Jump to content

canon eos100D


guess
 Share

Recommended Posts

SVeiki,esmu noleemis pirkt pirmo kameru,nav bijushas nekaadas,pat ziepju trauki...)
Iekrita aciis shis modelis canon eos 100D ar objektiivu Canon EF 40mm f/2.8 STM. Patiiik ka mazs.
Aparaats vairaak domaats vienkārši foto-gimenes foto,gan iekshaa,gan aaraa utt,..ne tur druumos dabas skatus utt.

Man pietiks ar sho objektiivu? Vai tomeer jaapeerk 18-55,vai pat 18-140
Un vai ar sho objektiivu buus ok prieksh filmeeshanas?

P.S.veel luukojos uz Nikon D5300,bet cena lielaaka,kaa arii aparaats masiivaaks,vai tomeer stipri labaaks un domaat par vinju?

Link to comment
Share on other sites

Ja Tu ģimeni vairāk bildēsi pa vienam un portretus , šis objektīvs būs labu labais . Bariņa bildēm būs pa šauru

Link to comment
Share on other sites

Ja jau pirmā un tml. tad tomēr varbūt labāk 18-55 objektīvu. Protams, var jau pēc tam ko piepirkt klāt.

Var arī kādu bezspoguļa variantu paskatīties, bet arī ar APS-C matricu vai tml. un maināmiem objektīviem. Būs vēl kompaktāks aparāts, bet ar ne sliktāku bildi.

Link to comment
Share on other sites

Optiski tas stikls noteikti būs labāks par 18-55, bet kā jau teica, telpās būs par šauru un zūmot nāksies ar kājām. Bet no otras puses, nav nekādu problēmu pēc tam piepirkt lietotu 18-55 par mazām naudiņām, tos taču biezā slānī pakaļ met.

Link to comment
Share on other sites

+- skaidrs:)
Tad taa arii darishu panjemshu saakumaa ar sho objektiivu un tad jau ja buus pa iisu pirkshu klaat to 18-55,vai arii kaadu citu.
Paldies par atbildeem.

Link to comment
Share on other sites

 Protams, tas 40mm "fiksītis" optiski ir labāks par zūmu, bet apdomā arī kur un ko bildēsi. Dzīvoklī, it īpaši mazās istabās, praktiski tikai portreti sanāks, ārpus telpas, protams, varēsi "zoomot" ar kājām (starp citu, kājas ir labākais "zooms", ja ir kur pastaigāt :devil: ), bet kaut kas uz 18 - 50, 18 - 85 nekad nebūs lieks. Ja Canon par dārgu - var arī kādu Tamron (Sigma gan neiesaku) stiklu paķert.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tomeer nopirku Nikon ar kit objektiivu 18-55 un nu jaapeerk tas fikseetais ko biju domaajis pirkt peetot canon(40mm f/2.8 STM),bet nikon kko neredzaas man 40 mm,vai shis Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G ir + - liidziigs tam canon 40mm?
Tad veel ir iespeejams pa drusku daargaakaam naudinjaam nopirkt lietotu  Nikon NIKKOR AF-S 50MM F/1.4G...
Vai varbuut kaadu citu fikseeto vareetu ieteikt?!
 

Link to comment
Share on other sites

Es ņemtu to lietoto ar 1.4 blendi (portretiem telpās kā radīts, it sevišķi ja tev patīk paspēlēties ar asuma dziļumu), bet tā kā pats teici, ka iepriekš nekad neko neesi bildējis, tad ar to 50mm f/1.8G pietiks. "Platāki" fiksētie tiešām Nikonam nav?


Nu piemēram šāds objektīvs.  http://www.nikonusa.com/en/Nikon-Products/Product/Camera-Lenses/2183/AF-S-DX-NIKKOR-35mm-f%252F1.8G.html

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad veel ir iespeejams pa drusku daargaakaam naudinjaam nopirkt lietotu  Nikon NIKKOR AF-S 50MM F/1.4G... Vai varbuut kaadu citu fikseeto vareetu ieteikt?!  

 

35mm f1.8 G. Izcils stikls, lēts un ļoti labs. Mazliet platāks par 40mm, bet tas atkarīgs no situācijas, jo man piemēram tas 35mm liekas par šauru. 

Link to comment
Share on other sites

jau taisijos suutiit augshaa vienaa ineta veikalaa to 50mm 1.8G,kad aprakstaa ieraudziiju-(50 mm FX formāta standarta objektīvs (75 mm, lietojot kopā ar Nikon DX formāta SLR)cik saprotu ja man ir DX formaata,tad buus viss veel shauraak... Tad jau laikam tomeer man buutu jaanjem taa 35mm,kas ir dx standarts un buus vairaak pielietojama,vai tomeer nebuus tik traki ar to 50mm? Kkaa taa 50 mm vairaak uzrunaa,vismaz peec apskatiem paaris ko skatiijos ytbee.
P.S.ar kuru butu labaak uznjemt video?

Labots - guess
Link to comment
Share on other sites

Mazās telpās 35 mm viennozīmīgi būs labāks. Ar ko tajos youtube tika pamatos 50mm pārākums? Tev jau ir 18-55, priekš kam vēl vienu semi-zoom stiklu?

Link to comment
Share on other sites

versatile

nemoki galvu ar to, par ko profi laužas - salīdzina bokehu krēmīgumus utt. Tici man, sākumā čurāsi karstu arī par to 35mm un tikai pēc tam sāksi gar 85/1.4 vai 135/2 siekaloties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...