Jump to content

Risinājumi interneta ierīkošanai pašrocīgi


Okys
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Varbūt kādam liksies, ka ko tādu darīt ir absurdi un muļķīgi, bet tomēr, ja tas ilgtermiņā atmaksāsies, esmu ar mieru.

Tatad, ideja sekojoša:

snoau18tc8j5bhv8lww.png

 

No mājas 1 uz māju 3, iespējami lētāk, vajadzētu aizvilkt netu. Attālums pa taisno, no mājas jumta līdz jumtam tajā vietā, kur iezīmēta līnija = apmēram 150 metru. Problēma ir māja 2. Tā sanāk priekšā, visādos veidos, jo uz bēniņu rēķina, kuru nav mājā 1, tā ir arī augstāka.

Tātad Mājā 1, otrajā stāvā ir nets un to kautkā jāpadod uz Mājas 3, trešo stāvu.

Ir iespēja tikt uz jumta un tur arī darboties, ir iespēja tikt bēniņos mājā 2 un 3. Ir iespēja no mājas 1 uz māju 2 vilkt kabeli, jebkurā mājā uzstādīt kaut ko uz jumta. No mājas 2 uz māju 3, kabeli vilkt nav iespēju. Kā un kāpēc tādas iespējas ir, to neapspriedīsim.

 

Lai nu kā, ja kautko aizmirsu pieminēt, jautājiet. Man personīgi interesē, kāds ir vislētākais veids, kādas iekārtas nepieciešamas, ko jādara, kā padot elektrību, ja kas jāliek pa vidu, cik tas ir droši, utml. Teikšu uzreiz, ka jebkādi kabeļi sanāk pa velti. Viss pārējais, ja izmaksas sniedzas pāri 100 latiem, diskusiju var slēgt.

 

Paldies.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
ja izmaksas sniedzas pāri 100 latiem, diskusiju var slēgt.

 

 

Sanāk vajadzīgi divi raidītāji un divi uztvērēji, antenas, reāli, ja nerēķini savu darbu(ja proti), tad varbūt var iekļauties 100ls, bet nu nez. Ja gribi, lai ir labi ilgtermiņā, tad hz.

 

Iespējams, lai vadi no 3. mājas jumta nav jāvelk uz dzīvokli, var no 2. mājas jumta pa taisno šaut uz tavu dzīvokļa logu, ja dzīvo pareizajā pusē.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Tāda stulba :) ideja, varbūt var raidīt signālu tā, lai tas atstarojas pret to māju, kas 2. pretī, tad pret 2. māju, un tad jau virzienā uz 3.

Tur tāds Z ceļš tad signālam sanāktu. Bet tā tik tāda teortētiska ideja.

Link to comment
Share on other sites

Pašlaik ir divas idejas, kā šo visu varētu realizēt, bet katrai no tām vajag palīdzību.

 

1. ideja:

Uz mājas 1 jumta, piemēram, 3 metrus garā kārtī, lieku kautko šādu.

Ko tādā gadījumā, arī 2,3 metrus garā kārtī jāliek uz mājas 3 jumta, lai tālāk ar Cat 5e kabeli novadītu to uz dzīvokli, kā arī pa šo pašu kabeli barotu iekārtu, ko tur uzliek?

Dzīvokli tad varētu ielikt vislētāko istabas rūterīti un lieta darīta.

 

2. ideja (grūtāk realizējama):

No mājas 1 jumta, velku kabeli uz māju 2. Tehniski šāda iespēja ir. Pa bēniņiem velku kabeli uz korpusu, kurš atrodas apmēram tur, kur mājas 3 pusē iet pāri manis novilktā līnija. Tur dzīvo radiniece, kurai 4 stāvā uz balkona varētu uzlikt 1. idejā minēto ierīci. Radiniecei pašai neta nav un nevajag.

No šī balkona redz mājas 3 logu, kur savukārt jau iekšā dzīvoklī pie paša loga varētu uzstādīt kautko, kas atkal pa gaisu paņem netu un turpat dzīvoklī arī raida uz kompi.

