Jump to content

Lietotāju AUTO audio/video sistēmas


ju
 Share

Recommended Posts

Atļaušos šo izdalīt no http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/111624-lietotaju-audiovideo-sistemas
Kaut kas skanošs parasti ir arī iekš auto. Katram, līdzīgi kā mājas, ir savas prasības. Citiem, kā man, mājās audioizvirtībām nav vietas (vismaz pašlaik, lai gan miera nav), līdz ar to man kaut kas labāks ir iekš auto. To, kas tur ir, klausos ne tikai braucot.
Šī nav mana pirmā pieredze liekot kaut ko skanošāku iekš auto.
Šis pēdējais variants bija tāds pamatīgs kompromiss, t.i. pēc iespējas mazāk pārveidot pašu auto, un saglabāt iespēju salikt atpakaļ visu kā bijis, kad nu pienāks brīdis mainīt šo auto.
Auto – Renault Grand Scenic, kam iekšā bija labākais, kas tam no rūpnīcas iespējams – Cabasse. Tajā ietilpa – 6 disku mainītājs panelī, kas spēj atskaņot MP3, navigācija, kā arī iebūvēts zilzobis. Protams arī skaļruņi, subis gan nekāds nē. Iepriekšējais saimnieks bija uzlicis verķi aipodam (DENSION), kas to varēja lādēt, bet nu signāls gāja pa FM. Tā kā tur kvalitāte nekāda, un man tikai kaut kāds 2GB pieejams, kurš tik vai tā netiek lietots, tad tas man galīgi neaktuāli.
Kādu pusotru gadu cietos, mocījos ar MP3, kas sarakstīti ripuļos. Pagājušā vasarā vairs neizturēju.
Bija jau doma, kaut ko pēc iespējas vienkāršāku vienbrīd saveidot, jo it kā varot tam aparātam arī saveidot lineāro ieeju, bet kārtīgi visu pārdomājot, saņēmos bik nopietnākam pasākumam.
Sāku ar oriģināla maģa pārvietošanu. Tā kā tas nodrošina to, lai uz ekrāna būtu bilde no navigācijas, tad panelī esošo aparātu (faktiski 6 disku mainītāju ar vadības pogām, pārējais ir zem priekšējā pasažiera sēdekļa) pārvietoju uz cimdu nodalījumu.
Jaunais maģis ir Kenwood KDC-BT53U. Tam ir arī zilzobis, lasa WAVus (man svarīgi), ir laika aiztures/kavējumi uz visiem kanāliem, ir divas USB pieslēgvietas, ja vajag var arī kādu CD ielikt, ekrānam un pogām maināms apgaismojums praktiski uz jebkuru. Kas pats galvenais, nav dārgs ar tām visām iespējām.
Sākumā bija tikai maģis pieslēgts pa tiešo pie oriģinālajiem skaļruņiem. Šim nolūkam vajadzēja vilkt vadus skaļruņiem no maģa līdz priekšējā pasažiera sēdekļa apakšai. Kā jau iepriekš minēju, panelī ir tikai faktiski disku mainītājs, pats radio, pastiprinātājs ir zem tā sēdekļa.
Te jau bija iespēja izmantot kavējumus, t.i. varēja uz sevi saregulēt skatuvi kaut cik. Maģī ir arī filtri līdz 250Hz, ar kuriem arī paņēmu nedaudz nost pašus zemākos basus no oriģinālajiem skaļruņiem, lai nemokās.
Tad tika piepirkta 64GB USB atmiņa, kurai arī atradās smuka vieta cimdu nodalījumā.20130623_154718.jpg

 

Pēc tam tika iepirkts pastiprinātājs – PDX-V9. Tas nodrošina visu ko man vajag. Pirmkārt jau to, ka neaizņem daudz vietas. Bija doma likt kādā krāmu nodalījumā, kuri šim auto ir arī grīdā, bet beigās izlēmu likt tajā pašā cimdu nodalījumā, jo tur vieglāk visus vadus savilkt un vieta arī pietiek. Vieglāk arī tikt klāt pieregulēt, t.i. izmantoju past. esošos filtrus, jo maģis nepiedāvā visu nepieciešamo.
Past. jauda ir, var teikt, vairāk kā man vajag. Tam ir 5 kanāli, 4 platjoslas, viens subim. Tā gan visi ir ciparu kanāli, tā teikt, līdz ar to mazā kastītē (A4 izmērs) ir daudz jaudas. Pie tam, internetā varēja lasīt, ka tas viss arī vēl tīri pieklājīgi skan.
Te jau past. iekš auto. Apakšā speciāla pamatnīte no saplākšņa, kas nopūsta ar tipa to, ar ko pūš auto apakšu pret koroziju, akmeņiem utml.
20130806_195011p.jpg
Visi vadi pienāk tur no aizmugures. Tā arī šī past. viena no labajām īpašībām, ka visi vadi ir vienā sāna, un priekšpusē man sanāk visi regulatori. Virs tā past. redzams pārvietotais oriģinālais verķis.
Rezultātā bardaciņā vēl paliek vieta visādiem krāmiem.
Priekšas skaļruņi man jau visādi bija krājumos no agrākiem laikiem.
Uz paneļa oriģinālajās vietās ir SoAudio SO55Neo platjoslinieki. Oriģinālās vietas šim auto tīri sakarīgās vietās. Skaļruņiem nāca līdzi savas restītes, ar kurām pat beigās izskatās it kā nekas speciāli nebūtu likts.
20130807_115931p.jpg

