Jump to content

LVRTC bezmaksas (FTA) kanālu apraide Latvijā


Dexs
 Share

Recommended Posts

Pēc daudzu cilvēku pieprasījuma, un lai vieglāk varētu izsekot līdzi informācijai, un lai nedublētu vienu un to pašu informāciju tēmās par Lattelecom Virszemes apraidi (kurā Lattelecom no 1.janvāra atbild TIKAI par maksas kanāliem) un Latvijas televīzijas kanālu nākotni, tapusi šī tēma, kurā tiek apspriests FTA MUXis, kā arī visi ar to saistītie jautājumi.

Kā zināms, no 2014.gada 1.janvāra bezmaksas (nacionālo) kanālu apraidi Latvijā nodrošina Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

 

http://lvrtc.lv/lat/par_mums/medijiem/pazinojumi/?doc=838

Link to comment
Share on other sites

Tikko pa OTV skatījos filmu, kurā bij gan latviešu gan krievu aktieri. Notikumi kaut kur tālu Krievijā, notiek kaut kā (BAM? HES!) būve ― spridzina kalnus, daudz ceļamkrānu, ekskavatori utml tehnika. Neatceros, ka tādu filmu reiz būtu redzējis. Varbūt, ka aizmirsies...
Nav ne jausmas kāds ir filmas nosaukums! EPG arī tukšums.

Atradu: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B2%D0%BE%D0%B9_%D1%81%D1%8B%D0%BD_(%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC) 

:blush2:

Labots - Brutto
Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta, ka rāda daudz vecu labu filmu, bet EPG trūkums un zāģa  esamība nokauj jebkuru vēlēšanos tās skatīties...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Kur tagad internetā var vismaz lnt redzēt? pat ltc tv izņēmuši ārā

Link to comment
Share on other sites

EPG OTV vēl kādu laiku noteikti nebūs. Programa tiek likta reālā laikā un uz priekšu neko paredzēt nevar. Es jau iepriekš rakstīju, ka filmas ir dažādos formātos un serveris dažus no tiem neprot atskaņot. Gan jau uzliks otru dublējošo serveri un zāģi novērsīs. Tagad pat pārstartēt serveri nevar,jo tas visu laiku ir gaisā. Kapēc filmas ar zaģi tiek rādītas atkārtoti, to jāprasa OTV darbiniekiem. Kad izteicu pretenziju par Niedres raidījumu Ulmaņlaiki, kurš aizgāja gaisā varžuģīmjos, tad otrā sērija jau ir pārrenderēta uz 16:9 un viss OK.

Link to comment
Share on other sites

Bet vispār interesantu saturu viņi tur bliež gaisā. Sen neredzēti Latvijas raidījumi, kaut vai tie paši Ulmaņlaiki.

Link to comment
Share on other sites

Varu pievienoties.. interesanti bija paskatīties Emīla nedarbus :D Gaidu, kad parādīsies iekš LTC ITV..

Link to comment
Share on other sites

OTV EPG nav un mēs nezinām, kad būs. TV24 raustīšanās problēmas tika apzinātas un salabotas, tagad nevajadzētu būt problēmām šajā sektorā, par subjektīvo bildes kvalitāti padodamajiem kanāliem es negribu runāt. Abas LTV programmas muksī iet ar 3 skaņas ceļiem, jo tā bija klienta prasība (acīmredzot LAT, RUS + oriģināls vai stereo + overdub). Ko mēs saņemam un kas kurā celiņā iet - ņe našego uma ģelo.

Link to comment
Share on other sites

@@Tornis, labāk pasaki, kad LTV novāks tos hardsubus? Lai ievieš atslēdzamus/ieslēdzamus, nevis man jāklausās un jālasa... tas traucē.

Link to comment
Share on other sites

Un kā lai es to pasaku? Es nepārstāvu LTV... :) (ja godīgi, tās ir investīcijas, kurām, kā allaž , gan jau ka nav naudas).

