Jump to content

Statīvs fotoaparātam


FoX
 Share

Recommended Posts

Ko zinoši ļaudis ieteiktu no statīviem priekš fotoaparāta Canon 600D, galvenās prasības, lai būtu līdz 1.5kg svars un saliktā izmērā nebūtu problēmas nēsāt līdzi.

 

uz doto brīdi esmu noskatījis šādu: http://motivs.lv/stativi-monopodi/stativi/walimex-wt-3570-basic-tripod-3d-ball-head-165cm#.Us5QUbTZYeA

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cik daudz lietosi to statīvu un ar kādiem objektīviem? Ja plānots krāmēt virsū teleobjektīvus, tad neiesaku pirkt, jo tās plastmasas galvas uz lielāku svaru ir draņķīgas, precīzi ir tizli noregulēt un vismaz 2 statīviem nēsājot un lietojot tie augstuma regulatori nolūza.  Ieteiktu skatīties uz statīviem ar metāliskām galvām, kas ir gan izturīgākas, gan labākas lietošanā, bet cenas tiem statīviem ir vismaz 2x vairāk. Ja doma tikai tumsā uzņemt nakts skatus ar visparastāko objektīvu, tad derēs arī šāds.  

 

Runa par šādām galvām

984360622-image-4.jpeg

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Šis ir tipiskais ļerļaku tipa statīvs. Lietot jau var, ir labāk kā nekas, bet nu... 

Ja domā nopietni fočēt, tad sažmiedzies uz šo: http://www.neoshop.lv/manfrotto-mini-basic-tripod-190xdb-black.html#.Us5UgvRdWSo + vēl galva. Lodes galva vēl plus, apm 40 Ls (Eur?). Tādu lietojot,  nav žēl ne iztērētā santīma. Kamēr ar to plastmasas grabuli muķījoties, vairāk domāsi par to, vai nevajadzēja labāk pirk ko citu.

Link to comment
Share on other sites

Statīvs vairāk ir tieši domāts nakts skatiem, teleobjektīvu nav paredzēts lietot, vismaz pagaidām. Uz fotoaparāta paša tagad stāv virsū Canon EF-S 15-85 f/3.5-6.5 USM IS un pagaidām nav doma mainīt.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Labu statīvu sajutīsi ātri.

Medīt var kādu lietotu Manfrotto, 190. vai 055. modeļa kājas ar kaut kādu galvu, lodes vai 3virzienu - zem 150 EUR palīdīsi.

BFS (P.Brieža 3) esot pieejami apskatāmi SIRUI statīvi - esot OK. Uz šito veici vari aiziet.

Galvenais, nepērc tādu, kam max load rakstīts 1,5kg.

Ja gribi stabilitāti, skaties uz tādu, kas 3-4kg sola turēt - tad to 1,5 noturēs.

Gara, gara diskusija par statīviem te: http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/19810/ - daudzi viedokļi ļoti vērtīgi.

 

VIens ieteikums - neņem tādu, kam starp centra kolonnu un kājām ir vēl tāds trīsstaru plastmasas režģis saliekams - uzreiz puse jēgas no statīva zūd.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, ka tāds statīvs ir naudas izmešana, nekas vairāk. Rēķinies, ka puslīdz lietojams statīvs + galva (normāli statīvi nāk bez galvas un tā jāpērk atsevišķi) maksās sākot no 150 EUR

Link to comment
Share on other sites

Nakts skatiem būs ok - āķis arī ir , kurā somu iekarināt . lai statīvnieks neļeperējas vējā Lodes galva gan ir pulka ērtāka lietošanā , bet ja vajadzības ir tik šauras , šis būs gana labs .

Ehh - panesās pretējie viedokļi :) . Es jau vairāk no paša pieredzes - vairākus gadus nodzīvoju ar patsmit latu vērtu suduli un nekas ... Protams , ka šo nevar nosaukt par labu statīvu , bet var būt cilvēkam nemaz labu nevajaga . Paniekoties naktīs būs gana . Nebūs gana , tad arī jautājumu vairs nebūs - kapēc un par ko ir jāmaksā

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ui, šitie lētie, vieglie alumīnija statīvi ir baigais draņķis. Jebkurā Eironikā vai RDelektronikā iepirkšanās centros ir daži tādi izlikti publiskai apskatei apsmiešanai. Paņem rokās, pakrati. Pretīga sajūta. Iedomājies kas būs pēc gada lietošanas...

 

Ebay var meklēt lietotus kaut tos pašus Manfrotto, jo tiem var viegli dabūt detaļas un gandrīz visi Manfrotto ir baigi precīzi un stingri uztaisīti. Jārēķinās, ka normāls statīvs maksās ap 60...70 EUR lietots, galva vēl apmēram tikpat.

 

@@ivo, 492. galva gan ir hlams. Vismaz 496. jāņem un arī tā ir mazītiņa, kad uzstutē zem spoguļkameras. 496. jau drusku perversi zem Sony NEX izskatās, bet turēt tur labi. 

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

versatile

ar lētu statīvu VAR bildēt labi un asi - tikai būs mega sarežģīta lietošana.

