Jump to content

LVRTC bezmaksas (FTA) kanālu apraide Latvijā


Dexs
 Share

Recommended Posts

pirms 12 stundām , Didzis teica:

TV tiešraide izmirst katastrofāli un to parāda rētingi. Faktiski paliek tiešraidē tikai sporta pārraides. Vispār jau tēma ir par virszemes apraidi. Kabeļtīkli, tā cita lieta, lai gan tur arī tur  tehnoloģijas ir mainījušās, bet  gala lietotājs programas saņem pa vecam un nejūt tehnikas progresu. Virszemes radio un TV apraide nepazudīs, jautājums tikai, nafig tajā ieguldīt valsts līdzekļus, ja nav nekādas attīstības perspektīvas. 5G internets dod nesalīdzināmi plašākas iespējas skatīties cilvēkiem ko un kad grib. Ne par velti priekš 5G interneta tiek atbrīvotas no televīzijas 700MHz diapazoms. Protams, kā rezerves variantam. virszemes apraidei jāpaliek, bet vairāk to attīstīt ir bezjēdzīgi. 

 

Kautkur jau jānogrūž vecā tehnika. :) Par digitalo radio šiem arī lieli plāni. Tehnika ir, kautko testē, bet nu atkal ar pamatīgu novēlošanos kautko mēģinās darīt no 2022. gada. Nu nevaram mēs izskriet pasaulei līdzi, kad attīstītajās valstīs tā jau sen ir novecojusi norma. Nu ir ASV ciparu radio, un? Daudzi klausās, bet daudzi izvēlas analogo, jo vecā tehnika mīļa. Protams cita lieta, ja drastiski piegriež skābekli, kā to izdarīja ar analogo TV apraidi, bet tas cits stāsts, citas tehniskās vajadzības! Līdz 22. gadam arī pa 5G pūtīs radio (kaut arī to jau aktīvi dara pašlaik) un nav nekādu problēmu radio klausīties 4G tīklā un tas digitālais radio maz kam būs vajadzīgs. Man jau šķiet ka baigi lieki LVRTC izgrūž līdzekļus nedomājot uz priekšu un neparedzot tehnoloģisko progresu. Un runājot par pilnīgu FM atslēgšanu, ka nenotiek tā kā vienā no ASV štatiem, kur pirms kataklizmas sākšanās neviens īsti nesaprata kur un kas tika izziņots jo digitālās apreides torni norāva un čušš... Ka tik vai šī gada sākumā nebij!? Tad sāka domāt, ka tomēr tas FM paralēli ir jāatstāj. Jo beigu beigās šīs digitālās štelles tīri stratēģiski ir elementāri noslāpēt militāra iebrukuma laikā. Kā nesen bija ar LMT torņiem pierobežā. (ja pareizi atceros) 

Mēs jau te varam preperēt krustu, šķērsu - viņi tur tik un tā izlems, finansējuma ietvaros, kā šiem izdevīgāk un ātrāk apgūt kautkādus līdzekļus, lai kautko nopirktu. :) 


Kā sacīt jāsaka, kam naudu dod par skaistām acīm, tas īsti neiespringst un nedomā lieki, bet mums iegriezīs pāris % pie nodokļiem un viss izlīdzināsies. ?

Labots - cosmolv
Link to comment
Share on other sites

Apraide ir oficiāli drošības jautājums, tāpēc ar notiek auklēšanās... 

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , Didzis teica:

TV tiešraide izmirst katastrofāli un to parāda rētingi.

 

Nebiju pamanījis, ka esi tāds pusanalfabēts. Latviski ir reitingi.

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Tehnoloģijas, manuprāt, ir lieta, kur nevajag par katru cenu ieviest visas iespējamās jaunākās tehnoloģijas pēc kārtas. Nu kurš pērk visu laiku jaunāko TV modeli, ja vecais vēl rāda? Te nav runa par crt vs lcd. 