 

Jautājumi sekojoši. Kāds ir maksimāli iespējamais garums CAT 5e kabelim, ja mājā 1 to iespraudīs parastā iekštelpu rūterī un otrā galā ierīcē, kura minēta 1. idejā. Vēljoprojām arī jautājums, ko jāliek otrā galā ārtelpās, ja izmanto ideju 1. un ko jāliek otrā galā iekštelpās, ja izmanto ideju 2.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

3. Mājā neviens nepiedāvā internetu ? Kas tā pa vietu ?

 

Cat5 ap 100m var, bet ir visādi pastiprinātāji, ko var pa vidu slēgt.

Link to comment
Share on other sites

Tehniskā realizācija - p2p pa gaisu, ko te jau iepriekš aprakstīja.

Jāpatur prātā tikai:
- ar nama apsaimniekotāju ir askaņots. Ja nav - atnāks paskatīsies, kas tas par vadu - nevienam nepieder - nogriezīs.
- man kaut kā palicis atmiņā, ka šorīd Rīgā pa gaisu starp mājām jaunus (uzsveru - jaunus) vadus vilkt oficiāli nevar. Vismaz mums neļāva.
- un visbeidzot zagļi, jo daudzstāveņu jumti ir kā "caurstaigājams pagalms".

Link to comment
Share on other sites

Kabeļiem patīk pievilkt zibeni, kaut vai tuvumā bliezīs, aparāti dabūs iekšās ne pa jokam. Pilsētā varbūt ne tik izteikti, bet laukos noteikti.

Vajag ņemt 5 Ghz iekārtas un kabeli uz tām ekranēto, protams jābūt arī attiecīgiem konektoriem un arī īstam zemējumam . Barošanu - vēlams lai ir 24V barokļi, ar 15V var pietrūkt, jja kabelis garš. Tas mazliet pasargās no nanostation un rūtera portu izsišanas pirmajā pērkonā  :)

Link to comment
Share on other sites

Pēc tehniskās specifikācijas, cik zinu, CAT 5 kabels bez ierīcēm pa vidu velkot līdz 90m. Jebkurā gadijumā prātīgāk man šķiet ir domāt par bezvadu risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Visu, ko uzliksi uz mājas Nr.2 ir jānobaro. No kurienes, kurš maksās?


Tā ir Skolas iela Rīgā? Tu jau ar visiem provaideriem esi sanīdies?

Link to comment
Share on other sites

hero, zagļu problēma šeit nav tik aktuāla (tfu,tfu,tfu). Mājā 1, tāda atkrīt vispār, jo nav bēniņu, lūka tikai 1 korpusā un slēdzama. Mājā 3. arī bēniņi slēdzami. 2. ideja atkrīt, jau samērīts, izmērīts, kabeļa garums kā minimums, sasniegs pat 120 metru. Kabeli vilkt drīkstam, tur viss jau izrisināts. Bet šī ideja vienalga atkrīt, jo ja jāliek kādi pastiprinātāji starpā, utml., tas visu sadārdzinās.

Tātad paliek variants, mājā 1 uz jumta likt manis minēto vai līdzīgu ierīci, 3 metru garā kārtī un mājā 3 uz jumta, ierīci, kuru nezinu, kā sauc un kā to meklēt. Tad mājā 3 velkam kabeli pa korpusiem lejā, pa to pašu arī barojam uz jumta esošo ierīci.. Šim vadam galā parasto iekštelpu rūteri un problēma atrisināta.

Kā sauc ierīci, ko jāliek 3. mājā uz jumta?

Pastāstiet lūdzu sīkāk arī par zibeņiem.

Cilvēks, kuram netu jānodrošina ir pensionārs (opis). Lūdzu neapspriediet iespējas, katru mēnesi kādam kautko maksāt par netu. Ir 2 iespējas, kas mūsu pilsētā netu nodrošina - MCK, kur ir ļoti zems ātrums, mazākais jēdzīgais nets ap 7-9 ls mēnesī, un Lattelecom - ideāls nets, par "ideālu" cenu, opim, kurš netu lietos 20 minūtes dienā.