Šamie atskaņo visu no kādiem 400Hz un augšu. Līdz ar to tiek nodrošināts tīrs skanējums visā šajā joslā, jo nav vēl kaut kur pa vidu dalījums uz pīkstuli. Skaļruņi lai arī mazi un it kā mazjaudīgi, bet var iegriezt arī tā, ka ir par skaļu.
Zemāk, joslu apmēram no 80-400Hz atskaņo DLS R5A basinieki. Tie 13cm skaļruņi. Ielikti oriģinālajās vietās. Durvis nopakotas savā ziņā pēc minimuma. Arī nekādus speciālus podiumus netaisīju. Šis ir šīs sistēmas lielākais kompromiss, un šovasar, iespējams, situācija tiks labota, jo šī ir šīs sistēmas vājākā vieta. Roks toč neskan kā vajag, jo tā saucamā kika ta nav. Nedaudz mēģināju ko labot laižot subjus augstāk, bet tas nav tas. Mājās mētājas vieni 20cm TB midbasi. Iespējams būs tie, ja nesaņemšos un neuztaisīšu no tiem mājas akustiku, kam tie arī tika pirkti.
Kā jau minēju iepriekš, dalījums starp šīm joslām tiek veikts ar past. iebūvētiem filtriem, pasīvie filtri šajā sistēmā netiek izmantoti. Uz katru skaļruni ir savs pastiprinātāja kanāls.
80Hz uz leju atspēlē, protams, subji. Lai tie nebūtu pārāk „smagi” pēc sava skanējuma, un viens arī šķita par maz :) , tad ir 2x10” Gladen Audio RS 10.
20130809_200742p.jpg

 

Subis taisīts, lai var ātri izņemt, jo auto tomēr tika pirkts dēļ ietilpības un 2 sēdvietām bagāžniekā. Vēl tik jāapvelk ar smuku audumu, kas jau nopirkts, tik kaut kā neesmu tam pieķēries. Kaste slēgtā, sienas pamatā no 18mm saplākšņa, priekšējā no 21mm (varbūt par vairāk, neatceros). Tagdad jau arī subja kaste aprīkota ar diviem rokturiem, lai var ērti pārvoetot, un skaļruņi ir uz sēdekļu pusi, jo pašlaik nekādas restes aizsardzībai nav, un tā ir drošāk.
Visādas citas bildes
Rezultātā ir tīri laba skaņa, arī oriģinālā navigācija strādā.
Auto funkcionalitāte praktiski nav cietusi.
Šī arī nav tā sistēma, kas rīb pa kilometru, skaņa ir tieši salonā. Kaut kas jau ir arī ārpusē, ja kārtīgi iegriež, bet ne tam tā taisīta.
Aizmugurē vai tml. nekādu skaļruņu nav un nebūs tāpēc ka tiem tur nav jābūt (mana pārliecība), ja tik tā nav arī video sistēma.
 
Nu tā īsumā, ieskatam un kaut kas savādāks starp citām tēmām šeit.

Link to comment
Share on other sites

Man ar auto sistēmām ir pašvaki - jo tāpat neskanēs kā mājās bez pāris Kls ieguldījuma + man auto ir pārvietošanās līdzeklis, kurš jebkurā momentā var atrasties šrotā un tad darbs un materiāls vējā....jo tās komponentes grūti pēc tam sakarīgi pārdot. Man auto svarīgi liels bagāžnieks tāpēc sabs atkrīt. (bieži copēju + 2 laivas vai 4 riteņi jāvadā). Sievas auto ir viegli izņemams subs ar vecum Vecu GM sērijas pioneer ampu + pioneer slēgtā kaste ar sabu. Galva - blaupunkt orlando ar 2K krāsām (lai var pieregulēt krāsas) - man patīk kad auto displejs spīd tāpat kā vis apriborka, nevis zili sarkani raibi. Manā copes auto - kaut kāds panasonic craps. Bez saba - stock skaļruņi. Neredzu jēgu tur kaut ko darīt. disks un radio skan - ar to pietiek.

