Jump to content

RRR U-101-Stereo pastiprinātājs


Jusper
 Share

Recommended Posts

Šodien radās problēma ar U-101 pastiprinātāju. Kaut kāda iemesla dēļ vairs "nestrādā". Ieslēgties ieslēdzas, bet mūziku neatskaņo. Neticu, ka abas tumbas būtu nodegušas reizē. Gribēju uzzināt vai ir kāda izplatītākā problēma vai arī risinājums ir cits pastiprinātājs. Un tādā gadījumā, vai labāk nebūtu paņemt kaut kādu Microlab solo 7c, nekā meklēt citu pastiprinātāju un slēgt esošās S-30 pie jauna?

Link to comment
Share on other sites

Iespējams daudz kas. Iesaku sākt ar aizsardzības bloku (aiz trafiem laikam atradās), virsū liels relejs. Normālos apstākļos viņš, ieslēdzot pastiprinātāju, noklikšķ divas reizes un pie otrā klikšķa palaiž signālu uz izejām. Manējam tas bija pirmais kas atdeva galus, simptomi līdzīgi kā Tavam plus divu klikšķu vietā bija tikai viens. Rezultātā izravēju šo laukā un saslēdzu pa tiešo no gala pakāpēm uz tumbām. Riskanti, ja pēkšņi uzlec kaut kāda pārslodze ieejā, bet ņemot vērā s30 vērtību...

Link to comment
Share on other sites

Ja no elektronikas kaut ko saproti, paņem pēc shēmas pieslēdz tumbas pa tiešo pie gala pakāpēm (pirms tā aizsardzības bloka).

Link to comment
Share on other sites

Aizsardzības bloks parasti tā vienkarši nenostrādā, tapēc jau tas tai shēmā ir. Jā var būt vaina pašā blokā, bet tur tak trīs detaļas piecās rindās un piecu minūšu darbs defektu atrast. Nu nedrīkst tā vienkārši to bloku apiet.Vismaz jāpamēra vai izejā nav līdzstrāvas komponente. Vispār, shēmu,testeri, skaņu ģenerātoru, oscilogrāfu rokā un meklējam vainu. Ja nav poņas un negribās to iegūt, tad jānes pie meistara. Diez vai ta sbūs rentabli, jo remonts maksās ejoša pastiprinātāja cenu. Vārdu sakot, štuko pats.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nav poņas un negribās to iegūt, tad jānes pie meistara. Diez vai ta sbūs rentabli, jo remonts maksās ejoša pastiprinātāja cenu.
 Tapēc jau saku, ka var mierīgi mēģināt apiet bloku, daudz ko zaudēt nav. Bet tas jau autora paša rokās.
Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka pagaidām varu par šo aizmirst. 

Paldies par atbildēm, būs jāskatās cita pastiprinātāja virzienā

Link to comment
Share on other sites

Nav viņam vienkārši kāds no drošinātājiem beigts un gala pakāpei tapēc līdzstrāva izejā? Protams ka tad aizsardzība neļaus nodedzināt  s-30. 

Labots - Reader
Link to comment
Share on other sites

 

 

Abi drošinātāji veseli... Vakarā vēlreiz palūrēšu, varbūt atrodas vēl kāds...

Nevis palūri, bet paņem testeri un pamēri līdzspriegumu izejā pirms relejiem. Jābūt ar kārtu 0,1V, normāliem pastiprinātājiem krietni mazāk, labi skaitās ap 0,01V. Ja kādā no kanāliem ir vairāki volti vai vairāki desmiti voltu, tad kaut kas nosvilis. Ja abos kanālos ir tā, tad skaties kas ar barošanu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...