Iespējams, neko vairāk par maisu ar pelēkajiem zirņiem Tev nemaz šobrīd nevajag - un es domāju nopietni. Atrodi puslīdz stabilu vrismu, uz tā maišeļa ieriktē kameru un šķil vaļā.

Pašam šobrīd ir tikai divi lumīnija statīvi lētie un viens gorillapod - diemžēl, midformātu nevaru riskēt likt ne uz viena no šiem. Ilgām ekspzīcijām īsti nederēs neviens. Tikai kameras nofiksēšanai nekustīgam kadrējumam.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu skaties pats. Labs statīvs kalpos visu mūžu. Tos var tikai salauzt, bet ne nodeldēt. Manfrotto detaļas kuras var sadilt (posmus fiksējošās peciņas, kāju uzgaļi u.c.) pieejamas ebay biezā slānī.

Link to comment
Share on other sites

Es balsoju par Manfrotto 190, tikai nepatiik lodveida galva.

Slik Pro 400DX gan bija smagaaks, bet patika labaak.

 

 

Par taadu Walimex kaa pirmajaa postaa vispaar aizmirsti, tas der ziepiitim vai vieglai videokameirai.

Link to comment
Share on other sites

Pag - tūlīt paskatīšos , vai man nemētājas kaut kur jau pieminētais sudulis - neatceros atdevu to kādam , vai nē . ja nē , tad atdošu Tev , varēsi palietot un izsecināt - pietiek , vai tomēr ko labāku prasas . Pardon , laikam jau atdots ... varu piedāvāt padomijas alumīnija statīvu ar visu lodveida galvu - galva nav liela , bet sešsimtnieku noturēs ... tik savākšana Bolderājā . Patiesībā , nemaz ne slikts - mazliet smagāks , bet arī labāks par pieminēto .

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ivo, žak, jūs vispār esat bildējuši kaut ko ar lēto statīvu? Vai arī šito stāstāt tāpēc, ka negribas nolaisties no krutā gala? Varbūt tomēr pauti traucē bildēt nevis statīvs, jo zin kā karājoties drebina roku? :)

Man mājās ir dažāda statīvi un visi ir lietoti un salīdzināti dažādās situācijās un var uztaisīt bildes, cita lieta ir ērtums. 

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci , tieši tā ;) . Un pat bez statīva , ir stabiņi , mašīnas , sienas un visādas citādas uzpariktes , kas labi ļauj nakti iemūžināt . Jautājums ir tikai lietošanas ērtumā . Nu ok , pie makrofoto arī materiāla  vibrāciju reducēšanas spējā . Taču šeit tad cenas izaugs .....

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Tad iekš neoshop atradu šādu http://www.neoshop.lv/manfrotto-mini-basic-tripod-190xdb-black.html#

 

tik, cik noprotu + vēl galva jāpērk, un man kaut kā liekas, ka viņš mazliet par īsu - 146 cm

 

un iekš laptop.lv http://www.laptop.lv/index.php?page=precesinf&precesid=7601

 

garums atbilstošs, bet ar bez galvas un svars - 1.9kg

 

Budžets apmēram līdz 100 eiro, dārgāk uz doto brīdi roka neceļas.

 

 

esmu mēģinājis arī bez statīva naktī fotografēt, bet ne jau visur ir tās sienas, mašīnas utt., kur to aparātu atstutēs + vēl pareizo leņķi dabūt - i atslēgas mēģinātas i šķiltavas, bet pagrūti, tāpēc arī esmu nolēmis par labu statīvam, vēl jo vairāk tāpēc, ka janvāra beigās atvaļinājums uz nedēļu :grin:

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

Nu ja ... un mans piedāvājums atbraukt un na haļavu dabūt sakarīgu statīvu eksperimentiem , lai saprastu ko patiešām vajaga , neskaitas ;)

Labi - dot un lūgties ir mazliet tā kā par daudz :)

Labots - Peleecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ivo, žak, jūs vispār esat bildējuši kaut ko ar lēto statīvu?

Nē, es jau sākotnēji paklausīju zinātāju padomiem un iegādājos Manfrotto 055PROB kājas un trīsdimensiju galvu. Ja neskaita to, ka statīvu smagi staipīt (karbona protams labāks, tik 3x dārgāks) un to, ka reizēm ērtāka lodveida galva, neesmu nožēlojis ne mirkli.

Ot, ka Tev nogāzīsies dārga kamera kopā ar Tavu lēto statīvu un izšķīdīs pret asfaltu, tad droši vien sapratīsi par ko te visi runā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ivo, tev maldīgs priekšstats, ka Canon 600D kamera ar kit objektīvu var nogāzties uz minētā statīva. Tad jau bez apvidus autiņa arī nedrīkst no mājas līst laukā pie esošā ceļu stāvokļa.  