Labi , ka kāds rūpējas par auto audio ...es gan ne, man mājas audio ruļit.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

es auto klausos kā motors žūžo, pa retam ieslēdzu radio 1, lai paklausīties ziņas,

tāpēc mani apmierina tas, kas ir iekšā no pirkšanas

Link to comment
Share on other sites

nu vējš man ar svilpo - it sevišķi alu jumta stieņos kuri ir svelpjoši,ja salīdzinu ar melnajiem, lētajiem montblanciem. tie ir klusi. + riepas ar protektoru ar virs 80 skan tā,ka neviena skaņas izolācija neglābj + korejietī tā jau no dzimšanas nav :D

Link to comment
Share on other sites

Vecajā volviķī, ko vēl neesmu pārdevis/sataisijis ir OEM HU805 maģis ar Pro Logic Dolby Surround superpuper audio. Beidzot pārvarēju slinkumu un noņēmu pasažiera durvīm apšuvumu, lai salabotu skaļruņa stiprinājumu un tagad pat pa bruģi braucot piekarē vairs nekas negrab ;D

 

Spārda ļoti kvalitatīvi tā sistēma. Tākā vecā Volvo benzīnrīmā by default ir jāklausās ACDC, tad viss tur labi sader kopā.

Link to comment
Share on other sites

W140 mersī krutākajā audio variantā nāk Bose ar 11 skaļruņiem, 4  8" vuuferi aizmugurē, pa skaļrunim aizmugurējās durvīs un pa diviem priekšējāš kā arī vēlviens pīkstulis tieši aiz salona spoguļa... Jauda - hvz, bet ja vajag tad ir un viss ir bez jebkādiem kropļojumiem (cik mana auss saprot)...

242795d1244433865-jkarl-seattle-hooked-w1533010.jpg

 

Domāju, ka standarta pakojums un dubultie stikli dara savu, tik orģinālā maģa vairs nav :(

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Iekš Volvo ir oriģinālie skaļruņi. Katrā durvī pa vienam, un uz paneļa, tie laikam pīkstuļi skaitās. Maģītis ir Pioneer DEH-3400UB

 

 

 

Vecajā volviķī, ko vēl neesmu pārdevis/sataisijis

 

Kāds Volvo modelis, un kas jātaisa? Vienkārši interesē zināt, ar kādiem Volvo te pārvietojas :)

Labots - KBoy
Link to comment
Share on other sites

Man manā mašīnā ir lūk šāds verķis: http://www.mobiloremonts.lv/upload/pagegal/vw_alpha-cc-eu_6x0035153_7648238060_vwz1z1_eu.jpg

Kad iepriekšējais saimnieks pārdeva man manu mašīnu, jams bija savu maģi izņēmis ārā un ielicis šo. Savukārt, kad es pārdevu iepriekšējo mašīnu, es arī savu magnetolu izņēmu ārā. Tā ir kaut kāda Sony ar CD lasītāju un ligzdu USB puļķim. Slinkums nomainīt un arī šis pa lielam savas funkcijas veic, kā arī, pats galvenais, mazāk jāuztraucas par to, ka kāds narkomāns izdauzīs mašīnai logu un to nospers. Bišķiņ jau čarkst, kaut kas skaļruņiem grab, kad pagriež skaļāk, bet nu mani īpaši tas neuztrauc. Vienīgi, braucot pa krastmalu, kur pirms tirgus jau no rītiem sāk kropķi veidoties, radio 101 baigi šņāc tajā vietā. Tad pārslēdzu uz kādu citu, ja galīgi neizturami.