Stipri nesaimnieciska darbība visi tie digitālie radio, lvrtc optikas.. Bet, ja klients samaksā, kpc "meistaram" nepaeksperimentēt?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 58 minūtēm , aoma teica:

a esi tāds pusanalfabēts

Klausies, esi taču pieaudzis. Tas, nu, gan Didzim nebūtu jānorāda...

  • Patīk 3
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

CosmosDC
Pirms 44 minūtēm , marizo teica:

Stipri nesaimnieciska darbība visi tie digitālie radio, lvrtc optikas

Par optiku nepiekiritīšu.

Tā ieraktā optika jau nekur nepazudīs, nākotnē šie atzari uz "tukšajiem reģioniem" ļoti noderēs.

Viena lieta gan met pamatīgu ēnu uz LVRTC speciālistu/vadības nekompetenci telekomunikāciju jomā - kā var neierakt optiku līdz mobilo operatoru torņiem un neparedzēt tur komutācijas punktus šajos reģionos... No biznesa puses raugoties, LVRTC uzskata, ka reģionālie ISP'i ir maksātspējīgāki nekā mobilie operatori, ļoti interesanta pieeja.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Pēc pieredzes - ja nu kāds totāli nespēj izrēķināt atmaksāšanos, tad tās ir valsts un ES institūcijas. Cik nāk saskarties, tas viņiem pilnīgi kanārijiņi galvās sēž - ne bū, ne bē. Un pat visādi vidi šmidi, ekonomikas un finanšu ministrijas. Tas laikam tādēļ, ka viņiem nauda diemžēl tek pa reni, un par tādu "atmaksāšanos" domāt dzīve nespiež. Līdz ar to tur vispār prasmes nav.

 

Normāli - tie lēmumu pieņēmēji (t.sk. VID soda bataljona bābas) būtu jādzen vispirms 5 gadi pastrādāt privātā sektorā, lai nodrošina kādam uzņēmumam normālus ieņēmumus, algas un peļņas rādītājus un tikai tad varētu kvalificēties uz kaut kādiem ar finansēm saistītiem valsts iestāžu amatiem. Bet tā ir utopija - pie mums valsts iestādēs sēž g.k. tie, kas nespēj kvalificēties darbam privātajā sektorā.

 

Man te cirks bija - viens cilvēks, kas VIDā un baigajās projektu vadības iestādēs valsts pusē 10 gadus strādājis nonāca "otrā" (tipa - realizētāja un atbildētāja) pusē par to pašu tēmu un ieraudzīja to drēbi no cita skatu punkta. Un smagi aplauzās - saprot, ka ministrija un valsts kantori ļooooti tupus un pat kaitnieciskus lēmumus pieņem.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Tas nu ir jāsaprot, ka valsts iestādēs strādā tikai tādi, kas nekur citur nav spējīgi strādāt. 

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 28 minūtēm , Maris77 teica:

Tas nu ir jāsaprot, ka valsts iestādēs strādā tikai tādi, kas nekur citur nav spējīgi strādāt. 

Neaizstāvu valsts iestādēs strādājošos, bet arī privatajā sektorā ir nācies sastapties ar pilnīgiem dundukiem. Piemēram, manā pusē ir vairākas firmas, kas pat tīkla kabeli (Cat5) nav spējīgi normāli aizvilkt. Mūžīgi ir stiepienā, lauzienā, saspiests, blakus elektrības kabelim, kkas uz skrutku satīts un pēdējais kronis bija, kad dažu desmitu metru garā līnijā pa vidu saliktas nozarkārbas. WTF!? Tur vispār ir sajēga? Rezultātā nākas visu darīt pa jaunam un pašam, ja gribi lai ir kā nākas.

Labots - Guncha
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 48 minūtēm , Maris77 teica:

Tas nu ir jāsaprot, ka valsts iestādēs strādā tikai tādi, kas nekur citur nav spējīgi strādāt. 

