Jump to content

LVRTC bezmaksas (FTA) kanālu apraide Latvijā


Dexs
 Share

Recommended Posts

Pirms 30 minūtēm , Stasss teica:

Bet Jūs gribat, lai šie tagad uz BBC sāk šķielēt..

Kurš tad grib? Vienkārši tika iebilsts jau te ne reizi izskanējušajam, ka krievijas TV esot labākā Eiropā.

Bet gribētos, lai arī pierobežā dzīvojušie atrastos Latvijas informācijas telpā. Pēc papildus torņu uzstādīšanas vismaz atkritīs arguments par slikto uztveršanu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , Guncha teica:

jo nevēlos sabojāt garīgo

Man garīgais sabojājās, kad sāku lasīt sarakstus.


Bet vispār, manuprāt vairāk jāskatās nevis uz kandidātu sarakstiem, bet uz tautsaimniekiem - sponsoriem, kuri stāv aiz šiem sarakstiem, ja vien šajā priekšvēlēšanu fāzē tas ir operatīvi iespējams.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , ieleja teica:

ja tu pastāstīsi, kā es to BBC One varu legāli skatīties par velti, teikšu pladies

Diemžēl nevar. Ja nu vienīgi ieslēdz Proxy un tēlo, ka esi UK.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Guncha teica:

Nemaz to topiku negribu lasīt, jo nevēlos sabojāt garīgo, bet skaidrs, ka balsstiesīgi propogandas skartie ir esošas situācijas cēlonis.

? Var, lūdzu, pamatojumu? Saeimā SSiešus (Saskaņa+Sudraba) visvairāk Rīga ievēlēja. Latgale tikai 7 cilvēkus no tās grupas ievēlēja (nedaudz tikai vairāk kā Vidzeme). 

Ir viegli uz citiem novelt vainu, bet ar TV te sakars mazs...

Link to comment
Share on other sites

Paskatoties Rīgas kabeļtelevīziju piedāvājumu, uzreiz nepateiksi, ka neatrodies Pleskavas apgabalā. Tātad vēlēšanu rezultātiem tomēr kaut kāds sakars ar TV skatīšanās paradumiem varētu būt.


Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc es atteicos no TV un skatos kad/ko vēlos :D

 

Pa lielam problēma jau nav krievos, bet gan pašos latviešos.. mūžīgi mēs tie apbižotie, upuri :)

 

@boto bet ko tu gribi.. Rīgā oficiāli 40% ar kko ir krievi/krievvalodīgie, liela daļa pilsoņi (dažreiz gan brīno kādā veidā pilsonību ieguvuši), Latgalē vienīgās pilsētas kur krievvalodīgie ir vairums ir Daugavpils un Rēzekne..

 

Kas attiecas uz Krievijas TV.. tad šovi tomēr viņiem ir pasaules līmenī.. + lielākie valsts kanāli fullhd.. a kas mums? Mēs tik mākam čīkstēt :)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , CAP teica:

Kas attiecas uz Krievijas TV.. tad šovi tomēr viņiem ir pasaules līmenī.

Kā tad! Tikai savai un postpadomju auditorijai ar zvaigznēm, kuras nemainās gadus 30. ? 

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

es nerunāju par tiem jaungada u.tml., bet gan par golos, utt...

Link to comment
Share on other sites

Tu vienkārši esi padomju produkts (tāpat kā es), tāpēc ar patīk. :D Es pēdējo pāris gadu laikā esmu pamainījis vērtību sistēmu sev galvā un vairs nepavelkos uz Krievijas raidījumiem. 

Link to comment
Share on other sites

a man tieši pēdējā laikā ir iepatikušies krievu seriāli.. detektīvi/komēdijas.. dzīvāk kā amerikāņu.. lai gan tos arī skatos :D Pa lielam man TV vietā tagad ir Netflix+IVI komplektiņš.. Amazon Prime patestēju.. da ņifiga tur nekā īpaša nav.. IVI priekš sīkajiem daudz labas multenes.. + saturs diezgan aktuāls + ir arī 4K.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , snukurins teica:

Tāpat man nekad topā nav bijusi krievu muzika ar atsevišķiem izņēmumiem.