Sievas autiņā ir kaut kāds tāds: http://xcarlink.pl/foto/premacy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

thumb-9080703.007.Mini31L.jpg

 

Auto iebūvēts Pro Logic 7 + iDrive CIC. Neklausos braucot gandrīz vispār - taču esmu priecīgs par rūpnīcas labi nopakoto salonu un aktīvo trokšņu novēršanas sistēmu (salonā mikrofoni, kas caur skaļruņiem atskaņo fāzē apgriestu troksni, lai nodušītu skaņu), ka pa pilsētu pārvietojoties iekšā gandrīz pilnīgs kapa klusums.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

OE nekad nevajag izmest/pārdot, lai var smuki ielikt atpakaļ pie auto tālāk pārdošanas. Daudzi nemaz neskata sludinājumu, ja pa gabalu jau spīd aftermarket būmbox, ko var pat thumbnail bildītē redzēt. ( tas nebija par Arnolda kosmosa kuģi domāts :p )

 

KBoy, v70 awd `98, B5254T skati volvoklubs lv forumā - tur tāds pats niks, nav ko offtopic nest iekšā auto audio pavedienā.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

(salonā mikrofoni, kas caur skaļruņiem atskaņo fāzē apgriestu troksni, lai nodušītu skaņu

kas tie par zvēriem? laikam esmu atpalicis .... 

Link to comment
Share on other sites

Tas pats princips, kas tiek izmantots aktīvajās trokšņu slāpējošās austiņās. Vienkārši darbībais tiek veikta pretdarbība, kas to pirmo darbību nomāc. Un tad var principā auto nemaz nepakot :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

OE nekad nevajag izmest/pārdot, lai var smuki ielikt atpakaļ pie auto tālāk pārdošanas. Daudzi nemaz neskata sludinājumu, ja pa gabalu jau spīd aftermarket būmbox, ko var pat thumbnail bildītē redzēt.

 

Šeit ir cita problēma, man orģinālais maģis ir, maigi sakot, no akmens laikmeta... Labāk tad aftermārket maģi nevis FM modulātoru piepīpētājā... ja kāds var ieteikt maģi ar mūsdienu funkcijām, kas iederas w140 interjerā, būšu priecīgs uzklausīt :)

Link to comment
Share on other sites

ja kāds var ieteikt maģi ar mūsdienu funkcijām, kas iederas w140 interjerā

Becker Grand Prix? ebajos mēdz jauni parādīties pa reizei

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl to Bekeru ir diezgan nereaali dabut, bet varbūt tiešām vienkārši pacietīgi jāgaida...

Bet par tēmu runājot, tiešām izbrīna, ka nav vērojama nekāa aktivitāte, tak nevar būt, ka visiem mājās ir pa kilolatiem sistēmas, bet mašīnāš nevienam nekā nav :)

Link to comment
Share on other sites

Man nav. Un nebūs. Pārāk bieži mainu auto un pārāk nopietni izturos pret labu skaņu, lai jātos ar šo problēmu, klausos gandrīz un tikai radio. Mājās gan ir par kilolatiem. Tieši tā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man salonā ir stock skaļruņi ar nomainītu JVC magnetolu un mp3. Oriģinālais maģis ar pliku CD nerullē, bet radio ļoti reti ieslēdzu. Klausos daudz ikdienā braucot uz darbu, bet apgreidot uz kaut ko niknāku neredzu jēgu, jo oriģinālā skaņas sistēma skan pietiekami labi (salīdzinot ar iepriekšējo autiņu), ja vien negriež par skaļu. 

Link to comment
Share on other sites

Tā kā principā klausos tikai LR1 un Cd, tad autiņā izvēlos vairāk radio un pa retai reizei CD atskaņot, lai gan Panasonic atskaņotājs gremo arī USB atmiņu, tad lai iegūtu kvalitāti no CD būtu jāiegulda laba summiņa audio sistēmā un tas jau pārsniegtu pašas mašīnas vērtību (Opel Astra G 98'),  it sevišķi ja mašīna ir pārvietošanās līdzeklis tikai ziemā no punkta A uz punktu B. Draudzene gan pieprasīja subu ielikt, lai braucot būtu basīgāks muzons :) Man savukārt kokmateriālus vislaik vedot ir biški traucēklis atkal tas subs.

     Bet kopš pamazām ar Torņa un citu bootiešu palīdzību esmu ticis pie kvalitatīvākas mājas sistēmas, tad vairs neiespringstu uz auto skaņas uber kvalitāti, galvenais, lai skan labi normālā skaļumā radio un pa retai reizei arī kāda dziesma, toties mājās, tas jau ir cits jautājums un nebeidzams aplis, salikt tik labu sistēmu, lai beidzot būtu miers pašam:)

Link to comment
Share on other sites

nu tur jābūt stipri lielām jūtām , lai liktu ko t vērtu autiņā.

tepat piemēŗs - ko ta nu plēst ārā tādam bembim kā Arnoldam? un ko labāku ieliksi?

man vecākam neprasās nekas cits. orģinālais radio ar 6 cd mainītāju tīri labi skan. nu subi varbūt varētu iemest, bet ta suns , bērni vai abi autiņā. vai viņiem vajag?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...