Ta vietā, palīdziet lūdzu risināt to, par ko prasu! :)

Link to comment
Share on other sites

Tu vēlies opim nodrošināt netu pa velti. O.k.mērķis cēls. Bet uz ierīcēm Tu ielidosi normālā kapeikā. Vai tad pa kabeli max attālums ir tikai 100 metri? Šito vajadzētu pārbaudīt. Ja opim nevajag mega ātru netu, domāju, bet nezinu, ka kabelis mierīgi varētu būt arī 200m garš.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ja jau teici ka kabelis ir haljava, tad jau nebūs problēmu majās pašam notestēt izlaižot netu caur 200m kabeļa rulli, ja tā iet - tad jau pa gaisu arī ies

Link to comment
Share on other sites

 

 

3 metru garā kārtī un mājā

Tai kārtij vajadzēs arī atsaites.

Tāda kārts virs jumta smuki pievilks zibeni, līdz ar to mastu vajadzētu zemēt.

Vieta izskatās pēc pilsētas, tur noteikti ir kāds mobilais internets. Opim noteikti pietiks. Arī gan jau no tā MCK, ko minēji.

Man sievas veāki vienā miestā lieto 2Mb pieslēgumu pa kādi 7EUR/mēn, ir OK, jo tie 2Mb ir visu laiku, tas nav kaut kāds iespējamais maksimums.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, pasākumsir pilnīgi garām. Ja jau mājā 1 pieejams internets, tad tāds pats internets, simts punktu, pieejams arī mājā 3. Tad nafig vajag visas šitās izdarības? Vienīgais izskaidrojums ir dzimumattiecības ar santīmu, jo negribās maksāt par internetu mājā 3. Kā es nevaru ciest  šitos santīmpisējus, visu gaisu, pilnīgā bezjēgā, "piesārņo" ar saviem radioverķiem. Jā, es saprastu, vajag pārraidīt signālu teiksim pari Daugavai, kur otrā krastā internets nespīd, bet ne jau pilsētā, kur kāpņutelpā vismaz divu provaideru pieslēgums iespējams.

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autor! Tā pat jāņem vērā, kā jau te minēja, ka visu to heveri, kuru Tu uzstādīsi, kāds kādā naktī var aiznest. Ja aiznesīs provaidera iekārtu, viņš uzliks jaunu. Viņam būs par ko uzlikt. Ja aiznesīs iekārtu, kuru uzliksi par opja zārka naudu, sekas būs nevien tehniskas, bet arī sociālantropoloģiskas. Nepadomā, es nevēlos atrunāt Tevi no labiem darbiem, vienkārši es zinu, kā no labiem draugiem paliek par ienaidniekiem.

Link to comment
Share on other sites

Joprojām izskatās, ka USB 3G modems un atbilstošs tarifu plāns ir daudz lētāks nekā šādas mokas. Kur ir problēmas nopirkt 4 rūterus un saslēgt repeater režīmā? Pēc i-veikalu cenām tur vairāk par 40ls + kabeļi nevajag.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Heh, paldies par atbildēm. Opis negrib un nemaksās ne santīma par netu. Punkts. Mobilais nets sen jau ir provēts. Lietot gaisā paceltu kompi pie loga nav opcija. Apsēžoties krēslā, vispār tikai ar Bites netu var 2 minūšu garu video youtubē noskatīties pēc 5 minūtēm. LMT un Tele2 nekur tālāk dzīvoklī, kā metru no loga praktiski vispār neķer. Var, protams, uzstādīt 3g modēmu pie loga, bet kā zināms, netu neviens par velti nedod.

Katrā ziņā, paldies. Tālāk risināšu pats, jo sapratu, ka šeit populārākais piedāvājums būs vērt vaļā maciņu un kādam katru mēnesi par to maksāt.

Ir skumīgi, ka daži cilvēki vienkārši nevar padalīties ar zināšanām, minēt konkrētus linkus uz iekārtām, piemērus, izcenojumus, utml.

Paldies tiem, kas to tomēr darīja.