Link to comment
Share on other sites

Aizvakar paņēmu un arī pieslēdzu kabeli savam Fiļam. Tagad jautājums, kādos laikos tas OTV rāda tās latviešu filmas? Kā uzslēdzu, tā patrāpās kāds raidījums.

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

@@Pirkss, EPG būtu mazākais.. lielākā problēma, ka kanāliem vispār nav programmas :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Ja jau būtu programa, tad būtu EPG. EPG tak ir visparastākais teksta fails, kuru vajag serverī ielādēt. Nu nav OTV ne programas, ne EPG un nebūs tuvākajā laikā arī. Es tak saku, ka programa tiek taisīta reālā laikā. Ja uz servera kāds fails neiet, tad tā vietā  liek ko citu. Tur tak vispirms uzvarēja konkursā un tagad domā ko rādīt. No otras puses, nu būtu bargu naudu iegrūduši pasākumā, filma siepirkuši,a ja  neuzvarētu, kur tad liktu?

Link to comment
Share on other sites

OTV uzvara konkursā pārsteigusi negaidot.

Vispār jau, lasot to tvneta rakstu par šo kantoru apgrozījumu un peļņu drusku jocīgi paliek.

Vai viņi to spēs pavilkt? 

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/492354-dimants_bezmaksas_apraides_kanali_tiks_demonstreti_ari_kabeltelevizijas

Šo kanālu nodrošina «Ogres televīzija». Saskaņā ar «Firmas LV» datiem SIA «Ogres televīzija» dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa 92 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

55,67% uzņēmuma kapitāla daļu pieder Artūram Robežniekam, 23,71% - Nikolajam Ļeoņenko, 14,43% - Ogres novada domei. Pārējās kapitāla daļas pieder Valdim Kupcim - 2,06%, kā arī apdrošināšanas akciju sabiedrībai «Balta», kooperatīvajai sabiedrībai «Ogreks», Ogres rajona pašvaldību savienībai - katram pa 1,03%.

 

Raidorganizāciju asociācijas direktore nemaz nezin kas ir OTV:
http://www.focus.lv/latvija/viedokli/lidaka-nav-ne-mazakas-nojausmas-kas-ir-ogres-televizija

 

Informatīvi dokumentālos raidījumus veidos «Rīga TV24», ko nodrošina AS «TV Latvija». Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju šī akciju sabiedrība dibināta 2007.gadā. Tās apgrozījums 2012.gadā bijis 66 908 lati, bet peļņa - 510 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 25 000 latu. Datubāzē nav norādīts, kas ir šī uzņēmuma īpašnieks.  

Savukārt reģionālās tematikas raidījumus veidos SIA «Vidzemes televīzija», kas nodrošina kanālu «Re:TV». Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem uzņēmums dibināts 2010.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 114 159 lati. Uzņēmums 2012.gadā strādājis ar 522 latu zaudējumiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. 100% uzņēmuma kapitāla daļu pieder SIA «Valmieras TV», kas savukārt pieder SIA «Valmieras reģiona patērētāju biedrība» 
 

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Tagad tikai interesanti būs redzēt kad TNS Latvija sāks mērīt auditoriju šiem kanāliem un kurš no visiem trijiem jauniņajiem savā starpā būs skatītākais! :D Tas, ka Re:TV ir nedaudz vecāks kanāls neskaitās, jo cik zinu, TNS tāpat šim kanālam auditoriju nemēra.

Link to comment
Share on other sites

Visi tak bļāva, ka Tv3/LNT neskatoties, jāslēdz ciet, reklāmas vien, utt. Tagad droši vien tie bļāvēji ir sajūsmā, par jaunajiem pienācējiem  :mrgreen:

 

P.s. Tas Riga 24 TV ir dikti līdzīgs tam LZK, kurš tika slēgts, jo šamējam reitingi vispār nebija, redzēs kā ies šim te brīnumam.

Savukārt Re TV varbūt iekļūs 5 skatītāko kanālu vidū :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Jā, interesanti kā viņi vispār varēju uzvarēt konkursā par apraides tiesībām, ja pat "materiāla" ko rādīt nav.

