties Saulkrastus (dārgi), Egļupe (lēti, bet švaka infastruktūra), Ropaži (diezgan čābīgi) un Tumšupe, Podkājas, Skuķīši (šajos 3 var atrast arī normālus variantus). Bet visu jāskatās uz vietas vai nav purvs, kā ar dzeramo ūdeni, kanalizāciju. Un sniega tīrīšanu ziemā. 


Izskatās, ka treknie gadi atgriežas.  http://www.apollo.lv/zinas/liela-interese-par-savrupmajam-un-dzivokliem-pieriga/637185

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Labrīt biedri,

Liels paldies par Jūsu ieteikumiem, izbraukājos, izstaigājos, aprunājos un viss nosliecās par labu Ādažiem. Cenas tur varbūt nav tik saldas kā Silakrogā, bet tā izskatās pēc ļoti labas vietas, kur varētu dzīvot ar ģimeni turpmākos 5, 6 gadus, kamēr tiks izmaksāts hipo. Tur gandrīz viss ir uz vietas un ja nav, tad Alfa ir 10 min attālumā.

Noskatīju nelielu 3istabu dzīvokli (59m) pa 28K Hruščovkā. Viss izskatās ļoti smuki, bet ir viena lieta, kas mani mulsina - rēķins par siltumu - Janvārī 2,2745 par metru plus PVN. Man Rīgā, nerenovētā mājā, kas pelē no visām pusēm rēķins par Janvāri ir vairāk kā uz pusi mazāks - 1,33. Un Visu laiku bija logi vēl jātur vaļā. Man Rīgā ir lēti, vai tas cipars Ādažos ir kosmoss?

Link to comment
Share on other sites

Sazvanījos ar apsaimniekotāju, papļāpājam un noskaidroju, ka konkrētā māja Ādažos ir pat zem vidējā siltuma patēriņa ziņā. Izdomāju apskatīt muteres rēķinu par siltumu Cēsīs.. Izrādās, tur cipars ir vēl lielāks 2.864. Janvārī tur dzīvoklī ar vecajiem koka logiem bija +24 grādi. Tad kāda motivācija mainīt logus un sēdēt sasmakušā gaisā un karstumā? 85% dzīvokļiem ir nomainīti logi uz paketniekiem, nez kā tiem tur gāja?
Sanāk ka Rīgā siltums savā ziņā ir par pushaļavu.

Link to comment
Share on other sites

Nu Tu ar pateici, Rīgā cenas atšķiras pat blakus mājās, par rajoniem nerunājot. Tas tāpat pateikt, ka visi ali ir garšīgi.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Njā, diemžēl situācija ir kāda ir vecajās mājās. Var renovēt, bet tāpat turpmākos 10 - 15 gadus jāpiķo bankai. Cik runāts un lasīts, apsaimniekošanas maksa ceļas parasti par 50 centiem kvadrātmetrā. Un tas ir visu gadu, nevis tikai apkures sezonā. Koka logu īpašnieki maksās vēl vairāk, jo tiem piespiedu kārtā logus maina uz pakešniekiem. Laikam izdevīgi renovēt ēkas ar 50+ dzīvokļiem, jo parasti maina jumtu, siltina sienas, maina un siltina apkures trubas. Ja tēriņu sadala 20 dzīvokļiem, tad tur nav nekāda izdevīguma.

 

Dzīvoju nosacīti jaunā mājā un tur pēc individuālā skaitītāja apkures izmaksas par janvāri ir ap 50 eirocentiem kvadrātmetrā ar visu PVN (protams, rēķins ir par patērēto, nevis dalījums uz kvadrātmetru). Istabā ap 21 grādu tiek turēts.

 

 

 

Janvārī 2,2745 par metru plus PVN

 

 

Lati vai eiro? Kaut gan tāpat grandiozi.

Link to comment
Share on other sites

Nav jau problēma nomainīt tos logus, bet diemžēl rēķini jau no tā nemainās. Problēma pēctam visu ziemu gulēt pie atvērtiem logiem, jo vienkārši ir daudz par karstu. Kāpēc mājā, kur 85% dzīvokļiem ir paketnieki tiek tā kurināts? Tāpēc ka kādam tas ir izdevīgi un nekā nemotivē novērst siltuma zudumus.

Ceņņiks par apkuri janv ir eiro.

Labots - meeris
Link to comment
Share on other sites

žak, bet nav jau tikai izdevumi vien no siltināšanas, wonunga vērtība ir lielāka smuki siltinātā un atjaunotā mājā, kā tādā, kur nehera nav darīts.

Link to comment
Share on other sites

Var būt iet citu ceļu - nevis turēt nepārtraukti logu vaļā, bet aizgriezt radiatoru nedaudz ciet? Ja tā darīs visi mājas iedzīvotāji, tad samazināsies siltuma patēriņš un rēķini. (Ja to dara viens dzīvoklis no 20 vai 50 - tad tas ir piliens jūrā).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...