P.S. janisis, par tādu nanostation tieši biju domājis. Nāksies iet kautkur meklēt vairāk informācijas par to.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Jāuzliek uz 1. mājas jumta antena tajā galā kas uz ielas pusi, un opis varēs no lodžijas uztvert internetu. Tām priedēm vajadzētu iziet cauri. nevajag tur nekādus mastus. Uzliec to ierīci kuru minēji uz ventilācijas shahtas un pie opja no mobīla telefona pārbaudi.

Labots - Dzonijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Opis negrib un nemaksās ne santīma par netu

 

Tu viņu Delfi komentos ielaidi? Uzsēdīsies, puspensijas atdos.

 

 

 

Ir skumīgi, ka daži cilvēki vienkārši nevar padalīties ar zināšanām
 

 

Uzstādītās iekārtas neaizmistsi arī apdrošināt!

Link to comment
Share on other sites

Dzonijs, esi vietējais? Zināji par priedēm. :) Tādu variantu arī biju iedomājies, bet tieši tās priedes baida, jo tomēr pa diagonāli sanāk baigie džungļi, esmu skatījies no mājas stūra.

Tikai arī te rodas jautājums. Šodien jau vairs nē, bet rīt varu uzkāpt uz jumta, nobildēt no mājas stūra, kā izskatās tie koki dzīvē.

Opja logu var redzēt no mājas 1 paša stūra:

vjz4p94gmy4vvks759j.png
 

Sarkaniem punktiem atzīmētas priedes. Attālums šādā veidā, rupji rēķinot ap 180 - 200m pa gaisu.

Vai pietiks, ja uz jumta mājā 1 uzstādītu, aprakstos jau minēto, nano station, un otrā galā, dzīvoklī access pointu, kura antenu izvilks ārpusē? Vai šāds variants darbosies normāli, abos virzienos? Vai arī koki var būt ļoti liels šķērslis?

 

No googles:

7kthc7sq4dq9lgsyxdm0.png

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Lai jau opis nemaksā, par iekārtam tev tāpat jāmaksā. Mobilajam netam var uzlikt antenu ārā pie loga un viss. Te viss zibens laikā beigsies ar pāris simti ls zaudējumiem.

 

Tas viss pasākums tev izmaksās ap 100ls, tas ir mobilais nets(bite 2gb/mēn) uz 50mēnešiem. Video, lai opis necer, grib video, lai maksā 7,66ls/mēn un saņem LTC netu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

izmērīts, kabeļa garums kā minimums, sasniegs pat 120 metru. Kabeli vilkt drīkstam, tur viss jau izrisināts

 

Teikšu uzreiz, ka jebkādi kabeļi sanāk pa velti.

Dari tā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Opis negrib un nemaksās ne santīma par netu.

 

lai velkās uz bibliotēku. pastaigas ir veselīgas.

Link to comment
Share on other sites

Nu jopcik, pēc kartes spriežot tie taču Brocēni!

Uzliec Lattelecoma ekonomisko netu pa 10.90 Eur vai Optiku pa 14.90 Eur un dzīvo laimīgs.


p.s. sarunā LAN šņori no kaimiņiem. Vai tad kaimiņos nevienam nav nets?

 

Opis negrib un nemaksās ne santīma par netu.

Nu tad samaksā Tu, kur problēma? 

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Ja Opis nevēlas maksāt par internetu, tad jāskatās panorāmu :D

Nākamais risinājums - 20ls nopērc 3G wifi rūteri un iespraud USB 3G puļķi. To noliec dzīvoklī tajā punktā, kur vislabāk ķer signālu. Kopējās izmaksas mazas. Kāpēc ne?

Es personīgi darītu tā. Variants B būtu tāds, ka nopirktu 4 rūterus (~60ls) un izlaistu netu pa WIFI caur vidējo māju. Problēmaa tikai kur vidējā mājā iespraust 2 rūterus pie elektrības?

 

Un varbūt Opim ir jāpaziņo, ka PSRS ir kaput un te ir Latvija.  Vairs kompartija neko par velti nedod.

Saprastu, ja naudiņas nebūtu, bet ja uzstādījums, ka nevēlas vispār maksāt, tad sarežģīti..

Joprojām uzskatu, ka 3G interneta risinājums ir vieglāk adminējams nekā kaut kādi sarežģītie un dārgie risinājumi.