Ne gluži - arī no privātajām kompānijām cilvēki dodas uz valsts iestādēm ar domu kaut ko uzlabot. Problēma lielākoties ir cilvēkos, kas savu karjeru pēc skolas/augstskolas ir sākuši valsts iestādēs un pieraduši, ka noteiktā laikā kontā iekritīs konkrēts cipars, neatkarīgi no veikuma. Tie, kas ir strādājuši biznesā un zin, ka tas vai kaut kas iekritīs kontā un cik daudz ir atkarīgs no pašu paveiktā, pieiet arī savādāk darbam valsts maizē (jāatzīzst gan, ka tādu nav daudz)...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu proletarits paliek proletariats , vienalga vai strādā valsts vai privātā kantorī... Cits stāsts ir jau augstāks līmenis , tipa inženieris. Ja valsts kantorī alga 700eur uz papīra, tad tur arī iet strādāt tādi, kurus neņem darbā nekur citur. Attiecīgs rezultāts . Nu vai arī iet speciāli vadoties no principa kā vecā anekdotē: "Ko , algu arī māksā ?'' . Nu var zaļi dzīvot no visādiem šuri-muri tipa otkati utt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , snukurins teica:

Ja dzirdi sirēnu bet radio un TV nekā nav,internets neiet un pastniece neatnāk,tad viss ir skaidrs. 

Neviens tak nesaka, ka virszemes TV apraide jāslēdz ārā. Lai tak bubina savā nodabā, bet nafig iegrūst jaunus līdzekļus bezperspektīvā projektā. Kaut vai būvejot jaunus torņus pierobežā. Tur tāpat ir normāli uztveršanas apstākļi, tikai antenas jāpagriež no Krievijas raidītājiem uz mūsējiem. Naivi cerēt, ka kāds to darīs. M|ūsu TV  programas nav konkurētspējīgas. Lūk par to vajag domāt.  Nu neskatīsies vietējie LTV, tas tak ezim skaidrs.  Būs LTV  interesantāka programa par krievu programām, atradīsies jaunas antenas un būs skatītāji pierobežā. Es gan domāju, ka tas principā nav iespējams. Ja godīgi, tad neredzu nevienu Eiropas savienības bezmaksas programu, kura būtu spējīga konkurēt satura ziņā ar kaut vai krievu pirmo kanālu. Ir krievu programas profesionāli veidotas. Iztiek viņi ļoti labi bez Rīgas kinostudijas un bezmas katru dienu rāda pa jaunai filmai. Jā, mums cita mentalitāte un besī viņu propogandas raidījumi, bet citādāk viss tur veidots pareizi savai mērķa auditorijai.   Ja par LRTC, tad viņi dzīvo uz budžeta līdzekļiem, tātad uz mūsu visu naudas. Nu neesmu es pārliecināts, ka par manu naudu vajag būvē ap torni nez kādas ''gaismaspilis'' iekārto tornī restorānus , vai izklaides visādiem ekstremāļiem. Restorānam jāspēj sevi atpelnīt, bet, kā to pierāda vēsture,  tornī tas neizdodas. Vai arī ,tas pats optiskais vislatvijas tīkls neatpelnās. Tad varbūt lai LVRTC vispirms parāda, ka māk saimniekot.

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Nevar būt mums tāda līmeņa programmas, kā krieviem, ja nav un nebūs mums tādas naudas, jo nav mums tāda tirgus.

Link to comment
Share on other sites

Pierobežā ne tikai Krievijas kanālus skatās. Baltkrievijas tuvumā var uztvert ar parasto antenu arī viņu programmas. Piemēram, ОНТ  (šis daudz rāda krievu 1.kanāla raidījumus). Kaut kādi vēl baltkrievi bija uzķerami, tikai uz sitiena vairs neatceros nosaukumus.

Link to comment
Share on other sites

Ja bezmaksas muxī saliks 10 kanālus, tai skaitā pāris krievu, tad viss notiksies un antenas tik pagrieztas. Nav viss tik slikti. Ar to optikas projektu - jā, būtu ar sūdainu koku jāpadzen gudrinieki. 

Link to comment
Share on other sites

Es gan stipri šaubos. Kā jau te teica, mūsu programmas nespēj konkurēt ar krievu. To labi var redzēt Vecgada vakarā. 