Man atkal nav nekādu problēmu klausīties krievu popsu (nevis šansonu). Bet tas nenozīmē, ka atbalstu Putinu.

 

Runājot par to propogandu. Vai tad kāds ar varu viņu liek skatīties? Joka pēc pats paskatijos šo seriālu Искушение (rāda "Rossia"). Ok, tas ir Ukrainas ražojums, bet kinostudijas joprojām  sadarbojas savā starpā.

https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/post/124323/annot/

Nu neredzēju ka tur kaut kāda propoganda būtu. Parasts seriāls, neatškiras no citu valstu produkcijas. Ja cilvēks tik aprobežots, ka tic visam ko saka tas pats Solovjovs, ta tā ir viņa paša problēma.

Konkrēti zinu vairākus cilvēkus, kuri skatijās iekš "Rossia" tos ziņu raidījumus. Tad, kad NEPLP uz laiku viņu atslēdza, tie cilvēki pārslēdzās uz......Ren TV......

.

 

 

Link to comment
Share on other sites

REN TV, atvainojiet mani, ir priekš tiešām ar smadzenēm apdalītiem indivīdiem :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , CAP teica:

krievu seriāli..

Nē, nu lab - es esmu divkosis, jo labprāt dažus seriālus paskatos, bet nu tādus ikdienas raidījumus nē.

Link to comment
Share on other sites

Jūs te par Netflix+  un kabeļtīklu maksas kanālu piedāvājumu, bet pierobežā pilnīgi par brīvu skatās entās krievu programas ar ''drātsgalu'' un īstās, nevis izvarotos Eiropas variantus. Es nezinu, kas tur būtu jārāda mūsu televīzijai, lai spētu pārvilināt skatītājus. Tak papētiet reiringus, kādas TV programas ir populārākās Rīgā par maksu, bet dziļā pierobežā viss ir nahaļavu. Plus vēl vietējo mentalitāte. Tur vienkārši ir bezcerīgi mēģināt ar kautko konkurēt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Runājot par pierobežu. Aizpagājušo gadu iznāca pabūt tajā pusē. tur lielākajai daļai (nepārspīlēju, lielākajai) antenas pagrieztas uz Krievijas/Baltkrievijas pusi. Nu nafig, skatīties kaut kādu Sportacentru vai Rīga24 TV, ja var skatīties daudz interesantākās krievu/belarusu raidījumus.

Un iegādāties DVB-T2 dekoderus nav pilnīgi nekādu problēmu. Tā lūk.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, CAP teica:

es nerunāju par tiem jaungada u.tml., bet gan par golos, utt...

Jā, un kaut kā sanāk ka visi tie labie raidījumi ir "nospiesti" no kāda rietumos dzīvojoša kantora... vai ne?   Nē, par soloveja caureju nerunāsim, to tiešām var tikai šie paši uzveidot :)  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es kad mazs būdams, dzīvoju Alūksnes pusē.. arī tika griezta antena uz Pleskavas pusi.. varēja OPT skatīties :D citreiz arī bez baigās griešanas stāvēja uz Cesvaini.. ķēra arī krievus... + klausījos igauņu radio :D

 

@rubb vai LV ir savādāk? toties kvalitātes ziņā LV sanāk vien parodija.. kaut tas pats x-factor..

Link to comment
Share on other sites

@CAP, neaizmirsti, ka TV kanāli nav vienkārši gaisā, tur strādā cilvēki, aparatūra - tas viss kaut ko izmaksā. UUn tagad salīdzini kāda auditorija ir RU kanāliem (ap > 140 miljoniem), un kas ir mums (maks 2 miljoni, kur pārsvarā ir tikai pensionāri). Un ja pat RU nevar uzcept neko oriģinālu, tad ko no mums gaidīt? Ja godīgi es pat apbrīnoju ka mums šeit ir arī interesanti pašu ražoti raidījumi. Kaut vai tas Makšķerē ar Olti, Vides fakti utt. Jā jā, ir zem licenzes, bet ir normāli skatāms un nebļaustās tur pa vidu nekādas politikas utml...

