Jump to content

Kuras firmas HDMI ir labāks, lai vilktu Blu-Ray video 1080p?(iekšā)


bubulis777q
 Share

Recommended Posts

http://proline.lv/shop/gembird-hdmi-v14-male-male-cable-with-gold-plated-connectors-15m-bulk-package-cc-hdmi4-15m/3753817-211

 

http://proline.lv/shop/logilink---cable-hdmi---hdmi-14-version-gold-lenght-15m-ch0054/3731887-211

 

Nesaprotu kāpēc tāda atšķīrība cenā?? Varbūt ir citi varianti?

Galvenais nopirkt par lētaku cenu un lai arī nebūtu gļuku un viss blu-ray 1080p video tiktu parādīts bez zudumiem.

 

Datorā tiek atskaņotas Blu-Ray filmas UZ tv.

 

 

3D neinteresē

Labots - bubulis777q
Link to comment
Share on other sites

 

 

1080p video tiktu parādīts bez zudumiem.
Ir jau tik divi varianti,rāda vai nerāda.Nebūs tā ka slikti rāda ar zudumiem,kā analogam.

Tiešām vajag 15m? Tad gan skatītu pat vēl dārgāku variantu.(kvalitatīvāku)

Link to comment
Share on other sites

bubulis777q

Jā tiešām 15m....Nu ja ir variants 12-13m ar der...ne mazāk.

 

Tie divi varianti, tad ir slikti jā? Ko citu vari ieteikt

Link to comment
Share on other sites

Nesaku,ka slikti.Bet pašus lētākos,kādus izdodas atrast gan neņem tāda garuma.Un pērc tur kur ērtāk atdot atpakaļ ja nevelk Blu-Ray.Varbūt kļūdos.bet Blu-Ray pietiek ar v1.3. un v1.4 bij 3D.Papēti sīkāk,jo cenā starp viņiem ir atšķirība.


 

Standatd HDMI v.1.4

Link to comment
Share on other sites

Baigais čakars, noiets etaps.  Ieslēgts dators, TV. un lai pārtītu filmu, vajag čakarēties ar bezvada peli.... Labāk uzreiz nopirkt Media Player. Man sanāca, ka skopais maksā divkārt. Nopirku 10m vadu, piegrizās tas komforts un pēc tam Player....

   
Link to comment
Share on other sites

Garš HDMi man šķiet nepraktiski. Man tā pati problēma - paņēmu jaudīgu Asus rūteri un pagaidām pieslēdzu tam ārējo cieto disku - filmas TV uztver pa WiFi.  Xvidi iet labi, bremzē tikai 3D. Tomēr plānoju pirkt kaut kādu ierīci. Skatos vai nu Dune, vai kādu blu-reja pleijeri ar iespēju pieslēgties serverim. Vajag disku pleijeri, jo uz diskiem var nopirkt bērnu filmas latviešu valodā - torentos ir pašvaki.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajag disku pleijeri, jo uz diskiem var nopirkt bērnu filmas latviešu valodā - torentos ir pašvaki.

Nopērc, uz kompja noripini un skaties. Disku pleijeris priekš tam nav vajadzīgs, lieka naudas izmešana. Diski ir pagātne. 3D bremzēšanai varētu būt pie vainas vai-vai tīkla ātrums. Pamēģini ar LAN kabeli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nopērc, uz kompja noripini un skaties.
 

Pagātne ir noripināšana. Tas ir laikietilpīgi un nepraktiski, ekonomija ir niecīga un neatsver ņemšanos. Pie kam bērnu filmas skatās bērni - tātad vajag, lai viņiem ir viegli paņemt disku un iebakstīt to aparātā bez vecāku palīdzības. 

  Nākotne ir tādām iekārtām kā Dune hd base 3d, jo filmas ar vien vairāk straumēs. Tomēr labā kvalitātē un ar visādām funkcijām diski saglabāsies vēl labu laiku, iemesls interneta ātrums. Kādu laiku vēl nevarēs 40 gigas normāli nostraumēt. 

Link to comment
Share on other sites

bērnu filmas skatās bērni - tātad vajag, lai viņiem ir viegli paņemt disku un iebakstīt to aparātā bez vecāku palīdzības.

Un pēc cik tādām reizēm disks ir saskrāpēts un vairs nelasās? Diski... OK, viņi protams paliks, bet kā nišas produkts, līdzīgi kā vinilplates. Lielākajai daļai nafig nevajaga nedz 3D nedz BlueRay kvalitāti. Piemēram, mani pilnībā apmierina 720p rips uz 50" plazmas TV. Teikšu vēl vairāk - nespēju saskatīt atšķirību starp HD ripu un labas kvaltātes DivX uz sava TV.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Tekstus par disku miršanu es dzirdu jau gadus 10, tik šie kā nemirst tā nemirst :sarkasms:

Ja tev kaut ko nevajag, tas nenozīmē, ka nevienam nevajag.

Latvija ir ārpus kvalitatīvu, oficiālu HD strīmu avotu zonas.