 

http://www.delfi.lv/news/national/politics/otv-padomju-laika-rigas-kinostudija-uznemtas-filmas-demonstre-bez-nkc-licences.d?id=44005656


TNS ir pie TV pieslēdzama kastīte, caur kuru respondents tad arī skatās TV, uz pults var norādīt cik un kuri mājsaimniecības loceķļi un ciemiņi skatās konkrēto pārraidi utt. Reizi dienā dati pa telefonu tiek aizsūtīti uz TNS biroju. Vismaz tā tas bija gadus 10 atpakaļ, varbūt tagad ir kādas modernākas tehnoloģijas.

Link to comment
Share on other sites

Tādi nu mums "speciālisti"ieņem augstus amatus. Līdaka nezin kas ir OTV- jasmejās. Ja raidorganizaciju asociācijas izpilddirektore nezin,kas ir OTV, tad viņai jāpadzen ar sūdainu koku. Kādas raidorganizacijas viņa "direktorē", ja nezin pati ko dara. Ogre tak raida jau no deviņdesmitajiem gadiem, bet raidorganizaciju vadītāja to nezin :sarkasms: Mums valstī laikam simtiem televīziju  :sarkasms:  Vot var gan mūsu valstī būt visādi izdomāti amati, vadītājiem naudu maksā un lielu naudu, bet tie neko nezin :sarkasms:


Tornis, par cik teici, ka Tev var jautāt par brīvajiem kanāliem. Jautājums pat to, kapēc tagad uz otrās pogas ir reTV? Vai tad bija grūti LTV7 atstāt uz tiem pašiem pidiem. Man tantes ar šo jaitājumu jau nomocījušas. Par kabeļoperātoriem nemaz nerunājot. Viens bija gatavs jums tur visiem nogriezt visu ko vien var un tās lamas nebija tulkojamas :sarkasms: Tak vajadzēja pilnīga bezjēgā apbraukāt visas galvas stacijas un pārlikt atpakaļ" uz otrās pogas" LTV7. paklīda jau runas ka reTV šefs Vekteris esot nolobējis šitādu glupu pārslēgšanos un tiek pat apspriesta naudassuma, kuru uzmetis uz ķepas tam cilvēkam, kurš SDI vadu "nejauši" iespraudis enkodera otrajā caurumā :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mums valstī laikam simtiem televīziju

nu, kādas 40 bija gan

kapēc tagad uz otrās pogas ir reTV? Vai tad bija grūti LTV7 atstāt uz tiem pašiem pidiem

Man pēc automātiskas skanēšanas visas pogas atbilst LCNiem - LTV1 - 1, LTV7 - 2, Re:TV - 3, Rīga TV24 - 4; OTV - 5; tādi ir reālie PIDi un LCNi, nekas netika mainīts abiem LTV strīmiem, ja līkas kastes, tantes vai rokas, tā nav mūsu problēma.

Link to comment
Share on other sites

Njā, man DVBViewers arī iemeta Re:TV kā otro, it kā jau līks softs nav, bet nu laikam jau būs jāpārskenē vēlreiz.

Link to comment
Share on other sites

Man uz Philips TV ar automātisko meklēšanu viss ir pēc LCNiem - aiz OTV nāk TV3 tad LNT , sportacentrs com un tv5

Link to comment
Share on other sites

Torni LCN Jūs salikāt tā ka LTV7 ir otrā programma, bet PIDus RE:TV ielikāt secībā kā otro programmu. Te var būt arī iemesls.

 

PMT PID 5111 (0x13f7) - Program 1/5110 LTV1
PMT PID 5121 (0x1401) - Program 3/5120 Re:TV
PMT PID 5131 (0x140b) - Program 2/5130 LTV7
PMT PID 5141 (0x1415) - Program 4/5140 Riga TV24
PMT PID 5151 (0x141f) - Program 5/5150 OTV

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, nu Re:TV ir otrais gan VLC, gan DVBViewer un laikam arī Win Media Center.