Link to comment
Share on other sites

@rubb un tagad salīdzinām reitingus piemēram, Makšķerē ar Olti un kaut vai to pašu X Faktoru. Kurš ir skatītāks :D

 

Link to comment
Share on other sites

@base7, un tagad apdomā, kurš raidījums ir tīra kopija un kurš tomēr ir kaut vai dalēji, bet pašu cepts :)   Un, ja kas, komerc TV neesmu skatījies nu jau vairākus gadus, tāpēc vairāk runāju tieši par FTA...

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienās tak nevienu neintresē vai raidījums ir kopija vai nē. Galvenais ir reitingi.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Vēl jau problēma, ka tajās Latgales sādžās tie 3 palikušie purni tāpat ir pārkrievojušies. Man te 2 bijušās kolēģes - jauni skuķi no tās puses (tipa - Krāslavas un Daugavpils apkārtne) uz Rīgu atbraukušas. Pasē abām rakstīts "latviete", bet latviski ar riktīgu akcentu, labprātāk runā krieviski. Ģimenēs runā krieviski. Tu viņiem ar mietu vari tās latviešu programmas stumt iekšā - tāpat neskatīsies. Pirms gadiem 5-7 ģimenes ceļojumā nobraucām gar pašu robežu no Alūksnes gar Lubāna galu līdz Daugavai. Nu tur tak tikai krievu valoda dzirdama, pa reizei kāds latgalis iesvepst.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Pirms 13 minūtēm , Racer teica:

Atslēgas, Adreses. Iesaku.

Ar visām četrām par!

 

Ierakstu arhīvi: https://ltv.lsm.lv/lv/dokumentalie/atslegas/ un https://ltv.lsm.lv/lv/dokumentalie/adreses/visi/

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diezgan lielā offtopikā iebraukuši, kungi.

Es piekrītu visam jūsu iepriekš sacītajam par to, ka loģiski, ka 10+ Krievijas kanāli (ar tādu gem, kā Match TV rādot visu pasaules labāko sportu bezmaksas) ir aizraujošāki par mūsu 2 + 3 (es Re:TV/Sportacentru un TV24 īsti neuzskatu par televīzijām), bet tas, ka valsts līmenī tomēr kaut kā tiek domāts par to pierobežu, nu nav slikti. FM tomēr vēl ir analogs, palaidīs LR-4 tur gan jau no torņiem arī un iespējams kāds dzirdēs arī citu viedokli.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

tās ir nevis programmu kopijas, bet gan licencēti lokalizēti šovu veidojumi :D un tici man.. krieviem oriģinālsatura ir ļoti daudz.

Link to comment
Share on other sites

Es vēl bikiņ par krievu tv:

Varētu teikt, ka kāda mums daļu, ko kuršs skatās. Ja tev x-faktors šķiet interesants, tava problēma, patīk krievu sporta tv - skaties. Tas tāpat kā ar alkoholu, gribi rīt - tava problēma, likums neliedz. Ja es nesaprastu vācu un angļu valodu, varbūt arī skatītos kautkādas filmas krieviski. (bišku redzēju kautkādu krieviski ieskaņotu transformeru filmu - tulkojums likās gandrīz debils).
Vai krievijas tv ir slikts (evil)? Ziņas, diskusiju, reportāžu riadijumi, kas kaut nedaudz skar politiku un it īpaši ukrainu - viennozīmīgi ir kaitnieciski. Runa nav tikai par informācijas sagrozīšanu, bet par klaju naida kurināšanu emocionālā līmenī. Ja diskusiju šovā tantiņa raud par to, kā ukraīņu fašisti  abižo viņu un bērnus un pie visa vainīgi sorosa (strīpa ar lamuvārdiem) žurnālisti, tīri cilvēciski ir just līdz.
Nesen testa nolūkos biju ieslēzis vienu diskusiju raidijumu, kur runāja par Butinu. Parādija viņas bildi no cietuma un jūsmoja par to ka viņa nekad nesalūzīs, tas esot redzams viņas borzajā acu skatienā, kurā redzama krievu sievietēs augsti vērtēta izteiksme - nicinājums (prezreņije).