Labots - mullja
Link to comment
Share on other sites

2,4 GHz un augstākas frekvences cauri kokiem nelien.Tur vajag tiešo redzamību.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

3G rūteris jāliek tur kur ķer un viss. D-Link maksāja ap 15 Ls + USB donglis + maksa par internetu.

 

Starp citu, viens pats vads jau nekarājas starp mājām, tur ir trose pa vidu jāpin un šis risinājums nav pats prātīgākais.

Link to comment
Share on other sites

Ja katrs  santīmpisējs sāks pilsētā vilkt opapam kabei uz troses , varat iedomaties kas tad notiks :sarkasms: Tur būs tāds kabeļu mežs, ka vārnas vairs pa gaisu nevarēs lidot. Nekādus kabeļus starp majām neviens neļaus vilkt un pareizi darīs.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Rīgā jau kādu laiku neļauj. Citviet - nav info.

Link to comment
Share on other sites

Uzliec Lattelecoma ekonomisko netu pa 10.90 Eur

Lattelecom lapā šādu piedāvājumu nevaru atrast. Lūdzu linku.

Ja ir risinājums no Lattelecom par tādu cenu, esmu ieinteresēts, jo pašlaik jēdzīgākais risinājums liekas MCK ar krimināli zemiem ātrumiem, 6,5 Ls mēnesī un 20 Ls ierīkošanu, bez jebkādām piesaistēm līgumam. Ja no LTC piedāvājums par 10.90 Eur ir uz pusgadu vai gadu un piesaisti līgumam, tad šāds variants atkrīt.

 

Didzi, es saprotu, ka mēs latvieši tādi esam, bet varbūt Tu lūdzu varētu noskaidrot apstākļus, pirms mesties virsū? Kabeli varu novilkt blakus jau esošam kabeļtelevīzijas kabelim, un par mierinājumu Tev, drīkstu pilnīgi oficiāli konkrētajā vietā un situācija to izdarīt, kā jau teicu, no mājas 1 uz māju 2. Tev nav arī jāuztraucas par to, kādus traucējumus tas radīs vai nerarīs, kā arī par to kāds būs šis kabelis.

Žak Noris, nav pa vidu trose jāpin, ir gatavs kabelis, ar drāti blakus.

Kabeļu vilkšana vienalga atkrīt, jo attālumi par lielu, kā arī variants laist cauri kokiem atkrīt, jo tas vienkārši neizdosies. Divas iekārtas, ko likt uz kārtīm, pirkt negribu, sanāks pārāk dārgi, un kā jau cilvēki minēja, no mājas 3 to ir iespējams daudz vienkāršāk nozagt.

Mobilie, nestabilie, limitētie neti atkrīt. Te nav Rīga.

Tā kā pagaidām neko citu, kā vien pieslēgt netu pa 6.5 Ls mēnesī un maksāt pašam, neredzu...

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kabeli varu novilkt blakus jau esošam kabeļtelevīzijas kabelim

 

saskaņo ar vietējo pašvaldību no sākuma.

 

 

 

drīkstu pilnīgi oficiāli konkrētajā vietā un situācija to izdarīt
 

 

Uz kāda jurdiska pamata tu to drīksti darīt?

Link to comment
Share on other sites

JDat, atliks vien tev ticēt maniem vārdiem. Moderatori lūdzu, vēl viens komentārs no JDat un slēdziet šo tēmu. :)

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Moderatori! Lūdzu slēdziet ciet jau saknē tupu santīmpisēju tēmas un iedodiet viņiem akadēmisko atvaļināju, lai viņi var izklītoties 5. klases matemātikā.

Link to comment
Share on other sites

Knaabi, paldies, bet viss, ko es tur redzu, ir 14.90 eur, ar līgumu uz 24 mēnešiem. Nevaru atrast pieslēgumu pa 10,90.

Link to comment
Share on other sites

Ir 10,90, tikai 24 mēn.


 

 

Moderatori lūdzu, vēl viens komentārs no JDat un slēdziet šo tēmu.

Vai tad pats nevari?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...