Link to comment
Share on other sites

Nu vispār jau ir smieklīgi ierobežot interneta laikmetā Krievijas tv. Būtu labāk kko skatāmu paši uztaisījuši. Es vispār neatceros kad, piemēram, LNT būtu skatījies. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Didzis teica:

Ja godīgi, tad neredzu nevienu Eiropas savienības bezmaksas programu, kura būtu spējīga konkurēt satura ziņā ar kaut vai krievu pirmo kanālu.

Tas jāsaprot, ka angļu, vācu, franču, itāļu vai šveiciešu sabiedriskās televīzijas programmas ir neprofesionāli veidotas un tur nav ko skatīties? Nu, nu...

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , Racer teica:

Ar to optikas projektu - jā, būtu ar sūdainu koku jāpadzen gudrinieki.

Esot savā dzimtajā pusē un redzot pirms dažiem gadiem uzlikto kasti ar optisko pieslēgumu, ļoti derdzās apziņa, ka tur visticamākais arī nebūs nekāda pielietojuma iedzīvotājiem. Vienkārši miesta centrā kaste un viss, būtu kaut uz citām apdzīvotākajām vietām aizvilkuši tālāk. Dažviet labākajā gadījumā ir pieejams tikai ļoti sūdīgs mobilais internets un minētie 30 Mbps pat sapņos nerādās.

 

Starp citu, kāds nezin kapacitāti tām līnijām? Cik dzīslu kabelis?

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , boto teica:

Tas jāsaprot, ka angļu, vācu, franču, itāļu vai šveiciešu sabiedriskās televīzijas programmas ir neprofesionāli veidotas un tur nav ko skatīties? Nu, nu...

To Tu paprasi pierobežas iedzīvotājiem, ne man. Katra TV programa tiek veidota konkrētai mērķa auditorijai un diez vai vācu vai itāļu sabiedriskās televīzijas skatītāji būs pierobežas Mazpisānu ciema iedzīvotāji.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

CosmosDC
Pirms 21 minūtēm , Guncha teica:

Starp citu, kāds nezin kapacitāti tām līnijām? Cik dzīslu kabelis?

Kabelis ne mazāks par 24 dzīslām.

Kapacitāte ir ļoti plašs jēdziens - atkarīgs no ISP varēšanas un saprašanas. Liec kaut vai savas DWDM iekārtas un būs tev Tbps+ pa šķiedru pāri, bet nu reālāk jau standarts - 1G un 10G kanāli priekš vidējās jūdzes.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
pirms 19 stundām , Didzis teica:

a godīgi, tad neredzu nevienu Eiropas savienības bezmaksas programu, kura būtu spējīga konkurēt satura ziņā ar kaut vai krievu pirmo kanālu.

Sorry, bet BBC One vai tas pats Das Erste/ZDF ieliek pirmajam kanālam mierīgi. Cita lieta, ka nacionālās programmas domātas saviem tirgiem un Latvijā arī valodas zināšanas un "pasaules redzējums" pierobežniekiem tuvāks ar Krievijas kanāliem. Tas gan nenozīmē, ka ES nav labāku bezmaksas programmu, kā Tu te skaļi atzīmē. Bet nu, katram savs. :)

Labots - Dexs
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Pirms 29 minūtēm , boto teica:

šādi augsti profesionāli raidījumi

 

Nu ļooti atsauca atmiņā skumju anekdoti:

Больница. В палату входят врач и санитар с топором на плече. Врач достает список
и читает:
- Иванов - ампутация правой ноги. Тюк!
- Петров - ампутация левой руки. Тюк!
- Сидоров - ампутация левой ноги. Тюк!
- Я сказал - левой! Тюк!
- Я сказал - ноги! Тюк!

 

Link to comment
Share on other sites

Tu vienkārši nemāki bezmaksas skatīties. Aizej stūrī un nokaunies. ? 

Link to comment
Share on other sites

kantoris

Ja par BBC, tad BBC vispirms ir patiesi jāgrib skatīties, un tikai tad kaut kas sanāks. Kā internetā, tā iekš sat tv.