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , ieleja teica:

 ja nerunā par politiku, normālāki par normālu

Tur jau tā lieta. Man čoms krievs ap 60, tālbraucējs. It kā Latvijas patriots un gānās par Putinu utt., bet uzskata, ka ar Krimu viss pareizi bijis. Sarunājām, ka politiku neaiztiksim, jo daudzās lietās ir kardināli atšķirīgi viedokļi. Tā arī pāris gadi bij ok, bet šogad 9. maijā atsūta s dņom Pobedi. Es šim atpakaļ - i Žiguļei, i Volgi! Vienvārdsakot draudzība izbeidzās, jo tas šovinisms un pārliecība viņiem ir asinīs. 

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Bija darba kolēģis Krievijā. Viņš ir doktors. Brauca pie kr. universitātes pasniedzējiem. Akadēmiskiem cilvēkiem!!! Tiem tak (teorētiski) vajadzētu spēt salīdzināt kas un kā, vismaz pilnībā nepaļauties uz vienpusīgām ziņām. Ne vella - viņam uzjautāja vai tiesa, ka Latvijā par krievu valodu uz ielas sitot...  Viņš saka - bezcerīgi, smadzene izskalota tādā pakāpē, ka nav pieturas punktu, lai sāktu normālu diskusiju. Par inženierzinātnēm (kur viņš doktors) nav problēmu, tur saprotas pilnīgi normāli. Par politiku - vispār nav veida kā sākt runāt, viņiem viss rādās pilnīgi kājām gaisā.

Pēc šitā es nebrīnos, ka Ziemeļkoreja turas n-tās paaudzes. Acīmredzot ar kārtīgu propagandas mašīnu tai cilvēku pamatmasai var iestāstīt pilnīgi dajebko. Mums tak arī ir mūsu 3 pīlāri, par kuriem beigu beigās visi tāpat nobalsos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Laba diena,

 

Netieku skaidrībā, varbūt kāds var palīdzēt - kas precīzi (varbūt varat arī linkus atsūtīt) būtu nepieciešams, lai vasarnīcā (atrodas Jūrmalā), varētu skatīties bezmaksas TV ne uz paša jaunākā TV? Es saprotu, ka jābūt dekoderim - bet kādam un kādas ir aptuvenās izmaksas? Aarī antena - jābūt tādai, ko var pie mājas kaut kur pieskrūvēt vai der arī vienkārši blakus TV?

Tāpat - es pareizi saprotu, ka ja gribētu kaut kādu normālu TV, tas manā gadijumā nav īsti ekonomiski izdevīgi (TV skatīšanās notiktu tikai vasaras mēnešos).

 

Jau iepriekš liels paldies!

Link to comment
Share on other sites

Cik tad veca tā kaste ir - kādas ieejas, vai dekoderi būs kur pieslēgt ? Par pārējo te viss smuki paskaidrots.  Vienīgi, ja skaties tikai bezmaksas kanālus, karte nebūs vajadzīga.

Link to comment
Share on other sites

Dekoderi, protams, būs, kur pieslēgt. Tik vecs TV jau nu nav. :)

Ok par dekoderi sapratu, kā ar antenu? Vai Jūrmalā varētu derētu arī kāda parastā istabas anetna vai principā tikai āra antena derēs?

Link to comment
Share on other sites

būtu jāpietiek ar vienkāršu istabas. katrā ziņā pamēģināt tak nav aizliegts ne?

ja nerādīs īsti, tad domās par papildu antenu.

Link to comment
Share on other sites

Ja māja aiz kāpas, priežu mežā, var ar istabas antenu nepietikt, bet pareiz, var tak pamēģināt. Jaunu dekoderi diez vai vajag pirkt. Ļoti daudzi cilvēki sapirkuši jainus televizorus un dekoderi palikuši lieki. Apjautājies draugiem un paziņām, gan jau atrasdīzies.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

tas bildē jau ir satelītam domātais, tur bez maksas diez vai kas sanāks :) Tev vajag virszemes apraidei, DVB/T.

bet pareizi Didzis saka, pajautā apkārt, gan jau kādam mājās krāj putekļus.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , jazzman^ teica:

Tas ir vecum vecais viašrota MPEG2 dekoderis  ar kur nu vair  īpaši pat uz sat. nav ko lovīt jo visi parsvarā pargājuši uz MPEG4!

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...