Jump to content

Pārstāja darboties Windows...vai pats dators...


Muižkungs
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Vai ir kāds, kas varētu sniegt padomu.

Lieta tāda, ka ir HP 2000 Notebook PC. Sagadījās, ka pc guva triecienu un pēc tā sāka lēnāk darboties, līdz pēc kāda laika vispārībā nobeidzās. Mēģinot ieslēgt, parādās standarta ekrāna apgaismojums ar iespēju tikt uz pamata darbībām(recovery, boot, memory test, hard drive test, utt.). Pēc tā, ekrāns atkal iegūst tumši pelēko toni un nekas nemainās. Pēc apmēram 5-10 min parādās windows8 logo un zem tā rādās drbība "Preparing Automatic Repair". Diemžēl jāsaka, ka ar tāda tipa darbībām arī viss beidzas-tādā stāvoklī tas ir atradies pat pusotru diennakti. Un nekas nav mainījies.

Kamēr rāda iespēju taisīt recovery, viss itkā darbojas-tieku ieiet, lai pārbaudītu atmiņu, cieto disku un visu pārējo, var pat uzlikt default iestatījumus.

Mēģinot uztaisīt recovery, spiežot F11 (pie tādas darbības vēl ir iespejams tikt), ekrāna augšējā kreisajā stūrī uz pāris sekundēm parādās mazā baltā svītriņa, tad ekrāns atkal iegūst savu zilganpelēko nokrāsu(to, kad apgaismojums ir un neko citu nerāda) un pie tā arī viss beidzas pilnībā. Tāds paliek visu laiku.

Varbut kāds zin, kas par lietu un var dot lietderīgu padomu, ko lietas labā var darīt?

 

Link to comment
Share on other sites

Muižkungs

Vienīgi jautājums tāds - veicu HDD pārbaudi un uzrādījās, ka viss itkā ir kārtībā (vismaz rādīja, ka HDD passed test). Vai tas kaut ko maina? 

Link to comment
Share on other sites

Muižkungs

Bija gan tā, ka veicu ar biosā iebūvēto iespēju...
Skaidrs tādā gadījumā-nāksies vien mainīt HDD. No vecā HDD vairs saglabāto info jau ārā dabut praktiski nav iespējams?

Link to comment
Share on other sites

 

 

No vecā HDD vairs saglabāto info jau ārā dabut praktiski nav iespējams?

 

Tas vēl ir veiksmes jautājums. Vari pieslēgt pie kāda cita datora un paprovēt vai tiec datiem klāt vai ne - ja netiksi klāt, vismaz būsi mēģinājis.

Link to comment
Share on other sites

Muižkungs

Liels jums paldies par informāciju.

Vismaz tagad zinu kā izskatās viens no HDD nobrukšanas variantiem... :D

Link to comment
Share on other sites

Un iesaku likt SSD, nevis HDD. Ieguvums buus viennoziimiigs. Protams es sheit nerunaaju par leeto galu kuru met pakalj, bet jau par normaalo galu SSD cenaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Manuprāt arī manam laptopam hdd velk pēdējos metrus. Problēma ir tāda,ka kādas 3 dienas atpakaļ sāka nežēlīgi kārties, no sākuma domāju,ka kāds grauzējs iemitinājies. Kāršanās palika arvien trakāka, ka pat filmu skatoties uz vlc karās. Un tagad vsp ir tā,ka iekšā slēdzas kādas 10min. Itkā parādās windows starting un tad vienkārši melns ekrāns kādas 10min un tad aiziet. Ieejot task manager redzu,ka tajos brīžos,kad karās, cietais disks darbojas ar 100%. Tiešām cietais būs kaput vai tomēr kāds grauzējs to dara?

Link to comment
Share on other sites

 

 

noskane ar hd tune un malwarebytes tad ari uzzinasi kas par vainu

hd tune uzrādija 0,2% bojājumus un malwarebytes atrada 10  drazas

Link to comment
Share on other sites

evertons

Pārskenē labāk cieto ar hdd regenerator. Laba programma, lai noslēptu bad block, ja tādi uzradušies un ja tas iespējams. Programma nāk kopā ar hirens boot cd. Novelc, iemet flashā ar rufus softu vai iecep diskā un kompi booto no tā un tālāk jau vajadzētu saprast ;)

Link to comment
Share on other sites

Evertons, tas pie nosacījuma ja virsū nav svarīgi dati :)

 

Regenerators ir viens no tiešākajiem veidiem kā nokaut disku ar BB :)

 

 - programma protams laba bet kādus 4 gab cietņus šādi esmu nolicis mierā - Regenerator lasa lasa un beigās pasaka ka HDD failure.

Link to comment
Share on other sites

evertons

Nu nez nez, manā pieredzē esmu daudzus cietus pacēlis no pusmiroņiem tieši ar šo progu un vindu ar visiem datiem virsū. Protama lieta, ja cietnis jau gandrīz ir mironis, tad šī programma to parāda nevis NObeidz ;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pārskenē labāk cieto ar hdd regenerator. Laba programma, lai noslēptu bad block,

 

Par šo programmu kādreiz bija te diskusija! Sausais atlikums ir tāds, ka šī programma ir diezgan liels mēsls, jo tas ko viņa dara (mēģina lasīt sektoru ntās reizes ar cerību ka hdd izveiks bojātā sektora remapu) pavisam viegli var izraisīt pilnīgu datu zudumu! Par  hdd "labošanu" ar regenerator es neizteikšos.....

Es šai programmai redzu vienu pielietojumu - ja klientam nav naudas naudas profesionālam datu atjaunošanas kantorim, tad var mēģināt ar hdd regenerator "pacelt" disku lai nokopētu datus. Ne vairāk - šādu disku tālāk lietot nedrīkst, jo reģenerators nevar salabot dzelžu problēmas! Jā, dažos gadījos šis softs palīdz! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja klientam nav naudas naudas profesionālam datu atjaunošanas kantorim
  - tad vispirms no bojātā HDD ir jāuztaisa pilna RAW kopija. Pēc tam jau var eksperimentēt ar Hdd Regenerator - salabot, protams, tas neko nevar, tikai remapot bojātos sektorus, ja ir vēl rezerve,  ja paveicas, vismaz uz kādu laiku atdzīvināt var. Protams, tāds disks turpmāk lietojams tikai nesvarīgām lietām - pr0n, mp3 u.c. drazai, kuru var sakačāt atkal, ja vajag.
Link to comment
Share on other sites

evertons

Ja jau reiz šī proga tik sūdīga, tad nosauciet to brīnumprogrammu kas tādas lietas dara labāk!!!

Link to comment
Share on other sites

Uz miskasti!

Link to comment
Share on other sites

 

 

nosauciet to brīnumprogrammu kas tādas lietas dara labāk
Pirmkārt - neviena proga bojātu HDD nesalabos, tikai remapos bojātos sektorus no rezerves (kura nav bezizmēra). Otrkārt - jebkura intensīva darbība ar bojātu HDD (un šis softs to noslogo ne pa jokam), ja ne nokauj, tad noteikti paātrina nāvi. HDD izmetams, vai nesvarīgu failu glabāšanai - ja paveicas, var ilgi nodzīvot.
Link to comment
Share on other sites

Bad sektorus nevar izārstēt win10 uzlikšana! :) Maini vien disku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...