Jump to content

Mušiņmakšķerēšana pa vienkāršo - Tenkara


ImissimI
 Share

Recommended Posts

Kaučkad nejauši uzgāju šādu padarīšanu:

 

Laukos gar māju tek Gauja, ir izdevies uz sliekas&co noķert gan kādu sapalu gan ālantu. Bet ir tie copes brīži, kad šie satrakojas uz kukaiņiem.

Tā kā tur Gauja vēl tik kādus 3-5m plata un zinu pāris vietas, kur tie velli dzīvo, esmu izdomājis vasaras sākumā paprovēt kādu piečakarēt ar šito metodi.

 

Šķiet vienkārša, samērā lēta ar klasisko mušošanu salīdzinot, varētu būt jautri. (It sevišķi, ja kāds satrakojies sapals uz 800g paķer)

Un vēl varētu visai iespaidīgi sasmīdināt vietējos makšķerniekus šitā vicinoties ar parastu pīcku.

 

(Jā, man salšana uz ledus nevisai.)

 

*edit - ak, jā - vai kāds esat ko šitādu provējuši, vai kaut ar parastu makšķeri izmisīgā necopē mēģinājuši ko līdzīgu paveikt. Un arī (http://esmashop.lv/lv/katalogs?searchq=tenkara&search=Mekl%C4%93t) kur to šņori nopirkt :/

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

nu nav jau tā mušosana nemaz tik dārga. tas ir mīts imho. Un Latvijā maz upju kur var tā brīvi mušot - pamatā visi krasti ar kokiem un krūmiem aizauguši....bet protams ir upes posmi kuros var mušot + ezeros no laivas  vai krasta var līdakas un ruduļus ķet...


un japoškiem jau mazas tās zivis - kāda nopietna 1 kg vai 2 kg zivs saraus lēveros to auklu ...

Link to comment
Share on other sites

Nemaz Tik dārga nav, jā.. Bet priekš tādas ieprovēšanas.. Es gribu paprovēt kaut 3m spiningkātam piesiet to šņori. Ja līdakas saka nē, var pārmesties fiksi uz šito variantu un varbūt nepalikt bešā. Kā nekā pavasara līdaku spiningošana ar sapalu trakumu labi pārklājas.


.. eku KickStarters bijis: https://www.kickstarter.com/projects/1135127166/tenkara-rod-co-a-simple-way-to-fish

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...