Pēc PID jau būtu jābūt LTV7 uz #2 - tie visi smuki pēc kārtas salikti. Vienīgi, kas atšķiras- LTV7 nav norādīta valoda (lav), varbūt tas ko ietekmē?

 

O, nē.. Izpētīju, bet nepamanīju to, ko JonLee. DVBViewer-ī sakārtoti pēc Service ID

Labots - marizo
Link to comment
Share on other sites

Man ar RE tv ir 2 un daudziem taa ir ,Ja Tornis varetu parmest,lai vairumam raditu ka agrak tad butu jauki ,bet ja atkal visas tas saskanosanas ir jakarto kadiem 30 cilvekiem tad nevajag :))

Link to comment
Share on other sites

Ka jau piekasāmies, tad Torni NITā izlabojiet frekvenci lūdzu:

 

Network Information Table

Network Name: LVRTC FTA
Network ID: 12289 (0x3001)
Transport Stream ID: 5100 (0x13ec)
Original Network ID: 8620 (0x21ac)
DVB-T Frequency 450.000 MHz

Link to comment
Share on other sites

 

 

aiz OTV nāk TV3 tad LNT , sportacentrs com un tv5
Interesanti ko tad tas Sportacentrs tik augstu uzlecis? TV6 un PBK loģiski liktos, ka augstāk vajadzētu būt par to, bet nu tas jau noteikti LTC pārziņā.
Link to comment
Share on other sites

Lattelecomam ir sakarīgs saraksts ar programmām, pakām un tīkliem, kurā var redzēt arī vēlamo programmu secību.

Labots - JonLee
Link to comment
Share on other sites

O, šis ir labs. Paldies. Nebiju tā papētījis pirms tam, piemēram Viesītes frekvences. Nav brīnums, ka leiši neraida pierobežā, no, piemēram 23.kanāla (senāk analogajos laikos LNK tur raidīja) - izrādās, to jau apēdusi Viesīte. Tas pats ar citiem kanāliem. Interesanta tā frekvenču koordinēšana viņiem. Viss vairāk pa augstajiem kanāliem. Tas nekas, ka zemajos ar lielāku jaudu varētu raidīt. Bet nu labi, tā cita tēma. Varbūt Uldis bijis kādā "pieredzes apmaiņas" braucienā un zin stāstīt vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Torni, diemžēl tas, ka reTV ir otrā programa lielākajai daļai dekoderu un kabeļtīklos arī pirmajā dienā reTV aizgāja LTV7 vietā, ir vistīrākā jūsu problēma. Godīgi sakot, es esmu pārsteigts, ka LVRTC kantoris to nezināja. Viss internets cepās , visas tantes par to runā, bet jūs i pat nepamanāt. Būtu es zinājis, ka tā ir elementāra laža, būtu personīgi uzzvanījis un pateicis. Es domāju, ka tas "politisks lēmums" un Vekteris "visu nokārtojis".Kā kabeļnieks ganijās pirmajā janvāri, man grūti izstāstīt. Viņam visa galvas stacija bija janomet pa nullēm, jo nevarēja LTV7 ielikt vecajā vietā.Tagad skaidrs, kapēc tā bija. Profesionalos uztvērējos, acīm redzot, radās konflikts starp vecajiem pidiem un jauno programu. Lai kā arī būtu, problēma bija liela un ļoti daudzās galvas stacijās.  Ieteiktu uzlikt uz kontroli vismaz populārākos uztvērējus. Katrs tak no viņiem uzvedās savādāk.  Ja nav kontakta ar sabiedrību, tad tā jūs tornī vāraties savā sulā, bet tantes raud, ka LTV7 nav uz pierastās pogas un kabeļoperātori jūs lamā.

Link to comment
Share on other sites

Njā, ko tagad ieteiksim Tornim darīt ar tiem LTV7 vs. RE:TV PIDiem? Sakārtot, kas nozīmēs vēl vienu programmu secības sajaukšanu vai atstāt kā ir, jo tauta jau ir sakārtojusi sev vēlamo secību.

