Jump to content

Windows instalācija. Kādēļ tā un ne savādāk?


intersect
 Share

Recommended Posts

Seviki boot'ieši. Vēlos uzzināt par vienu lietu,par kuru aizdomājos instalējot windows 7. 

Tātad, sen atpakaļ, kad man mācīja pārinstalēt windows meistars teica, ka vienmēr ieliekot disku ir jārestartē dators un jāsāk istalācija caur boot menu. Tad nu vēlējos zināt, kādēļ tā un kādēļ nevar instalāciju sākt teiksim jau ar ieslēgtu datoru, vienkārši ieliekot disku un sākt instalāciju. Kādēļ ir jārestartē un jāsāk tieši caur boot menu? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

kādēļ nevar instalāciju sākt teiksim jau ar ieslēgtu datoru

 

un windows vidē. Uz priekšu! 

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Dīvaini, bet

http://lunaf.com/english/live-data/moon-phase/

 

Tāpēc, ka instalācija nav tam paredzēta, un būtu ļoti liela iespēja visu sajāt, ja esošais kernelis strādātu, kamēr tiktu pārrakstīti visi tā konfik un eksekjūtablie faili. Protams, ja instalētu tu uz cita diska vai partīcijas, kas nav patlaban piemontēti, varbūt problēmām nevajadzētu būt, bet kāpēc lai to kāds darītu ? 2 Win instalācijas reti kuram vajag, bet iespējas staipīt vienu instalāciju starp dažādiem dzelžiem ir diezgan ierobežotas. 

Īsumā to vajag tāpēc, lai esošā sistēma netraucētu pieeju diskam instalācijas laikā. 

Ja gribi redzēt, kas notiek, kad sistēmas partīcijai raksta pāri, kamēr vēl tā ir ielādēta, uzliec linux'u (kautvai ubuntu) un izpildi dd if=/dev/urandom of=/dev/sda 

Tev patiks.

Labots - nevertell
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Nu obligāti jau nav. Bet tu pamēģini tikt uz vecāku win versiju ar savu ieslēgto datoru. Uz jaunāku no vecākas var, bet tad tas saucas upgrade install. Turklāt tur var rasties visādas problēmas. Ak tev no w7 uz w7 (lasīt) -->nevertell

 

Clean install jebkurā gadījumā ir perspektīvāks.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Tas ir kā pa ielu ejošam cilvēkam vai braucošam autobusam operēt sirdi/mainīt motoru. Sistēma strādā/iet/brauc - ko tur čakarēties, ja var apstādināt/ielikt narkozē un mierīgi izdarīt, nemēģinot labot strādājošu šujmašīnu.

Pie tam "pārinstalēšana", nedzēšot cieto disku, manā ieskatā ir kā mājas būvēšana, vecos gruvešus nenovācot. Pat ja rezultātā strādā, vienalga būs pilns pagalms ar pusķieģeļiem (pilns cietnis ar veciem failiem), ko neviens nesavāks un kas tā arī stāvēs neizmantoti.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

Pēc nevertell rakstītā izlasīšanas tēmas autoram noteikti raibs gar acīm metas.

 

Bet interesanti palasīt, kādi ir mēģinājumi to paskaidrot tik vienkāršā veidā. Kā tur bija - tu esi profesionālis, ja spēj savu "profesiju" izskaidrot piecgadniekam?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pēc nevertell rakstītā izlasīšanas tēmas autoram noteikti raibs gar acīm metas.
Pareizi arī pateica. Ja vari īsāk un vienkāršāk autoram pateikt,tad neturi sveci zem pūra :)

 

Kā tur bija - tu esi profesionālis, ja spēj savu "profesiju" izskaidrot piecgadniekam?
Šitas vispār neko neizsaka parastam lietotājam :spruce_up:
Link to comment
Share on other sites

 

 

kādēļ nevar instalāciju sākt teiksim jau ar ieslēgtu datoru, vienkārši ieliekot disku un sākt instalāciju. Kādēļ ir jārestartē un jāsāk tieši caur boot menu

Kaut kā nevar saprast, ko tu domā, kas ir ieslēgts dators? Španis padots vai jau windows (OS) virsū griežas?

Skatos, ka visi pieļāva otro variantu.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Tualešu metēj, varam mēs būt ezotēriski un modelēt situāciju tā, kā to darīja usver, kas ir labi. Vai cilvēks saprot loģiku ? Jā. Vai cilvēks saprot, kas notiek ? Nē. 

 

Atkārtošu vēlreiz- instalējot uz esošās partīcijas tas sagādās problēmas. Instalācijas laikā vajag taču zīmēt ekrānu, bet draiveris atmiņā ir ielādēts pašinstalēts, instalācijas vidē tas noteikti nebūs un tā nepratīs ar tādu apieties. Katru reizi, kad tu startē datoru, tu inicializē 

Protams, Microsoft varētu izveidot speciālu režīmu, kad esošais kernelis dara ko līdzīgu tam, ko tas dara, kad dators tiek likts "gulēt", un ļauj instalācijas "vides" kernelim brīvību darīt visu, ko tas vēlas, bet tad ar ko atšķirsies šis paņēmiens no prasta restarta un iebūtošanas no instalācijas diska ? Vai arī vienkārši atslēdz rakstīšanu, suspendo visus procesus un padod brīvu vaļu instalācijas programmai. Nebūtu slikti ne, dot iespēju palaist procesu, kas drīkst apstādināt visus pārējos procesus un brīvi rakņāties pa disku. 

Protams, ja vēlies mācīties operētājsistēmas zemākā līmenī, atrodi kādu ar pieeju LU moodle'i un palūdz viņam, lai viņš sameklē attiecīgā kursa materiālus. Internātos arī noteikti daudz ko varēsi atrast. 

 

Lizard, vismaz jautājums tiek uzdots, nevis HURR DURR es te paņēmu Win7.BlackEdition.iso, piemontēju, nokopēju pāri C:\ un nekas neiet. Gribēju instalēt bez rebūta. WHAT DO? Kreku nokopēju pareizi. 

Link to comment
Share on other sites

nav nekādas atšķirības. tie daži gvelzumu palagi augstāk ir pilnīgi bezjēdzīgi.

Link to comment
Share on other sites

nevertell: pastrādājot firmā kopā ar ne-datoriķiem (seiliem utml), man pazuda jebkādas ilūzijas par tehnisku detaļu skaidrošanu nespeciālistiem (t.sk cilvēkiem, kas iemācījušies win disku iestumt). Vienkārši apraksti būtību kā piecgadniekam, un gan cilvēki būs laimīgi, gan arī nebūsi viņu smadzeni nodarbinājis ar "kerneli", "disku montēšanu", "reģistra pārrakstīšanu", "system32 direktoriju" utml jēdzieniem. Nav vērts. Man tāda atklāsme radās kādos 23 gados. Paprasīs kāds jēdzīgāks kadrs - varēsi sākt iedziļināties tehniskās detaļās.


manā ieskatā tehniskas skaidrošanas kritērijs būtu saprātīgu papildjautājumu uzdošana, kas ilustrētu, ka indivīds pelēko vielu sāk darbināt un kaut ko sāk saprast un tiešām vēlas kaut ko uzzināt. līdz tam - priekš kam?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...