Link to comment
Share on other sites

Dafai , ka es labāk izmērīšu .... Baigais slinkums ap foto te šobrīd ņemties . Precīzāk - šodien gadījās saskrieties ar bariņu cūkcilvēku un nu neko labāku neatradu ,kā pieliet acis , lai saglabātu dvēseles līdzsvaru ... Bet man ir attaisnojums - vārda diena :) .  Ok - garums 70 cm ...Diametrs resnākajā vietā 6.5 cm . Svars ... Uzmetu uz parastajiem rumpja sveramajiem svariem - rāda 0.9 kg , bet domāju , ka ir kaut kur ap divi . Galva - lode .. nemaināma . Bet domāju , ka paeksperimentēšanai būs labu labais . Un iespējams, neko vairāk arī neprasīsies

Link to comment
Share on other sites

Balsoju par Manfrotto + dajebkāda kaut lētākā metāla lodveida galva, kas skrūvējas virsū. Priekš foto lodveida galva viennozīmīgi ir ērtākais variants. Iesaku arī vispirms aiziet uz kādu muzeju (BFS, MDfoto...) un dzīvē apskatīt kurš no modeļiem ir stabilāks. Kolēģis nesen arī iepirka kaut kādu vienkāršāko Manfrotto statīvu, it kā jau ok, bet pats par sevi viņš dikti viegls un ar šaurām kājām - nelikās pietiekami stabils. Pats lietoju padsmit gadus vecu riktīga metāla Manfrotto (modeli vairs nepateikšu - uzraksti jau padiluši) - ir starpība. Sākumā apspriesto Walimexu vajadzētu aizliegt vispār. Pēc pieredzes lietojams tikai bezvējā uz riktīgas betona pamatnes, bet tā pat galva viņam drīz vien ļodzās pa nepilnu milimetru katrā virzienā pie mazākā vējiņa. Plastmass nekam neder.

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, runa jau nav tikai par to, vai tā kamera uzreiz gāzīsies vai negāzīsies nost no tā statīva. To statīvu lietošana jau ir gemorojs. Protams, var jāties, un ja foto ir tāds amatierisks hobijs, tad tik uz priekšu. Šis vēl ir tas finansu diapazons, kurā labāk investēt 2x vai 3x vairāk, nekā maksā tas ļerļaks un lietot kārtīgu mantu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Canon 600D kamera ar kit objektīvu

 

tas nav manā gadījumā, kit objektīvs jau sen kā nomainīts.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
Manfrotto 055PROB

 

Tieši šo lietoju ar vidējā izmēra lodes galvu (numuru no galvas nezinu). Smags, bet labs. Tie karbona arī bijuši testiem, bet jo vieglāks statīvs, jo vairāk drebinās. Macro, pie tele (sākot no 150 mm uz crop 1.6x) un video to stipri jūt. Protams cena kosmoss, pat salīdzinot ar 055PROB. To ņēmu ebay lietotu un ne mirkli nenožēloju. Būs vēl ko bērniem atstāt. 055PROB labums ir centrālās statnes iespēja nolikt horizontāli un tas ir perfekts macro un bildēšanai no apakšas.

Starp citu, ja nav piķa, var labi izlīdzēties iesākumā ar monopodu. Ideāls variants jau tas nav un 4 sek. ekspozīcijai nederēs, bet kaut kur ap 1 sek. jau var mēģināt lietot.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

 

 

Starp citu, ja nav piķa, var labi izlīdzēties iesākumā ar monopodu. I

 

Šitam gan nepiekrītu. Monopodi ir domāti tikai patiešām smagiem objektīviem, kur vajag dinamiski darboties (sports). Nav nekāda jēga likt parastu kameru uz monopoda. Jebkurš visdraņķīgākais statīvs nodrošinās labāku rezultātu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nav ar tādu bijusi darīšana...

Link to comment
Share on other sites

NEbūs godīgi, ja diskusijā neviens nepieminēs visu statīvu statīvus - GITZO.

Tiem, kas domā, ka fotogrāfīja kā garīga apsēstība neparies, būtu ieteicams izvēlēties šos. Vienīgā nelaime un reizē arī pluss - lietoti tie nepārāk bieži sastopami un maksā gandrīz tikpat cik jauni. Jo ir tāda nianse, ka katru kāju var ar rociņām atskrūvēt un izbērt smiltis, ar zobu birstīti iztīrīt, samest vannā un ar dušu noskalot. Ja gadījumā kaut kas ir neglābjami izdilis, to var tāpat nomainīt.

Kas interesanti, Gitoz ražo Eiropā, attiecīgi www.BFS.lv šos statīvus piedāvā par tādām pašām cenām, kā Adorama.com un BHphoto.com.

Parastam Spoguļkameras lietotājam pietiks ar GT1541t (tagad nomainīti uz jaunākiem GT1542T u.c.). Ja ir vēlme likt virsū teleobjektīvus, bildēt vētras ar lēniem laikiem, tad būs jāizvēlas kāds GT3532LS - kuram nav centrālās kolonnas.

Man ir abi pieminētie un vēl arī GT0541 (kad iegribas iet ceļojumā ar kājiņām)...  Zinu ko runāju. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gitoz ražo Eiropā, attiecīgi www.BFS.lv šos statīvus piedāvā par tādām pašām cenām, kā Adorama.com un BHphoto.com.

Vot tas no gan pavisam nav godīgi, amīšos viņiem bija jāmaksā dārgāk 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...