Link to comment
Share on other sites

Ja nav kontakta ar sabiedrību, tad tā jūs tornī vāraties savā sulā,

 

Problēmu apzināmies, bet zvanīt man drīkst, jo, ja godīgi, es personīgi par šo lietu nezināju un man arī kanāli pie pogām pareizi bija. Mums nācās ar TV24 raustīšanos cīnīties un vēl visu ko, bez tam es jau tālu no enkodera konfiga. :) man vairāk juridiskā puse jāseko.

 

Provēsim rīt salabot PiDus uc lietas.

 

PS Mēneša beigās migrējot 66 uz 44 kanālu, tāpat šis tas mainīsies kanālu secībā, jāskanē būs šā vai tā.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Davai ka uzmanīgi. Ja kabeļos atkal aizies izmaiņas, tad točna jūs nolinčos.  Tas, ka tantei LTV7 ne uz tās pogas pofig, bet ka pus pilsēta neredz LTV7, tā jau ir problēma. Pierīgā vien 24 galvas stacijas un uz katru, kamēr aizbrauc un pārkonfigurē,  aiziet viena stunda. Divas dienas vajag lai sakārtotu. Netaisiet tādus pašus sūdus kā Lattelekom. Kā ienāk prātā, tā enkoderī pamaina kādu ķeksīti un pusei klientu kautkas aiziet ciet. Tā i nav zināms, kas piemēram pagāšgad notika ar Philips televizoriem Pietika antenu iespraust ligzdā,kā teļuks uzkārās. Pēc paris dienām viss palika štokos. Neviens no Lattelekoma tā i neatdzinās, kur laža bija. Pirms paris gadiem ar viena modeļa uztvērējiem problēma bija. Ar neviens neatdzinās, bet uztvērēji sāka "paši no sevis" :sarkasms:  darboties. Gan jau Hannu pro darbinieks kādu ķeksīti ne tur ielika, bet klusēja kā partizāns. Torni, man patika, pateici, ka bija laža ar TV24 un viss uzreiz skaidrs. Tas ir tikai normāli, ka jaunus verķus piešķiļot kautkas neaizit pa vagu. Visi mēs tikai cilvēki esam. Te jau forumā to saprot un paskat kādu informāciju jums snidz un uz kļūdām labvēlīgi norāda. Vajag izmantot kontaktus ar skatītājiem 

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Uldi - kā ar frekvencēm citur LV? Izskatās, ka vismaz kādu brīdi paliks tas pats? Vairāk Cesvaine interesē. Gribu aizbraukt pie vecīšiem pēc visa jandāliņa tagad un visu sataisīt, bet ja drīzumā atkal kas mainās frekvencēs, labāk būtu nogaidīt.

Link to comment
Share on other sites

1. Par PiDiem ne es viens lemšu. Visdrīzāk to labos, tāpat kā Nitu, mēneša beigās.

2. Pagaidām neesmu dzirdējis, ka vēl kaut kur kādu F mainīt taisītos, bet man dienās saruna ar VAS ES plānota, tad par F koordinēšanas plāniem uzzināsim. Cesvainē vienā jau nevar neko mainīt, visā vienfrekvences zonā jāmaina.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā i nav zināms, kas piemēram pagāšgad notika ar Philips televizoriem Pietika antenu iespraust ligzdā,kā teļuks uzkārās.
 

Ķīniešu koderi :sarkasms:

 

 

Tas ir tikai normāli, ka jaunus verķus piešķiļot kautkas neaizit pa vagu. Visi mēs tikai cilvēki esam.

Pie tam tādā steigā. Tak līdz pēdējam brīdim nebija skaidrs, kas paliks FTA un kas nāks vietā. Vāks ar šito vispār, normālās valstīs tā lietas nedara.

 

Un jā, telekomam patīk raustīt kanālus, viņi nesaprot, ka virszeme nav IPTV, kur dekoderiem middleware iedod visu gatavu un klientam pofig principā, kā tur viss staigā.

Virszemē katra kanālu mētāšana pa frekvencēm izraisa visiem galvassāpes.  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...