Nebūtu disku, nebūtu kur HD ripus dabūt. Joprojām lauvas tiesa torrentos esošo ripu kā reiz ir disku ripi.

TV un stream ripi ir pēc tam.

Mediju pleijera kaste savukārt nozīmē jāšanos ar kodekiem, dēļ visādiem līkročiem ripotājiem, nav garantijas, ka pleijeris vai televizors paņems pretī.

Novilkt un pārencodēt - papildus ņemšanās - ja patīk,  var jau tā ņemties protams. Disku - ieliec un tas iet. Uz jebkura pleijera. 

 

Diski totāli nomirs tikai un vienīgi tad, kad parādīsies visiem pieejams, ērts un lēts to analogs.

Visādi strīmi no neta prasa vienu niansīti - tās prioritizāciju vismaz ISP līmenī, ideālā - līdz lietotāja mājas atskaņotājkastei.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc vajag čakaru ar HDMI? Vai TV un datoram nav iespējams risinājums pa tīklu? tipa DLNA vai tml?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lielākajai daļai nafig nevajaga nedz 3D

 

3D skatos tikai kā ripus no flesha. nu aizņem fails 10-20GBV, teļļukam pofig.

par disku izmiršanu pilnīgi piekrītu. sievai visus viņas audio cd ieripoju pa jaungada brīvdienām. šī tik priecīga.

Link to comment
Share on other sites

Nu nepatīk man čakarēties ar datoriem. Man pat viesistabā pie TV nav vietas kur piesēst ar datoru bez 10-15 m gara vada. Paņem disku, ieliec un skaties. Saskrāpēs bērni - tātad nebūs diska. Esam jau Eiropā - varam atļauties arī jaunu disku nopirkt. Ja godīgi, tad aizvietojot pāris vakaru ņemšanos ar filmām datorā pret darbu savā profesijā, es nopelnīšu kaudzi ar diskiem.

 Protams, ka ir arī ripi uz cietā diska. Tamdēļ meklēju paceļamu universālo pleijeri ar usb vai lan ievadu. Tāds, piemēram ir Electrocompanietam, bet piķo gandrīz 10 000 EUR. Tur gan ir hi end mūzikas atskaņotājs, kas to visu sadārdzina.

 Vispraktiskākais risinājums būtu tipa LG blu rejs ar Dune HD iespējām. Viens sver 200 eiras, otrs 300, tātad par 500 - 600 eirām vajadzētu būt normālam universālim bez vipendroniem. Dienas jautājums - vai tāds praktisks risinājums eksistē?

Link to comment
Share on other sites

Kamēr būs tadi cilvēki kā litrs, diski laikam tiešām nemirs :sarkasms: Šodien savajadzējas vienu video uz DVD ierakstīt, tak izrādās,ka nav mājā nevienas matricas un neviena rakstītāja. Es sen esmu aizmirsis, ka tādi diski kādreiz bija. Uzliku to 12G failu uz FTP, lai klients pats galvu lauž un lai pats kaut akmenī iekaļ.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tekstus par disku miršanu es dzirdu jau gadus 10, tik šie kā nemirst tā nemirst :sarkasms:
 

Nu jau gadus četrus-piecus man vienīgais disku aparāts ir iekš media PC. Un tikai tāpēc, ka nopirku korpusu, kuram komplektā nāca disku rakstītājs. Vienīgais pielietojums ir reizi gadā ierakstīt kādu disku priekš auto magnetolas. Priekš manis diski jau ir praktiski miruši.

Link to comment
Share on other sites

Es tāds vecmodīgs: dzīvoju vecā koka mājā, braucu ar vecu saab, pamatnodarbošanās restaurācija. Uz tādiem veciem perdeļiem pasaule turas. Man patīk vakarā mierīgi atkorķēt vinčuku ar rokas viļķīti, ielikt cd disku aparātā un pasēdēt pie kamīna. 

  Protams ne bez modernām lietām. Pēdējā laikā diezgan daudz klausos deezer. maksā 5 eur/mēnesī un klausies gandrīz visu. Vienīgi dažas lietas ir sliktā kvalitātē, bez strīmera/dac nav aršanas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai TV un datoram nav iespējams risinājums pa tīklu? tipa DLNA vai tml?

Teorētiski jau ir. Nezinu kā ar kompi, es te jājos ar qnap NAS, kuram arī kaut kāds Twonky serveris ir, bet praktiski viņš savu bibliotēku apdeito pēc mēness fāzēm, liela daļa failu nemaz nav atrodami.


 

 

Man pat viesistabā pie TV nav vietas kur piesēst ar datoru bez 10-15 m gara vada
iPad + Apple TV (vai kaut kāds analogs setups) un būs Tev laime :) 

 

 

vakarā mierīgi atkorķēt vinčuku ar rokas viļķīti, ielikt cd disku aparātā un pasēdēt pie kamīna.

Un kādēļ CD nevis vinilu... ja jau esi vecmodīgs? 

Link to comment
Share on other sites

Un kādēļ CD nevis vinilu... ja jau esi vecmodīgs?

 

Vecmodīgs tikai tik daudz, cik ir ērti un nav jāiespringst... telefoniņš moderns.