Link to comment
Share on other sites

@ieleja - un? Daudzās ES valstīs ir TV licence. BBC gadījumā Tu maksā nevis tikai par BBC One, bet vēl vairākiem kanāliem, kā arī nacionālajām radiostacijām un lokālo radio. Viss bez reklāmām. Tā joprojām ir bezmaksas televīzija. Tas, ka mūsu platuma grādos par to maksā "pa taisno" no valsts budžeta neko nemaina. Vai arī Tu vēlies teikt, ka arī LTV1/LTV7 ir maksas kanāli Latvijā? Es šeit par faktisko traktējumu nevis "kāds par to maksā". Loģiski, ka maksā.

Link to comment
Share on other sites

@ieleja Cik zinu, augšminētā draza (legāli Latvijas valsts teritorijā) nav par velti un operatori par to maksā. Vēlos arī informēt, ka legāli Latvijā pieejamā PBK versija nav tā pati, kas Krievijas Pervij kanal, kas uztverama pierobežā un tā pa lielam Latvijā tiek skatīta nelegāli - nu nav filmu utt. tiesības Krievijas federālie kanāli iegādājušies Latvijas teritorijai. Tas par legālumu.

Tā kā Latvijai ar Lielbritāniju diemžēl robežas nav, būs pagrūti man Tev ieteikt BBC skatīties tādā pašā veidā. Bet Lietuvas un Igaunijas kanālus gan vari saķert, ja dzīvo tuvu robežai.

Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , Dexs teica:

Tas gan nenozīmē, ka ES nav labāku bezmaksas programmu, kā Tu te skaļi atzīmē

Es tak teicu, ka pierobežas mērķa auditorijai neinteresē BBC One vai Das Erste/ZDF. Tur vajadzīga programa saprotamā valodā un ar interesantiem raidījumiem.Labāka vai sliktāka programa, tas jau gaumes jautājums.

Ja runājam par profesionalitāti, tad kaut vai te dotais krievu ķengu raidījuma piemēra orģināls ir precīzi nofilmēts ar pasaules labāko tehniku ,augstā kvalitātē un labu režiju. Jā, mūs tas kaitina un mēs redzam cauri to krievu stulbumu, bet mērķa auditorija ir vatņiki un priekš viņiem tur viss uztaisīts perfekti.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , Didzis teica:

Jā, mūs tas kaitina un mēs redzam cauri to krievu stulbumu, bet mērķa auditorija ir vatņiki un priekš viņiem tur viss uztaisīts perfekti.

Visi pierobežā dzīvojošie nav vatņiki, bet jāatzīst, ka dažkārt pierobežas iedzīvotāji ir, pieklājīgi sakot, neaptēsti. TV par 600 eiro var nopirkt, bet uzlikt normālu antenu mastā un noregulēt ir par grūtu.

Labots - Guncha
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viņi skatās kvalitatīvu propogandas ateju, nevis TV un paši pat nepamana, kad pārvēršas par vatņikiem. Es to nesaku par visiem, bet tas strādā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Aj, beidzat dzīt čugunu..

Penši savu dzīvi pierobežā nodzīvojuši tikai krievu laikos, pieredzējuši visu, kas vien saistas ar šo zemi. Zin tikai to svešvalodu, cits pat latviski lāgā nerunā.

Bet Jūs gribat, lai šie tagad uz BBC sāk šķielēt.. 

Kā tad.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , Guncha teica:

Viņi skatās kvalitatīvu propogandas ateju, nevis TV un paši pat nepamana, kad pārvēršas par vatņikiem.

Acīmredzot kvalitatīvi pasniegtus melus ir patīkamāk skatīties, kā s_ūdīgi pasniegtu patiesību.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , ggg97 teica:

Acīmredzot kvalitatīvi pasniegtus melus ir patīkamāk skatīties, kā s_ūdīgi pasniegtu patiesību.

To arī apliecina vēlēšanu rezultāti.

Link to comment
Share on other sites

Nemaz to topiku negribu lasīt, jo nevēlos sabojāt garīgo, bet skaidrs, ka balsstiesīgi propogandas skartie ir esošas situācijas cēlonis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...