  A plašu ta nav, bet pamazām metu aci uz tiem ripuļiem. Vienam ir foto no veikala, bet vēl neesmu iedziļinājies šajā tēmā. Tam visam tomēr vajag daudz laika un nedaudz naudas ar. Varbūt sagribēsies retro smukumam, kā otrā foto. Jebkurā gadījumā līdz pensijai vēl ir laiks...  

post-90219-0-35560300-1389792233_thumb.jpg

post-90219-0-54233200-1389793166_thumb.jpg

post-90219-0-24057800-1389793189_thumb.jpg

post-90219-0-50466700-1389793205_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

@@ivo, priekš DLNA taču pietiek jebkurš to atbalstošs TV, media serveris uz datora (Plex piemēram vai samsung link samsunga tv) un rūteris, lai iekārtas atrastos vienā tīklā..

 

ak jā, ja ir samsung, tad pat rūteri nevajag un nevajag būt vienā tīklā.. uzinstalē samsung link.. reģistrē kontu, piesakies no tv un datora.. un skaties bez problēmām un liekiem vadiem :)

Link to comment
Share on other sites

Nu jau sanāca novirzīties no tēmas. Reku i šāds aparāts:

http://reviews.cnet.com/blu-ray-players/samsung-bd-f5900/4505-9991_7-35669759.html

 

vai vēl labāk šāds:

http://www.audioholics.com/blu-ray-and-dvd-player-reviews/oppo-bdp-103d-darbee-visual-presence

 

Man Oppo patīk labāk - var vadīt ar androīda ierīcēm, var palaist superaudio cd uz stereopastiprinātāju. (Manam Rotel RCD 1570 superaudio nelasās).

Piespraud pie šamējā cieto disku ar filmām un aizmirstam par garajiem HDMI un bakstīšanos datorā. Būsim taču baltie cilvēki.

Link to comment
Share on other sites

 

 

@ivo, priekš DLNA taču pietiek jebkurš to atbalstošs TV, media serveris uz datora (Plex piemēram vai samsung link samsunga tv) un rūteris, lai iekārtas atrastos vienā tīklā..

Teikšu atklāti - uz neesmu mēģinājis ar media serveri uz kompja, man viss stafs velkas uz NAS, attiecīgi vēlos no viņa arī strīmot pa taisno. Uz WD TV Live viss notiekas, tas māk paņemt failu pa taisno no diska, bet ar jaunu (pirkts pāris mēneši atpakaļ) sony TV - nekā. Viņš uz diska it kā visu atrod, bet neatskaņo. Atskaņo vienīgi caur to gļukaino Twonky DLNA serveri, kas uz tā Qnap pieejams. Bet tur atkal viņš kaut ko pievieno tai savai bibliotēkai un kaut ko nepievieno. Cita, man zināma DLNA servera softa uz Qnap nav.


 

 

Tam visam tomēr vajag daudz laika
Ne vairāk kā CD klausīšanai. Naudu protams, kaut kādu vajag, lai atskaņotāju un ripuļus iegādātu. 
Link to comment
Share on other sites

 

 

sony TV - nekā.

Sony pieder puse Holivudas tamdēļ viņu ierīces nedraudzējas ar autortiesību pārkāpējiem. 

Link to comment
Share on other sites

Piespraud pie šamējā cieto disku ar filmām un aizmirstam par garajiem HDMI un bakstīšanos datorā. Būsim taču baltie cilvēki.

Šitāds mediapleijeris Popcornam jau no 2009.gada bija piejams, atskaņo arī licencētos BD un vēl tagad nopērkams:

http://www.cloudmedia.com/products/popcornhour/c-200

Animācijas filmas BD formātā ar LV skaņas celiņu un subtitriem gan tāpat pieejamas netā, bērnam kaut ko atskaņot no USB, manuprāt, nav sarežģītāk kā no ripuļa, DSD audio failus jaunie popcorni arī iemācījušies atskaņot.

Link to comment
Share on other sites

@boto Vari padalīties ar infu par multenēm ar lv skaņu celiņu? Man arī aktuāli.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šitāds mediapleijeris Popcornam jau no 2009.gada bija piejams, atskaņo arī licencētos BD un vēl tagad nopērkams:

 Būs vairāk jāpapēta, kad palasa lietotāju atsauksmes, tad visādi brīnumi izpeld. Gribas dabūt visu vienā - gan filmas skatīties, gan Flac failus palaist uz pastūzi. Plus vēl svarīgi ir labi strādājoša android vadības aplikācija. 

Link to comment
Share on other sites

@litrs kā tajā krievu teicienā - I rybku sjestj i nah... sestj :D

Link to comment
Share on other sites

@@ivo, diemžēl nemācēšu pateikt pat Sony TV fīčām.. Pašam ir Samsung un tur viss ir ļoti vienkārši. Ir paša Samsung softs un nekādu problēmu. Filmas jau netiek pārkonvertētas un strīmojas pa tiešo no datora, izmantojot internetu.

 

Par tām multenēm nosūtīju PM. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...